a dat cineva risatarun copilasului sau?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Iuliadiana , si eu merg tot la Cluj cu baietelul meu , dupa cum ai observat , in acest centru nu se prefera acest medicament , mie mi s-a spus ca , daca doresc sa-l incerc , o fac pe riscul meu . Mi s-a dat reteta cu 30 de fiole , pt. o luna de zile , copilul meu are 2 ani si 7 luni , inca nu i-am dat , ca nu am intrat in posesia medicamentului , dar inca ma mai gandesc daca sa-l administrez sau sa continui cu cerebrolysinul recomandat la Cluj.Daca vrei , poti sa-mi scrii pe adresa:koralpop@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamymamy spune:

docor Henzel de la sibiu mi-a prescris risatarun si mi-a spus a il administrez asa: 5 ml de 2 ori pe zi dim si la pranz timp de 20 de zile pe luna timp de 3 luni dupa care urmeaza sa mi-l prescrie din nou. baietelul meu are 2.5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

din punctul meu de vedere consider ca este foarte putin 10 fiole pe luna,pentru un copil de 7 ani,tinand cont ca mihaita al meu i-a de la trei ani(pe 25 dec face 3 ani si 3 luni),in prima luna 20 fiole pe luna,10 zile pauza,a doua luna 15 fiole pe luna care alternau cu 2 fiole cerebrolisyn,a treia luna 20 fiole pe luna si o lingurita de encephabol,acum pe 8 decembrie urmeaza sa mergem la consultatie,sa vedem cum mergem mai departe cu tratamentul....deci,curaj mai ales pt binele fetitei tale!sanatate tuturor!

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Intru si eu in vorba cu voi. Gratie unei forumiste sufletiste, Katink, am cumparat si eu Risatarun. Astazi este o saptamana de cand il dau fetei mele, Daria, in varsta de 4 ani si 8 luni. Deocamdata, toate bune, nu avem reactii adverse, nu suntem agitati etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana2000 spune:

buna ziua,intru de foarte mult timp pe forum dar nu am indraznit niciodata sa ma inscriu , dar astazi m-am hotarat.
Sunt mama unui baietel de 4 ani Matei si avem cam aceleasi probleme ca si voi (un retard neuromotor si multe altele).Ce ma convins sa intru pe forum a fost subiectul despre risatarun ,EU II DAU LUI MATEI DE LA VARSTA DE 2 ANI acest medicament care mi-a fost prescris de medicul lui neurolog doct Mataranga Mihaela, dar in cure de minim 6 luni fara pauza - 1 fiola pe zi- de preferat dimineata.

anastase loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Loredana , bine ai venit ! Multa sanatate puiutului tau , noi mai scriem despre evolutia copiilor nostri si la "copii cu probleme neurologice" , si "despre copii speciali"-grup de suport pt. parinti , " metodele Montessori" , si alte cateva pe care o sa le gasesti tu pe parcurs . Invatam una de la alta si ne sustinem una pe alta , ne informam reciproc si mai primim si sfaturi de la cateva specialiste care au bunavointa sa-si imparta timpul si cunostintele cu noi , spre binele si recuperarea micutilor nostri . Te rog , daca nu ti-e prea greu sa povestesti despre asta ,sa ne scrii care a fost evolutia lui Matei inainte si dupa administrarea risatarunului, avand in vedere ca ai o experienta de 2 ani in administrarea lui .Mai exista si alte mamici interesate de efectele acestui medicament , si care , ca si tine , nu au intrat inca pe forum decat sa citeasca . Cu drag , magnolia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

loredana,sunt oprea mihaela,alias umflatel,eu merg cu mihaita al meu tot la dr.mataranga,sunt din constanta,de aceea te rog mult de tot daca ai vrea sa imi trimiti un e-mail cu nr tau de tel,sa te mai intreb cate ceva!adresa mea de e-mail este:mihaela77oprea@yahoo.com!multumesc anticipat si multi!sper sa imi raspunzi la mesaj!

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evitan spune:

Eu am oarece retineri legate de aceasta doamna doctor...Nu va spune tot timpul ca o sa fie bine copilul, dar fara sa va indrume catre o terapie sau sa va zica concret ce e de facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana2000 spune:

va multumesc mult pt primirea frumosa pe care mi-ati facut-o,cat despre matei este foarte mult de spus
dupa o sarcina relativ normala, Matei sa nascut putin mai devreme- cu 2,100kg si a avut un apgar 6,a fost bagat la reanimare timp de 2 saptamani(se cianoza, nu putea respira ,nu se alimenta)si bineinteles ca doamna VOINESCU a spus sa nu imi fac multe sperante ,ca nu va trai sau daca va trai va fii o leguma si printe altela mia spus sa ma rog la bunul DUMNEZEU MAI BINE SA MOARA DECAT SA MA CHINUI CU EL; EI CE PARERE AVETI?
pana la urma iubirea mea a inceput sa manance la biberon si ca urmare am fost externata cu rugamintea ca la 6 luni sa-l vada un neurolog
la varsta de 2 luni MATEI a facut dupa spusele unora convulsii,manuta lui stanga efectiv se ridica singura de jos in sus si de la dreapta la stanga, bineinteles ca ma internat dar nimeni nu stia ce are (am fost internata la doct. siromanscenco(o excroaca);am tras foarte multe in spital , printe altele mi-a spus ca mai este si orb si surd.
minunata doamna siromanscenco ma trimis la golesteanca la un control neurologic,acolo ce sa vezi? o asa zisa doctorita neurolog
(care dupa opinia mea e dusa rau de tot) care nici macar nu sa uitat la matei si ia si pus diagnostic _epilepsie- va dati seama ca a cazut tavanul pe mine,mi-a dat depakin si desitin ; eu ca o mama adevarata am crezut tot ce mi sa spus si i-am administrat copilului ce mi-a dat.Din momentul cand am inceput administrare copilul meu a devenit altul (in rau)atunci am simtit ca ceva nu este in regula si am considerat ca trebuie sa-l vada si alt medic.Aflandu-ma in spital am aflat de la o draguta de asistenta de doct. MATARANGA,DE CARE EU PERSONAL SUNT EXTREM DE MULTUMITA.Am fost lunar la control si pana la varsta de 2 anisori i-am dat ENCEFABOL, CEREBROLIZIN,TANACAN,TONOTIL;SI DE LA 2ANI SI PANA IN PREZENT combinam risatarunul cu cele mentionate mai sus.
Despre evolutia lui Matei 2LUNI-2ANI(inainte de a incepe tratamentul cu risatarun ):
cand era bebe mic plangea tot timpul,dar avea un planset foarte ascutit -te taia in creier-
la 6 luni era ca alti la 2 luni
in picioare a stat la 2 ani
nu puteam comunica deloc cu el ,aveam impresia ca nu ma aude ca nu intelege , facea doar ce vroia el ,se vedea clar ca era mult in urma
diagnosticul lui a fost si este(poate ma ajuta cineva sa imi explice pe intelesul meu ce inseamna) MEGACISTERNA MAGNA; HIPOPLAZIE DE CORP CALOS ,SUFERINTA ISCHEMICA PERINATALA si ca urmare retard neuropshihomotor-(imi cer scuze daca nu am scris corect sau daca sau mai strecurat greseli , va scriu de la servici, acasa nu am timp)
evolutia lui MATEI de la 2 ani -pana in ziua de astazi:
a inceput sa mearga (am uitat sa va spun ca urmarea acelei cloni de la 2 luni a fost o semipareza pe dreapta)
ne intelegem mult mai bine ,comunicam mai bine
este o schimbare radicala , parere ce mi-a fost confirmata de educatoarele lui matei(l-am dat la camin de la 2 ani si 10 luni)
dar acum am si eu ceva sa sun celor ce vor sa urmeze trat. cu RISATARUN , sa nu se astepte la vreo minune in cateva luni .. tratamentul este de durata
durerea mea mare este ca matei ne prea vorbeste ,inca face el ,merge dar nu ca ceilalti copii,mai are inca de recuperat DAR, in comparatie de cum era si cum este ...... este apa de parfum (adica foarte bine)
momentan cam atat ca am si traba la servici ,dar promit sa revin cu multe altele care cred ca o sa intereseze pe multe mamici ;si am sa-i raspund si lui evitan
cam atat , si inca o data va multumesc pt......
)


anastase loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Loredana , parerea mea personala este ca tu esti o EROINA!Nu pot sa-mi dau cu parerea despre diagnosticele copilului tau , dar presupun ca exista specialisti pe forum care citesc si iti vor raspunde profesional la intrebarile si nelamuririle tale. *Nimeni nu asteapta minuni de la medicamente , ci doar o imbunatatire , care sa mentina speranta , marea majoritate a celor care se confrunta cu probleme de dezvoltare urmeaza mai multe genuri de terapii , pentru a ajunge , cu pasi mici , pana la stele!*In privinta medicului curant , eu cred ca intuitia materna e cea mai importanta : daca tu simti ca medicul copilului tau este potrivit pentru voi , , inseamna ca trebuie sa respecti indicatiile lui , daca nu , cauti pe altcineva , nu se supara nimeni!Daca vrei , si ai timp , poti sa ne detaliezi ce alte terapii ai urmat cu Matei?( logopedie , terapie prin joc etc. )Cu mult drag , si , inca o data , bine ai venit, magnolia

Mergi la inceput