Operatii China - Dr. Huang Hongyun

Operatii China - Dr. Huang Hongyun | Autor: navigator

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

In ultimul timp exista o intensificare a persoanelor care doresc sa duca copii sau pe cei dragi in China la diverse operatii la coloana sau pe creier. Dupa o cautare intensiva pe internet singurul nume care tot apare in legatura cu aceasta tema este Dr. Huang Hongyun din Beijing, care ar face niste operatii de acest gen.

Din pacate se pare ca nu exista rezultate stiintifice despre metoda utilizata, asta insemnand de asemenea ca rezultatele sunt minime pana la inexistente. Despre acest Dr. s-au facut mai multe reportaje, in Germania in mod special. Ideea generala este: se incaseaza suma de 20.000,- USD, se dau putine explicatii, se face in principiu o terapie prin gandire pozitiva, care se pare ca este responsabila pentru imbunatatirile la unele persoane. Interventia cu celule fetale este ca atare nepericuloasa, si nici Dr. Huang Hongyun nu stie de ce are efect (Dr. Huang Hongyun nu promite nimanui ca il va vindeca, zice doar ca el trateaza boala).

Ce ar fi interesant de stiut:
Exista cineva care s-a intors din China vindecat ?
sau cel putin cu o imbunatatire semnificativa ?

Mai jos adresa Dr Huang Hongyun si link-uri in engleza si germana despre terapie. Pentru cei care doresc sa mearga le-as recomanda sa ceara publicatiile scrise de echipa de la Beijing si tiparite in revistele de specialitate, in mod special studiile clinice publicate. S-ar putea sa aveti surpriza ca nu vi se mai raspunde la e-mailuri. De asemeanea mai multi dintre cei care vroiau sa mearga au primit contul particular al dl. Huang Hongyun.

Atentie maxima, daca nu aveti bani multi, nu credeti orice auziti. Exista persoane care se folosesc de oameni disperati pentru a face bani.

Dr. Huang Hongyun,
Department of Neurosurgery
Chaoyang Hospital
Beijing 100020, China
Tel: 0086-10-85231762
Fax: 0086-10-65005359
E-mail: hongyun@mailcity.com

Cateva link-uri despre terapie (cel mai interesant este nr. 6 - are 7 pagini):

[1] http://www.guardian.co.uk/g2/story/0,,1363260,00.html (engleza)
[2] http://www.fsp-info.de/neufsp/huang-hongyun_zelltherapie.htm (germana)
[3] http://www.focusonals.com/paralysis_surgeon_stirs_hope_in_china.htm (Paralysis surgeon stirs hope in China (engl.))
[4] http://www.3sat.de/nano/astuecke/11060/index.html (germana)
[5] http://www.3sat.de/nano/diverses/87334/index.html (germana)
[6] http://www.techreview.com/article/16367 (engleza)

Fiecare trebuie sa decida, daca merita sau nu sa plateasca 20.000,00 USD, dar e bine ca toata lumea sa se informeze inainte.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Foarte interesante informatii. Dar tu in ce context ai adunat datele astea? Ai si raspunsuri la intrebarile pe care le-ai pus?
Intreb pentru ca unul dintre membrii comunitatii noastre cocheta cu ideea de a merge acolo cu fetita lui.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Am auzit si eu despre "miracolele" infaptuite de acest domn doctor. Eram direct interesata, deoarece fetita mea sufera de tetraplegie spastica, dobandita in urma unei hemoragii cerebrale perinatale. Asa ca am inceput sa ma informez, mai intai am citit tot ce am putut gasi referitor la transplanturile cu celule stem, apoi chiar am luat legatura cu clinica din Beijing si am solicitat o multime de informatii. Iata ce am aflat: interventiile respective sunt efectuate in cadrul unor cercetari, unor studii; sunt experimentale. Medicii nu garanteaza imbunatatiri, recuperari totale sau partiale, nu garanteaza nici macar supravietuirea pacientului supus unei asemenea interventii - tutorele sau chiar pacientul (in functie de varsta acestuia) trebuind sa semneze o hartie prin care exonereaza personalul medical de orice responsabilitate daca ceva merge rau intr-o operatie. Rezultatele pozitive inregistrate i-au surprins chiar si pe medicii chinezi; se pare insa ca se datoreaza programului strict si performant de recuperare neuropsihomotorie prin care trec cei ce intra in acel spital...
Scurt pe doi: am luat hotararea de a nu-mi duce copilul pe post de cobai in China. Pana cand medicina nu produce tratamente specifice verificate, care intr-adevar sa dea rezultate, ma rezum la a intensifica programul de recuperare al Dariei - asta insemnand ca sedintele de kinetoterapie sa se desfasoare regulat, de cel putin 3 ori pe saptamana, cu un specialist... Cat sunt tanara si in putere voi munci sa-i platesc aceste sedinte; insa nu am bani de irosit (nici chiar de ar fi primiti prin bunavointa unor donatori) in China. Nu. Daria ar avea mult mai multe de pierdut daca ceva ar merge gresit acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns navigator spune:

@Anda mama Irinei:
am urmarit emisiunea "Dansez pentru tine" unde o domnisoara dorea sa isi duca prietenul in China la operatie, prietenul dansei fiind paralizat diagonza exacta "Dani are tetraplegie spastic#259;, fractur#259; de coloan#259; cervical#259;, iar m#259;duva e întrerupt#259; mai mult de 75%." Am ramas surprins stiind ca nu exista o cura pentru paralizii in mod special pentru cele cu intrerupere de maduva, nervi regenerandu-se foarte greu, sau deloc. Apoi am vazut in Germania unul dintre reportajele despre Dl. Dr. Huang si despre faptul ca e mai mult o terapie benefica contului Dl. Dr. Si atunci am adunat 1 si cu 1 si ....

Ce am aflat pana acum este ca si alti doctori au vrut sa stie despre ce este vorbe, dar Dr. Hunag nu a scris decat un articol de 4 pagini in "Chinese Medical Journal" cu un pseudo studiu clinic. Pseudo datorita faptului ca nu respecta regulile necesare efectuari unui studiu clinic. Nu a avut grup de proba si nici date obiective inainte/dupa. Colegi de ai dansului din SUA au fost in China dar nu au primit decat raspunsuri evazive de genul "da pacientii au fost mai bine la 2-3 zile dupa operatie" dar nu cati pacienti, ce anume s-a imbunatatit sau cat mai bine este.

Exact insa cum zice akella, imbunatatirile par mai degraba sa se datoreze programului strict si performant de recuperare neuropsihomotorie Asemenea programe se pot insa efectua oriunde, cu rabdare si dedicatie de oricine as putea zice. (Dupa o indrumare prealabila).

Metoda injectari celulelor fetale a fost luata in considerare si de grupa Dr. Wise Young din SUA, Dr. Almudena Ramón-Cueto de la Universidad Autó­noma de Madrid in Spania si Geoffrey Raisman de la National Institute of Medical Research in Londra. O cautare pe net sigur va va da adresel vreunuia dinter ei si ii puteti intreba mai exact daca dansii considera ca merita operatia din China.

Cat despre Dani, cel de la Dansez pentru tine ma tem sincer ca nu va avea nici un efect operatia, deoarece insasi Dr Huang are ca una dintre cerinte "continuitatea maduvei". O intrerupere de 75% ar insemna un efect egal cu zero. Dar acestea sunt supozitii, diagnosticul exact nefiind cunoscut.

In rest tot ce am aflat coincide exact cu ceea ce a scris akella: "fara garantii si daca se intampla ceva .... ghinion personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mai este un motiv pentru care am renuntat la ideea de a merge cu Daria in China. Nu am vrut sa-l spun aici, m-a convins o prietena care a insistat ca sunt multi oameni care ar dori sa stie...
A friend of a friend, biogeneticiana, lucreaza intr-un centru de cercetare in Belgia. Acum aproape 1 an (nu-mi amintesc data exacta) a participat la o conferinta, unde au venit si specialisti chinezi. La reuniunile din afara cadrului formal, participantii au schimbat impresii si au facut si oarece schimb de experienta. Chinezii se mandreau cu afluxul de pacienti din Ungaria, din Romania, care le ofereau si finantarea necesara continuarii experimentelor si cobaii umani necesari...
Ma doare sufletul sa scriu aceste randuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns navigator spune:

Nu este nevoie sa iti para rau. Asta e. Daca e o consolare platesc si americanii si nemtii si cetatenii altor popoare. Poate in cativa ani va exista vreo indicatie pentru terapia cu celule fetale, deocamdata se incearca terapia la orice, dupa idea "vedem ce o sa iasa"
In alte tari ar fi fost mult mai greu sa se obtina autorizatiile pentru asemenea teste.
Un punct negativ este faptul ca echipa din China se pare ca nu face un studiu exact al pacientilor, sa aibe date inainte si dupa.

SUA au deschis un centru unde se faca inainte de plecare o evaluare si dupa venirea din China. Poate ar fi indicat sa facem si in romania o astfel de evaluare. In primul rand sa gasim pacienti care au fost si ar fi foarte de ajutor sa se ia un status obiectiv inainte/dupa cu monitorizare cativa ani. Poate daca s-ar gasi oameni care au fost deja in China sa ne spuna ce rezultate au obtinut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, am vazut si eu aici un reportaj saptamana trecuta, in care un medic renumit spaniol spunea ca acest medic doar ia banii si atat, iar rezultatele sun aproape nesimnificativa in marea majoritate a cazurilor.Si vreau sa va zic ca acest medic era tetraplegic, si nu cred ca nu ar avea 20.000 sa isi faca o operatie in china.
Nu stiu ce sa cred, si trebuie sa fie foarte dur sa auzi aceste lucruri, dar aceasi operatie in alte tari costa cateva sute de mii de dolari.
Acest medic spune ca pacientii nu se cunosc foarte amanuntit,ca procesul de recuperare este superficial, etc.
Chiar nu mai stii ce sa crezi.
Dumnezeu sa ajute tutror celor care trec prin situatii grele de sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oliveralega spune:

Buna,sunt noua aici.Am un baietel de 8 ani cu tetrapareza spastica.am refuzat sa-i mai dau medicatia prescrisa,iam dat toata gama de ging seng si risatarun.Va spun ca s-au vazut mai multe rezultate ca inainte.Acum sta singurel in fundulet,face cativa pasi,articuleaza cateva sunete.Asa ca eu vreau sa incerc si aceasta varianta,cu operatia in China.Nu ma las doar pentru ca nu e atestata.aici ce fac medicii pentru ei?Nimic.Gimnastica de intretinere,nu de recuperare.Medicatie sedativa si atat.Nu ma intereseaza daca dupa operatie va fi doar o mica ameliorare,tot e ceva.O sansa mica reprezinta mult cand aici doctorii iti spun nu va trai;nu va misca niciodata;lasa-l in spital.de 8 ani am cautat terapii alternative,si desi recuperarea e mica ,fata de ce au spus medicii e MARE.Nu va lasati.Succes tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

LEGA multa multa sanatate ingerasului tau scump! sa ne anuti cand plecati in CHina sa ne rugam pentru el, ok? sper din suflet sa va intoarceti cu o mare realizare, aceea de a-l vedea dupa recuperare sanatos!

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyty1 spune:

Atentie, terapia poate avea si reactii adverse, meningita, printre alte riscuri. Am tradus si postat pe blog http://bolirare.bloging.ro linkurile la cele 4-5 clinici din lume care fac terapii cu celule dtem, argumente pro contra, efecte negative, scandalul Ukraina. Pacat ca foarte putini romani care au facut terapia posteaza evolutia dupa, macar primul an.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina_nico spune:

credeti ca in china se poate rezolva si cu copiilul meu care sufera de paralezie cerebrala si tetrapareza spastica asimetrica d-s s-d ca are 3 ani si nu merge nu vorbeste nu poate manca decat pasat


Mergi la inceput