DC... altfel ( grup de suport pentru parinti) 2

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

am gasit un articol interesant despre efectele benefice ale vitaminei B6 combinata cu magneziu, la copiii cu autsim. Este in engleza, din pacate acum nu am vreme sa il traduc pe tot dar iata un pasaj care mi s-a parut interesant:

Research on the use of vitamin B6 with autistic children began in the 1960s. In 1966 two British neurologists, A. F. Heeley and G. E. Roberts, reported that 11 of 19 autistic children excreted abnormal metabolites in their urine when given a tryptophan load test. Giving these children a single 30 mg tablet of vitamin B6 normalized their urine; however, no behavioral studies were done. A German investigator, V. E. Bonisch, reported in 1968 that 12 of 16 autistic children had shown considerable behavioral improvement when given high dosage levels (100 mg to 600 mg per day) of vitamin B6. Three of Bonisch’s patients spoke for the first time after the vitamin B6 was administered in this open clinical trial.

Iata si traducerea la prima mana (scuze pt asperitati dar tre sa ies din birou in curand:
Cercetarile privind folosirea Vitaminei B6 la copiii cu autism au început în 1960. În 1966 2 neurologi britanic au raportat ca 1111 din 19 copii cu autism excretau metaboliti anormali in urina, ceea ce se vedea la teste. Dandu-le acestor copii o singura tableta de vitamina B6 de 30 mg le-a normalizat urina. Cu toate astea, la acea vreme nu s-a facut nici un fel de studiu comportamental. Un cercetator German, V. E. Bonisch a raportat in 1968 ca la 12 din 16 copii autisti au aparut imbunatatiri ale comportamentului cand li s-a dat vitamina B6 in dozaje mai mari (de la 100 la 600 de mg/zi) Trei dintre pacientii lui Bonisch au inceput sa vorbeasca pentru prima data in viata lor, dupa ce li s-a administrat vitamina B6.


un alt pasaj relevant:

At the end of the four-month trial it was clear that vitamin B6 was the most important of the four vitamins we had investigated, and that in some cases it brought about remarkable improvement. Between 30% and 40% of the children showed significant improvement when the vitamin B6 was given to them. A few of the children showed minor side effects (irritability, sound sensitivity and bed-wetting), but these quickly cleared up when additional magnesium was supplied, and the magnesium confirmed additional benefits.


La sfarsitul unui test care a durat 4 luni era clar ca vitamina B6 era cea mai importanta dintre cele 4 vitamine pe care le investigaseram si ca in anume cazuri adusese imbunatatiri remarcabile. Intre 30% si 40% dintre copii inregistrasera progrese semnificative cand li s-a dat vitamina B6. Au existat si efecte secundare la unii copii: iritabilitate, sensibilitate la sunete unii chiar faceau pipi in pat, dar aceste efecte secundare au disparut cand li s-a dat acestor copii un supliment de magneziu. Magneziul si-a demonstrat bebenfiicile aditionale.


In both studies the children showed a remarkably wide range of benefits from the vitamin B6. There was better eye contact, less self-stimulatory behavior, more interest in the world around them, fewer tantrums, more speech, and in general the children became more normal, although they were not completely cured.

In ambele studii s-a demonstrat ca beneficiile vitaminei B6 sunt multiple: un mai bun contact vizual, mai putine comportamente auto-stimulatorii, mai multa vorbire si in general, copiii au avut comportamente mai aproape de ceea ce este considerat normal, desi nu erau complet vindecati.

People vary enormously in their need for B6. The children who showed improvement under B6 improved because they needed extra B6.
Fiecare dintre noi are nevoie de o cantitate diferita de Vitamina B6. Copiii la care s-au vazut progrese sub tratamentul cu B6 au progresat pentru ca aveau nevoie de o cantitate mai mare de B6.

Intreg articolul este www.autism.org/vitb6.html" target="_blank"> aici iar www.autismwebsite.com/ARI/treatment/b6studies.htm" target="_blank"> aici sunt alte studii pe aceeasi tema si rezultatele lor, studii ceva mai recente.

PS: am dat peste articol intamplator, eu iau Magneb6 zilnic si am observat ca ma simt mult mai bine daca nu uit sa imi iau pilula de ras:)) din pacate, daca uit resimt oboseala si stressul acumulate si iar devin zgriptzuroaica.
M-am gandit ca va e utila informatia asta.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisa-77 spune:

O intrebare:ABA este buna si pt sindrom down???

Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA


"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Crissa, cunosc un singur caz de copil cu SD care a inregistrat progrese datorita ABA. Se numeste Malina si nu este din Bucuresti. Daca dai pe google search cu "povestea malinei" sigur ajungi la pagina ei.

In alta ordine de idei: am aflat ca in Bucuresti exista o scoala pentru copii cu nevoi speciale, fondata de parinti. Se numeste Scoala Corabia este pe strada cu acelasi nume si ca zona e pe undeva pe langa Biserica 3 scaune. nr de telefon este: 2427984 (Claudia Stoica). Printre absolventi: am vazut un baiat cu SD (21 de ani) care a acordat un interviu reporterului de la TVR si a spus chestii pe care nu ma asteptam sa le aud (trebuie sa mai lucrez la asteptari) - o sa revin cu transcrierea. Mi s-a povestit despre un baiat cu tetrapareza spastica si am vazut cu ochii mei o fata despre care mi s-a spus ca are probleme de comportament, fara alte precizari. Au plecat la drum cu 5 copii. La ora actuala au 68 de elevi.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

Va spuneam ca am vazut diverse informatii despre problema includerii copiilor cu cerinte speciale in invatamantul obisnuit, si ca Timisoara este unul dintre pionierii in acest domeniu. Una dintre stories era despre o fetita nevazatoare, pe care cei de la Centrul Special Speranta urmau sa o introduca intr-o gradinita normala.
(search pe www.google.ro centrul speranta Melisa cu optiunea "pagini scrise in limba romana"). Din pacate nu mai stiu continuarea povestii, dar azi uitandu-ma pe pagina lor de web am vazut ca au un simpozion national "Pasi pentru o retea de educatie inclusiva" acum in noiembrie (pe 16) la care participarea e gratuita si pot participa atata cadre didactice cat si parinti. Se pare ca INSCRIERILE SE FAC CEL MAI TARZIU ASTAZI!!!
uite linku' daca va intereseaza:
http://www.speranta-specialcenter.ro/index.php?op=4&lng=rom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Imi cer scuze, nu am reusit sa citesc toate cele 7 pagini.
Exista parinti cu copii care au Sindrom Tourette?
Cam pe unde gasim neurologi buni? Vreo organizatie, grup de suport.
Multumesc,
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Va rog sa-mi permiteti sa-i multumesc aici Axiei , care a facut pt. mine un gest de un altruism rar , trimitandu-mi , din Bucuresti , intr-un colt opus al tarii , jocurile tip incastru de care s-a vorbit pe-aici, jocuri pt. care s-a deplasat la magazin , apoi mi le-a trimis cu zborul Tarom , si pe care le-am primit de cateva minute.Multumesc acestui forum , care mi-a prilejuit intalnirea(virtuala) cu minunatele prietene cu care corespondez si de la care primesc incurajari si sfaturi . Cu mult drag , magnolia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Hei Corina, ma dai de gol si ma faci sa ma rosesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by axia

Ana si Milena,
Oare ei nu-si dau seama ca sunt altfel ? Ma intreb. Dincolo de faptul ca nu pot face ce fac ceilalti. In cazul Marei si ea face - in mod evident - lucruri pe care altii nici nu pot visa sa le faca. Cum constientizeaza diferenta in sens invers ? Cum se vede pe ea fata de restul, prin prisma talentului ei exceptional ?
Cum se manifesta constiinta eului la ei, care sunt mai mari?

Nu va suparati pe mine ca va intreb, dar realizez ca eu nu mi-am pus aceste intrebari, poate pentru ca e inca devreme.

Mari,
Ma bucur sa citesc despre progresele Emei. Bafta in continuare

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

www.onetruemedia.com/shared?p=14900841022954c1c06c93&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">El e Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.




Tudor inca nu realizeaza; pentru el ma bucur; anul trecut, cind am avut mari necazuri cu scoala (clasa prescolara) era marginalizat, ocolit de ceilalti copii; eu am suferit tot anul si m-am luptat cu toti: scoala, comisia scolara, protectia copilului cu handicap, etc; el nu s-a plins niciodata; nici acum nu pot spune ca are prieteni, mai mult este toleratde copii, nu-l resping, ii saluta pe toti, striga dupa ei, dar dimineata cind merge la scoala se aseaza in rind mereu singur, ceilalti sunt in grupuri, se hirjonesc, el se uita, zimbeste, dar tot singur este, nu are un anume prieten a lui (cum avea in prima scoala unde a inceput- cred ca a fost singurul copil de care s-a atasat, si a fost reciproc);
nu intreaba niciodata de ce, nu se plinge, nu observ sa remarce diferente intre el si celilalti copii si sa sufere, nici nu pare sa le simta lipsa, nici nu-i respinge sau agreseaza; doar ca este mereu in spatiu fizic si psihic paralel cu ceilalti; in schimb observa ceilalti (copii unor prieteni-mai mari decit Tudor mi-au tot cerut sa le explic de unde si cum ce face Tudor pe computer, si ii depaseste, dar el doar le arata- nu stie nici explica- fara a realiza surprinderea lor)

poate sunt eu intr-o pasa mai proasta, dar acum scriind chiar doare... si nu va inceta niciodata sa doara


Nadina, bine ai venit intre noi ;


Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by mari_paun

am inteles eu bine? se poate da profesor pt prescolari?
adica as putea avea un insotitor pt Ema la gradi?
hm...mi se pare vis...

ma intreb cum m-ar privii cei de la inspectorat...pt ca si la gradi au zis ca daca vin cu certificat de handicap, si recomandare pt gradinita nu au ce face...si Ema atot nu merge la gradi :(


Mari, mami de Ema
povestea Emei

poze cu Ema




Mari, nu stiu cum e in Romania, dar aici copii au de obicei si la gradinita insotitor# umbra; in plus gradinita beneficiaza de fonduri suplimentare pentru achizitonarea jucariilor specifice necesare copiilor respectivi.

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Nadina, esti prima mamica de aici care intreaba de sindromul Tourette. Nu-ti pot recomanda neurologi si nici de fundatii nu am auzit dar bine ai venit la grupul de suport pentru parinti:)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput