HELP! - Caloriferele

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

quote:
Originally posted by dyadya

Revin. Am pus din asta de otel in dormitor, care dormitor este pe nord si are doi pereti exteriori. Cel cu geamul(am trei foi de geam si nu e termopan,deci cam intra vantul) si cel de langa pat. Noi am luat un calorifer foarte mare(140), tot atat avea si cel vechi de fonta. Aia s-au mirat cand au auzit ce dimensiune vrem. Cand au dat drmul la caldura am inteles si mirarea lor. Nu se poate respira in camera de cald ce este. Pt ca este ca o cutie, spre deosebire de cel vechi care avea elementi, e ca si cum am avea o soba de 140cm in camera. Frige ca toti dracii si tb sa deschidem geamul ca sa intre racoare!Noi n-avem probleme cu caldura iarna, astfel incat n-a apucat niciodata sa se raceasca de tot.

Singurul dezavantaj este ca astia opresc si pornesc apa si se formeaza goluri de aer, asa incat tb aerisit foarte des. De doua-trei ori pe saptamana il aerisim. Operatiunea este insa foarte simpla, are un surub care se desface, aerul incepe sa iasa si cand auzi ca se apropie apa inchizi surubul. Un alt dezavantaj este ca in acest proces se cam murdareste peretele-aerul care iese si cei cativa stropi de apa aferenti sunt murdari. Ma gandeam sa cumpar o bucata de tapet alb si sa o lipesc acolo(oricum am perdeaua care acopera si nu s-ar vedea decat de aproape) pt ca asta se curata mai usor.

Per total, am fost multumiti iarna trecuta de cum s-a comportat astfel incat acu o saptamana am luat tot unul din asta de otel si pentru celalalt dormitor. Iar daca ne schimba tevile de incalzire la sufragerie luam si acolo tot de asta.

Nu pot sa va spun cum se comporta in timp, cat rezista, etc, pt ca noi il avem abia de anul trecut. Dar, si-a facut bine treba iar la capitolul pret nici nu se compara. Tin minte ca atunci cand l-am luat a fost vreo 3 milioane parca iar cel de fonta, la aceeasi dimensiune, ajungea la 14 milioane.

Creta




Si noi am schimbat caloriferele din fonta cu calorifere din otel, DAR se incalzeau pana la jumatate. Instalatia este bine facuta, le-am scos de mai multe ori, le-am spalat, aerisit si tot nu se incalzeau complet. Intr-o singura noapte au fost calde complet. Nu inteleg motivul. Stie cineva sa imi spuna si mie?

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

quote:
Originally posted by floarea de colt

lolly,multumesc de sfat.problema e ca , cele din fonta pe care le avem deja , sunt f vechi si f mici , adica cu putini elementi .
chiar si daca le-am curata , nu dau suficienta caldura.

tincuta , pana la urma de care luati?
din fonta?
pai alea noi din fonta , costa o avere , nici nu stiu exact , da parca un element costa 400mii rol.

irina c , sa inteleg ca esti multumita cu cele din otel??



problema nu este doar la calorifere. daca blocul este vechi sunt ruginite si infundate si coloanele prin care circula apa calda si deci tb schimbate si acestea. din pacate coloanele nu le poti inloci doar tu ci toti vecinii de pe partea ta de coloana. asa s-a intamplat la matusa mea la bloc. se plangeau mai multi vecini ca nu se incalzesc suficient caloriferele, au facut tot felul de curatiri si aerisiri si degeaba, iar dupa ce s-a schimbat coloana(nu si caloriferle) nu au mai fost probleme.

o zi minunata,
Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

La noi elementul din fonta este intre 350.000 si 380.000, depinde de forma si finisaj. Cred ca vom lua din fonta, pana la urma, desi va fi foarte greu, pentru ca la noi nu prea exista firme care sa iti aduca caloriferul acasa, sa ti-l urce la etaj, sa il monteze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:




Sunt mai multi factori care influenteaza buna functionare a instalatiei de incalzire, nu doar tipul radiatoarelor.
Pentru cei bransati la termoficare problema majora este calitatea apei din instalatia de incalzire, care este plina de impuritati si este relativ dura ceea ce duce la colmatarea pana la obturarea conductelor. De asemenea, poate duce la infundarea racordurilor dintre coloana si radiator.
Montarea radiatoarelor din otel intr-un astfel de sistem de incalzire nu este o problema in sine, daca sunt de calitate (tabla de otel este tratata anticoroziune si vopsita corespunzator) nu vor rugini. Apare intr-adevar problema aerisirii lor mai dese dar exista un mic dispozitiv de plastic pentru aerisire care ajuta la a nu face murdarie in jur si la a nu uda, in schimb aerul este eliminat. De asemenea, la inceputul sezonului de incalzire trebuie aerisite coloanele de mai multe ori, mai ales acolo unde instalatia este veche.
Radiatoarele din aluminiu au puteri termice un pic mai mari decat cele din otel insa asta nu impune alegerea lor. Cele din fonta au dezavantajul mare al greutatii si pretului.
Eu va recomand sa alegeti radiatoarele din otel insa nu le alegeti pe cele mai ieftine deoarece, ca orice produs, si acestea sunt de calitati diferite.




Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici

All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:

Si noi am schimbat caloriferele din fonta cu calorifere din otel, DAR se incalzeau pana la jumatate. Instalatia este bine facuta, le-am scos de mai multe ori, le-am spalat, aerisit si tot nu se incalzeau complet. Intr-o singura noapte au fost calde complet. Nu inteleg motivul. Stie cineva sa imi spuna si mie?



Probabil stai la ultimul etaj si esti capat de coloana. Eu asa sunt. Mi s-a tot zis ca din cauza asta nu am eu caldura cum trebuie. Eu am dedus ca noapte se baga mai multa presiune si ajunge si la mine. Radetul mai face o magarie: noaptea nu prea dau apa calda la robinet, probabil ca sa faca fata cu caldura. Cand am reclamat mi s-a spus ca e din cauza ca noaptea nemaifiind consum se raceste pe teava si trebuie lasata sa curga pana ajunge apa calda tocami din punctul termic, dar eu cred ca adevarul e cel putin la mijloc.
Oricum concluzia este ca daca o naopte au functionat asa cum trebuie nu vad de ce n-ar face-o tot timpul, deci nu cred ca e din cauza caloriferelor.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Androix,
sunt 2 motive pentru care nu ai apa calda la robinet noaptea:

1) intr-adevar, Radetul merge prioritar pe incalzire in timpul noptii deoarece consumul de apa calda menajera este mult mai redus si foloseste diferenta de energie pentru producerea agentului termic;
2) este posibil (cum e si in cazul blocului unde locuiesc eu) ca in blocul vostru sa nu existe coloana de recirculare a apei calde menajere (aceasta are rolul de a mentine apa calda in permanenta in instalatie si a reduce timpul in care "vine" apa calda in mom. cand dai drumul la robinet) ...pe vremea lui Ceau. nu prea se montau aceste coloane de recirculare pentru a se face economie de teava. Asa ca, gandeste-te ca apa calda in timpul noptii,daca tu esti singura care se apuca sa faca dus la ora 2 noaptea, trebuie sa parcurga tot traseul dintre punctul termic si robinetul tau. Eu am asteptat si cate 45 min. sa curga apa calda la robinet...pana la urma a curs dar am platit toata apa aia ca apa calda ea fiind de fapt rece.


Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici

All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by floarea de colt
irina c , sa inteleg ca esti multumita cu cele din otel??

Da,sunt multumita de ele,ca altfel n-as renunta la astea din fonta.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Androix
Caldura se furnizeaza prin agent termic de la CET printr-un circuit inchis tur-retur . De cand cu repartitoarele oameni mai cu mot binevoiesc sa scoata din calorifere apa calda iar instalatia se goleste , si prinde aer....De aceea cred ca ai probleme . In legatura cu apa calda menajera cei de la RADET ti-au explicat corect .
Iepumic
incerc sa te contrazic ,un pic ,daca nu te superi..,RADET are tot interesul sa furnizeze caldura si apa calda menajera in paralel, ca doar trebuie ne ia banii nuuuu??? Iti spun din sursa sigura ca se furnizeaza in paralel. Problema pompelor de recirculatie s-a revolvat. Nu cred ca mai exista punct termic fara pompa de circulatie ,dar daca nu exista traseul tevilor....

Noi am schimbat caloriferele , am luat din aluminiu si am si 2 bucati din otel. Suntem super multumiti de investitie. Cele din fonta aveau teurile din coloana infundata si foo n' straturi de vopsea... si erau si ditamai palaloaicele de ne ocupa jumate din perete...

PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da aveti dreptate, dar eu tot cred ca adevarul e undeva la mijloc. Pentru ca mi se mai intampla o faza ciudata tot noaptea, de data asta vara. Dar asta e de la apanova nu de la radet. Deci noaptea nu am presiune la apa. Cred ca noaptea mai opresc din pompe sau ce dreq or fi alea de "imping" apa pana la mine
Deci astia au ceva noaptea, ori dorm dusi toti pe-acolo ori fac economie, la ceva nu stiu la ce, la curent electric, al personal, la pacura sau ce-o mai fi.
In legatura cu aerul in calorifere la mine e trista rau situatia: sunt la etajul 10, sunt capat de coloana in bloc, sunt capat de coloana pe mai multe blocuri si blocul meu e intr-un deal, iar celelalte sunt in vale. Adik situatie grea domle si nici gravitatia nu-mi intinde o mana de ajutor... Cu toate astea in sufragerie caloriferul se incalzeste destul de bine si acolo e cald si bine. E drept ca si balconul tine adapostita camera dar oricum caloriferul e cald, uneori chiar fierbinte, si e incalzit uniform. De aici am tras concluzia ca si caloriferul e de vina in dormitor. Imi pun toate sperantele in caloriferul asta pentru ca anul trecut am dormit toata noaptea cu caloriferul electric in functiune, am platit de ne-am uscat si am mai facut si mucegai pe pereti.

Andreea mamica lui Filip Stefan


Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


copilutzu, n-am de ce sa ma supar, stai linistita.Si dintr-un anumit punct de vedere ai perfecta dreptate: chiar au tot interesul sa ne ia banii si nu numai atat, chiar fac tot posibilul sa ne ia banii atunci cand pot (de ex. cand in luna martie sunt 15 grade afara si ei furnizeaza caldura la greu, de mori in casa). Insa exista "curba clasata a necesarului de caldura urban" care tine cont de variatiile necesarului de caldura pe o perioada de un an, in acest necesar fiind inclus si necesarul de agent termic pentru prepararea apei calde consum. Spre deosebire de necesarul de caldura pentru incalzire (care este oarecum constat pe o perioada mai lunga de timp-de ex.24h), necesarul de apa calda menajera prezinta variatii mai mari in decursul a 24 h, inregistrand doua varfuri: intre 06-08 dimineata, si intre 8-10 seara (aproximativ). Asta nu inseamna ca noaptea nu se furnizeaza apa calda menajera, insa se furnizeaza mai putina, deci energia consumata este mai putina.
Cat despre recircularea acm, intr-adevar s-au reabilitat punctele termice si s-au montat pompele de recirculare, insa, cum spuneai si tu, ce folos daca nu exista si conductele de recirculare??? (din cate stiu exista, dar nu pana la ultimul consumator, cum ar fi normal, ci doar pana la intrarea in bloc, adica intre bransamentul blocului si punctul termic; nu stiu insa daca este valabil in cazul tuturor punctelor termice).
Am fost cam off-topic dar am vrut sa clarific aspectul asta.
Androix, intra-adevar se pare ca la tine s-au adunat toate dezavantajele.....esti "consumatorul cel mai defavorizat". Sper totusi sa se amelioreze situatia prin schimbarea radiatorului.


Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici

All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput