Retete pentru crema de tort

Retete pentru crema de tort | Autor: lau10

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

nu stiu daca a mai fost subiectul asta, nu am timp deloc sa caut, sunt pe fuga, dar cine imi da si mie o reteta buna pentru un tort surpriza pentru sotul meu.
Am sa cumpar pandispanul ala, sau baza pentru tort (nici nu stiu cum se numeste exact)ca nu ma pricep deloc sa o fac, insa vreau sa fac o crema super buna, poate din cacao, nu stiu, voi sunteti specialistele. As vrea sa ornez tortul cu fructe de padure, dar crema nu as vrea sa fie din fructe ca nu prea imi place.
Ar merge ciocolata cu fructe de padure?

Daca nu, dati-mi voi niste idei.

Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Excelenta alegere! Ciocolata si fructe de padure . Deja salivez.De cand au aparut cremele instant, nu mai fac decat f. rar, altfel de creme pt torturi.Deci, crema pt. prajituri de la Dr. Oetker de ciocolata sau trufe si rom (daca va place gustul de rom). 2 plicuri+laptele aferent (se citeste pe plic, cat) se bat impreuna timp de ... minute, apoi se umple blatul. Pentru ca , crema sa fie mai pufoasa, eu la 2 creme, preparate, adaug si 1 plic de frisca tot Dr Oetker, batuta + 1 intaritor.Apoi se decoreaza cu fructe, si poate fi stropit cu ciocolata menaj topita.Pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Daca nu vrei bataie de cap, cel mai usor e sa folosesti o crema instant. Sunt cu arome diverse (acuma nu stiu exact in UK ce marci sunt comercializate) si foarte usor de preparat. Totusi, eu nu ti-as recomanda sa mai pui si frisca, parerea mea e ca sunt suficient de pufoase.
Daca ai chef sa te mazgalesti, in combinatie cu fructe de padure poti face asa:

Crema 1
2 oua f. proaspete potrivite
2 lg. zahar pudra
250 gr. mascarpone

Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele spuma tare si la final se adauga un zahar vanilat si se mai bat putin cu zaharul cat sa se topeasca. Gabenusele se freaca spuma cu zaharul praf. In compozitie se adauga apoi pe rand cate o lingura de albus si o lingura de mascarpone si se amesteca la viteza mica pana se termina cele doua ingrediente. Crema se tine la rece cam 2 ore, apoi se pune pe tort. Poti adauga un intaritor de frisca pentru mai multa siguranta.

Crema 2
200 gr. ciocolata, 200 ml smantana grasa, 1 praf de frisca, 5 lg. zahar.

Ciocolata si zaharul se amesteca pe abur. Se adauga smantana cand ciocolata este topita si se amesteca tot pe abur pana se ingroasa (cam de consistenta unei budinci). Se poate adauga cacao daca vrei sa fie mai amaruie. Se ia de pe foc si se raceste bine (trebuie sa aiba consistenta cremei Finetti - trebuie s-o pui si la frigider, ca altfel nu se raceste suficient). Dupa racire se adauga frisca preparata din praf. Crema obtinuta din cantitatile de mai sus este destul de pufoasa. Daca vrei o crema mai consistenta, pui doar jumatate din cantitatea de frisca. Poti sa o aromezi cu rom sau cognac, chiar sa pui in ea o parte din fructe.

Crema 3
Un pachet de unt se inmoaie la temperatura camerei. 250 ml lapte se amesteca impreuna cu 2 lg. amidon si se fierb pana capata consistenta unei budinci. Se raceste amestecand din cand in cand sa nu prinda coaja. Untul se freaca impreuna cu 140 gr. zahar praf. Se adauga pe rand cate o lingura de amestec de lapte (sa fie rece, nu caldutz) si se amesteca usor. Dupa ce s-a incorporat toata cantitatea de crema de lapte se pune cacao dupa gust. Crema se pune intr-un vas de yena si se incalzeste pe foc pana isi schimba culoarea (se inchide la culoare) si consistenta (se face foarte fina). Se ia de pe foc si se raceste.

Crema 4
Un pachet de unt/margarina se freaca spuma cu 140 gr. zahar praf. In compozitie se adauga pe rand un borcan de crema de ciocolata Finetti.

Crema 5
350 ml frisca lichida, 200 gr. ciocolata amaruie, 2 lg. ness si 70 gr. margarina se amesteca si se tin pe foc pana se omogenizeaza. Se raceste bine de tot la frigider, apoi se bate cu mixerul pana devine spuma.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Cea mai simpla ,usoara si buna crema pe care o tot folosesc in ultima vreme este crema ganaj din frisca si ciocolata.
Pt un tort intre 1 si 2 kg este sufivcienta crema din:
600 gr frisca(la Dorna rosie sau Delisio)
550 gr ciocolata amaruie
Se incalzeste frisca ,se da deoparte si se amesteca cu ciocolata taiata bucatele(cu o lingura nu cu telul,amestecata nu batuta)pana se topeste ciocolata.Se da la rece pana se intareste(cum spunea mai sus si Alynutza)ca o crema Finetti,eu fac seara si o las pana dimineata ,apoi se bate cu mixerul pana se spumeaza si se adauga in acelasi timp si ceva coniac,lichior(eu am folosit whisky).
Este o crema grozava,se poate umbla la cantitatile de ciocolata-smantana,eu am facut si din 500cioc/500frisca,si din 300 cioc/500 frisca,e la fel de buna doar ca e mai "usoara"..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croitorualin spune:

Reteta de crema de ciocolata ( sau mai bine zis de cacao) - BUNA RAU
- 1 ou;
- 1 cana de zahar de marime medie;
- 1 pachet cacao ( de preferinta Dr. Oetker);
- 1 pachet de unt;
- 1 esenta vanilie
Se amesteca oul, cu cana de zahar si se bat cu telul pe baie de abur timp de 15 minute ( pana se face ca o smantana subtire).

Se da deoparte, se adauga pachetul de cacao, amestecandu-se cu telul dintr-o margine pentru a o incorpora f bine.

Se lasa ca tot acest amestec sa ajunga la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta si pachetul de unt, care in prealabil a fost lasat dinainte sa se inmoaie ( chiar f bine).

Atentie !!! Crema sa fie potrivita ca si temperatura ( se poate proba cu degetul) daca e prea calda, se taie untul!!!!

Cantitatea finala e suficienta pt. u tort mare!

Se pune pe ce fel de prajituri vreti voi. Pofta buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Subscriu la ce a scris Silvia. Crema cu ciocolata, trufe si rom de la dr. Oetker e suuuper buuunaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Am si eu o crema:

CREMA PENTRU TORT:


-500 ml lapte
-10 linguri rase de zahar
-2 budinci Dr. Oetker de ciocolata(vanilie,frisca, etc)
-500 ml frisca lichida batuta ff bine (orice frisca pt. a se intari, inainte de a o bate se pun 2-3 picaturi de zeama de lamaie, fara intaritor de frisca...)

Din ingredientele de mai sus se face o budinca(in afara de frisca), budinca ce nu se fierbe decat f putin(cand a inceput sa se ingroase se ia de pe foc).Se lasa la racit, dar nu de tot si se incorporeaza treptat in frisca gata batuta(se amesteca cu mixerul).Daca vi se pare ca e prea multa budinca nu o puneti pe toata, crema trebuie sa ramana tare, nu are voie sa fie moale...



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by adi69

Cea mai simpla ,usoara si buna crema pe care o tot folosesc in ultima vreme este crema ganaj din frisca si ciocolata.
Pt un tort intre 1 si 2 kg este sufivcienta crema din:
600 gr frisca(la Dorna rosie sau Delisio)
550 gr ciocolata amaruie
Se incalzeste frisca ,se da deoparte si se amesteca cu ciocolata taiata bucatele(cu o lingura nu cu telul,amestecata nu batuta)pana se topeste ciocolata.Se da la rece pana se intareste(cum spunea mai sus si Alynutza)ca o crema Finetti,eu fac seara si o las pana dimineata ,apoi se bate cu mixerul pana se spumeaza si se adauga in acelasi timp si ceva coniac,lichior(eu am folosit whisky).
Este o crema grozava,se poate umbla la cantitatile de ciocolata-smantana,eu am facut si din 500cioc/500frisca,si din 300 cioc/500 frisca,e la fel de buna doar ca e mai "usoara"..

Adriana si-atat...




Sunt de acord cu Adriana. Cea mai buna si usor de facut crema!


Miha


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

MIHA ai facut si tu crema Adrianei?...cea mai buna si noua ne-a placut enorm,si ce repede se face...fetelor asta e!!!!






Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput