Strabismul

Strabismul | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am fost de curind cu bb la oftalmolog (de fapt a fost tati al lui) si ne-a spus ca Vladut are putin strabism. Ne-a spus sa facem exercitii, sa acoperim un ochi si sa exersam cu ochiul care nu e acoperit. Numai ca bb nu prea e cooperant, nu ii place cu un ochi acoperit, si nici eu nu prea stiu ce exercitii trebuie sa fac. Este important sa se uite spre stinga si dreapta cu un singur ochi? De ce?

A mai fost cineva in situatia asta? Ce exercitii se fac?

Multumim frumos pentru raspunsuri!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Simona, mie oftalmologul mi-a spus ca pana la 3 ani nu prea are ce sa-i faca. Vad ca Vladut e chiar mai micut decat Alex. Esti sigura ca se poate face ceva atat de devreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

M-am confruntat cu aceeasi problema de strabism usor la Toma cand era mititel. Era chiar foarte usor, nu se remarca decat uneori si trebuia sa te uiti foarte atent la ochisorii lui.
Eliza, mie oftalmologul mi-a zis ca nu se poate face nimic in sensul ca abia dupa varsta de 3 ani, daca nu s-a corectat de la sine sau cu exercitii, se pun ochelari.
Care erau exercitiile: trebuia sa-l determin sa miste ochisorul cu strabism dreapta-stanga, tinandu-i celalalt ochisor acoperit, pentru a-i intari muschiul ochiular (nu stiu exact daca asa se numeste, dar asta era ideea). Mi-a zis ca sa incerc sa-i pendulez prin fata ochiului o jucarie preferata sau margele insirate pe ata, sau bilele la o socotitoare. N-am avut prea mare succes, am reusit sa-l mai fac sa urmareasca dar doar fara sa-i acopar celalalt ochisor, chestia cu acoperitul ca si lui Vladut, nici lui Toma nu-i placea deloc. Cert este ca inainte sa implineasca 3 ani deja nu se mai observa absolut deloc, l-am dus totusi la oftalmolog care mi-a confirmat ca nu mai are strabism.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

La Carina-mandarina strabismul a inceput sa se accentueze dupa doi ani si jumatate. Am fost la doi medici specialisti si am auzit doua pareri diferite:una ca pana la trei ani nu avem ce sa-i facem, alta ca trebuie sa-i punem ocluzor pt ca risca sa piarda vederea la ochiul pe care nu=l foloseste. Am mers pe a doua varianta. La inceput a fost greu pentru ca trebuia sa tina mult ocluzorul, parca 8 ore/zi. Acum a ajuns la 2 ore+exercitii la cabinet. Nu s-a corectat de tot si pana la urma in iulie vom afla daca va fi sau nu nevoie de interventie chirurgicala, dr. zice ca a evoluat f bine. Poarta si ochelari tot de pe la 2 ani si 7 luni.
Multa sanatate si sa dea D-zeu sa fie ceva minor.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

da...eu una te sfatuiesc sa.i faci exercitiile rec.de Tanaion...iar la 3 ani sa mergi la un oftalmogol specialist sa.l consulte si sa.ti spuna ceea ce faci in continuare...dar dc strabismul nu se corecteaza pana la 3 ani trebuie neaparat sa faci ceva...mamei mele i.a spus un medic idiot ca e OK si deabia la 10 ani a observat ca eu inchideam ochiul stang...atunci m.a dus la un oftalmolog specialist care i.a spus ca nu se mai poate face nimic(desi in disperare m.au chinuit cu ocluzor, exercitii si ochelari speciali vreo 2 ani degeaba!)...exercitiile si ocluzorul trebe incepute de la 3 ani...asa ca eu cu ochiul stang nu prea vad (s.a lenevit!)

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hermis spune:

Si eu stiu, de la un medic oftalmolog, ca pina la 3 ani nu se fac interventii/ exercitii pentru strabism, deoarece pina la acesta varsta muschii oculari sint inca slabi si in proces de formare. Va dorim sa nu mai aveti nevoie de medic, dupa aceasta varsta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Vladut e prea mic, poti sa incepi cu exercitiile pe la 1 an jumate - 2 ani. In general se corecteaza de la sine. Mai importante ca exercitiile sunt alte lucruri:
1. sa nu-l lasi sa apropie o jucarie foarte mult de ochi si sa stea sa se holbeze la ea mai mult de jumate de minut (daca poti nu-l lasa deloc)
2. nu televizor, iar daca totusi se uita neaparat tine o lumina aprinsa - am inteles ca "lumina" televizorului e tare nociva pentru ochisorii copiilor
3. copilasii au o placere nebuna sa se "holbeze la bec" - nu-l lasa. Atentie si cand il tii pe spate (sa-l schimbi, de ex.) sau cand il culci - sa nu se uite la sursa de lumina. Daca ai spoturi e si mai grav ca atunci el are tendinta sa se uite dupa toate si asa ii "fuge" ochiul. (O situatie similara e si cea a clasicului carusel care se pune la patut - pediatrul ne-a spus ca inceputul strabismului e porcaria de carusel care se invarteste si la care copilul se holbeaza de cand e foarte mic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc foarte mult pentru sfaturi! Sint foarte utile si am sa le urmez!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Pseudostrabism sau strabism?


Autor: cristinal
Subiect: Pseudostrabism sau strabism?


Bebelake al meu de 3 luni si-a descoperit de vreo 2 saptamini miinile si se uita la ele foarte aproape, bineinteles cu ochii crucis. Acu 2 saptamini i-am lua un playgim, o chestie cu jucarii atirnate si bebeul le loveste. Nu mi-am dat seama ca erau foarte aproape de ochii lui si se uita crucis la ele. Acum mi se pare ca nu are ochii aliniati drept. Pot aceste jucarii si uitatul la miini de foarte aproape sa-i afecteze muschii ochiului? Pot sa devina strabici din cauza asta sau nu?


Raspunsuri:

Autor: claujro

E foarte normal ce se intampla. Toti patesc asa cand isi descopera mainile si si le apropie de nas sa le vada mai bine. Stai linistita.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: mira_m

E inca devreme sa vb de strabism, dar daca persista si dupa un an du copilul la un control!
Srabismul se corecteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:



Are strabism!!!

Autor: aaalex
Subiect: Are strabism!!!


Am un baietel de 11 luni.La 1-2 luni am observat ca se uita crucis.Tota lumea spunea ca o sa-i treca si nu a trecut!Am fost la multe clinici dar pina la urma am ajuns la doctorul Boierasu, care ne-a prescris medicamentele DIFRAREL.Am facut tratament 2 luni si trebuie sa mergem la control sa vedem daca au efect.Nu am specificat ca inaintea medicamentelor si-au mai revenit foarte putin ochisorii lui.Ma gindesc de ce are aceasta problema,oare am gresit cu ceva pe timpul sarcinii?


Raspunsuri:


Autor: dia_b

Nu-ti face probleme. Strabismul este destul de frecvent la copiii din ziua de azi. Eu am gemeni si doar unul are strabism. Asa ca nu are rost sa-ti pierzi energia culpabilizandu-te ci mai bine vezi ce poti face pentru puiul tau.
Stiu ca in Ungaria se face operatie cu laser de la 6 luni, cu rezultate excelente. Costa aproximativ 1000 euro si intr-o zi iti da copilul acasa. Am auzit ca se face si in Romania, dar nu stiu de ce doar dupa ce copilul implineste un an. Am inteles ca e cea mai usoara operatie. Dar daca ati inceput cu medicamente poate ca nici nu e nevoie de operatie.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: aaalex

Multumim pentru incurajare!Am fost la medic si ne-a spus ca medicamentele isi fac efectul si ca ochisorii si-au mai revenit.Acest lucru este si vizibil!Succes bebelusilor care au strabism si mamicilor care au grija de ei!!!!!!! ADINA si ALEX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:


Operatie strabism - pro si contra


Autor: BRelu
Subiect: Operatie strabism - pro si contra

Fetita noastra de 6 ani si jumatate are strabism si astigmatism. Mergem cu ea la doctorul oftalmolog de la 4 ani, poarta ochelari, a facut exercitii pentru corectarea strabismului la aparatura cabinetului, iar de curand am mers la Bucuresti la un medic operator care sa ne ne spuna daca ar trebui operata. Raspunsul a fost ca da, ar trebui, dar nu suntem inca pe deplin convinsi, mai ales ca am aflat de cazuri in care chiar si dupa operatie strabismul a revenit si a fost nevoie din nou de exercitii sau de alte operatii. Nu am vrea sa chinuim copilul degeaba dar nici nu vrem sa ramana asa. Ideal ar fi daca s-ar putea repara doar cu aceste exercitii dar nu stim daca e posibil, si are deja 2 ani de cand le face periodic dupa cum i-a prescris doctorul si nu sesizam vreo diferenta. In plus cred ca suntem si putin presati de timp pentru ca am citit undeva ca vederea dubla creierul nu o mai poate oricum repara dupa varsta de 7-8 ani chiar si dupa operatia de strabism. In concluzie suntem in dilema si chiar avem nevoie de sfaturi si sugestii din partea unor persoane care au mai trecut prin situatii asemanatoare sau care au cunostinta despre ceea ce ar fi bine de facut. Ne-ar interesa de asemenea nume si adrese de doctori oftalmologi pediatri competenti la care am mai putea merge. Ne puteti scrie pe e-mail:
relubalosin@yahoo.com
Multumim din suflet!
Gina si Relu

Raspunsuri:


Autor: Jocelyn

Eu pot sa-ti spun din experienta mea si a parintilor mei cu mine. Cand eram mica, 4 ani, am fost diagnosticata cu strabism -acum nu stiu cat de puternic era. Mi s-au recomandat ochelari cu dioptrii destul de mari si atat. Mama a fost ingrozita si s-a gandit sa mearga la alt medic cu mine. Am mers undeva in Piata Cosmonautilor actuala Lahovari cred, la o policlinica sau ce era pe vremea aceea, acum vreo... 20 de ani
Am facut vreo doua controale si dna doctor i-a spus mamei ca mi-ar fi distrus ochii daca imi punea dioptriile recomandate. Asa ca am mers acolo la tratament cu aparatele respective si mi s-a vindecat complet! Am purtat mai tarziu doar un an, ochelari cu dioptrii -0,25 deci f putin. Chiar in toamna am fost la control si totul este perfect.

Sper sa cautati si sa o consulte pe cea mica si alti medici, poate nu e nevoie de operatie.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: elutaf

am fost operata de strabism la 6 ani (cand vad pozele mele din copilarie ma gandesc ca a fost decizia potrivita) ...
evident nu s-a trecut direct la operatie, de pe la 3 ani am purtat ochelari, mergeam la exercitii si cu toate astea strabismul persista ...
in urma operatiei strabismul s-a vindecat, astigmatismul a ramas, port si acum ochelari dar dioptriile sunt stabile, nici nu cresc nici nu scad ... uneori rar, daca stau multa vreme fara ochelari, se mai observa un usor strabism ...

numai voi puteti lua decizia, dar va doresc sa aveti inspiratia sa o gasiti pe cea mai buna

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: mira_m


Si eu am fost operata la trei ani. Nu o data ci de doua ori. A fost cea mai buna alegere.
Am facut apoi exercitii ortoptice si am purtat ochelari.
De mult timp situatia e stabila si port ochelarii doar cand obosesc (ocazional)
Nu e nici o problema cu operatia mai ales in ziua de astazi cand tehnica medicala e foarte moderna. In plus se poate realiza si cu laserul.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ane_ro21

Buna tuturor
Ma confrunt cu aceeasi problema, port ochelari de la 3 ani, am fost la spitalul de ochi de la Lahovari de la inceput, am facut toate sedintele, cate 10 pe luna pana in clasa a VIII a, a disparit strabismul insa a ramas o deviatie in sus a ochilor, dr. spitalului i-a spus mamei ca nu se poate face nimic, o mare dezamagire pt dansa sau poate ca atunci intr-adevar nu se putea.In clasa a XII a am avut sansa, mergand la optinova, sa ma consulte dr Luminita Gheorghe, acum dr la Oftapro, dumneaei a reusit sa imi stabileasca exact ce am si ce trebuie facut, in 5 ani prismele s-au redus de la 6 la 3 si chiar 2.5, ma simt bine cu ochelar, insa cand obosesc la calcutor se observa acea deviatie, drept pentru care la ultimul consult mi-a recomandat operatia, am o mare incredere in dansa, recunosc totodata imi e frica, mai ales ca anestezia este generala.daca cineva a mai facut o astfel de operatie rog sa imi spuna cate ceva.mentionez ca acum am 29 de ani.toate cele bune!

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Laura T

Fetita nostra cea mica (are acum aproape 4 ani) s-a nascut cu strabism congenital convergent pronuntat la ambii ochi. Am operat-o de 2 ori pana acum (la 1.5 ani si 3.5 ani) in Bucuresti la Oftapro (www.oftapro.ro), clinica specializata in strabism la copilasi, la d-na dr. Luminita Teodorescu (cea de care vorbea ane_ro21 mai sus, se numea inainte Gheorghe). La inceput si noi am mers la mai multi oftalmologi, fiindca nu vroiam sa recurgem la operatie, dar ulterior ne-am dat seama ca am luat decizia cea mai buna. De la un an jumate poarta ochelari si probabil ca va mai purta multa vreme de acum incolo, caci are si astigmatism. Oricum, in afara de faptul ca necesita anestezie totala, operatia in sine nu e foarte grea, in sensul ca a doua zi e deja refacuta, ramanand doar cu ochisorii rosii pentru inca 1-2 saptamani (in care se pun picaturi).
Daca mai vrei alte detalii, spune-mi.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ane_ro21

da, chiar te rog mult
saptamana viitoare am operatia si imi e un pic teama.
stiu ca ei sunt f buni, banuiesc ca si anestezistii.eu am facut asta vara operatie de apendicita,cu anestezie locala, mi-a fost rau dupa, de la fiere, probabil din cauza asta imi este teama.
Multumesc.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Laura T

Ane, iti pot spune doar cum s-a manifestat fetita mea. Dupa operatie a fost foarte agitata o ora-doua, cred ca de la anestezie. Apoi mai toata ziua a fost adormita, a dormit cu intermitente, cand se scula zicea ca ii e foame (normal, ca nu mancase nimic de cu o seara inainte), la prima operatie a vomitat la fiecare incercare de a manca ceva, dar la a doua nu (i-am dat cate putin, ca imi era frica). De a doua zi nu a mai avut nimic, iar daca am intrebat-o daca o doare, a zis NU. Albul ochilor ramane rosu pentru inca 7-10 zile, sau chiar mai mult. Conteaza mult igiena ochilor, mainilor in perioada de dupa, pentru a evita o infectie. Se pun si picaturi de 4 ori pe zi, tocmai pentru asta.
Pentru tine, ca adult, nu cred sa fie prea nasol. Oricum, mult curaj, succes...si sanatate! Sa ne spui cum a fost.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ane_ro21

multumesc frumos
va scriu dupa,
nu stiu cum e cu anestezia aia...asa am patit eu la apendice, speram ca aceasta anestie sa fie alfel,cel putin anestezistii sunt buni, sper.
vorbim

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: adas

ane, la ce clinica faci operatia? in bucuresti? astept cu mare nerabdare rezultatul, sper sa ne povestesti dupa cum a fost. si eu am strabism din nastere, dar nu am stiut ca se poate face operatie, iar sedinte de corectare nu am avut unde sa fac cand eram mica - nu era nici un spital in oras unde sa se faca asa ceva. am si dioptrii, dar destul de mici -0.5. strabismul se masoara cumva si el? pt. ca in ultimul an am simtit ca s-a accentuat destul de tare la ochiul stang. as vrea sa merg la un control, dar nu stiu exact unde ar fi mai bine.
poti sa-mi spui cam cat te costa operatia si cat stai in spital, te rog?

-------------------------------------------------------------------------------

Autor: ane_ro21

adresa este www.oftapro.ro

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Laura T

Ada, operatia la copil a costat 400 euro (la a doua am avut reducere, am dat doar 300 euro), dar la adult am impresia ca e ceva mai mult, parca 500. De stat acolo dupa operatie, nu stai decat o ora-doua maxim, pana te trezesti bine. Da un telefon si programeaza-te la un control, iti va spune dr. ce e de facut.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ane_ro21

Am facut ieri operatia, a fost OK!Ma simt bine, nu port ochelari deocamdata.Am fost azi la control si e totul s-a rezolvat.Operatia a durat 45 minute, m-am trezit dupa aproape o ora, apoi am stat in salon o jumatate de ora pana ce mi-am mai revenit,nu am probleme dupa anestezie,doar o mica ameteala.Pun picaturi de patru ori pe zi,am mare grija de ei:)
A trecut!
Ada, mergi cu incredere,merita toti banii!
Toate cele bune!

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ina78


La Oftapro am si eu programare la inceputul lunii mai. Si voiam s-o intreb pe Ane_ro21 cum a decurs operatia? Si cam cit te-a costat? Eu intelesesem de 20 milioane.

Eu am fost operata de strabism la 6 ani, la ambii ochi, am facut exercitii si inainte si dupa ... iar dupa cca 15-20 ani, in timpul liceului a inceput sa revina. La inceput mai usor, apoi mai accentuat, astfel ca acum ma aflu in situatia de a ma programa la o noua operatie.

Locuiesc in Constanta si de aici mi s-a recomandat clinica Oftapro, la fel si fetele de pe forum.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ane_ro21

Operatia costa 500 Euro,totul a decurs normal, mi-a fost frica recunosc de anestezie:) dar au toata aparatura necesara,este o adevarata clinica occidentala, iar medicii sunt cei mai buni!
Mergi cu incredere, fara frica,totul se rezolva, eu am fost si azi la un control si e OK!
Momentan ma feresc sa ies afara, am mare grija sa nu se infecteze!
Daca mai ai intrebari nu ezita sa scrii!
Sa ne spui cum a fost!
Multa sanatate!

Mergi la inceput