Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Retete pentru crema de tort

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

lau10
lau10
membru incepator


Membru din:27/09/2004

 United Kingdom
Bromley

284 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 14/11/2006 :  14:10:35 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite lau10 un Mesaj Privat

Retete pentru crema de tort

Buna fetelor,

nu stiu daca a mai fost subiectul asta, nu am timp deloc sa caut, sunt pe fuga, dar cine imi da si mie o reteta buna pentru un tort surpriza pentru sotul meu.
Am sa cumpar pandispanul ala, sau baza pentru tort (nici nu stiu cum se numeste exact)ca nu ma pricep deloc sa o fac, insa vreau sa fac o crema super buna, poate din cacao, nu stiu, voi sunteti specialistele. As vrea sa ornez tortul cu fructe de padure, dar crema nu as vrea sa fie din fructe ca nu prea imi place.
Ar merge ciocolata cu fructe de padure?

Daca nu, dati-mi voi niste idei.

Multumesc mult

laura
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

silvana_salajan
membru de baza


Membru din:20/01/2006
 Romania, Simleu Silvaniei
5281 Mesaje
11 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2006 :  14:23:41 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luisilvana_salajan Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvana_salajan un Mesaj Privat
Excelenta alegere! Ciocolata si fructe de padure . Deja salivez.
De cand au aparut cremele instant, nu mai fac decat f. rar, altfel de creme pt torturi.
Deci, crema pt. prajituri de la Dr. Oetker de ciocolata sau trufe si rom (daca va place gustul de rom). 2 plicuri+laptele aferent (se citeste pe plic, cat) se bat impreuna timp de ... minute, apoi se umple blatul. Pentru ca , crema sa fie mai pufoasa, eu la 2 creme, preparate, adaug si 1 plic de frisca tot Dr Oetker, batuta + 1 intaritor.
Apoi se decoreaza cu fructe, si poate fi stropit cu ciocolata menaj topita.
Pofta mare!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Alynutza
Micutza caracatitza


Membru din:05/02/2006
 Romania, cluj-napocaCLUJ
3380 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2006 :  15:11:14 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Daca nu vrei bataie de cap, cel mai usor e sa folosesti o crema instant. Sunt cu arome diverse (acuma nu stiu exact in UK ce marci sunt comercializate) si foarte usor de preparat. Totusi, eu nu ti-as recomanda sa mai pui si frisca, parerea mea e ca sunt suficient de pufoase.
Daca ai chef sa te mazgalesti, in combinatie cu fructe de padure poti face asa:

Crema 1
2 oua f. proaspete potrivite
2 lg. zahar pudra
250 gr. mascarpone

Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele spuma tare si la final se adauga un zahar vanilat si se mai bat putin cu zaharul cat sa se topeasca. Gabenusele se freaca spuma cu zaharul praf. In compozitie se adauga apoi pe rand cate o lingura de albus si o lingura de mascarpone si se amesteca la viteza mica pana se termina cele doua ingrediente. Crema se tine la rece cam 2 ore, apoi se pune pe tort. Poti adauga un intaritor de frisca pentru mai multa siguranta.

Crema 2
200 gr. ciocolata, 200 ml smantana grasa, 1 praf de frisca, 5 lg. zahar.

Ciocolata si zaharul se amesteca pe abur. Se adauga smantana cand ciocolata este topita si se amesteca tot pe abur pana se ingroasa (cam de consistenta unei budinci). Se poate adauga cacao daca vrei sa fie mai amaruie. Se ia de pe foc si se raceste bine (trebuie sa aiba consistenta cremei Finetti - trebuie s-o pui si la frigider, ca altfel nu se raceste suficient). Dupa racire se adauga frisca preparata din praf. Crema obtinuta din cantitatile de mai sus este destul de pufoasa. Daca vrei o crema mai consistenta, pui doar jumatate din cantitatea de frisca. Poti sa o aromezi cu rom sau cognac, chiar sa pui in ea o parte din fructe.

Crema 3
Un pachet de unt se inmoaie la temperatura camerei. 250 ml lapte se amesteca impreuna cu 2 lg. amidon si se fierb pana capata consistenta unei budinci. Se raceste amestecand din cand in cand sa nu prinda coaja. Untul se freaca impreuna cu 140 gr. zahar praf. Se adauga pe rand cate o lingura de amestec de lapte (sa fie rece, nu caldutz) si se amesteca usor. Dupa ce s-a incorporat toata cantitatea de crema de lapte se pune cacao dupa gust. Crema se pune intr-un vas de yena si se incalzeste pe foc pana isi schimba culoarea (se inchide la culoare) si consistenta (se face foarte fina). Se ia de pe foc si se raceste.

Crema 4
Un pachet de unt/margarina se freaca spuma cu 140 gr. zahar praf. In compozitie se adauga pe rand un borcan de crema de ciocolata Finetti.

Crema 5
350 ml frisca lichida, 200 gr. ciocolata amaruie, 2 lg. ness si 70 gr. margarina se amesteca si se tin pe foc pana se omogenizeaza. Se raceste bine de tot la frigider, apoi se bate cu mixerul pana devine spuma.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
adi69
adi69
membru senior


Membru din:15/04/2003
 Romania, iasiIASI
3524 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 14/11/2006 :  20:28:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat
Cea mai simpla ,usoara si buna crema pe care o tot folosesc in ultima vreme este crema ganaj din frisca si ciocolata.
Pt un tort intre 1 si 2 kg este sufivcienta crema din:
600 gr frisca(la Dorna rosie sau Delisio)
550 gr ciocolata amaruie
Se incalzeste frisca ,se da deoparte si se amesteca cu ciocolata taiata bucatele(cu o lingura nu cu telul,amestecata nu batuta)pana se topeste ciocolata.Se da la rece pana se intareste(cum spunea mai sus si Alynutza)ca o crema Finetti,eu fac seara si o las pana dimineata ,apoi se bate cu mixerul pana se spumeaza si se adauga in acelasi timp si ceva coniac,lichior(eu am folosit whisky).
Este o crema grozava,se poate umbla la cantitatile de ciocolata-smantana,eu am facut si din 500cioc/500frisca,si din 300 cioc/500 frisca,e la fel de buna doar ca e mai "usoara"..

Adriana si-atat...
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
croitorualin
croitorualin
nou venit


Membru din:30/09/2006
 Romania, VASLUI
90 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 17/11/2006 :  14:16:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite croitorualin un Mesaj Privat
Reteta de crema de ciocolata ( sau mai bine zis de cacao) - BUNA RAU
- 1 ou;
- 1 cana de zahar de marime medie;
- 1 pachet cacao ( de preferinta Dr. Oetker);
- 1 pachet de unt;
- 1 esenta vanilie
Se amesteca oul, cu cana de zahar si se bat cu telul pe baie de abur timp de 15 minute ( pana se face ca o smantana subtire).

Se da deoparte, se adauga pachetul de cacao, amestecandu-se cu telul dintr-o margine pentru a o incorpora f bine.

Se lasa ca tot acest amestec sa ajunga la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta si pachetul de unt, care in prealabil a fost lasat dinainte sa se inmoaie ( chiar f bine).

Atentie !!! Crema sa fie potrivita ca si temperatura ( se poate proba cu degetul) daca e prea calda, se taie untul!!!!

Cantitatea finala e suficienta pt. u tort mare!

Se pune pe ce fel de prajituri vreti voi. Pofta buna!!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
daniella4
daniella4
mama pisoiului mic&scump


Membru din:11/05/2005
 Romania, Ploiesti
3817 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 17/11/2006 :  17:23:58 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite daniella4 un Mesaj Privat
Subscriu la ce a scris Silvia. Crema cu ciocolata, trufe si rom de la dr. Oetker e suuuper buuunaaa!

Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard
Ay love to cook

Donator pentru dianaDonator Teodora
Membru din:07/02/2005
 Romania
3767 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/11/2006 :  17:22:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Am si eu o crema:

CREMA PENTRU TORT:


-500 ml lapte
-10 linguri rase de zahar
-2 budinci Dr. Oetker de ciocolata(vanilie,frisca, etc)
-500 ml frisca lichida batuta ff bine (orice frisca pt. a se intari, inainte de a o bate se pun 2-3 picaturi de zeama de lamaie, fara intaritor de frisca...)

Din ingredientele de mai sus se face o budinca(in afara de frisca), budinca ce nu se fierbe decat f putin(cand a inceput sa se ingroase se ia de pe foc).Se lasa la racit, dar nu de tot si se incorporeaza treptat in frisca gata batuta(se amesteca cu mixerul).Daca vi se pare ca e prea multa budinca nu o puneti pe toata, crema trebuie sa ramana tare, nu are voie sa fie moale...



de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran mariussimiuc
as vrea sa fiu,dar nu-s

Donator desprecopii.com
Membru din:03/11/2004
 Romania, iasiIASI
15892 Mesaje
21 Prieten(i)
Trimis la: - 20/11/2006 :  00:58:58 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mariussimiuc  Trimite mesaj yahoo luimariussimiuc Adauga semn de carte la raspuns Trimite mariussimiuc un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by adi69

Cea mai simpla ,usoara si buna crema pe care o tot folosesc in ultima vreme este crema ganaj din frisca si ciocolata.
Pt un tort intre 1 si 2 kg este sufivcienta crema din:
600 gr frisca(la Dorna rosie sau Delisio)
550 gr ciocolata amaruie
Se incalzeste frisca ,se da deoparte si se amesteca cu ciocolata taiata bucatele(cu o lingura nu cu telul,amestecata nu batuta)pana se topeste ciocolata.Se da la rece pana se intareste(cum spunea mai sus si Alynutza)ca o crema Finetti,eu fac seara si o las pana dimineata ,apoi se bate cu mixerul pana se spumeaza si se adauga in acelasi timp si ceva coniac,lichior(eu am folosit whisky).
Este o crema grozava,se poate umbla la cantitatile de ciocolata-smantana,eu am facut si din 500cioc/500frisca,si din 300 cioc/500 frisca,e la fel de buna doar ca e mai "usoara"..

Adriana si-atat...




Sunt de acord cu Adriana. Cea mai buna si usor de facut crema!


Miha



Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...



Editat de - mariussimiuc on 20/11/2006 00:59:31
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
CRISMIR
CRISMIR
mami de gandacel

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:25/06/2004
 USA, Florida/Brasov
3546 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 20/11/2006 :  04:12:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui CRISMIR  Trimite mesaj yahoo luiCRISMIR Adauga semn de carte la raspuns Trimite CRISMIR un Mesaj Privat
MIHA ai facut si tu crema Adrianei?...cea mai buna si noua ne-a placut enorm,si ce repede se face...fetelor asta e!!!!






Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com