555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by danais

Stimate Domnule Doctor Leonte,

Numele meu este Daniela, am 28 de ani si acesta este primul meu mesaj pe acest forum pe care l-am descoperit cu mare bucurie. Profit de ocazie pentru a va ura un An Nou fericit si plin de impliniri si pentru a imi exprima admiratia si aprecierea pentru activitatea dumneavoastra in cadrul acestui forum. Nu pot decat sa regret ca nu v-am decoperit mai demult, in timp ce eram insarcinata, cand aveam o multime de intrebari fara raspuns in legatura cu evolutia sarcinii.

Problema mea a fost diagnosticata acum 3 ani ca fiind "ovarita micropolichistica", simpomul principal fiind o iregularitate extrema a ciclului menstrual (cel mai scurt ciclu: 26 de zile, cel mai lung: 132 de zile, acesta din urma fiind indus prin injectii cu progesteron). Nu am avut niciodata un ciclu regulat, dar de la 24-25 de ani a devenit realmente haotic si in plus au aparut dureri de sani destul de puternice si la un moment dat, un chist maricel in sanul stang (3 cm)si altele mai mici (evidentiate ecografic), care au disparut o data cu declansarea menstruatiei. Nu am pilozitate in exces si nici nu sunt supraponderala, asa cum am inteles ca se intampla de obicei in cazul ovaritei micropolichistice.

Tratamentul prescris a fost Diane 35 si Brocriptin (dozarile hormonale au dat rezultate in limite normale, mai putin prolactina, care era putin mai mare). Brocriptin nu am luat decat 2 luni, din cauza reactiilor adverse (greata, vertij, dureri de cap), care nu au cedat in timp. Am facut si o radiografie de sa turceasca si nu a relevat nimic anormal iar la o a doua dozare hormonala, prolactina era in limite normale.

Am luat Diane 35 pana in martie 2002 iar la sfarsitul lui aprilie 2002 am ramas insarcinata si am nascut in ianuarie 2003. Dupa nastere si dupa ce nu am mai putut alapta (3 luni de la nastere), medicul ginecolog mi-a reconmandat Logest pentru a evita revenirea ciclurilor neregulate. Am luat Logest (pe care l-am tolerat foarte bine), pana acum 3,5 luni cand am intrerupt tratamentul in urma recomandarilor medicului de familie, din cauza unor probleme cu ficatul (ficat marit la palpare si ecografic, incarcare grasa, bila cu "namol", rezultate anormale la electroforeza proteinelor serice, colesterol 251, senzatie de oboseala accentuata). Dupa intreruperea administrarii de anticonceptionale am avut un ciclu normal (la 28 de zile), apoi nimic, numai o sangerare foarte usoara in zilele 12-14 dupa ciclul respectiv. Deci nu am mai avut ciclu de 2,5 luni si am dureri de sani intermitente. Am facut 2 teste de sarcina, ambele negative. Analizele de sange si urina (cu exceptia electroforezei proteinelor serice) sunt foarte bune. Ca o curiozitate (dar care nu a ingrijorat nici un medic pe care l-am consultat), am glicemia intotdeauna sub limita de 70, ultimul rezultat era 62, dar in timpul sarcinii am avut si 41.

Rugamintea mea este sa ma sfatuiti, daca puteti, ce as putea face pentru a avea un ciclu relativ regulat si fara dureri de sani, fara ca tratamentul sa imi afecteze ficatul. Medicul ginecolog insista ca Logest-ul contine o doza minima de estrogeni si nu poate dauna ficatului, dar medicul de familie sustine ca orice anticonceptional sau produs hormonal distruge ficatul. As mai vrea sa va rog sa imi mai spuneti care ar putea fi cauzele reaparitiei iregularitatii menstruale, din moment ce microchisturile incriminate anterior se pare ca au disparut (fapt confirmat prin 2 ecografii).

Multumesc anticipat pentru raspuns si sper ca nu v-am obosit cu prea multe amanunte.

Cu respect,

Daniela


Daniela,

Ovarita micropolichistica si sindromul ovarelor polichistice sunt doua afectiuni ovariene net diferite patogenic. In ovarita micropolichistica nu apar nici virilism pilar, nici stari de suprapaonderalitate. Ambele sunt insa caracteristice sindromului ovarelor polichistice. Faci deci o confuzie de termeni, sau cel/cea care ti-a explicat lucrurile acestea a facut-o.

Dat fiind faptul ca afirmi ca ficatul tau nu mai lucreaza corespunzator, la care se adauga antecedentele de mastoza chistica mentionate, inclin sa dau dreptate medicului generalist. Ciclurile tale ar putea fi intretinute prin administrarea secventiala a unui progestativ 10 zile pe luna, incepand din ziua 15 a fiecarui ciclu.

Oricum, nu cred ca asta este solutia in cazul tau, daca spui ca in mod sigur chisturile ovariene au disparut si, mai mult, ca ai probleme cu glicemia. Parerea mea este ca disfunctiile organismului tau (hipofiza - ovare - corticosuprarenala??? - pancreas endocrin???) depasesc priceperea unui ginecolog. Drept care eu te-as sfatui sa-ti prezinti cazul in fata unui endocrinolog. Banuiesc ca dezechilibrele hormonale din organismul tau sunt mult mai ample decat cele strict ovariene, astfel incat tulburarile de ciclu menstrual nu reprezinta decat o manifestare unilaterala a acestora.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by lorellay

Salut,
si multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ai dat!Mai am o problema... daca se poate?!dupa o perioada de 3 luni de anticonceptionale(Marvelon) a aparut o sangerare(daca se poate numi asa) inainte cu o zi de menstruatie.Cativa stropi de o culoare maronie si stiu ca a doua zi imi vine menstra.Ce se intampla?Asta a aparut dupa ce am incetat sa mai iau anticonceptionale.
In ce ritm trebuiesc luate anticonceptionalele?cand se face pauza? la cate luni?Eu le iau pentru dimenoree si iau 4 luni si 2 luni pauza.E bine?
Multumesc,
Lorellay



Nu este absolut nimic ingrijorator in existenta unei usoare sangerari in ajunul menstruatiei. Ea se datoreaza incetarii treptate a functiei secretorii a corpului galben (in majoritatea cazurilor, liza functionala a corpului galben este foarte "abrupta", de unde si debutul brusc al menstruatiei - o liza mai lenta nu este un element patologic in mod neaparat).

Anticonceptionalele moderne pot fi luate timp indelungat (ani) fara pauza. Este totusi recomandabil, pt a asigura un "start" optim al ovarelor atunci cand administrarea pilulelor inceteaza (de presupus in vederea obtinerii unei sarcini) sa se faca o pauza de macar 1-2 luni la fiecare an de administrare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Buna Nimeni.Imi permit si eu o intrebare la care astept un raspuns.Am intrerupt tratamentul cu anticonceptionale de cateva zile si vreau sa stiu in eventualitatea in care raman insarcinata(lucru pe care il doresc foart mult) este vreun pericol pentru bebe,sau ar fi mai bine sa asteptam cateva luni(cate?) pana sa raman insarcinata?
Cu multumiri,Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy spune:

buna seara..
dak nu eram ma puneam pe sa imi fac curaj sa abuzez din nou de bunavointa ta.
deci...am fost la doctorul meu...si nu e cazul inca de cerclaj.am facut echo doppler si colul este inchis pe interior.numa ca ceva din echo mi-a dat de gandit.si vreau sa imi spui parerea ta sincer...fara menajamente.
deci...scrie asa" circulara simpla de cordon la nivelul gatului fara afectarea circulatiei la acest nivel".
cat e de grav...cum am eu norocul sa scap de si sa dau peste taica-su???.
mentionez ca sarcina e de 20 de saptamani.si cu colul de care te amuzai...la echo doppler zice "col continent 27mm"
iti multumesc din toata inima mea care se presupune ca e mai mare in timpul sarcinii.

puffy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara Diana spune:

Buna dimineata tuturor si mai ales celui care se pare ca realizeaza un veritabil maraton, oferind raspunsuri si speranta celor care ii adreseaza intrebari. Sunt nou venita pe acest forum si trebuie sa recunosc ca sunt deja impresionata de nivelul de implicare al persoanei apelate de toti Nimeni. Rar in ziua de azi poti sesiza in jur dedicare profesionala reala si pastrarea unor standarde inalte. De aceea am si eu curajul de a-mi expune problema, in speranta unui raspuns de acelasi calibru ca celelalte oferite pe forum. Am 30 de ani si acum 2 ani am avut o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani, nu se stie de ce. Eu am dedus ca ar avea ceva de a face cu niste variatii hormonale cam ciudate descoperite la analizele de acum 3 ani. Din pacate nu le mai gasesc, dar au intrigat multi medici atunci, pentru ca erau treceri de la jumatate din minimul admis la de 4 ori maximul admis, intr-un interval de 7 zile. Oricum, a trecut. Acum am reusit din nou sa concep un bebita (am acum cam 17,5 saptamani), dar preventiv incepand cu saptamana 9, doctorii (sunt 3 care au confirmat tratamentul) mi-au prescris gravibinon (1 pe saptamana), utrogestan (3/zi) si no-spa (3/zi). Mai nou am primit si vitamine (tardyferon, prenatal, aspacardin, vitamina E - cate 1 pe zi). La 12 saptamani insa am avut o raceala cumplita (desi nu am iesit din casa decat pentru analize) si dupa 2 zile de 39 de grade am ajuns la spital la actualul meu doctor, care m-a internat si mi-a prescris perfuzii cu penicilina 10 milioane de unitati, dupa care 3 zile de ampicilina. Eu le-am luat, dar deja cred ca medicatia prescrisa ar putea afecta copilul (vad ca alte femei nu iau nici macar 1 pastila, chiar daca poate ar avea nevoie). In perioada racelii am slabit mult (vreo 3 kg intr-o saptamana), iar apoi nu reuseam deloc sa mananc. Asa ca acum sunt cu 4-5 kg mai slaba decat inainte de sarcina in plus, a urmat o perioada de voma intensa (de 3-4 ori pe noapte) cand aproape orice mancam imi facea rau si era eliminat. trebuie sa precizez ca de la 23 ani mi-am scos fierea si am destule probleme digestive (unele accentuate poate pe fond de stress). Asa ca medicul mi-a prescris sa iau si colebil, triferment, maalox, scopantil. trebuie sa recunosc ca pe acestea nu mai am curaj sa le iau. mi-e prea frica sa nu afectez copilul. Zi de zi ma tem ca ceva s-a intamplat cu bebita. Eu am multe gaze interne de natura digestiva si nu stiu daca bebita a miscat sau nu, eu cred ca inca nu. Am facut 3 ecografii pana acum si mi s-a spus ca este bine si tot felul de analize (calcemia sub minim, transaminazele ok, dar si 140 la indicatorul pentru rubeola, nu-i mai stiu numele), iar acum astept rezultatele la triplu test pentru malformatii. Intrebarea mea (dupa acest adevarat expozeu) este daca toata aceasta supra-medicatie este chiar necesara, sau poate fi evitata si daca am motive intemeiate sa ma tem mereu pentru evolutia lui bebita. Oare tratamentul cu antibiotice chiar in saptamanile 12-13 nu va afecta serios dezvoltarea ulterioara? Multumesc anticipat pentru rabdare si pentru eventualul raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Draga Arian,

Apreciez foarte mult timpul acordat celor care intreaba aici si iti multumesc foarte mult. Am citit toate intrebarile si raspunsurile si nu am gasit ceva identic cu problema mea: asemanator poate, dar cu mici deosebiri, drept pentru care m-am hotarat sa-ti scriu si sa astept cu rabdare raspunsul tau.

Problema mea: am o usoara hemoragie vaginala intre menstruatii. De circa 16 luni incoace am cateodata un firicel maroniu amestecat in secretia vaginala obisnuita. Nu permanent. Uneori cateva zile (5-6) dupa ciclu. Alteori cateva zile inainte de menstruatie. Cateodata o picatura de sange in momentul (aproximativ) al ovulatiei, ceea ce inainte nu mi se intampla. Uneori cateva picaturi dupa contactul sexual. Cateodata, aceste picaturi de sange sunt insotite de usoare contractii uterine, usor dureroase. Alteori, nu, vad doar pata pe chilot. Bineinteles ca am fost la medicul ginecolog, mi-a facut control, teste (ecografie nu), si concluzia a fost: totul e OK, chist nu e, fibrom nu e, problema e de natura hormonala. Am fost la medicul endocrinolog, mi-a dat sa fac dozari hormonale (TSH, T3, FSH, progesteron), precum si analizele obisnuite si toate au iesit in limitele normale. Acum, nu stiu ce sa mai fac. Nu stiu daca ar trebui sa fiu ingrijorata sau nu, si la ce medic sa ma mai duc. Vad ca, in timp, problema nu se agraveaza (cel putin aparent). Mentionez ca iau o pastila de EUTHYROX 25 pe zi (pentru un nodul tiroidian descoperit ecografic) si o pastila de ketotifen pe zi (pentru o rinita, alergica sau nu, inca nu am rezultatele definitive, oricum, perena, nu sezoniera). Interesant, rinita si hemoragia vaginala au aparut in acelasi timp (septembrie 2002).

Te rog sa-mi spui ce crezi ca ar trebui sa fac privind hemoragia mea vaginala, caci deocamdata m-am impotmolit. Sa stau linistita sau sa continui investigatiile (si care anume). Precizez ca am 37 de ani, am un copil de 10 ani si jumatate si nu iau anticonceptionale (nu am luat niciodata). Iti multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Un salut tuturor membrilor acestei comunitati si in special tie, nimeni.
Povestea mea incepe acum 5 luni: in urma unei biopsii de cervix rezultatul a fost SIL de grad inalt (CIN II-III) - carcinom in situ asociat cu alteratii morfologice produse de virusul papiloma uman plus numeroase chisturi de retentie pe colul uterin. Medicul mi-a recomandat cauterizarea leziunilor precanceroase si a chisturilor de retentie considerand aceasta metoda mai putin agresiva decat conizarea si cu acelasi rezultat. Problema este ca dupa cauterizare, desi am urmat tratamentul indicat de medic (antibiotic + ovule - blastostimulina) colul uterin prezinta in continuare inflamatie. Am facut o pasiune in a face citologii dupa cauterizare si rezultatul este acelasi: alteratii benigne, flora vaginala normala, frotis vaginal cu inflamatie intensa. In plus, au existat dureri puternice in zona pelviana care au disparut o vreme dupa cauterizare insa iar au revenit, nu sunt puternice dar deranjante. Medicul nu mi-a putut gasi originea acestor dureri, mi-a facut echografii multe si marunte iar concluzia a fost ca ar fi gaze intestinale!!!!In afara analizei secretiei vaginale singura analiza a fost cea a urinei care este ok. Bun! Dupa atata timp am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca aceasta inflamatie a colului uterin se va eterniza motiv pentru care am ridicat problema unei sarcini. Am 36 de ani, nici o nastere, o viata sexuala normala, cu acelasi partener de mai bine de 8 ani insa abia in urma cu 1 an am hotarat ca e momentul sa apara in viata noastra un copil. I-am aratat graficul temeperaturii bazale medicului si mi-a prescris Omifin pentru inducerea ovulatiei pentru motivul ca din acest grafic nu reiese ca as fi avut ovulatie pe perioada ultimelor 4 luni. Dupa cele 5 zile de tratament cu Omifin la echografie nu s-a vazut nici urma de folicul, concluzia medicului fiind ca nu am ovulat. Dupa aceste zile de tratament au inceput dureri mari in zona ovarelor, ciclul este usor modificat in sensul ca culoarea este acum spre maroniu si cantitativ redus. Din acest moment am renuntat sa mai merg la acest medic pentru ca la toate intrebarile mele raspunsurile au fost ridicari de umeri. Am uitat sa mentionez ca locuiesc in Spania, medicul care m-a tratat fiind, evident, spaniol.
Ceea ce as dori de la tine este sa imi spui ce as putea sa fac in continuare, ce fel de analize ar trebui sa cer sa mi se faca pentru a cunoaste natura inflamatiei colului si a infertilitatii mele hotarata fiind sa merg la un alt medic, macar pentru o alta opinie.
Multumesc pentru intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Buna ziua!

Am si eu o poveste nu tocmai fericita si as avea nevoie de niste sfaturi.
Am 27 ani si vreau mult un bebe. In '98 am avut o prima sarcina pe care am intrerupt-o la cerere,deoarece nu ma consideram in stare sa devin mama in acel moment, apoi cand a venit momentul potrivit se pare ca nu mai pot...
Am avut o sarcina pe care am obtinut-o dupa 6 luni de incercari si pe care am pierdut-o in dec 2002 ( avort incomplet); chiuretaj; motive nedeterminate. Anul trecut in august am reusit sa concep din nou un bebe pe care din pacate l-am pierdut in octombrie 2003(la 10 saptamani - sarcina oprita in evolutie la 7 saptamani). Am facut testele: CMV si toxo si rezultatele au fost urmatoarele:
- CMV - IGG pozitiv, IGM negativ
- Toxo - IGG negativ, IGM pozitiv
Presupun ca asta a fost cauza pierderii de sarcina.
Am facut tratament 30 zile cu : Daraprim 25mg (pirimetamina) 2x1 in prima zi, apoi 1x1/zi, Biseptol 2x2/zi si Acid folic 2x1/zi. Am fost sa-mi refac analiza la o saptamana dupa terminarea tratamentului si nu mi s-a facut analiza, mi s-a spus sa revin dupa inca 3 saptamani...
Pe langa aceasta problema mai am si o candidoza recurenta pentru care am facut zeci de tratamente si in final exasperata o fungigrama. Rezultatul e urmatorul: rezistenta la aproape toate antimicoticele...semisensibil la Nystatin si sensibil la amphotericina B pe care oricum nu as lua-o avand in vedere toxicitatea si celelalte efecte adverse...
Intrebarile mele sunt:
- pentru obtinerea unui rezultat elocvent pt toxo este necesar sa astept chiar atat de mult timp dupa terminarea tratamentului? e cazul sa-mi fac probleme din pricina rezultatului IGG poz la CMV?
- ce sansa am sa pastrez o sarcina in aceste conditii si la cat timp dupa tratament pot sa incerc din nou sa raman gravida?
- ce analize ar trebui sa mai fac? mentionez ca toate analizele obligatorii la luarea gravidei in evidenta au fost foarte bune.Este necesar sa fac si testele pentru listeria , clamydia, ureaplasma, mycoplasma, dozari hormonale?

Multumesc mult,


Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Copiat dintr-un subiect separat(dupa mai mult de 72 de ore):
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Initial creeata de klavier

n-am stiut exact unde sa postez mesajul cu intrebarea, sper ca am nimerit. ma adresez medicului ginecolog de pe forum pentru ca nu mi-am gasit nici doctorita personala la telefon si nici medicul responsabil cu asta de la maternitatea unde urmeaza sa nasc.

problema: sunt gravida in sapt.38 (data ultimului ciclu: 4 aprilie 2003, termen estimat de nastere: 18 ianuarie), dar bebe arata cu ca.2 saptamani mai mare, dezorientandu-i pe d-nii doctori, care zic ca e posibil sa se nasca in orice moment.
pe 12.12.2003 am fost la control la clinica Semmelweiss, unde voi naste (locuiesc in Viena) si bebe era cumintel cu capul in jos.
ieri (29.12.2003) am fost iar la control si era cu picioarele in jos. doctorita care mi-a facut ecograful mi-a spus ca sunt doua lucruri pe care as putea sa le incerc: 1.o forma speciala de acupunctura (Moxibustion) care sa il convinga pe bebe sa se intoarca la loc - doar ca medicul lor care face asta e in concediu de sarbatori, deci pica; 2.o incercare de intoarcere a lui bebe ("Wendung") pe care o poate face doar d-rul sef al ambulantei, care nu era acolo si pe care am incercat sa il sun azi si nu l-am gasit sa ma dumireasca.

din pacate nu mi-au dat prea multe detalii referitoare la riscurile respectivei operatiuni de intoarcere, mi-au zis sa vorbesc personal cu d-rul. tot ce am aflat e ca bebe poate reactiona negativ (cu batai rarite de inima), sau se pot declansa contractiile, caz in care va trebui, logic, sa nasc.
mi-au spus ca in acest caz o nastere naturala ar putea fi incercata, dar ar fi foarte greu pentru ca bebe e deja mare (greutate estimata de ei dupa ecograf: 3.600 gr), unicul avantaj fiind faptul ca e al doilea copil si ar trebui sa vina mai repede.
mai ramane varianta cu cezariana, pe care le-am spus ca o prefer in orice caz unei nasteri de bebe cu picioarele inainte.

am vorbit si cu alte mamici, care mi-au spus ca bebe se poate inca intoarce singur chiar inainte de nastere si ca as putea sa astept fara sa fac nimic.

ce imi recomandati? sa accept interventia d-rului cu intoarcerea bebelusului? in ce consta, cum se face o astfel de manevra? ce riscuri sunt pentru bebe si pentru mine? sau sa astept pur si simplu?

si presupunand ca bebe ramane invers, e mai bine sa accept cezariana unei incercari chinuitoare de nastere?(fetita mea de 2 ani si 4 luni s-a nascut normal, fara nici un fel de complicatii sau taieturi, avand 3.070 gr la nasterea in aceeasi clinica)

ce anestezie e mai recomandata si cu mai putine efecte ulterioare neplacute: cea peridurala sau narcoza totala?

multumesc foarte mult si multa sanatate!

Adriana

--------------------------------------------------------------------------------


Acest raspuns va fi mutat in topicul "555-OB-GYN" la 72 ore de la postare

Adriana,

Din pacate n-ai prea nimerit locul de postare, daca doresti sa primesti un raspuns de la mine. Pe viitor, daca va mai fi cazul, retine ca eu am propriul topic in acest forum, numit "555-OB-GYN".

In legatura cu eficienta acupuncturii in prezentatia pelvina nu-ti pot spune absolut nimic, dat fiind faptul ca tot atata stiu si eu despre tema in cauza.

Versiunea externa ar fi o manevra aplicabila la varsta sarcinii tale si daca reuseste are sanse mari de a conduce spre o nastere cat se poate de normala, in prezentatie craniana. In cateva cuvinte, manevra consta in aplicarea unor presiuni (cu mainile) pe fat prin intermediul peretilor abdominal si uterin asupra polilor fetali (capul si bazinul - fatul sta "chircit" in uter). Mai multe amanunte, ca si indicatiile, riscurile si accidentele legate de versiunea externa gasesti la link-ul de mai jos (pagina in limba engleza):
http://www.aafp.org/afp/980901ap/coco.html

Despre decizia aplicarii unei versiuni externe, a practicarii cezarienei sau a nasterii pe cai naturale in pelviana gasesti o buna schita a atitudinii decizionale in pagina de mai jos (tot in engleza):
http://www.meb.uni-bonn.de/dtc/primsurg/docbook/html/x6398.html

Daca vei parcurge paginile indicate, vei intelege de ce nu am procedat la a-ti explica eu, aici, ce este de facut: ar fi fost enorm de scris. Sper sa cunosti limba engleza; daca nu, sunt sigur ca exista site-uri similare si in limba germana. Incearca o cautare in Google!

In privinta anesteziei pt cezariana, eu consider ca este de departe preferabila anestezia rahidiana celei generale, pt a evita orice agresiune chimica asupra sistemului nervos inca imatur al fatului.


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre personalul medical calificat. De asemenea, ele nu reprezinta sub nici o forma o modalitate de initiere a unei relatii medic-pacient cu finalitate materiala.

--------------------------------------------------------------------------------
Editat de - arian on 03/01/2004 22:01:56





Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Initial creeata de Mara Diana

multa sanatate tuturor. Sunt mara diana, nou-sosita pe forum si o viitoare mamica in 17 saptamani. am citit cate ceva de pe acest forum si am simtit ca sunteti o adevarata comunitate . asa ca am crezut ca e mai bine pentru moralul meu sa-mi alatur si eu bucuriile si nelinistile perioadei de sarcina celor deja prezente pe forum. In speranta identificarii unor experiente similare sau a unor pareri avizate din care sa invat. deocamdata am ceva nelinisti, pentru ca dupa o sarcina oprita in evolutie la 2 luni am reusit in sfarsit sa mai concep un bebita. din pacate doctorii m-au umplut deja de pastile si injectii (gravibinon, utrogestan, no-spa, aspacardin, vitamine, etc). Mai mult, am fost ingrozitor de racita, desi nu am iesit din casa (stateam la pat) decat pentru analize (deja 5 randuri de analize), asa ca dupa 2 zile de 39 grade, doar cu ceai acasa, am ajuns la spital unde mi s-au administrat perfuzii de penicilina (10 milioane unitati), iar apoi 3 zile de ampicilina. Toate acestea au fost exact in perioada destul de critica de la 11-12 saptamani. Eu deja am inceput sa ma tem serios pentru sanatatea copilului meu, mai ales cand vad alte mamici care nu iau nici macar paracetamol. tratamentul cu antibiotice mi-a fost cu putere recomandat de medicul meu, care imi stia toata evolutia si care m-a si internat. Ce ziceti, credeti ca va avea efecte negative asupra fatului? ati auzit de astfel de cazuri?

Mara Diana



Lia&Andrew

Mergi la inceput