M-a muscat acum vreo 3 zile o viespe, dintr-o zona destul de sensibila (spatele genunchiului) unde mai am si vreo 2 alunite. Destul de neplacut, mai rau e ca si acum am o umflatura care ma mananca de-mi vine sa ma sui pe pereti. Stiti cumva in cat timp trece si ce-as putea face sa scap de mancarimea asta? Stiu ca pare o prostie, dar e de-a dreptul exasperant!
Daniella si Alexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Fenistil gel, (nu cred ca am scris corect, are un Y pe undeva), alcool mentolat, sau inghiti o pastila de claritine sau orice alt antihistaminic. Daca muscatura se transforma in buba, capata un aspect inflamat si dureros, poti folosi un unguent cu cortizon. Pe asta din urma nu-l poti folosi daca esti insarcinata. Bafta.
____________________________________________________________________ Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
Si data viitoare cand te mai musca vreo viespe, albina, paianjen etc. chiar daca nu ai fenistil la tine, freaca bine locul cu sare si nu se mai umfla. E metoda veche testata de multe ori, chiar si pe piticul meu de 1 an si 8 luni.
poti incerca si cu comprese cu argila. la tara, vara, cand eram mici si ne musca un viespe, ne ungeam cu noroi/argila din crisul negru, unde faceam baie, si ne trecea una doua.
Multumesc mult Gabi si Georgeta. Am sa tin minte, sunt leacuri care sunt intr-adevar la indemana, pacat ca nu am stiut atunci. Sper sa nu ma mai muste vreo lighioana.
Daniella si Alexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"