Gusa?!?!

Gusa?!?! | Autor: cafelutzaro

Link direct la acest mesaj

Mai nou am descoperit ca am facut o ft frumoasa gusa! Dezgustator! Se vede mai mult cand barbia spre piept, dar chiar si asa...Stiu ca apare de obicei de la probleme cu tiroida, asa ca sigur voi consulta un medic. Insa ma intreb se poate sa fie si de la ingrasat (ca m-am cam ingrasat in ultimul timp, totusi n-am mai mult de 55 kg la 1.70)? Si as mai vrea sa stiu, daca se mai poate scapa de ea... si cum anume.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

parerea mea e sa-ti verifici tiroida (echografie, analizele tsh, t3, t4)...nu cred ca e de la "ingrasare"...sa fim serioase 55 kg la 170 cm nu inseamna ingrasare!!!

alina si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

De la tiroida este mai mult pe gat cumva, nu sub barbie direct.

Ce varsta ai? Se poate sa fie si piele ceva mai lasata...

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

sau mai poate fi de la pozitie, daca stai toata ziua cu capul in jos, cum stau eu la tastatura...si cred ca se poate corecta prin gimnastica...dar analizele e bine sa le faci oricum, mai ales ca nu costa chiar asa de mult (550000 lei analizele de sange si 400000 lei echografia)...macar scapi de stres...

alina si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafelutzaro spune:

Am doar 26 de ani..deci nu cred ca e de la varsta..si da..e direct sub barbie..deci spuneti ca nu ar fi de la tiroida.
Ariel..da asa e stau toata ziua cu capul in jos, la calculator..8 ore pe zi non-stop. Spui ca se poate corecta prin gimnastica? Vreau mai multe detalii daca stii...
Ma voi duce sigur sa fac si analizele..dar mai am de asteptat pana e dr. de garda...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Intradevar la tiroida nu se face gusa sub barbie ci la baza gatului.

Daca e gusa de grasime ar fi bun un masaj specific.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafelutzaro spune:

quote:
Originally posted by sanziana72

Intradevar la tiroida nu se face gusa sub barbie ci la baza gatului.

Daca e gusa de grasime ar fi bun un masaj specific.




Stii cumva unde se face un astfel de masaj? Oare la cosmetica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Cum sa scapi de gusa

Odata cu inaintarea in varsta, si muschii fetei incep sa se lase, aparand inestetica gusa.

Ca sa evitati depunerile de grasime in aceasta zona si lasarea pielii, aveti la indemana cateva trucuri.

Un regim de slabire pe timpul verii este si el eficient in combaterea gusei, dar kilogramele in plus nu sunt intotdeauna de vina. Barbia dubla poate sa apara si din cauza mostenirii genetice si, asa cum unii oameni se ingrasa in zona coapselor, tot asa pot aparea probleme in regiunea gatului. Expertii pun asta pe seama felului disproportionat in care sunt repartizati anumiti receptori in diferite zone ale corpului.

Fibre, iod, fructe si legume

Regimul alimentar trebuie sa fie bogat in fibre, sarac in grasimi si foarte putin caloric. Este bine sa contina o multime de fructe si legume proaspete, acestea prevenind raspandirea anormala a lipidelor in organism. Alimentatia poate fi suplimentata cu iod, iar pentru asta este suficient sa folositi sare iodata.

Alte surse bogate in iod sunt ceapa, alunele si toate alimentele de provenienta marina. Dupa National Research Council, doza zilnica de iod necesara pentru adulti este de 150 micrograme.

Exercitii care pot fi utile

> Intariti-va muschii gatului cu ajutorul palmelor
Stand intinsi pe spate pe canapea, ridicati barbia cat puteti, privind catre tavan. Repetati miscarea de cateva ori. De asemenea, specialistii recomanda sa va loviti usor barbia cu dosul palmelor, timp de cateva minute, de doua-trei ori pe zi.
Asa va veti intari muschii gatului si pe cei situati sub obraji.

> Masaj special pentru barbie
Masati-va usor sub maxilar cu varful degetelor, folosind miscari circulare dinspre lobii urechilor catre varful barbiei. Repetati de cinci ori. Dupa ce v-ati incalzit, extindeti masajul pe toata zona gatului, ridicati usor barbia si, cu mainile caus, loviti-va usor sub gat, alternativ, de cate cinci ori. Incheiati exercitiul cu "batai usoare" sub barbie, miscari pe care ar fi bine sa le faceti cu dosul palmelor. Repetati de 20 de ori. Acest masaj special se recomanda de doua ori pe saptamana.

> Mimica ajuta muschii fetei
Aveti grija de muschii fetei, in special de cei din jurul barbiei si obrajilor. Pe masura ce inaintati in varsta, acestia slabesc, iar pielea care ii acopera incepe sa se lase. Astfel, daca nu va ingrijiti inca din tinerete, formarea "barbiei duble" poate deveni inevitabila. O alta metoda de a preveni aparitia gusei este sa va folositi din plin mimica, indiferent ca va uitati la televizor, sunteti pe strada, la volan sau la o sueta cu prietenii.

> Miscati-va obrajii dintr-o parte in alta
Exersati muschiul platisma, cel care se intinde de la nivelul gurii pana spre gat. Este bine sa va straduiti ca acesta sa nu se lase, fiind muschiul care tine pielea gatului lipita de stuctura osoasa. Una dintre metode este sa deschideti larg gura zece secunde, apoi relaxati. Muschii care va ajuta sa inchideti si sa deschideti gura sunt situati exact in zona vizata. Repetati exercitiul de doua-trei ori pe zi.

> N-ar strica sa va purtati copilareste din cand in cand
Scoateti limba, miscati obrajii dintr-o parte in alta si prindeti-va parul in coada, cat mai sus si cat mai in varful capului. Daca toate acestea nu functioneaza, puteti apela si la chirurgia estetica. "Muschiul platisma poate fi remodelat prin: lifting facial, plastii sau injectii cu toxina botulinica", explica dr. Babak Hatami, specialist in chirurgie plastica la clinica Aestethic Line, din Bucuresti.





Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput