Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

friptura de miel

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 2

teodora35
teodora35


 Romania
Bucuresti intre Rahova si Ferentari

925 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui teodora35 Adauga semn de carte la mesaj Trimite teodora35 un Mesaj Privat  Reply with Quote

friptura de miel

cum faceti voi friptura de miel,eu nu am facut niciodata dar imi place tare mult carnea de miel si acum m-am hotarat sa cumpar dar nu stiu cum sa o prepar

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
familia mea de-ale croitoriei animalutze
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
printze
printze


 Romania, braila
360 Mesaje
Trimis la: - 28/09/2006 :  08:07:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite printze un Mesaj Privat  Reply with Quote
Pana acum am facut in multe feluri insa cea mai buna mi s-a parut cea cu sos de smantana si leustean.
Pui carnita in tava cu apa si ceva condimente speciale si o lasi sa se patrunda bine. Cand e aproape gata si a scazut apa o stropesti un pic cu vin alb, mai lasi zece minute in cuptor. Intre timp pregatesti sosul. Smantana o amesteci cu o legatura de leustean tocata marunt si cu sare. O torni peste carnita si mai lasi pe foc vreo 5-10 minute. Iese super buna mai ales cu o garnitura de salatica verde.
Pofta buna!

printze
Mergi la inceput
Ana68
Ana68


 Romania, timisoaraTIMIS
6488 Mesaje
Trimis la: - 28/09/2006 :  08:29:35 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Ana68  Trimite mesaj yahoo luiAna68 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Ana68 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu fac cam asa:
Cu o zi inainte de a prepara carnea o dau intr-un clocot in oala impreuna cu toate radacinoasele care le am prin casa si cu o ceapa mare intreaga,netocata.Dupa ce am clocotit-o putin,nu sa se fiarba,las oala deoparte pana a doua zi,la racit.A doua zi,cand ma hotarasc sa bag carnea la cuptor,o impanez cu catei de usturoi,o ung cu putin ulei,sare,piper si alte condimente de la Fuchs pentru miel(sau orice alte condimente),o pun frumos in tava cu putin ulei si torn si zeama din supa in care a fiert cu legumele cu o zi inainte.Acopar tava cu folie de aluminiu si o bag in cuptor la foc potrivit.Dupa aproximativ juma de ora,40 de minute,iau folia si las olecuta carnea la rumenit,apoi o intorc pe partea cealalta.Din cand in cand o mai stropesc cu zeama din tava.Daca mai scade la fiert zeama mai adaug din oala cu supa.Verific cu o furculita cand e patrunsa si pregatita carnea si aproape de sfarsit o strpesc,daca am in casa,cu putin vin alb si o mai las vreo 10 minute in cuptor.Eu nu am posibilitatea sa fac ,ca usa cuptorului e stricata,dar colege de ale mele,pe ultima suta de metri,cand e aproape gata carnea,lasa usa cuptorului intredeschisa,ca sa se rumeneasca carnea,sa prinda o pojghita aurie.
Pofta mare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

lulu77

Donator Parohia GlodeanuDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
 Romania, Constanta
5293 Mesaje
Trimis la: - 28/09/2006 :  09:19:56 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui lulu77  Trimite mesaj yahoo luilulu77 Adauga semn de carte la raspuns Trimite lulu77 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta mea de Friptura de miel (oaie)

Carnea spalata bine ,scursa si tocata portii o pun la macerat intr-un sos preparat din :
- zeama de lamaie ,usturoi pisat (mult) , cimbru (mult),sare si piper.
O las la macerat cateva ore, timp in care intorc carnea pe toate partile .
Apoi pun carnea in tava unsa cu ulei sau margarina ,adaug o cana de vin alb sec si putina apa si o las la cuptor pana devine frageda.

Pofta buna!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Mergi la inceput
Trimis la: - 29/09/2006 :  06:37:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiteodora35 Adauga semn de carte la raspuns Trimite teodora35 un Mesaj Privat  Reply with Quote
fetele va multumesc pt raspunsuri

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
familia mea de-ale croitoriei animalutze
Mergi la inceput
claudia_a
claudia_a


 Romania, galatiGALATI
1417 Mesaje
Trimis la: - 29/09/2006 :  13:36:31 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite claudia_a un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu de ani de zile fac fripturica numai pusa la macerat cu o zi inainte.
Carnea curatata de pe oase se pune intr-o cratita si se unge cu: boia dulce, delikat, cimbru, piper; se cresteaza si se pun bucatele de usturoi prin ea; se taie 1-2 cepe solzi si se pune peste carne si apoi se adauga un litru se vin rosu si o cescuta de ulei. Se lasa peste noapte si a doua zi se baga la cuptor, asa cum este, si se lasa pana se patrunde (daca mai este nevoie se mai pune vin)si pana scade zeama! Va iesi o friptura foarte buna si un sos concentrat delicios!!!
Spor

Mami si Ioana nasturica
Mergi la inceput
Trimis la: - 29/09/2006 :  21:30:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite sheherezada un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta mea de friptura de miel:
Carnea se pune la macerat intr-o solutie formata din apa, otet de mere (sau vin),sare,piper,ceapa taiata in patru,morcovi,frunze de dafin.Solutia se da mai intai in clocot si dupa ce se racoreste se pune peste carne.Se lasa la macerat cateva ore.
Pulpa de miel se impaneaza cu usturoi si feliute de slanina,se condimenteaza si se pune in tava si se da la cuptor.Spre sfarsit se adauga un pahar de vin alb.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada
Mergi la inceput
Leah
Leah


 Romania, Bucuresti
736 Mesaje
Trimis la: - 30/09/2006 :  15:26:54 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Leah  Trimite mesaj yahoo luiLeah Adauga semn de carte la raspuns Trimite Leah un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna!
Eu am facut la Paste friptura de miel si a iesit absolut delicioasa. Cum am facut: am pus la robot usturoi verde cu tot cu cozi, rozmarin, piper, 2 linguri zeama de lamaie, cimbru, foi de dafin, coriandru, ghimbir praf, am tocat bine si am turnat vin rosu sec, o sticla intreaga (tocmai primisem de la serviciu cadou de Paste o sticla de vin rosu ), am lasat mielul spre seara la macerat la rece, si cand am venit de la Inviere, l-am intors pe partea cealalta.
A doua zi l-am bagat la cuptor cu apa+ulei, acoperit cu folie de aluminiu, pana s-a patruns, si apoi fara folie ca sa faca crusta.
A iesit minunat, foarte fraged si aromat.

Atentie la o chestie: carnea asa-zisa de miel pe care o gasesti acum in hipermarketuri nu e chiar miel, ci "carlan", cum se zice in popor, adica e un miel mai maricel si nu e chiar asa fraged ca mielul de primavara. Cand gatesc din acesta, il dau in clocot mai intai.

Leah

Editat de - Leah on 30/09/2006 15:28:42
Mergi la inceput
Trimis la: - 06/10/2006 :  11:51:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui niponel Adauga semn de carte la raspuns Trimite niponel un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu carnea de miel prfer sa o fac pe gratar .O bunatate
Mergi la inceput

membru veteran roxanaz


 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
Trimis la: - 06/10/2006 :  13:57:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat  Reply with Quote
dragelor la vremea asta din an nu se exista miel doar vreun berbec mai tanar. carnea de oaie e mai buna dupa ce a stat la marinat pentru ca e tare si cu gust pronuntat care nu place oricui.
carnea de miel cea mai buna pentru friptura e pulpa si partea din spate, inspre coada. aia nu se marineaza ci se pune in tava (intinsa, cea mai mare a aragazului), se freaca cu sare si piper, se adauga 300ml vin si 200 ml apa calda, se da la cuptor cam o ora acoperita, dupa care se descopera si se mai tine cam 45-60 minute, udandu-se mereu cu sosul ca sa se rumeneasca si sa nu se usuce. va garantez ca iese extrem de suculenta si frageda.

Roxana
Mergi la inceput
lizy
lizy


  , bucuresti
250 Mesaje
Trimis la: - 10/10/2006 :  08:40:13 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
cu mult usturoi,vin alb, morcovi si cartofi.
Mergi la inceput
Pag. din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com