Cum prepar crevetii? Idei?

Cum prepar crevetii? Idei? | Autor: Nora

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata.

Iata prima mea postare la bucatarie. Vin barbate-miu diseara acasa si vreau sa-i pregatesc o surpriza: creveti! Noua ne plac mult, doar ca ne enerveaza sa-i curatam, asa ca am cumparat creveti roz gata curatati, congelati.

Problema e ca nu stiu cum sa-i pregatesc si m-am gandit ca poate ma salvati voi!!! Stie cineva? Aveti idei? O prietena mi-a zis ca cel mai buni sunt "Crevettes al'ail", adicatelea cu usturoi, ati mancat, sunt buni?

Multumesc frumos.

Nora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Noi ii fiebem (dar pe-aia intregi) si ii mancam cu lamaie.

Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,1 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Pai intregi sunt si astia dar curatati. Si eu ma gandeam sa-i fierb pur si simplu (cam cate minute, stii?) dar sa-i mancam cu mujdei de usturoi.

Da' pe urma mi-am zis ca poate gasesc vreo reteta mai sofisticata, stiu si eu...

Merci pentru raspuns, mai astept idei.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Depinde de care sunt.

Arata ca in poza asta?
www.dk-kogebogen.dk/billeder-opskrifter/vis_billede_stor.php?id=3090&billede=3" target="_blank">creveti
Asta dupa ce i-ai decongela..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu personal nu ma dau in vant dupa ei, dar uite www.geocities.com/yosemite/9758/shrimp.htm" target="_blank">aici o varietate de retete cu creveti. Poate te inspira vreuna din ele.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

o alta reteta de creveti(mie mi s-a parut interesanta si vreau sa o incerc):
http://www.gastronomie.ele.ro/Creveti_cu_sos_de_ceapa_cu_ghimbir_acompaniati_de_orez_--r595.html


o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze
poze apartament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Loisea, da, ca aia arata, creveti roz.

Nemary, n-am folosit nicodata ghimbir, habar n-am ce gust are, parca n-as risca, daca pun usturoi in loc de? Ca reteta mi se pare OK, as putea incerca.

Alynutza, wow, ce de retete, imi trebuie ceva vreme sa le studiez!

Merci frumos, sa vedem ce-o sa-mi iasa, ca nu-s tocmai cea mai grozava intr-ale bucatariei....

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Atunci hai ca scriu si eu o reteta (aperitiv), popular in Dk.. Poate te inspira (pt acu sau mai incolo)

Eu creveti aia nu-i fierb niciodata (am auzit cum ca s-ar intari, dar nu zic din propria experienta). Ii pun la descongelat (de obicei ii scot cand ii folosesc si ii dezghet la microunde), ii clatesc de 2 ori in apa, ii usuc (cu servetel de bucatarie de ex.) si pun zeama de lamaie (le da un gust mai bun).

Pt coctail de creveti:
- le poti pune in paharele, castronele de sticla (dau un aspect fain)
- tai niste salata marunt ca cea din www.dk-kogebogen.dk/billeder-opskrifter/vis_billede_stor.php?id=3090&billede=2" target="_blank">poza
- tai ardei gras cu cubulete, castravete, rosie (ce am prin casa), pt varietate mai pun: sparanghel alb (din borcan, deja fiert) etc etc.
- peste legume se pun crevetii, www.dk-kogebogen.dk/billeder-opskrifter/vis_billede_stor.php?id=3090&billede=3" target="_blank">exemplu
- faci un dressing (eu fac din ce mai prin frigider.. cate o data am un dressing pe care-l folosesc si la somon sau fac unul din: maioneza, creme-fresh, ulei masline, zeama lamaie, sare, piper alb, un praf de usturoi uscat - ce vrei tu)
- dresingul se toarna peste creveti
- decorezi

www.dk-kogebogen.dk/billeder-opskrifter/vis_billede_stor.php?id=3090&billede=4" target="_blank">poza


Se serveste cu baghete, pe care le ungi cu putin unt..

E simplu de facut si gustos

Ii poti manca si doar cu dressing

Pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue13 spune:

Daca sunt roz, crevetii sunt deja fierti (cind sunt cruzi sunt de culoare gri). Daca ii mai fierbi/prajesti mult devin tari, ca un cauciuc . (Asta o spun din experienta !)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

De obicei crevetii roz (asadar deja fierti si congelati) se mananca asa, nature! Cu o maioneza in care ai adaugat ceva usturoi bine tocat si din care ai scos inima (cand tai usturoiul pe jumatate, sa scoti ce e in mijloc, e ceea ce face rau la stomac).Bineinteles ca sunt si retete mai delicate, ca cea de mai sus (la pahar).
Mai poti sa ii maruntesti, sa ii amesteci cu maioneza (à l'ail) si sa umpli jumatati de avocado de pilda (miam,miam).

Cand ii cumperi de culoare gri, cum zicea cineva, deci cand sunt cruzi ii poti face astfel (ii decongelezi inainte) :

Incingi ulei intr-o tigaie, pui 4-5 catei de usturoi taiati pe jumatate (fara inima), 4-5 ardei iute conservati in otet (taiat pe jumatate si din care scoti continutul, semintele deci), adaugi crevetii si lasi sa se prajeasca (fara capac). Cand se rumenesc pe o parte ii intorci, trebuie sa fie rigizi nu moi.
Se mananca cu maioneza ca mai sus, cu usturoi. Se decortica foarte usor. Sosul ramas e super gustos (si caloric desigur) iar ardeii iuti se mananca si ei daca va place picant.
Pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si eu am scos la decongelat niste creveti roz si voi face o salata. Pun si surimi rondele, maioneza, putin ardei gras si cartofi fierti cubulete. Iese ca o salata orientala. E f. buna.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput