Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

tort diplomat

(3 voturi)    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 5

daniella4
daniella4
mama pisoiului mic&scump


Membru din:11/05/2005

 Romania
Ploiesti

3817 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 12/07/2006 :  16:08:32 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite daniella4 un Mesaj Privat

tort diplomat

Stiti vreo reteta cat mai simpla de tort diplomat?
multumesc anticipat

Daniella, mama lu' Alexis
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
ana_maria222
ana_maria222
Specialista in turism :D

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:03/08/2004
 Romania, in cautarea fericirii....
3166 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/07/2006 :  16:13:40 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui ana_maria222  Trimite mesaj yahoo luiana_maria222 Adauga semn de carte la raspuns Trimite ana_maria222 un Mesaj Privat
Tort Diplomat

Ingrediente
1 ou, 200 gr. zahar, 200 gr. lapte, vanilie, 1/2 kg. frisca batuta, 1-2 linguri gelatina topita in putina apa fierbinte, fructe proaspete, confiate sau din compot, o foaie blat tort uns cu putina crema sau 200 gr. piscoturi
Mod de preparare
Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea), se ia de pe foc, se amesteca si gelatina, iar cind e racorita se adauga frisca si vanilia. Se asaza blatul pe platou, se taie o fisie de hirtie groasa, lata de vreo 10 cm si se infasoara strins blatul cu ea, se prinde cu bolduri si se toarna inauntru fructe (compot de ananas sau de caise, banane sau kiwi taiate etc - sa nu fie prea zemoase), si crema, alternativ, astfel incit deasupra sa ramina crema. Daca se folosesc piscoturi, se uda o cratita cu apa sau se pune un cerc de hirtie pe fund, si se pun, alternativ, piscoturi, fructe, crema etc. Se da la rece pina a doua zi, se scoate hirtia sau se rastoarna cratita.
Traditional, se imbraca in frisca. Deasupra se presara fructe confiate sau bombonele colorate.


tort diplomat:
Pentru inceput ingredientele:

1 cana zahar
1 cana lapte
6 galbenusuri


1 kg frisca
6-8 pliculetze zahar vanilinat
6 albusuri spuma

40-50 gr gelatina dizolvata intr-o cana de apa caldutza

fructe


Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat
Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.
Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.
Am pus si niste fructe la fundul tortului, dar mai mult de frumusete. Puteam sa aranjez niste piscoturi, dar n-aveam si nici nu ma incanta prea mult...




multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/07/2006 :  16:52:31 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Daniela, uite-te aici si aici, mai gasesti ceva retete de diplomat, si mai simple, si mai complicate. Sa scrii neaparat impresiile cum ti-a iesit.

------------------
Numai bine,

Natalia
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

valentinag
mama natura

Donator desprecopii.comDonator Parohia GlodeanuDonator proiect ursiciDonator Maria RubiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:25/11/2002
 Romania, bucurestiBUCURESTI
6964 Mesaje
25 Prieten(i)
Trimis la: - 12/07/2006 :  17:10:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luivalentinag Adauga semn de carte la raspuns Trimite valentinag un Mesaj Privat
Eu am facut reteta a 2-a,care mi-a iesit super.

"La vita e bella"
poze

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard
Ay love to cook

Donator pentru dianaDonator Teodora
Membru din:07/02/2005
 Romania
3767 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 16/07/2006 :  13:18:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
uite aici tort diplomat
tort diplomat excelent
este super!

la mine vezi in poza la "prajituri"


bafta!!!

PRAJITURI
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 8 luni

Editat de - Hildegard on 16/07/2006 17:17:08
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Teodora D.
Teodora D.
Million dollar mother

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator Teodora
Membru din:10/06/2003
 Romania
2932 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 16/07/2006 :  13:38:25 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Teodora D. un Mesaj Privat
eu fac reteta de aici,pun si piscoturi inmuiate putin in suc de fructe, dar nu adaug albusurile spuma, ci fierb oul intreg pe foc, cu zaharul si cu laptele, din motive pe care le puteti citi pe link-ul indicat.
tortul il asamblez intr-o oala mare, tapetata cu folie de celofan si dupa ce se intareste in frigider il rastorn. arata f. bine si, cu cantitatile reduse la jumatate(varianta cu 3 oua) iese o portie mare.

edit-toata operatiunea de preparare + asamblare dureaza maximum 45 de minute!



Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Editat de - Teodora D. on 16/07/2006 13:41:15
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
daniella4
daniella4
mama pisoiului mic&scump


Membru din:11/05/2005
 Romania, Ploiesti
3817 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 16/07/2006 :  15:31:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite daniella4 un Mesaj Privat
Multam de retete. Inca nu am comis, mai am o intrebare de profan: fara gelatina nu se poate face? Ca eu de cate ori am incercat sa fac ceva cu gelatina a iesit aiurea!

Daniella, mama lu' Alexis
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Teodora D.
Teodora D.
Million dollar mother

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator Teodora
Membru din:10/06/2003
 Romania
2932 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 16/07/2006 :  16:13:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Teodora D. un Mesaj Privat
Daniella, nu cred ca iese asa bine fara gelatina. daca vrei te consiliez, ca si eu am priceput tare greu si am fost tare reticenta pana am incercat prima oara.

edit ca sa pun o poza cu tortul diplomat, facut din 6 oua.



Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Editat de - Teodora D. on 16/07/2006 17:44:47
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
alina_i
alina_i
nou venit


Membru din:16/07/2006
 Romania, suceava
2 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 16/07/2006 :  18:25:24 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
buna fetelor
fac si eu un tort diplomat si iese bun,bun
ingrediente
4oua,
4plicuri gelatina dr oetker
400gr smantana
150gr zahar
2 compoturi ananas
arome
mod de preparare:
pui gelatina intr-un vas cu siropul de la compoturile de ananas si lasi aprox 1ora pana se dizolva bine.
intre timp bati albusurile spuma ,si smantana frisca cu cate putin zahar,tai ananasul.
atentie:::trebuie sa te misti repede, se intareste!
pui pe foc gelatina inmuiata cu galbenusurile, amesteci intruna iute 5minute, ai grija sa nu se prinda!dati la o parte de pe foc ,lasi sa se raceasca cat sa suporte degetul(caldut)si adaugi cate putin din albusul spuna sa se incorporeze,frisca ,ananasul.
intr-un vas cu ceolofan torni compozitia si dai la frigider,apoi rastorni totul pe un platou
pofta buna!
daca ai timp sa te joci mai poti pune in vasul in care vei turna tortul gelatina de fructe intarita ,iar cand rastorni pe platou va arata super!


ALINA
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
alina_i
alina_i
nou venit


Membru din:16/07/2006
 Romania, suceava
2 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 16/07/2006 :  18:26:52 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
am uitat sa va spun ca se poate face si din cantitati duble ,iese mare,mare

ALINA
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Gabbriela
Gabbriela
membru de baza

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator pentru diana
Membru din:29/10/2003
 USA,
5866 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 17/07/2006 :  04:52:39 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Gabbriela Adauga semn de carte la raspuns Trimite Gabbriela un Mesaj Privat
Diplomat:
Ingrediente:
500 ml frisca lichida (Hulala); 2 plicuri gelatina alimentara; 1 pachet piscoturi; 1 cutie compot (de preferat ananas); zahar dupa gust (4-5 linguri); 2 kiwi pt. ornat
Mode de preparare:
se pune la inmuiat gelatina in sucul de la compot (tb sa fie aprox. un pahar, se poate completa cu apa sau sirop) si apoi se pune pe foc pana se topeste gelatina(atentie sa nu fiarba) o cratita mai inalta se tapeteaza cu o folie de plastic si se pun piscoturi de jur imprejur pe laturile ei, iar pe fund se aseaza felii de kiwi. frisca se bate cu zahar si dupa ce se intareste se adauga fructele din compot(maruntite) ši sucul cu gelatina . Amestecul obtinut se toarna in cratita pregatita si se da la rece 5-6 ore (depinde de frigider) pana se intareste cand e gata se rastoarna pe un platou, se desface ceolofanul si ...e gata!



Nicole mami lui Julian
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Those who are too smart to engage in politics are punshed by being governed by those who are dumber. - Plato
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 5 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com