Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Conservarea mustului de struguri!

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

DidiAlex
DidiAlex
Membru de baza

Donator desprecopii.com
Membru din:24/01/2005

 Germany

3103 Mesaje
17 Prieten(i)

Trimis la - 06/09/2006 :  13:54:28 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite DidiAlex un Mesaj Privat

Conservarea mustului de struguri!

Am cumparat ieri de la taranii din zona, must. Bun must, tare bun! asa ca ma gandeam sa il conserv pt cateva luni.
Cum is moldoveanca din Vrancea l-am intrebat pe om cum il face si, saracu initial a crezut ca il suspectez de altele, mi-a arata. Cam ca la noi. Suc de struguri.
Nu as pune mai stiu io ce conservanti si aspirina nici atat ca sunt alergica la ea/aspirina
.
Voi ce metode ati auzit, intalnit sau facut la conservarea mustului.
Multzam mult!
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 06/09/2006 :  14:38:13 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat
In Italia se prepara Mosto Cotto este un sirop din must, un must fiert si scazut cam la 1/3, gros si dulce cu care se fac multe dulciuri tarditionale. Deci citind pe una dintre paginile despre acest mosto cotto am vazut ca sucul de struguri ( mustul nostru ... romanesc) se poate congela in sticle ( de plastic evident, si nu umplute pina la gura) . Apoi zic ei se dezgheata si se bea aa sau se pregateste ce vrei tu.. E o reteta de budinca din must pe pagina asta ... sursa


Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
laura72
laura72
membru junior


Membru din:24/05/2006
 Romania, Tulcea
1425 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 07/09/2006 :  01:14:25 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui laura72  Trimite mesaj yahoo luilaura72 Adauga semn de carte la raspuns Trimite laura72 un Mesaj Privat
pur si simplu il fierbi.astfel se distrug fermentii si nu devine intepator,apoi la rece.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
DidiAlex
DidiAlex
Membru de baza

Donator pentru diana
Membru din:24/01/2005
 Germany,
3103 Mesaje
17 Prieten(i)
Trimis la: - 07/09/2006 :  08:57:03 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite DidiAlex un Mesaj Privat
Va multumesc mult pt sfaturi si retete.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Alynutza
Micutza caracatitza


Membru din:05/02/2006
 Romania, cluj-napocaCLUJ
3380 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 07/09/2006 :  09:00:11 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Eu am conservat must de multe ori. I-am dat un clocot, apoi l-am lasat sa se raceasca si sa se mai decanteze, l-am mutat in alta oala, i-am dat din nou un clocot si l-am pus fierbinte in sticle si l-am legat cu celofan (ca pe bulion). Am mai folosit si sticle cu capac (de la Prigat nectar) unde am pus doar bucata de celofan umezit, apoi am insurubat capacul. La fiert poti sa mai pui zahar sau zaharina daca nu ti se pare suficient de dulce mustul. Dupa ce se racesc sticlele (eu le-am pus si la duns - intr-o cutie captusita cu ziare si deasupra am pus o perna sau o patura pana s-au racit, dar nu stiu daca asta are vreo importanta) le pastrezi in camara. A, nu cumva sa folosesti sticle de plastic. A folosit un vecin, si desi a respectat restul retetei (fiert, etc) mustul a fermentat.

Nunta noastra de vis

Videoclip nunta 1

Videoclip nunta 2

Luna de miere

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

anda141
membru de baza


Membru din:05/11/2003
 Romania, voluntariILFOV
4716 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 07/09/2006 :  14:11:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui anda141 Adauga semn de carte la raspuns Trimite anda141 un Mesaj Privat
Noi facem in fiecare an cu zecile de litri. Pur si simplu il fierbem imediat ce l-am stors , pana ii dispare spuma , inca cateva clocote si fierbinte se pune in sticle inchise ermetic. Ca orice conserva pentru iarna. Fara conservanti, aspirine sau altceva..si fara zahar. Doar mustul de struguri. Succes.

Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
DidiAlex
DidiAlex
Membru de baza

Donator pentru diana
Membru din:24/01/2005
 Germany,
3103 Mesaje
17 Prieten(i)
Trimis la: - 07/09/2006 :  14:48:21 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite DidiAlex un Mesaj Privat
Alyntza, sa folosesc sticle/recipientele de sticla, nu?

Anda, il fierbi pana scade spuma adika il fierbi mai mult nu? Dar nu se revarsa precum laptele?

Multzumesc mult de tot si sa traiti!


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Alynutza
Micutza caracatitza


Membru din:05/02/2006
 Romania, cluj-napocaCLUJ
3380 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 07/09/2006 :  15:25:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Da, sticle de sticla trebuie sa folosesti. Si da, da in foc la fierbere, trebuie sa il pazesti, sa ai la indemana o lingura sa mesteci in el (de preferabil de lemn, aia cu care mesteci si in dulceata) si sa dai focul mic. Eu tin minte ca nu-l fierbeam pana se ducea spuma, ci doar dadeam cateva clocote. Conservanti n-am pus niciodata de nici un fel, zahar am pus o singura data cand nu mi s-a parut suficient de dulce, oricum nu-i obligatoriu, daca e suficient de dulce, nu mai trebuie adaugat nimic, se fierbe doar mustul in sine. Cred ca Anda se referea ca il fierbi ca pe bulion, ca si ala se fierbe pana se duce spuma.

Nunta noastra de vis

Videoclip nunta 1

Videoclip nunta 2

Luna de miere

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com