Pomana porcului

Pomana porcului | Autor: LiaMia

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,
Ca tot suntem in sezon, m-am gandit cu pofta la POMANA PORCULUI
La mine la bunici am vazut asa:

se pune carnita proaspata, taiata in bucati potrivite, intr-un tuci, cu sare si un pic de apa. se pune capacul si se lasa la foc sa se inabuse. daca ati ales carnita fara pic de grasime, adaugati si doua linguri de ulei in tuci.

separat se face o mamaliga tare pe care bunicii o taiau cu ata

se asaza pe farfurie carnita, soriciul. mamaliga se rastoarna pe fundul de lemn si langa se pune si un castron cu muraturi.

este o bunaciune de care mi-e dor!

La voi cum se face acest obicei?

LiaMia si Florin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

la noi , acasa la mama se facea asha

carne proaspata, neaparat muschiuletul de la porc, un pic de slanina cu sorici, o bucatica de ficat, un rinichi , toate taiate cubulete , cu sare si piper , intr-o tigaie de tuci in care in prealabil s-a calit o ceapa , se lasa la inabuist un pic de apa .
Cu mamamliga si muratori asortate, e o NEBUNIE!

Imi lasa gura apa deja!


Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana Cosanzeana spune:

quote:
Originally posted by ligia13

la noi , acasa la mama se facea asha

carne proaspata, neaparat muschiuletul de la porc, un pic de slanina cu sorici, o bucatica de ficat, un rinichi , toate taiate cubulete , cu sare si piper , intr-o tigaie de tuci in care in prealabil s-a calit o ceapa , se lasa la inabuist un pic de apa .
Cu mamamliga si muratori asortate, e o NEBUNIE!

Imi lasa gura apa deja!


Eu si Raducu (22.04.2005)





Nu mai pot de pofta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

La bunica sotzului am mancat un fel de tocanitza: ceapa calita cu putina vegeta, se pun apoi bucatzele de carne (cat mai macra, ca nu ne place gras), apa si apoi se fierbe pana se scade apa si se face un sos. Evident, se pune mamaligutza langa.
Bunica mea nu tin minte sa puna ceapa, punea pur si simplu la fript bucatzele de carne, care aveau putina grasimica pe ele, dar iesea foarte bun si asa.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Vai, ce banatate de gust!!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Parintii taie porcul sambata Si...sac! o sa mananc pomana porcului si tot soriciul de pe porc:))

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by numeioana

Parintii taie porcul sambata Si...sac! o sa mananc pomana porcului si tot soriciul de pe porc:))

Ioana





si noi tot sambata il taiem si abia astept si eu pomana aia ca de un an mi se intind urechile

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Mai fetelor...n-aveti nevoie de ajutor?
..cateva guri pofticioase p-acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Da, da! Venim si noi, daca tot dati de veste, ca n-am mai "calarit porcu'" din copilarie!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

quote:
Initial creeata de LiaMia

Buna tuturor,
Ca tot suntem in sezon, m-am gandit cu pofta la POMANA PORCULUI
La mine la bunici am vazut asa:

se pune carnita proaspata, taiata in bucati potrivite, intr-un tuci, cu sare si un pic de apa. se pune capacul si se lasa la foc sa se inabuse. daca ati ales carnita fara pic de grasime, adaugati si doua linguri de ulei in tuci.

separat se face o mamaliga tare pe care bunicii o taiau cu ata

se asaza pe farfurie carnita, soriciul. mamaliga se rastoarna pe fundul de lemn si langa se pune si un castron cu muraturi.

este o bunaciune de care mi-e dor!

La voi cum se face acest obicei?

LiaMia si Florin




Da, la fel si la bunicii mei si inainte de asta facea bunica o ciorba buuuna de perisoare cu zeama de varza insa intotdeauna ei taiau porcul dupa Craciun, nu in post.

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by nushulica

quote:
Originally posted by numeioana

Parintii taie porcul sambata Si...sac! o sa mananc pomana porcului si tot soriciul de pe porc:))

Ioana





si noi tot sambata il taiem si abia astept si eu pomana aia ca de un an mi se intind urechile

INGRID



Nusa..?N-ai nevoie de ajutor la mancat soric(lala care saliveaza)?

Adriana si-atat...

Mergi la inceput