UNIVERSITATI EUROPENE

UNIVERSITATI EUROPENE | Autor: pussi

Link direct la acest mesaj

Buna, sunt noua pe la voi, nu stiu daca am deschis unde trebuia subiectul, dar m-am gandit ca sunt parinti de copii ... elevi in clasa XII, care nu stiu inca unde sa-si indrume odraslele pentru mai departe spre ce domeniu in tara sau stainatate. Nu sunt o mamica, dar am multe cunostinte in jurul meu care se lupta cu asfel de intrebari. A aparut azi in COTIDIANUL un articol pe aceasta tema
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8608&art=22424&cHash=37e7ca690c

as vrea sa stiu parerile voastre si daca afacut cineva demersurile necesare pentru inscrierea la astfel de facultati..

Multumesc frumos

PUSSI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Nu cred ca in putin timp lucrurile se schimba atat de mult ... cred ca vor mai dura ceva ani.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Din experienta proprie si referitor la articolul din Cotidianul, iti spun ca intrarea RO in UE mi-a afectat considerabil buzunarul. Incepand de anul acesta, unele universitati germane au introdus taxe de studiu (500 euro/semestru), taxe ce trebuie platite de toti studentii proveniti din tari UE (deci si RO).

In cazul meu, respecitivele taxe imi sunt suportate de fundatie, dar multi colegi romani au fost efectiv loviti de aceste taxe.

Ca sa nu mai spun, ca inainte, era mult mai usor sa obtii o bursa de studiu, dar acum, cand toti cetatenii UE trebuie tratati la fel (cel putin pe hartie), sansa de a obtine o astfel de bursa scade considerabil (ca sa nu mai spun, ca si cuantumul bursei este afectat).


Prin urmare, nu stiu ce cerccetari au facut cei de la Cotidianul, de au tras asemenea concluzii....



Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Ai pus punctul pe I :D

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

copiloi ai drepatate, am mai studiat problema si oricum nu are cum sa fie costul sub costul celor din RO. Taxele sunt mari si la acestea se mai adauga restul cheltuielilor care sunt enorme la salariile nostre, iar privitor la burse ..asta deja depinde de viitorul stuident si de capacitatile lui...articolul era interesent, dra cred ca se refera strict la taxa de studiu fara sa mai adauge si restul cheltuielilor.

PUSSI

Mergi la inceput