Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Cum gatesc stiuca?

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2


alina023
mami Echechecu

Donator desprecopii.com
Membru din:12/11/2002

 Canada
Montreal

4046 Mesaje
9 Prieten(i)

Trimis la - 22/11/2006 :  21:56:20 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite alina023 un Mesaj Privat

Cum gatesc stiuca?

Buna fetelor,

Sotul meu, mare pescar mare, a venit duminica de la pescuit cu 5 stiuci destul de mari. Doua dintre ele le-am dat si am ramas cu trei. Noi nu suntem mari amatori de peste (decat foarte putine specii si doar prajit sau saramura) asa ca nici nu ne pricepem prea bine la gatit peste.
Ma puteti ajuta cu ceva idei pentru a gati cele trei stiuci ramase?

Va multumesc mult,

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)


      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
miria_cristina
miria_cristina
membru de baza


Membru din:12/12/2004
 Romania, Bucuresti
7341 Mesaje
77 Prieten(i)
Trimis la: - 22/11/2006 :  22:25:43 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat
Bors de stiuca

Ingrediente:
200 gr. stiuca,
1/2 buc. ardei gras,
1/4 buc. ceapa rasa,
1/4 l bors,
1 buc. rosie mare,
sare,
leustean,
patrunjel


Mod de preparare:
Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul si borsul.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
miria_cristina
miria_cristina
membru de baza


Membru din:12/12/2004
 Romania, Bucuresti
7341 Mesaje
77 Prieten(i)
Trimis la: - 22/11/2006 :  22:27:02 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat
Stiuca umpluta

Ingrediente:
4 stiuci mici,
4 oua,
100 gr. orez,
1 pahar cu maioneza,
5 buc. ceapa mijlocie,
1 buc. morcov mare,
1 litru lapte,
sare, piper, verdeata


Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina ouale cu orezul fiert separat, se adauga 3 cepe tocate si calite, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu stiucile. Se coase taietura si se leaga fiecare stiuca. Se combina laptele cu 1 l de apa, se pune pe foc si cind clocoteste se pun 2 cepe, morcovul taiat rondele, verdeata, sare si piper. Dupa 10 minute se da focul mic si se pun pestii sa fiarba 10 minute. Se scot apoi cu grija, se pun pe platou si cind s-au racit se scot atele. Se acopera pestii cu maioneza, se orneaza cu verdeata si cu felii subtiri de lamiie.





Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
miria_cristina
miria_cristina
membru de baza


Membru din:12/12/2004
 Romania, Bucuresti
7341 Mesaje
77 Prieten(i)
Trimis la: - 22/11/2006 :  22:28:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat
Stiuca umpluta II

Ingrediente:
1 kg. stiuca,
o felie piine alba,
1/2 pahar ulei,
2 oua,
patrunjel verde,
1 buc. morcov,
1 buc. ceapa,
4 buc. cartofi de marime potrivita,
2 litri apa


Mod de preparare:
Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase, se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba, muiat in lapte si stors. Umplutura se freaca cu ulei, se adauga 2 oua, patrunjel verde tocat marunt, piper si sare. Pielea se stoarce bine, apoi se umple cu umplutura si se da forma de stiuca. Se coase si se pune la fiert in apa putin sarata, impreuna cu zarzavat, cartofi si oasele de peste. Cind pestele este gata, se pune pe platou, se toarna pe deasupra zeama strecurata si se garniseste cu cartofi si morcovi fierti in zeama.


Observatii:
Se serveste rece cu lamiie sau calda cu unt proaspat sau cu sos de rosii.








Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
miria_cristina
miria_cristina
membru de baza


Membru din:12/12/2004
 Romania, Bucuresti
7341 Mesaje
77 Prieten(i)
Trimis la: - 22/11/2006 :  22:29:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat
Stiuca cu rosii


Ingrediente:
750 gr. peste,
200 gr. bulion de rosii,
100 gr. ceapa,
1 lingura unt,
sare, piper, zahar


Mod de preparare:
Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau apa), sare, piper, 1/2 lingurita zahar si se lasa sa dea in clocot. Dupa aceea, se scoate fileul de peste, se taie, se spala, se sterge cu un servet si se aseaza intr-o cratita. Se toarna deasupra sosul de bulion preparat. Cratita cu peste se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, 20-30 minute.


Observatii:
Cind se serveste la masa, se pune pestele pe un platou, se toarna peste el sosul de rosii si se presara patrunjel verde tocat marunt




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mirelaispir
mirelaispir
membru junior


Membru din:11/07/2006
 Romania, calarasi
574 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/11/2006 :  00:42:21 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimirelaispir Adauga semn de carte la raspuns Trimite mirelaispir un Mesaj Privat
duminica trecuta am facut un gratar si am pus alaturi si doua stiuci pe tabla. au iesit super, numai ca nu trebuie sa fie curatate de solzi si pe tabla trebuie pus un pat gros de sare (care se curata atunci cand pestele este facut)

ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face
------------------------

mirela si ana monica (8 dec 2005)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

akella
same as it never was

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:16/02/2006
 Romania, bucurestiBUCURESTI
2070 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/11/2006 :  08:47:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui akella  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui akella  Trimite mesaj yahoo luiakella Adauga semn de carte la raspuns Trimite akella un Mesaj Privat
Alina, uite un link util, cu o multime de retete de peste:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71247&SearchTerms=Jurnalul,pescarului,amator

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
claudia_a
claudia_a
membru junior


Membru din:07/01/2003
 Romania, galatiGALATI
1417 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 23/11/2006 :  09:59:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite claudia_a un Mesaj Privat
Clar numai stiuca umpluta trebuie facuta si iata cum:
stiuca (sau ele)mai marisoara
2 cepe
un morcov
un cartof
o legatura de marar
2 oua
condimente: piper, sare, putin cimbru

Se jumuleste pielea de pe carne(cu grija sa nu se rupa prea tare), atentie se lasa si capul, se curata de oasele cele pe care le vedeti; separat se caleste ceapa cu morcovul ras si cu cartoful - dupa ce se raceste se adauga mararul si oualele si condimentele si incepe umplerea stiucii cat mai bine; se coase pe burta si acolo unde mai crapase pielea si se aseaza intr-un vas yena sau o tava unsa cu ulei si un pahar de vin alb! se da la foc mic pana se rumeneste (in timpul asta se mai adauga vin daca e nevoie si se mai umezeste stiuca pe deasupra - cine nu are vin pune apa si delikat!
Daca va ramane compozitie - faceti piftelutze!

Mami si Ioana nasturica
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
laura72
laura72
membru junior


Membru din:24/05/2006
 Romania, Tulcea
1425 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 23/11/2006 :  14:08:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui laura72  Trimite mesaj yahoo luilaura72 Adauga semn de carte la raspuns Trimite laura72 un Mesaj Privat
o sa-ti scriu 2 retete simple si gustoase

STIUCA CU MAIONEZA

Stiuca taiata felii se fierbe in apa cu sare si putin otet ca sa nu se sfarame.se fierb cartofi si morcovi in bucati mari.se face o maioneza mai acra (sa nu fie gretoasa),in care poti pune si usturoi strivit de la inceput si faci ca la orice maioneza.se servesc pe un platou leg si pestele cald ornat cu putina maioneza si partunjel si felii de lamaie.separat in bol restul de maioneza sa ia fiecare cat doreste.e super bun.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
laura72
laura72
membru junior


Membru din:24/05/2006
 Romania, Tulcea
1425 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 23/11/2006 :  14:14:23 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui laura72  Trimite mesaj yahoo luilaura72 Adauga semn de carte la raspuns Trimite laura72 un Mesaj Privat

STIUCA CU CARTOFI

pestele se taie pe sira spinarii fara a se desprinde.se sareaza mai mult si se da la rece 2-3 zile.apoi daca ai unde se scoate la uscat,prins cu un cleste de rufe tot 2-3 zile.sa nu fie uscat de tot.daca nu se poate manca si neuscat.se pune pestele ;a fiert.se fierb si cartofi in coaja.se face un mujdei de usturoi gros ca maioneza.se servesrte o bucata de peste cu cartof si mujdei.asa se poate face si alt fel de peste crap,caras.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
melina34
melina34
always dreaming of Greece


Membru din:11/11/2003
 Romania, bucurestiBUCURESTI
1048 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/11/2006 :  16:04:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luimelina34 Adauga semn de carte la raspuns Trimite melina34 un Mesaj Privat
vaaaaaaaaaaai, ce retete complicate faceti voi fetelor!!
eu fac stiuca la cuptor astfel:o curatz de solzi()o spal, o pun in tava cu ulei,busuioc,oregano, putin delikat si zeama de 1 lamaie; o tin 30-40 minute timp in care sosul se face absolut delicios si gustos, pofta buna!(duminica trecuta am facut ultima oara...)

M.

dev xero ellinika...
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com