pansat dupa cauterizare?

pansat dupa cauterizare? | Autor: antonia2006

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am si eu o mare dilema: am facut saptamana trecuta o cauterizare, de fapt o vaporizare cu laser. Doctorita mea este d-na dr. Dinca, am mare incredere in ea, cauterizarea a durat cateva minute, nu a fost dureroasa, totul a decurs ok. Ceea ce m-a pus pe ganduri este ca am citit ca toate fetele care au fost cauterizate spun ca au fost ulterior chemate la pansat. Mie mi s-a spus sa vin la control dupa primul ciclu, mi s-a dat un tratament cu ovule si cam atat… E ok, sau ar fi trebuit sa ma duc si la pansat?
Imi e jena sa o sun pe d-na dr. si sa o intreb asa ceva, e ca si cum as trage-o de maneca sa o atentionez ca nu isi face treaba cum trebuie. Pe de alta parte ma gandesc ca poate vaporizarea laser e oarecum deosebita de o cauterizare obisnuita si asta e motivul pt. care nu mai am nevoie de pansat. A mai facut cineva aceasta vaporizare laser, poate sa-mi dea amanunte?
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu am facut cauterizare obisnuita fara laser si nu m-a chemat la pansat. Am revenit dupa doua sapt de la cauterizare timp in care am facut acasa tratament cu ovule betadine si atat. Nici la control nu m-a pansat doar s-a uitat si a zis ca nu cazuse vrusta. Dupa 1 sapt^parca am fost din nou si cazuse in sfarsit. Mai am o prietena care a facut cu laser cred si nu a chemat-o la pansat. Cred ca depinde de dr. Daca dr ta ti-a zis ca e ok asa cred ca asa ar trebui sa faci.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargaritza spune:

Buna!
Eu am facut o rezectie urmata la o luna de o cauterizare si nu m-am dus la pansat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Si eu am facut cauterizare si nu m-au chemat la pansat. Insa habar n-am ce metoda de cauterizare a folosit.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia2006 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri, nici nu ma asteptam sa le primesc asa repede.
Acum m-am linistit, credeam ca a fost la mine o situatie mai speciala.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liana.berbec spune:

Draga Antonia,
Pentru ca am vazut la ai facut vaporizarea la Dr. Dinca vroiam sa-ti spun ca am facut si eu una in septembrie tot la dr. Dinca.
De cat timp mersi la dansa?

Liana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia2006 spune:

Liana.berbec, la d-na dr. Dinca merg de 2-3 luni. Mi-a fost recomandata de o prietana care e si ea aici, pe forum. Am fost la ea la Medsana, mi-a facut colposcopie, vulvoscopie, mi-a dat un tratament pt o secretie deranjanta, apoi m-a chemat la “Centrul pt profilaxia si depistarea afectiunilor genito-mamare” unde mi-a si facut vaporizarea laser. Mi se pare o dr. foarte buna, este singura dintre toti cei la care am fost (si crede-ma ca merg la ginecologie de vreo 5 ani pt problemele mele) care a descoperit cauza durerilor pe care le aveam la intrarea in vagin: se pare ca HPV-ul mi-a afectat si aceasta zona. Pe col mi-a facut ERAD urmat de vaporizare laser, ceea ce a scos a trimis la biopsie si mi-a mai prelevat de la intrarea in vagin inca o proba pt biopsie. Sa fiu sincera astept cu inima stransa rezultatul biopsiilor, mai ales ca in cautarile mele pe internet nu am intalnmit pe nimeni care sa fi spus ca a avut si eroziuni vaginale. Sper sa fie totul bine….
Tu cum te simti dupa vaporizarea facuta in septembrie, te-ai vindecat bine? De cate ori te-a chemat la control?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liana.berbec spune:

Buna, Antonia,
La dr. Dinca nu am mai fost dupa cauterizare deoarece m-a chemat pe 7 nov adica marti. In scihimb am mers saptamana trecuta la o alta d-na doctor pt. ca mai vroiam o parere. La consult mi-a spus ca dupa vaporizare colul arata super. Ma chinui de ceva ani sa aud asta. Am avut o rana de col ( am dobandit-o la nastrea baietelului in 2000) si am cauterizat-o in 2004 dar cred ca nu i-a iesit prea bine d-nei dr. care mi-a facut cauterizarea.
Am facut si un tipaj viral si a iesit pozitiv si tocmai de aceea am si vrut o a doua parere.
Tu ai facut tipaj, ca vad ca spui ca ai HPV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia2006 spune:

Da Liana, am facut tipajul viral si mi-a iesit si mie pozitiv (tulpinile 6, 16, 18, 31, 33) si astept cu mare emotie rezultatul de la biopsie, mai ales de la cea vaginala la care nu mi-a facut nici o interventie, vrand sa vada mai intai ce iese la biopsie. Probabil ca pe mine de asta m-a si chemat dupa primul ciclu, ca sa-mi comunice rezultatul biopsiilor.

Ma bucur enorm sa aud ca te-ai refacut foarte bine dupa vaporizare, parca mai prind si eu curaj. Rana mea a fost mica, de 3 pe 4 mm, dar urata, adica eroziunea era destul de adanca, sau cel putin asa am inteles eu. Poti sa ma lamuresti si pe mine cu o treaba: cat timp te-a tinut sangerarea si daca a fost foarte abundenta…? Eu sunt hipotensiva, am si spasmofilie si imi e teama sa nu pic pe jos daca ma tine prea mult. Mi-a dat sa fac un tratament cu ovule Colposeptine, o crema Actovegin (pentru biopsia vulvara), vitamina A forte 2/zi si Cal-C-Vita. Pana acum ma simt bine, sper sa nu am surprize in continuare.

Ce pot sa iti spun este sa ai incredere in Dinca, chiar e o dr. buna, ti-am spus ca a fost singura care mi-a depistat eroziunea vaginala, toti ceilalti dr. se uitau la mine ca la o nebuna si imi spuneau ca am probleme de compatibilitate cu partenerul, ca nu sunt eu excitata destul, ca poate ar fi bine sa ma duc la un sexolog….Ce sa-ti mai zic, cand am ajuns la d-na Dinca la colposcopie nici macar nu am avut curajul sa-i mai zic ceva si de durerile vaginale, ma gandeam ca iar aud ca e totul in regula, pur si simplu i-am spus ca vreau o colposcopie. Din proprie initiativa, mi-a facut si vulvoscopia si m-a intrebat daca nu cumva am dureri la intrarea in vagin, pentru ca am si acolo eroziuni provocate de HPV. Asa ca eu merg pe mana ei cu toata increderea si sper sa-mi dea de cap la toate problemele cu care ma chinui si eu de cativa ani.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liana.berbec spune:

Antonia,
Ai cumva un user de messenger - poate vorbim mai multe acolo.
Pe mine HPV-ul acesta m-a speriat rau si pe buna dreptate pentru ca acest virus provoaca cancer de col. Poate ca ai citit si tu asta. Eu anul viito in primavara vreau sa raman insarcinata ca i-am promis de mult timp baietelului un fratior. Ai mare grija cu imunitatea si cu alimentatia. La dr. dinca de asta am si mers pentru ca am inteles ca este specialista pe HPV. Papa nicolau cum ti-a iesit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia2006 spune:

Liana, nu fii speriata de hpv, STIU ca provoaca cancer, si eu m-am stresat pana nu am mai putut, dar singura sansa sa lupti cu virusul e sa iti cresti imunitatea si sa inlaturi, pe cat posibil, toate sursele de stres. Uite-te si la “clinica virtuala”, sunt acolo 2 subiecte, “cervicita” si “virusul hpv” care au sa-ti ridice moralul un pic. Am vazut ca e acolo o fata care a reusit sa scape de virus, cu toate ca avea peste 30 de ani. Uite-te la tratamentele de imunitate recomandate de Kamiska si de Darael, Kamiska e cea care a reusit sa scape de HPV. Ti-au iesit cumva tulpinile oncogene cu risc crescut? Ce tratament ti-a dat Dinca sa faci dupa cauterizare, ma refer la un tratament pt imunitate?
Pe messenger putem vorbi de saptamana viitoare, deocamdata mi-am schimbat provider-ul de net si astept sa vina sa mi-l puna, asa ca pana atunci ma multumesc cu net de la o vecina.

Papanicolau facut acum 2 luni a iesit asa:
Exocol: Clasa: C II/C III - CS + CI; parahyperkeratoza (+++); IPA 95%; inflamator (++++); P/R imature cu diskarioze usoare; koilocite (+)

Endocol: Clasa: C II/C III - fond mucoid hematic, inflamator; celule de regenerare cu BNC; koilocite (+); CE usor hyperplazic.

TBS: L-SIL intens inflamator, hematic.

Mergi la inceput