Operatie polipi

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ce spune Xio, este ceea ce ne-a spus si noua medicul specialist. Si, da: era un caz de copil (9-10 ani) operat in Grigore Alexandrescu, la care polipii se refacusera pt ca nu fusese chiuretat bine.

Nu sunt adepta operatiilor cu orice pret, dar tocmai am trecut printr-o interventie, pe care daca nu o amanam ata de mult si o faceam acum vreo 2 ani, ar fi fost mai simpla din toate punctele de vedere: problema nu ar fi fost atat de grava, iar piticul meu s-ar fi refacut cu siguranta mult mai usor.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:




[/quote]
Claujro, este foarte posibil sa fi avut dreptate doctorita aceea De ce ? Pt. ca daca nu este chiuretat bine locul se refac, iar anestezia prea scurta spre exemplu este un motiv foarte bun pt. a nu chiureta bine.
[/quote]


Da, este foarte posibil sa fi avut dreptate. Insa respiratia din timpul somnului s-a ameliorat neasteptat de bine fara operatie. Lucru pe care doctorita de la Budimex nu l-a prevazut. Si intre a-l opera a doua oara in decurs de 1 an si a-i da niste pasitilute dulci pe care le suge cu placere...e o diferenta.

Nu e o competitie operatie vs. medicatie, fiecare isi prezinta situatia propriilor copii si experientele prin care a trecut. Fiecare e un caz particular si ce i s-a potrivit baiatului meu nu trebuie sa i se potriveasca altui copil.

Cereti mai multe pareri avizate.

Edit: pastilutele i le-am dat de 3 ori/ zi, pur si simplu, atingandu-le bineinteles si am cautat ca macar un timp sa nu bage nimic in gura sa-si faca efectul pe amigdale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta24 spune:

daca va avea cineva din Craiova nevoie de operatie pentru polipi la copii va rog din suflet sa va reorientati pentru Bucuresti sau oriunde altundeva!!!
tocmai l-am operat pe puiul meu de 2 ani si 7 luni de polipi si sistemul de aici este infernal! ti-l iau din brate, anestezia se face intravenos daca vrei generala (cum am vrut eu) si il tin si il inteapa fara nici o grija sau rabdare sa ii vada bine vena. Pe puiul meu l-au intepat de 5 ori pana i-au pus branula (cu o saptamana inainte i-am facut analizele si nu a fost nici o problema- dar au avut putina rabdare sa vada unde inteapa)
mi-au promis ca ma lasa sa stau pana il adorm - sufletu!!! mi-au promis ca ii pun mascuta ca sa fie adormit cand il inteapa - de unde!!! stie tot! si ma ciupea pe mine de mana exact unde l-au intepat ca sa imi arate si mie prin cea trecut!
l-au intubat si cand i-au scos tubul era deja treaz pentru ca l-am auzit din antecamera! INGROZITOR!!!! mi se rupe sufletul ca l-am facut sa treaca prin asa ceva...
saracutul nu mai sta o clipa singur si ii e frica sa mai plecam undeva + plange noaptea de 10-12 ori!
la anestezia "locala" (era un copilas langa noi in salon) i-au facut 1 injectie in fundulet + una in fata!!!!
mie mi se pare total inuman tot ce se intampla!!!
asta nu e evolutie - din contra.
si bani am dat la toata lumea!
doctorita a fost singura care nu a vrut sa ia si care chiar cred ca si-a facut treaba.
FERITI-VA DE SPITALELE DIN CRAIOVA!!!
va pup si multa sanatate la puiutii vostrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Codruta, horror ceea ce povestesti tu!

La noi lucrurile s-au desfasurat foarte usor. A venit o asistenta in salon, i-a pus niste picaturi in nasuc, care l-au ametit complet. L-am dus eu in brate pana la intrarea in sala de operatie, apoi l-a luat asistenta sefa. Cand l-au scos, era intubat; l-au tinut vreo 20 de minute la post-operator, l-au adus in salon inca adormit. A plans putin cand s-a trezit, dar si-a revenit destul de repede.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

E de plans cand auzi despre astfel de tratamente aplicate copiilor in spitale. Trebuia sa insisti sa faca ceea ce ti-au promis altfel nu trebuia sa-i lasi sa-ti atinga copilul. Am fost internata cu copilul la Budimex acum 4 ani si la fel au incercat sa faca o faza, eu si sotul eram la usa cu copilul, vine o asistenta mi-l smulge practic din brate si da sa inchida usa -eu intru peste ele si ce crezi ca vroiau sa fac : o tanara doctorita urma sa exerseze punerea unei branule copilului meu. Am vazut negru in fata ochilor , a intervenit si sotul.... a iesit urat rau de tot, cu amenintari si altele...cred ca ne-a auzit tot palierul dar scopul a fost atins a venit altcineva i-a pus branula si se scuzau vezi doamne ca unele mamici nu suporta sa vada astfel de operatiuni. Eu una vreau sa vad. Ca parinte trebuie sa fii mai dur si mai hotarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia.e spune:

cine a operat recent copilul de polipi la spitalul marie curie,cam cat se da la orl-ist,la anestezist?trebuie sa operez si eu printesa si sa stim cam cat ne pregatim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erick spune:

Buna tuturor , in primul rand

Ieri am trecut cu baietelul de 5,9 luni printr-o operatie de polipi .
Operatia s-a facut de Dna Dr. Zamfirescu Maria ( spitalul Budimex ) si a decurs EXCELENT
Ne-am internat la ora.6.30 iar la ora 11.30 eram acasa ca si cand nimic nu s-a intamplat
L-a operat cu anestezie generala prin endoscopie .
Nu a avut stari de voma , sangerari sau orice alte probleme ( cu cateva zile inainte ma ingrozisem de ce am citit pe forumuri ) ; singurele problemute au fost faptul ca 1 ora dupa operatie si nici inainte nu avut voie sa bea apa sau ceai - dupa aceea i-am dat , dar cu prudenta , putin cate putin . Acasa a mancat ca de obicei , doar ca i-am pasat totul fiindca gatul lui inca este sensibil totusi si la temperatura camerei
Dupa somnul de dupa amiaza el era in forma maxima iar noi eram de-a dreptul uluiti .

Tot ce pot sa va spun este sa va urez multa sanatate piticilor si ... mare atentie cum va alegeti medicul , nu mergeti la ,, pomul laudat ,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Ne confruntam si noi de cateva luni cu nas infundat, muci si uneori tuse. In ultimele 3 luni am trait un adevarat calvar, o tuse urata si mucozitati abundente, am facut numeroase tratamente cu antibiotic. In final, dupa mai multe diagnostice cum ca ar avea la plamani sau mai stiu eu ce minuni ni s-a pus diagnosticul de polipi nazali ce trebuie operati. Poblema este: cand este indicat sa ii operam? Medicul ORL-ist ne-a zis ca sa mai asteptam ca este perioada asta de viroze si cu gripa asta nu ar fi prea indicat.
Dar...dupa 4 tratamente cu antibiotic in doar 1 luna jumatate, dupa 1 luna de pauza a trebuit sa ii dau iar antibiotic ptr ca mucozitatile se inverzisera. Desi de tuse am scapat, mucozitatile persista mereu undeva intre nas si gat. Nu a facut niciodata otita, rosu in gat sau temperatura. Singura problema sunt mucozitatile pe care nu le elimina. As vrea sa il operez sa scapam odata de tot acest calvar. Este la pamant cu imunitatea de la atatea tratamente cu antibiotice si ma gandesc cat o mai ducem asa...
Ce alte tratamente ptr ameliorarea simtomelor ati mai avut voi?

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erick spune:

Buna ,
Noi ne-am decis sa-l operam pe Erick dupa cosmarul prin care am trecut cu el in ultimele 6 luni ( pneumonie virala , amigdalita acuta si 2 viroze ) .
Tratamente pentru ameliorarea problemei.. mmmm ...am incercat cu apa de mare , ser fiziologic , dar degeaba , asa cum ai spus si tu : dupa atatea antibiotice pe care le-a luat nu stiu ce altceva si-ar fi facut efectul . Normal ca toti parintii cauta pentru copii lor solutii alternative de ameliorare sau vindecare a unei boli , dar uneori operatia este indicata , iar in cazul polipilor mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la operatie . Nu cred ca poti , ca parinte , sa ajungi sa-i dai copilului antibiotic pe paine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Si daca nu-i cazul de antibiotic tot va sta din raceala in raceala care inseamna nas infundat, mai ales noaptea, somn neodihnitor, cearcane, stat acasa mai mult decat la gradinita, muci continuu...
Noi am amanat cat am putut aceasta operatie mergand pe premisa ca daca nu face forme urate la un moment dat o sa se termine, creste si scapam cu polipi la purtator.
Nu a fost sa fie si la 6 ani jumate i-am scos.
Acum e alta viata, a mers continuu 2 saptamani la gradinita si respira noaptea....

Mergi la inceput