clase gimnaziale la colegii

clase gimnaziale la colegii | Autor: IEPU

Link direct la acest mesaj

Prichindelul meu cel mare e in clasa a 4a.
As vrea sa va intreb ce parere aveti despre clasele gimnaziale care functioneaza pe langa colegiile de prestigiu si in care se intra cu examen. Din cate stiu eu nu exista vreun avantaj la intrarea in clasa a 9a.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alma spune:

De ce crezi ca o clasa gimaziala la liceu ar fi mai potrivita pentru el? Am auzit ca sunt cerintele mult mai mari, pentru ca vor avea acceasi profesori care predau la liceu, apoi ar fi exemplele negative pe care le-ar putea vedea la adolescenti.

Fata mea e clasa a 5-a acum, dar nu m-am gandit vreodata s-o mut la liceu, are colegii cu care se intelege bine, iar profesorii sunt foarte buni.

Diana si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Eu predau la un Colegiu,de arta,dar avantajul acelor copii dupa parerea mea e ca sunt in acelasi mediu cu cei mari,asffel s-a creat un anumit respect intre clasele mai mici si cele mari,cei mai micuti isi vad lungul nasului,au activitati specifice varstei,nu se cred mai mari decat sunt,cei mai mari au tendinta de ai proteja,desi nu sunt foarte multe clase paralele,maxim 4,au doar cativa profesori care predau si la gimnaziu si la liceu,in general aceea care predau materii mai putin cautate la o astfel de scoala vocationala,cum ar fi biologia,fizica....inca cateva,deci pica mitul cu profesorii de liceu cu pretentii prea ridicate,pana la urma si unii si altii au aceeasi specializare,pt.invatamant preuniversitar.
Alt avantaj e ca in general cei care le sunt colegi in gimnaziu,vor fi in mare parte si in liceu,eu de ex. am avut colegi din clasele primare,pana la facultate :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

In clasa a 5-a, Ioana a trecut de la scoala de cartier la un colegiu. Desi cerintele sunt mari, asa cum s-a spus, eu vad mutarea benefica, pentru ca: desi vad si exemple negative de la cei mari, este evident ca vad si multe lucruri bune. Cum spunea angy, cei mici invata sa respecte varsta. La fosta scoala, de pilda, cei din clasele a 8-a se credeau zmei, au devastat clase, aici sunt doar elevi...mucosi, fata de cei de-a 11-a si a 12-a, cu care invata pe schimb.
Prin faptul ca se da examen, exista si o oarecare selectie, privita la nivel global, chiar daca exista varfuri exceptionale in orice scoala de cartier. Colectivele sunt mai inchegate, destul de omogene.
In colegiu exista actiuni pentru toate varstele, ele sunt insa deschise tuturor, indiferent de clasa. Sa participi, ca "boboc", la un cerc de teatru, foto, muzica...etc alaturi de elevi cu cativa ani mai mari...este un element de progres.
Pana la urma, e chestie de schimbare a mentalitatii, nu neaparat de dobandire a unei superioritati.
In clasa a 8-a, nimeni nu-i va garanta ca va ramane tot aici. Insa poate, sper eu, va fi mai motivata (la invatatura) sa o faca.


poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaels spune:

Si noi am trecut anul asta de la o scoala generala la colegiu. La inceput a fost greu pentru ca, desi am luat examenul cu nota mare, pretentiile (care nu sunt chiar exagerate) au fost cu mult mai mari decat la scoala unde invatam. Cu timpul insa incepem sa prindem ritmul. Aspectul cel mai interesant pe care l-am observat este schimbarea de mentalitate a baietelului nostru: de la foarte "relaxat" cand este vorba de invatatura la serios si interesat in prezent. Cred ca acele pretentii care au aparut in plus l-au determinat sa priceapa cum sta treaba cu competitia, seriozitatea etc.
Multi colegi din clasa lui au prieteni printre cei mari, care invata in aceeasi serie. De cate ori am fost sa-l iau de la scoala, am observat ca intr-adevar, cei mari sunt protectori cu ei si le impun respect.
Un alt aspect pe care ei il consider pozitiv este ca cei mici sunt angrenati in diferite proiecte (care deja au vechime in colegiu) la care participa copii de varste diferite: tabere cu teme diverse, cercuri, revista liceului, competitii sportive, emisiuni la postul de radio din liceu etc. Din pacate aceste lucruri nu existau in scoala generala.
Noi suntem optimisti si speram ca va fi din ce in ce mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Al meu este genul mega constiincios. Ca sa va dau un exemplu, el e tufa la muzica. N-are ureche muzicala si a primit un B mai mult de mila zic eu. Ei, dupa aia, m-a cooptat pe mine preparator personal si credeti-ma ca primul cantec l-a repetat cu pauze vreo 6 ore!!!
Invatatoarea le da teme si suplimentare gramada, tot la 2 zile de adus fel si fel de informatii de pe net.
Am observat ca la inceput boscorodea de multimea temelor dar odata cu trecerea timpului a dezvoltat aptitudini de planificare a timpului "a la long" pe 3-4 saptamani, a devenit mai organizat si mai rapid.
Ma ingrijoreaza putin constiinciozitatea exagerata dupa parerea mea dar ma bucura aca a gasit alta cale de a face fata decat sa minta ca si-a uitat caietul, ca a uitat de tema, etc...
Cred ca in conditiile in care este putin presat da tot ce are mai bun si as vrea sa pastrez mediul concurential.
Mi se pare si mai interesant daca sunt activitati in comun posibile pentru elevi de varste diferite si dupa parerea mea este si un inceput in descoperirea respectului de sine.


Mergi la inceput