Pentru mamicile de 2-3 sau mai multi copilasi

Pentru mamicile de 2-3 sau mai multi copilasi | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

eu insist....ca pana maine mi se pare o vesnicie, cand ajung la eco,....cate dintre voi mamici la a doua sarcina NU ati simtit inca cel de al doilea bb in burtica nici la 16 saptamani cate voi avea eu pana joi ? si nu sunt grasa, am citit ca daca esti grasa simti mai greu, dar eu nu ma pot considera chiar grasa la 59 de kg. E drept ca toata grasimea ce o am e cam pe burta dar nici asa....Sunt dezolata, panicata si plang de nu stiu cate ori pe zi din cauza asta, ma trezesc noaptea si ma gandesc la tot felul de grozavenii, imaginatia mi-o ia razna, pun cap la cap tot felul de evenimente, caut si gasesc corelatii, semne, dau in superstitii, ma trezesc speriata ca nu am baut destula apa sau ma intreb daca nu am dormit prea mult pe o parte sau pe spate, daca si daca....chestii din astea
Deci....de ce nu simt nimic? nu mai am nici greturi, nici pofta speciala de mancare, nici dureri macar nu mai am pe undeva (nu ca mi-e dor de ele Doamne Fereste), practic, daca as vrea as putea sari si coarda cred. Burta nu am. Ce sa mai cred? acum 3 saptamani bb-le era topaicios tare la eco, dar eu tot nu simteam nimic, bine, atunci era prematur sa-mi pun problema sa-l simt fiindca era de doar 12 saptamani si cateva zile, dar acum ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Draga mea, in primul rand incearca sa te linistesti, ii faci mai mult rau lui bebe. Perceperea miscarilor nu are a face cu grasimea. Eu sunt grasa de-a binelea si pe bebe 2 l-am simtit la 15 sapt. Dar apoi multa vreme nu-l simteam deloc. Insa la doctor la eco(ajungeam super stresata din cauza ca nu-l mai simteam) se misca de mama focului. Mie mi-a explicat dr ca depinde foarte mult unde si cum se misca bebe, cand e asa mic si are suficient spatiu la dispozitie. Sunt convinsa ca bebe e bine in burtica si ca maine ne vei spune ca te-ai linistit.
De altfel in cartea lui Capraru pe care o am eu scrie ca la prima sarcina e normal sa-l simtim pe bebe pe la 20-22 de sapt, iar la a doua sarcina pe la 18 sapt.
Sarcina usoara in continuare!

Cornelia, mamica luiEduard(2 ani) si 38+ Eric
POZE
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Nici eu la 16 sapt nu mai aveam nici stari de greata nici alte simptome majore de sarcina. Pe mine de exemplu nici sanii nu m-au durut decat tarziu in sarcina. Si nici burta nu aveam inca la 16 sapt, desi repet am pornit de la 84 de kg la sarcina asta.

Cornelia, mamica luiEduard(2 ani) si 38+ Eric
POZE
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Ceau!

In primul rand felicitari pt burtica.Am observat mai multe mesaje de-ale tale si am vazut ca esti ingrijorata.
Nici eu nu l-am simtit pe bb 2 decat pe la 18 saptamani.Asa ca nu te ingrijora......daca nu au aparut semne ca ar fii ceva in neregula....nu-ti mai fa griji inutil ca stresezi bblusul.
Linisteste-te si te asteptam cu vesti bune.



Roxi 28+ si Rares 9. april.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

eu am simtit-o pe bb2 abea la 19 saptamani...si ma impacientasem si eu la vremea aia...asa ca te inteleg

Eliza 33+si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Nici eu nu sunt sigura ca l-am simtit deja pe bebe2.

Dar la eco(am facut aseara) era bine mersi.

19+

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

stai linistita!eu l-am simtit pe bb2 la 16sap si 3zile,si apoi vreo doua zile nimic si ieri iar a inceput sa miste.
nu te mai stresa ca nu-i face bine.faptul ca nu ai simpome ar trebui sa te bucure(eu una am fost incantata)mai ai un bebe si trebuie sa ai grija ,lui nu?
oricum nici o sarcina nu seamana cu alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Dorsilia, de ce crezi ca e tarziu la nici 16 sapt??? Eu l-am simtit pe bb 2 la 17 sapt. si ceva, dar f. timid, abia la 19-20 de sapt. am inceput sa il simt frecvent.

Nu iti mai face atatea probleme! Cat despre faptul ca esti bine, sanatoasa , eu cred ca e de bine!

Sarcina usoara si multa sanatate!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

normal, am nevoie de toata energia ca sa ma pot ocupa ca lumea de puiul mic de 1 an si 11 luni, singura fiind de dimineata pana seara cu tot menajul, deci e ok ca mi-a mai trecut starea de sfarseala prin care am trecut. M-am mai linistit, credeam ca numai eu nu simt nimic pana la 16 saptamani, va multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ti-e dor cumva de greturi si dureri peste tot? nu cred...:)) Te inteleg perfect insa incearca sa te concentrzi asupra copilului dupa care alergi toata ziulica si ai sa mai uiti de stresurile sarcinii. Eu nici nu mai stiu la cat l-am simtit, dar mi-a fost rau de abia asteptam sa iasa o data ca asa scap. Asa ca te invidiez cand spui ca ti-e bine. Iar eu alergam dupa un puiut mult mai mic si cum ma aplecam cum imi venea sa dau la ratze... Sa ne spui cum a fost la eco! pe burtica somnoroasa.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

da, fizic ma simt mai ok, am mai avut niste dureri de burta nasoale dar cu nospa, utrogestan le-am trecut. In plus eu ma bucur ca nu mai am greturi. Oricum nu prea am timp sa ma alint asa ca daca fizic nu simt discomfort....doar nervii-mi sunt zgandariti, si-s super usor jignibila.

Mergi la inceput