Meniu Craciun versus Meniu Revelion

Meniu Craciun versus Meniu Revelion | Autor: Anuska

Link direct la acest mesaj

Voi ce pregatiti la fiecare din sarbatori? Ca am auzit diferite variante; ba ca de Craciun cozonac si sarmare, cartabosi s.a. din porc,iar de Revelion piftie si salata de boeuf, tort si fructe... Altii ca piftia de Craciun.... Uf!
Ziceti aici ce bucate faceti la cele doua mese!

*********************************
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Sper ca aici n-o sa vorbim despre douaj de feluri de fursecuri ca ma impusc...

Deci de craciun:
aperitiv: caltabos, ghiudem, slaninuta, branza de burduf, zacusca, sorici, salata aperitiv de toamna (o salata din ardei, gogsari, morcov, telina si gognele oparite in otet si amestecate su sos de mustar)
felul 2: sarmale
felul 3: friptura de porc, carnati, salata de muraturi
desert: cozonac si muuuulte feluri de ciocolati

De revelion:
aperitiv: oua umplute, salata boef, icre, salata de peste afumat, piftie de curcan (singura noutate din acest an si inca nu stiu cum se face)
felul doi: sarmale sau friptura de pui de data asta ca ni s-o fi aplecat de atata porc
desert: tort cu blat cumparat si crema de la plic ca merit si eu sa ma respect putin
felul de dimineata de 1 ian: neaparat CIORBA DE POTROACE

Problema mea este ca si de craciun si de revelion meniul este cam acelasi de ani de zile si as mai schimba cate ceva dar nu prea stiu ce. Sa schimb de revelion sarmalele/friptura cu ceva peste? Stiu ca pentru unii e nelipsit la masa de revelion dar nu as vrea sa-l fac tot la cuptor ca mi s-a luat de peste la cuptor. Asta e nu stiu sa gatesc peste decat prajit sau la cuptor cu sos de lamaie si cartofi natur.
Hai veniti cu idei

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Meniul nu este batut in cuie,fiecare face ce vrea,cum a mostenit de la bunici,parinti,cum a gasit in noua familie in care a intrat,ma rog...
Noi de Craciun mancam:
toba,sarmale,caltabos,friptura de porc cu muraturi,cozonac+alte prajiturele
De revelion:
carnati de casa,friptura de pui,piftie,salata de beof,tort

Asa ne-am obisnuit,asa am ramas!Unii mananca rata cu portocale de ex., de Revelion!


"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

De Craciun:
- toba, lebar, branza de oaie, icre, sorici, salata boeuf si ceva sunca presata sau pastrama.
-rulada de porc si carnati proaspeti cu salata de sfecla rosie si muraturi
-salam de biscuiti, cozonac

De revelion :
-salata de beouf, piftie de curcan, peste afumat, salata de vinete, branza de oaie, oua umplute , masline verzi
-sarmale cu mamaliguta
-pui la rotisor sau pulpe de pui la tava cu salata de sfecla rosie
-tort , alba-ca-zapada si alte dulciuri cumparate.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Bianca si noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

satuli de "porcariile" de Craciun si de mancarea incarcata noi facem in fiecare an Revelion cu mancaruri usoare si de prin bucataria altor popoare, sa ii mai testam si pe ei. adica: sushi, alte aperitive asiatice, diferite feluri de salate, friptura simpla (steak de vita de exemplu) si prajituri - salate de fructe, tort eventual, creme la pahar - semicongelate.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

mai valentina la noi se zice ca de Revelion nu se mananca zgurmatoare, adica zburatoare, poc, etc, nu stiu de ce?
deci se mananca peste ca cica pestele innoata numai inainte.
asta pe langa alte cateva superstitii care mai de care.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

La voi la Cluj sau la voi la HolandicaNoi nu tinem cont de superstitiile astea,oricum anul asta o sa fie o masa neconventionala de revelion ca-l fac pe partie cu gratarul dupa noi
Mi-e dor de tine,scrie si tu mai des!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

aperitiv
toba,racitura,salata de icre,peste afymat,salata beuf,drob de vitel(m-am facut cu niste organe si trebuie sa scap de ele),un lebar de cumparat sa fie,branza,cascaval,albusul de la ouale pt maioneza umplut cu branza frecata cu marar siasezat pe pat castaveti proaspeti
sarmale de varza
friptura si carnati
daca gasesc crap la protap
prajitura din foi
prajitura cu nuca si stafide
prajitura de mere
fursecuri-2 feluri,
cozonac(adus de fini,nu mai fac

revelion

salata de beuf ca ne place
oua umplute
placinta de ciuperci
rulori cu cascaval,
salata de vinete,
peste marinat
diverse mezeluri,
salata de cruditati
maslime
friptua de porc cu carnati
friptura de pui
ardei umputi ca nu mai infasor sarmale
ciorba de burta
tort
placinta cu noroc,
eclere
fursecuri de la craciun

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cum e aia crap la protap? Baga si tu o reteta ca poate ma sucesc cu pieptul ala de pui de revelion, daca nu e greu de facut...

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Androix, reteta este la subiectul "preparat din crap" l=am editat putin si il gasesti pe pag 1,2.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by mazzel

mai valentina la noi se zice ca de Revelion nu se mananca zgurmatoare, adica zburatoare, poc, etc, nu stiu de ce?
deci se mananca peste ca cica pestele innoata numai inainte.
asta pe langa alte cateva superstitii care mai de care.



iu hu io habar nu aveam de superstitia asta insa de Rev-ul asta io am facut un meniu care are in felul principal peste nici nu stiam cat de "in conformitate" ma aflu

Mergi la inceput