ce punem pe masa de revelion si anul nou
io m-am gandit sa fac asa:
- salata icre
- oua umplute
- salata cu paste, sunca, porumb, cascaval
-salata de cruditati
- supa pui
-gordon bleu cu piure de cartofi si muraturi
-carnat la tava+cocos la tava
-praji kinder
-salam biscuiti
-ecler
-gatesc orice numai ce am mancat de craciun nu mai vreau.
-astea sunt pentru revelion, prima zi si a doua zi din anul nou.
unele trebuia sa le fac la craciun si nu le-am facut, le fac acuma.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Raspunsuri
adriana_mihnea spune:
Si la mine meniul este asemanator:
Aperitive
- salata de legume congelate
- salata de cruditati
- oua umplute
- ciuperci cu maioneza
- salata de ton cu porumb
- vreau si ceva fructe de mare, mai ales caracatita prajita (sa vad ce fac!)
- mezeluri, masline...
Felul I (sau II?)
- carnati proaspeti la cuptor cu piure de cartofi cu morcovi - alaturi de muraturi
- pentru mine fac friptura de porc la cuptor cu varza calita, alaturi de mamaligutza
Dulciuri
- tort de trufe, reteta Nataliei
- poate mai incerc si o prajitura
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
nushulica spune:
pe mine daca ma credeti si acum mai am mancare de la craciun si prajituri am facut prea multe asa ca de revelion o sa mai fac doar:
piftelutze din piept de pui
drob
friptura
prajituri(alba ca zapada,chec,fursecuri cu nuca)
si muuulta salata de fructe
LA MULTI ANI TUTUROR SI UN AN NOU BUN SI PLIN DE REALIZARI SI IMPLINIRI!!!
INGRID
miria_cristina spune:
Eu de Revelion nu cred ca mai fac nimic in afara de friptura proaspata.
Am obosit si vreau sa ma simt bine, nu sa motai ca babele dupa 12.
Voi avea pe masa:
- dobos,
- rulada de vita in foetaj,
- placinta din peipt de pui,
- toba,
- branza, masline, salam Sibiu,
- friptura asortata,
- carnati de mistret,
- muraturi,
- si peste la cuptor (de asta uitasem!)
- rulade de fructe,
- cozonac,
- pricomide,
- fursecuri in 2 culori,
- bomboane de casa
- salata de fructe cu inghetata si frisca
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Balbina spune:
Hai, ma, Veronica, atitea clone are subiectul asta! Daca tot vizitezi des sectiunea aceasta a forumului, nu se poate sa nu fi remarcat! Chiar nu se poate scrie in unul si acelasi? Sa fie adunate toate meniurile si retetele la un loc, nu sa umble lumea bezmetica sa le caute!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
miria_cristina spune:
Peste la cuptor
Ingrediente
3 pesti mari [ dezosati sau nu ],
300g masline negre
, 1 pahar de bulion,
2 linguri de delicat,
foi de dafin,
piper,
1/2 l vin alb,
1 pahar cu apa ;
Mod Preparare
Pestele curatat se aseaza intr-o tava putin adinca dupa care se adauga bulionul, maslinele, dafinul , piperul,si se presara praful de delicat. Se adauga apoi vinul si cantitatea de apa. Se baga la cuptor 30 - 35 minute.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
miria_cristina spune:
Macrou cu legume la cuptor
Ingrediente
4 buc.Macrou,
2lamii,
2 fire praz,
1 morcov mai mare
4 rosii potrivite
cond.peste sau doar sare si piper
suc de rosii
citiva catei usturoi
ceva ulei.
Mod Preparare
Pestele se portioneaza feli de 1 cm grosime se condimenteaza si se lasa la frigider 1 ora ,legumele se taie feli suptiri mai putin rosiile care se taie in 4se pun in tava asezat pe toata suprafata ei se aseaza si pestele se pune ceva ulei ,rosiile usturoiul pisat suc de rosii ceva apa si se pune la cuptor daca mai este nevoie mai puneti suc de rosii lasati sa scada sosul puti ,pe la jumatatea timpului puneti feli de lamiie peste fiecare buc.de peste
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Hildegard spune:
Balbina, care clone?
Stiu doar de "aperitive de revelion" Altceva?
Ce te deranjeaza?
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
anamaria spune:
pt anul acesta am ales un meniu mai deosebit... cel putin fata de cel din alti ani
o sa fac niste salata boeuf, este preferata mea si nu ma pot abtine pur si simplu! mai fac un platou cu mezeluri gen sunca si muschi file + cascaval, masline si o salata de creveti (salata verde + creveti + porumb boabe + sos cocktail).
apoi avem midii semipreparate in stil provence. sper sa fie gustoase, pe cutie arata ffff bine... mai fac si foie gras, cu vin rosu dulce si smochine, si cate o friptura la gratar cu salata de rosii.
la desert tort de inghetata si fructe
_
reteta de peste la cuptor - preferata familiei: pastrav cu portocale si lamai.
inveslesti pastravii in folie de aluminiu unsa bine cu unt si condimente la alegere (sare+ piper, condimente asortate pt peste, etc). dai condiomente si pe peste, prin interior. tai felii de portocala si lamaie cu tot cu coaja, le asezi una langa alta in interiorul pestelui, peste ele pui cubulete de unt, la fel si deasupra. inchizi apoi folia deasupra, ridicandu-i marginile ca sa nu curga zeama.
se fac in cca 30 - 40 min sau mai mult, depinde si de cati pesti ai si cat sunt de mari
sunt foarte usori de digerat si foarte gustosi!
POFTA BUNA!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Balbina, care clone?
Stiu doar de "aperitive de revelion" Altceva?
Ce te deranjeaza?
Hilde, in afara de aperitive, mai sint 2 subiecte, "Meniu Craciun versus Meniu Revelion si Ce gatim de Revelion?. Subiectul tau e al patrulea cu aceeasi tematica. Ce ma deranjeaza, am scris si nu ma repet.
Din cite stiam eu, in regulament se recomanda ca inainte de initierea unui subiect sa se dea o cautare pe forum, in vederea evitarii subiectelor asemanatoare. De altfel, la alte sectiuni ale forumului subiectele clone sint inchise aproape imediat, iar membrii sunt directionati spre cele deschise deja. Pe la bucatarie vad ca nu prea dau moderatorii.
Hai sa deschidem toate cite un subiect, in care sa descriem meniul de Revelion, o sa fie mult mai simplu, am vazut autorul, gata, stim al cui meniu il gasim in subiectul respectiv. Ce conteaza ca umplem vreo citeva pagini cu subiecte avind aceeasi tematica...
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze