Prematur !!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Am sa-i transmit, tot ce a-ti scris la acest subiect si va multumesc din suflet ca sinteti asa saritoare.


Liliana si Dani
Sara

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Multa sanatate micutei Sara si mamicii ei! Sprijiniti-o pe mami ei cat puteti sa treaca peste momentele astea grele , ne rugam la Dumnezeu ca totul va fi bine!
Doamne ajuta!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

liliana nu va speriati daca tiuie aparatele pt ca asta nu inseamna ca e ceva grav, poate din cand in cand un bebe "uita" sa respire si trebuie sa-i dea oxigen, lucruri normale la prematuri...

si eu era ingrozitor de stresata cand tiuiau aparatele, mai ales la alti bebelusi, Alex a stat 2 sapt in sectie si eu eram mai mult acolo decat acasa, si mi-au spus asistentele ca ffff rar se intampla ceva nasol, adica extrem de rar, si sincer, cel putin cat am fost eu pe acolo toate se rezolvau.

acele aparate sunt senzori si la cea mai mica miscare a copilului inregistreaza ceva, cum nu sunt perfect-perfect lipite pe corp cateodata mai tiuie si aiurea. Lui bebe meu ii pusesera senzorul pt inregistrarea inimii undeva pe talpa si era strans cu un fel de elastic, si de cate ori misca din picior putin mai tare imediat tiuia aparatul . In primele zile am fost f stresata si eu.

Eu vreau sa o incurajez pe Aura sa aiba incredere in Sara si in medici si mai ales asistente ( ca ele sunt cele care se ocupa mai mult, nu ? ).

Ai spus ca e la incubator, si stiu ca li se pun un fel de "ochelari" de protectie, doar sa se mai uite din cand in cand sa nu se miste de pe ochi.

curaj,

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

si inca ceva, de la incubator sunt mai somnorosi, asa ca sa nu se sperie.

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eLaura spune:

Sara, bun venit in viata! Sa-ti fie frumoasa si buna! Liliana, desi pare ca a plecat ...greu in viata asta, a avut un inger aproape in persoana prietenei mamai ei si pe Dumnezeu si mai aproape. Au sa treaca astea incet si lupta lor de-acum le va intari in plus la fiecare hop "daca am trecut noi prin asa ceva, asta e mizilic...". Aura, multa putere, curaj, sunteti doua partenere de nadejde, sprijiniti-va una pe cealalta! Doamne-ajuta!

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Sara a papat deja de 3 ori laptic azi si urma sa mai ia o masa si la ora 9. Va reproduc ceva din ce mi-a spus Aura - " De cite ori ma duc la ea cind e treaza si-i vorbesc, incepe sa tremure din tot trupusorul ala mic si face niste grimase cu gurita de parca ar zimbi, pur si simplu imediat cum i-mi aude voce reactioneaza si intra pe vibratii, ma induioseaza foarte tare" - si pe mine m-a induiosat.
Aura nu mi-a spus nimic de ochelari de protectie la bebita, ar trebui sa aiba asa ceva ??
Baietelul de alaturi la care tiuiau aparatele a intrat de 2 ori in stop respirator azi, asta o ingrozeste. Are importanta faptul ca a fost nascut la 8 luni ?? Era mai bine la 7 luni??

Liliana si Dani
Sara

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Liliana, e greu sa dai sfaturi cand stii foarte bine cat de dificila este perioada aceasta. Fiecare rectioneaza diferit.
Trebuie ca tu si sotul Aurei sa aveti multa rabdare, sa fiti langa ea si sa incercati sa ii intelegeti schimbarile de dispozitie.
Poate un radio sau un cd player cu muzica ce iiplace ei sa o ajute (eu ascultam muzica si imi inchipuiam cum o sa dansez cu baietii mei).
Pe urma poate ar fi bine in intervalul dintre doua mulsuri sa iasa la plimbare in parc sau la un restaurant cu sotul ei.
Starea psihica buna e esentiala pentru ca lucrurile sa evolueze bine.
E foarte bine ca deja a inceput sa primeasca lapticul mamei. In privinta asta doua lucruri foarte importante:
Aura trebuie sa semulga la fiecare trei ore iar cantitatea sa fie mai mare decat cei cativa ml pe care ii primeste Sara. Asa am reusit eu sa am lapte pentru doi.
Al doilea lucru: sa nu se sperie daca fetitza nu va tolera foarte bine lapticul de la inceput si va intra pentru ceva vreme in repaus digestiv (adica se opreste administrarea laptelui pentru cateva ore sau chiar 1-2 zile si apoi porneste din nou cu cativa ml). Nu e un lucru grav pur si simplu stomacelul ei inca nu e pregatit sa proceseza laptele. Daca se intampla asta Aura sa continue sa se mulga si daca se poate sa stocheze laptele. Va fi foarte util dupa aceea.
Pupici si nu uita ca suntem toti langa Sara si mamica ei!




Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Persoana de care va povesteam ca a fost alaturi de sora mea, a ajutat-o sa ajunga la Iasi si i-a botezat fetita i-mi spune ca toata agitatia asta la Galati nu a fost intimplatoare si ca ea a aflat niste chestii foarte dubioase despre copii declarati avort si care apoi dispar din spital fara ca mamele sa aiba timp sa-i vada.
Realizez ca e un zvon dar cu toate astea ma loveste evidenta faptului ca sora mea a nascut la ora 3 noaptea si copilul a fost declarat mult mai mic decit era in realitate si fara nici o sansa de supravetuire lucru de asemenea nereal. I-mi vine greu sa cred ca un medic ginecolog cu niste ani de experienta in spate declara despre un copil care in mod clar era viabil ca e avorton doar fiindca s-a inselat. Ma gindesc si la faptul ca sora mea era practic singura in momentul acela (cumnatul meu nu era in localitate) si automat incep sa-mi pun intrebari.
Oare chiar e posibil asa ceva ??? Voi a-ti mai auzit ceva despre asta?? exista trafic de copii din maternitati ???

Liliana si Dani
Sara

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am tot citit dar nu am raspuns pina acum. Ma bucur ca Sara e bine, sper sa treaca fara probleme peste perioada asta. Felicitari si curaj mamicii ei.
Copiii nascuti la 8 luni au in general multe probleme cu respiratia, de multe ori nu dispar aceste probleme decit dupa citiva ani.
Sper sa nu fie adevarat cu traficul de copii. Oricum, este inadmisibil ca medicii sa nu dea sanse de supravietuire unui copil prematur inainte de a se lamuri care e situatia, daca exista complicatii. Trei saptamini incoace sau incolo nu e totuna. Daca la a doua masuratoare avea 1150 de grame inseamna ca poate a avut chiar mai mult cind s-a nascut - avind in vedere ca in general pierd din greutate in primele zile. Asta nu e chiar o greseala de ici de colo...
Numai bine, sa creasca mare bebita!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildikodrujit spune:

liliana, daca crezi ca asa o sa o poti incuraja pe sora ta te rog sa printezi povestea lui Alex si sa i-o dai sa o citeasca. o sa vada cat poate sa lupte un bebit pentru viata lui. am vazut ca ai intrebat de jucarii. Alex avea pe incubator lipit un fluturas si in incubator i-am pus o albinuta de plus sa-i tina de urat. Am avut voie cu jucaria si in Timisoara si in Tg- Mures.
Am mai vazut ca intrebai si de trafic cu bebelusi din maternitati. E posibil sa se intample si asa ceva. Am auzit si ca au disparut copii din spitale fara sa stie nimeni de ei. Te-as ruga sa-mi scrii numarul de telefon al surorii tale. As vrea s-o sun sa vad ce mai face micuta Sara si poate s-o incurajez putin. Si eu sunt mamica de prematur si stiu ce inseamna spitalele. Am vazut poza cu micuta Sara. E o dulcica. S-o saruti din partea noastra si sa stii ca nu arata deloc a bebe cu probleme. Sa vezi ce mare si frumoasa o sa creasca. Fruntea sus, Dumnezeu e alalturi de voi.


Mergi la inceput