|
 Album concurs!
Clasament final
|
| Autor |
Subiect  |
 aalina2003
membru junior

Romania
1226 Mesaje
1 Prieten(i) |
|
|
|
|
spic de grau
Mami de print si printesa

France
2902 Mesaje 0 Prieten(i) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trimis la: - 15/07/2006 : 20:30:23
|
Daca recomandarea OMS este sa ca bb sa fie culcat pe burta, normal ar fi ca pediatrii sa fie de comun acord si, cand ii intrebam, sa ne recomande aceeasi pozitie de somn- bineinteles daca nu exista contraindicatii in cazul unui copil anume (pentru ca sunt cazuri cand e mai bine sa doarma pe burta). Daca pediatrul X spune un lucru si Y altul... atunci de ce mai exista OMS? Aici, cand am iesit din maternitate, am primit o lista cu ce trebuie sa fac pentru a preveni moartea subita si aceeasi lista au primit-o toate mamele de la toate maternitatile. Primul punct se referea la culcatul bebelusului pe spate in primul an de viata. Si da, am citit si eu ca pe burta copilul doarme mai mult si mai profund- dar tocmai asta e, ca nu trebuie sa aiba un somn prea adanc - moartea subita inseamna sa i se opreasca respiratia in timp ce doarme. Am citit asta in "The Baby Book" scrisa de un pediatru american, dr. Sears.
Cristina, mama lui Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002 Cresc...
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
|
Trimis la: - 15/07/2006 : 21:20:42
|
quote: Originally posted by Cristina_C
Daca recomandarea OMS este sa ca bb sa fie culcat pe burta, normal ar fi ca pediatrii sa fie de comun acord si, cand ii intrebam, sa ne recomande aceeasi pozitie de somn- bineinteles daca nu exista contraindicatii in cazul unui copil anume (pentru ca sunt cazuri cand e mai bine sa doarma pe burta). Daca pediatrul X spune un lucru si Y altul... atunci de ce mai exista OMS?Aici, cand am iesit din maternitate, am primit o lista cu ce trebuie sa fac pentru a preveni moartea subita si aceeasi lista au primit-o toate mamele de la toate maternitatile. Primul punct se referea la culcatul bebelusului pe spate in primul an de viata. Si da, am citit si eu ca pe burta copilul doarme mai mult si mai profund- dar tocmai asta e, ca nu trebuie sa aiba un somn prea adanc - moartea subita inseamna sa i se opreasca respiratia in timp ce doarme. Am citit asta in "The Baby Book" scrisa de un pediatru american, dr. Sears.
Cristina, mama lui Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002 Cresc...
Recomandarea OMS este ca un sugar sanatos sa doarma pe spate..
In Romania unii recomanda dormitul pe burta din comoditate. Altii din originalitate. Si cu totii pentru ca OMS-ul ca si orice autoritatate in .ro n-are autoritate. Si nici justitia nu responsabilizeaza. Ce este adevarat si incontestabil e ca somnul e mai profund pe burta. Si pe laterala si pe burta sugarul poate reveni usor in pozitia foetala care este linistitoare. In plus asa-i culca la maternitate ca sa nu-i auda prea des urland... iar un copil tinde sa fie conservator asupra pozitiei de somn.
ei.bi. si ceata de pitigoi
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
|
|
|