Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Cum se face frisca?

(1 vot)    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2

BillyBilly
BillyBilly
membru junior


Membru din:16/11/2006

 Romania
bucuresti
(BUCURESTI)

952 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 22/12/2006 :  09:58:25 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Visiteaza pagina lui BillyBilly Adauga semn de carte la mesaj Trimite BillyBilly un Mesaj Privat

Cum se face frisca?

Fetele priceputele, va rog invatati-ma si pe mine sa fac frisca din smantana. M-am chinuit anul trecut de mi-au sarit ochii, si cu mixerul si cu robotul... S-a facut lichida si nu si-a mai revenit in veci! Am pus tot hulala la tort!

Gramajele nu le mai stiu, dar stiu ca am pus smantana si zahar pudra, parca. Si am tot batut, si batut, si batut pana mi-am pierdut rabdarea.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
miria_cristina
miria_cristina
membru de baza


Membru din:12/12/2004
 Romania, Bucuresti
7341 Mesaje
77 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  10:14:56 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat
Frisca

1/2 kg smântâna proaspata,
4 linguri zahar pudra,
1 plic zahar vanilat

Cum procedezi:

Lasi smântâna la frigider câteva ore, apoi o rsstorni într-un vas si o basi 10 minute.
Adaugi treptat zaharul si vanilia si bati în continuare pâna se îngroasa si devine ca o spuma.
Apoi, dai vasul la frigider pentru o ora.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Editat de - miria_cristina on 22/12/2006 10:16:45
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
tanima_i2002
tanima_i2002
O mamica de 2x fericita


Membru din:13/12/2005
 Romania, pitestiARGES
1523 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  11:06:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite tanima_i2002 un Mesaj Privat
de ce nu cumperi frisca lichida? e foarte buna si mult mai simplu. E cea de la Maestro care e si ieftina (70-80.000 litrul) si e si buna.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
sanziana72
sanziana72
membru matur


Membru din:16/04/2005
 Romania, brasovBRASOV
1971 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  11:12:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui sanziana72 Adauga semn de carte la raspuns Trimite sanziana72 un Mesaj Privat
Unde si ce e Maestro ?

Eu stiam ca nu orice smantana se poate bate, exista un anumit timp pt frisca, un fel de smantana mai lichida si nefermentata ca sa fie dulce. Presupun ca asta e frisca lichida despre care vorbeste tanima.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mitumac
mitumac
membru junior


Membru din:29/07/2004
 Romania, bucuresti
536 Mesaje
6 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  11:13:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimitumac Adauga semn de carte la raspuns Trimite mitumac un Mesaj Privat
Si eu stiu reteta tot prin "racire" nucai ca eu o bag in congelator, vreo 2 ore...daca nu ar avea apa(zer) nu ar face ace de gheata...
Oricum, asa racita, s bate cu robotul adaugand treptat zaharul (vezi ca se topeste greu) si dupa iar in congelator vreo 1 ora.

nunta noastra http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/my_photos

am facut si noi 1 an de casnicie
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
tanima_i2002
tanima_i2002
O mamica de 2x fericita


Membru din:13/12/2005
 Romania, pitestiARGES
1523 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  11:15:35 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite tanima_i2002 un Mesaj Privat
Maestro este frisca lichida cum este si Hulala, dar este mai ieftina si la fel de buna. Se gaseste in romania, nu stiu daca si in alte tari este frisca lichida.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
wapi
wapi
membru incepator


Membru din:21/08/2006
 Romania, bucurestiBUCURESTI
432 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  11:41:05 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Trebuie smantana grasa pentru frisca, eu iau de la Prodlacta cu 20 la suta grasime sau mai mult si o bat cu telul.

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
BillyBilly
BillyBilly
membru junior


Membru din:16/11/2006
 Romania, bucurestiBUCURESTI
952 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  12:10:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui BillyBilly Adauga semn de carte la raspuns Trimite BillyBilly un Mesaj Privat
Multumesc la toata lumea!!

Nu mai vreau frisca vegetala (hulala, maestro, care-o fi ea), vreau sa o fac eu cu manutele astea doua , este mai buna, mai grasa, este frisca! Am o cofetarie langa mine care foloseste numai frisca naturala si este mare diferenta. De fapt, la cofetarie am intrebat anul trecut cum o fac si mi-au spus ca bat smantana cu zaharul la robot. Si m-am dus hotarata acasa sa fac si eu...si mare eroare!

Acuma, miria te rog, din ce smantana faci tu frisca? Trebuie sa fie din cea grasa, grasa?? Mi-am luat o galetusa de Milly 20% grasime.

Fetele, ce recomandati: telul, mixerul sau robotul (cu accesoriul pt. maioneza)??

Inainte sa mai stric vreo 2l de smantana ca anul trecut, suflu si-n iaurt!

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
miria_cristina
miria_cristina
membru de baza


Membru din:12/12/2004
 Romania, Bucuresti
7341 Mesaje
77 Prieten(i)
Trimis la: - 22/12/2006 :  13:08:19 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat
Din smantana groasa fac frisca in casa. Din aia care sta pe lingura.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mcm
mcm
membru matur


Membru din:11/09/2003
 Romania, BUCURESTI
1677 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/12/2006 :  09:10:18 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mcm Adauga semn de carte la raspuns Trimite mcm un Mesaj Privat
Ma intereseaza si pe mine subiectul.

Am inteles ca faceti frisca din smantana grasa. Dar cat de grasa trebuie sa fie? Cat o bateti? Cat tineti smantana la frigider? Cat zahar adaugati si cand? Smantana grasa nu e fermentata deja?

Eu am incercat si cu smantana grasa dar totusi nu a iesit asa cum ma asteptam. Apoi este o smantana grasa care sta pe lingura dar lasa zer.

Cristina
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ioana2004
membru incepator


Membru din:21/12/2005
 Romania, tecuci
408 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/12/2006 :  22:11:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ioana2004 un Mesaj Privat
Dragelor,dar voi n-ati auzit de intaritor?
e Foarte eficient si eu pun cam 2-3 la galetusha de smintina din comert
Si n-am tinut cont de procentul de grasime...

poze fff recente cu Ioana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com