HELP! - Caloriferele

HELP! - Caloriferele | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am si eu o rugaminte: are cineva idee ce fel de calorifere sunt cele mai bune? Vrem sa le inlocuim pe cele vechi din apartament si ni s-au spus pareri diferite - fie cele din fonta, fie cele din "tabla"... Voi ce credeti?

Multumesc

Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Cele din fonta sunt cele mai bune.

Cele de aluminiu sunt cele preferate de cei care isi pun centrala de apartament. De altfel majoritatea celor care comercializeaza centralele le vor recomanda pe acestea.

Cele din fier, fie ele chiar duble, nu sunt recomandate de nimeni, dar absolut nimeni. Am vazut foarte multe cazuri in care cei care le detin se plang de ele. In primul rand sunt cele care rezista cel mai putin pentru ca apa pe care o folosesc centralele pentru incalzire este foarte dura pentru acestea.

Votez: fonta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:


si cele din fonta si aluminiu sunt bune,diferenta e ca cele din fonta se icalzesc putin mai greu dar dupa ce se opreste centrala mai sunt calde si o ora iar cele din aluminiu se incalzesc repede si tot asa se si racesc.
parerea mea ca cele din fonta sunt mai bune,dar totusi cere un sfat specializat de la ce ce lucra in domeniu.



Poze cu Lucas
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Noi am luat din astea de otel, si suntem foarte multumiti. Diferenta este ca nu avem centrala, deci aspectul ca se racesc repede nu ne afecteaza.

Creta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

ma bag si eu peste subiectul tau,tincutza , dar si noi avem aceasi problema.avem calorifere de alea vechi , si mici , din fonta ,dar care nu mai incalzesc deloc.si am vrea ca luna asta sa le schimbam , pt ca pe la sf lui octombrie , o sa inceapa cet-ul sa furnizeze caldura.

am auzit si noi un zvon , ca , cele din aluminiu , nu ar fi recomandate ,daca nu ai centrala de apart , pt ca apa de la cet este mai dura sau asa ceva...

si atunci , de care sa luam?parca cele din fonta sunt mult prea scumpe...

are cineva calorifere de aluminiu desi nu are centrala de apart, si este si multumit de ele???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Floare de colt, inainte sa le schimbi, consulta un instalator. Ei pot spala si aerisi un calorifer, facandu-l sa incalzeasca mai bine o camera.
Daca ai deja calorifere de fonta... Eu zic sa vezi daca nu le poti salva. Merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Am fost azi la o firma din oras... Ei recomanda din fonta, in cazul incalzirii centralizate, pentru ca, spun ei, in momentul in care apa este scoasa si introdusa in mod repetat (mai ales atunci cand se fac probele de catre furnizorul de agent termic) cele din aluminiu ruginesc ff repede...
In cazul centralelor de apartament mi-au spus ca sunt bune cele din aluminiu, dar pentru noi mai rezistente si ideale sunt cele din fonta:)

Multumesc pentru sfaturi,

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

si eu m-am confruntat cu aceasta dilema si sfatul pe care la-m primit a fost acelasi:fontadaca esti racordat la cet.

Madalina 24+
cuburtika aferenta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

sunt bune cele de fonta cand esti racordat la cet,dar asta daca n-ai repartitoare.Fiindca atunci cand vrei sa faci economie si inchizi caloriferul cand pleci de-acasa,cele de otel se racesc rapid,si la fel de rapid se incalzesc.Pe cand cele de fonta se racesc foarte greu(deci nu poti sa faci mare economie),si se incalzesc mai greu.Noi avem o parte din otel(,,tabla,,),si o parte din fonta(cele vechi),dar vrem sa le inlocuim pe toate cu otel.Noi am luat romanesti.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

lolly,multumesc de sfat.problema e ca , cele din fonta pe care le avem deja , sunt f vechi si f mici , adica cu putini elementi .
chiar si daca le-am curata , nu dau suficienta caldura.

tincuta , pana la urma de care luati?
din fonta?
pai alea noi din fonta , costa o avere , nici nu stiu exact , da parca un element costa 400mii rol.

irina c , sa inteleg ca esti multumita cu cele din otel??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Revin. Am pus din asta de otel in dormitor, care dormitor este pe nord si are doi pereti exteriori. Cel cu geamul(am trei foi de geam si nu e termopan,deci cam intra vantul) si cel de langa pat. Noi am luat un calorifer foarte mare(140), tot atat avea si cel vechi de fonta. Aia s-au mirat cand au auzit ce dimensiune vrem. Cand au dat drmul la caldura am inteles si mirarea lor. Nu se poate respira in camera de cald ce este. Pt ca este ca o cutie, spre deosebire de cel vechi care avea elementi, e ca si cum am avea o soba de 140cm in camera. Frige ca toti dracii si tb sa deschidem geamul ca sa intre racoare!Noi n-avem probleme cu caldura iarna, astfel incat n-a apucat niciodata sa se raceasca de tot.

Singurul dezavantaj este ca astia opresc si pornesc apa si se formeaza goluri de aer, asa incat tb aerisit foarte des. De doua-trei ori pe saptamana il aerisim. Operatiunea este insa foarte simpla, are un surub care se desface, aerul incepe sa iasa si cand auzi ca se apropie apa inchizi surubul. Un alt dezavantaj este ca in acest proces se cam murdareste peretele-aerul care iese si cei cativa stropi de apa aferenti sunt murdari. Ma gandeam sa cumpar o bucata de tapet alb si sa o lipesc acolo(oricum am perdeaua care acopera si nu s-ar vedea decat de aproape) pt ca asta se curata mai usor.

Per total, am fost multumiti iarna trecuta de cum s-a comportat astfel incat acu o saptamana am luat tot unul din asta de otel si pentru celalalt dormitor. Iar daca ne schimba tevile de incalzire la sufragerie luam si acolo tot de asta.

Nu pot sa va spun cum se comporta in timp, cat rezista, etc, pt ca noi il avem abia de anul trecut. Dar, si-a facut bine treba iar la capitolul pret nici nu se compara. Tin minte ca atunci cand l-am luat a fost vreo 3 milioane parca iar cel de fonta, la aceeasi dimensiune, ajungea la 14 milioane.

Creta

Mergi la inceput