dar cu plasamentul? cum e?

dar cu plasamentul? cum e? | Autor: viorica avram

Link direct la acest mesaj

Buna
mama mea a avut in plasament, vreme de 3 ani, un copil bolnav de sida.acum i s-a oferit de catere asistentii sociali de la spitalul de boli infectioase un alt copil care pe langa infectia hiv are si o malformatie la inima.
baietelul are 3 luni.cei de la spital i-au spus mamaei sa mearga sa inceapa demersurile de luare in plasament la protectia copilului.cele de acolo i-au spus mamei ca bebelusul e ca si mort,ca nu traieste si i-au intocmit acte de trimitere intr-un centru de plasament pt a fi supravegheat de personal de specialitate ,bla,bla,bla.
cunoaste cineva care e procedura de luare a unu copil in plasament,tinind cont de faptul ca mama a mai avut un copil in plasament si are experienta?
doctorita care il ingrijeste a mentionat ca bebelusul nu e pe moarte si poate trai multi ani daca este ingrijit si monitorizat periodic.
noi vrem sa il ducem si la medic specialist in boli de inima sa ne dea mai multe amanunte cu privire la malformatia pe care o are?
au voie cele de la protectia copilului sa nu aprobe plasamentul?adica e mai bine pt copil sa mearga intr-un centru decat intr-o familie?


Viorica
Ingerasul meu Shalini

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

mama ta trebuie sa depuna o cerere la DPDC-ul de care apartine. In cerere trebuie sa mentioneze numele copilului, faptul ca stie starea de sanatate a copilului si bineinteles sa ataseze actele care dovedesc ca poate primi in plasament acel copil. Mama ta este asistent maternal profesionist?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorica avram spune:

nu e asistent maternal profesionist dar are experienta si face parte dintr+o fundatie din oras.deci are drept de luare in plasament din cate am inteles, pt ca cei de la fundatie si spitalul unde a fost abandonat bebelusul au contactat+o sa ia bebelusul in plasament,dar cei de la protectia copilului incearca sa o faca sa se razgandeasca.in schimb , cand a fost la spital sa vb cu dr si cu cei de la fundatie, mai era o mama sociala care a solicitat plasamentul bebelusului spunand ca e trimisa de cei de la protectia copilului.nu mai inteleg nimic.

Viorica
Ingerasul meu Shalini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Dariela bine ai venit pe DC !
Lucrezi cumva la dpc? scuza-ma ca te intreb.

SIMONA si PATRICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Da lucrez la dpdc.
Viorica - probabil cei de la directie care au lucrat dosarul copilului nu au stiut de mama ta. Incurcatura apartine atat lor cat si spitalului. In opinia mea ar tb sa tina cont de persoana care am mai lucrat cu un copil diagnosticat cu aceasta boala.
Poate ar tr sa vb mai mult la dpdc. Succes!

Mergi la inceput