Cum se stimuleaza lactatia?

Cum se stimuleaza lactatia? | Autor: bubu05

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, ce ceaiuri sunt indicate in stimularea lactatiei si care sa fie si eficiente?

Ideea e urmatoarea: sora mea nascut de 5 zile si nu are laptic! sanii sunt moi si iese decat putin colostru. O pune pe bebelina la san destul de des, mai trage cu pompita, dar zice ca nu iese nimic. Eu sunt racita si nu pot merge la ea sa vad care e situatia. Mie mi-a venit lapticul a doua zi dupa ce am nascut si nu prea am auzit sa nu vina chiar deloc...ea este si nervoasa/stresata din cauza asta, a lasat-o pe bebelusa sa planga, sa o forteze sa traga mai tare din san si degeaba.

Ce sfaturi imi dati? ca ma stresez si eu din cauza ei si mai ales ca nu pot merge la ea!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Si mie mi-a venit colostrul a 3-a zi, si laptele in a 5-a.
Sa continue sa puna la san bebelusul, cat de des. Eu am baut cate 2 litri de ceai de anason+chimen in prima saptamana.
Si cel mai important! Sa aiba incredere ca laptele va veni! Incurajeaz-o!
Sa traga cu pompita si sa maseze sanii sub jet fierbinte, sa se desfunde canalele.


Coraly si Sergiu

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Oana, galactogilul este foarte bun. Oo la nastere beam cate 2-3 litri de ceai de fenicul si chimen, plus inca vreo 2-3 doze de galactogil. Mi-a venit laptele in a 3-a zi.
Sora ta tre' sa nu se streseze, fiindca stresul e inamicul no. 1 al laptelui. Bebe se satura si cu colostru in faza de inceput. E musai sa-l puna cat mai des la sān (chiar si mai devreme de 2 ore) si sa-l lasa acolo cat doreshte el. Sunt sigura ca laptele va veni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

La mine a aparut laptele dupa 5 zile de la nastere. Si a aparut datorita Galactogil-ului pe care l-am luat incepand cu ziua trei, pentru ca nu iesea picatura de nimic din san.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Pentru stimularea laptelui cea mai buna metoda este suptul! Desigur al bebelasului!

De asemenea bune sunt in general lichidele. Ca si ceaiuri, eu le recomand pe cele de la HUMANA, HIPP. Cel mai naspa mi s-a parut GALACTOGILUL, pentru simlu motiv ca era foarte dulceeeeeeeeeeeeee! Am crezut ca fac hepatita pana am terminat cutia.


Pupici,

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

CEAIUL D ANASON DE LA PLAFAR SEMINTE CA LA PLICULE te usuca la buzunar pe intructiuni 2 cani pe zi asta e cel mai bun si restul de care au amintit fetele sunt bune.si cica n-ar face nic colici.mai e si NUTRINATAL TOT PE BAZA DE PLANTE pe sata mi la recomandat medicul pe la 51/2 luni cand facea bb scandal.comprese cu apa calda,masaj,si multa incredere.la varsta asta sug putin tin minte ca la 3 zile nea spus la maternitate ca sug 20ml la un supt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

In primul rind sa nu se mai streseze ca asta nu o ajuta la nimic! Apoi multe lichide - 2-3 l chiar, de apa, lapte, ceai (ceaiuri de chimen si anason - gaseste la plafar), poate sa mai ia si Galactogil (desi pe mine nu m-a ajutat asa mult) dar si mai bun mi s-a parut Nutrinatal (pe asta tot la plafar il gasesti), ultimele 2 fiind pentru stimularea lactatiei.
Multa sanatate va doresc!

Gabriela si Stefan David
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Ceai de anason, chimen, fenicul, Galactogil, pus bebe la san cat mai des, pompa de muls. Si sa nu se streseze. E foarte bine ca bebe sa fie alaptat, dar sunt atatia copii care cresc foarte bine si cu lapte praf. Deci, sa nu se streseze, daca va veni laptele - foarte bine, daca nu - asta e, nu e nici o catastrofa.
Si inca ceva, mi-e mi-a venit laptele la 5 zile de la nastere, desi am nascut natural. Deci se poate intampla si asa. Iar colostrul este de mare valoare pentru bebe, contine anticorpi garla. Stiu cazuri de mamici incapatanate (in sensul bun) care au refuzat in maternitate administrarea de lapte praf bebelusilor lor si i-au hranit exclusiv cu colostru cateva zile pana le-a venit laptele. Acum, eu nu fac parte din acele incapatanate, i-am dat fetitei mele completare pana mi-a venit laptele si am putut trece la alaptare naturala exclusiva.


Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

si inca ceva mai bun ca pompa,incercat cu rezultate.o seringa de 20 ml se taie la capatul unde se pune acul,pe acolo se introduce pistonul.partea cu fluturas o liprsti de san si aspiri cu seringa.doare dar face treaba buna.si formeaza si mamelonul si aspira.
acum o sa reproduc parti din articolul"hipogalactia'" din nr mai 2005,al revistei ACADEMIA MAMICILOR.
ESTE CITATA DR. ANA CULCER neonatolog,sef sectie non nascuti,sp. municipal Bucuresti.
Responsabil de producera laptelui sete prolactina,un hormon secretat de hipofiza si ptr. ca totul porneste din cap dr. Culcer considera ca alaptatul= 99% vointa + 1% tehnica. Mama trebuie sa-si doreasca din tot sufletul sa alapteze. Daca reuseste aceasta, succesul e garantat aproape in totalitate. Mai ramane partea tehnica.Daca bebele nu prinde corect mamelonul si nu trage cu putere,nu va goli sanul si va transmite o inf. falsa la creier vizavi de necesarul lui de lapte.
Pune bb cat mai des la san si tine-l cat mai mult.Cu cat bb mananca mai mult, cu atat sanul produce o cantitate mai mare de lapte. Stand mai mult la san, va manca atat laptele de la inceput care ii potoleste setea, cat si laptele din a 2-a parte a mesei, mult mai hranitor. Hranindu-se corect, va lua si in greutate. De aceea este bine ca la o masa sa-i dai un san, iar la urmatoarea pe celelalt.
FIXEAZA-L CORECT
Bb trebuie sa apuce cu gurita mamelonul, iar cu barbia trebuie sa atinga sanul. Daca la inceput suge usor s-ar putea sa fie un pic mai lenes si vazand ca nu mai curge cum era obisnuit, sa se zbata la san si sa planga de mama focului. In acest caz insista sa-l hranesti nu te da batuta si nu sari cu biberonul. Nu renunta ca altfel copilul pierde sanul.
APELEAZA LA AUTOSUGESTIE
Sa nu te gandesti ca nu o sa ai lapte. Tocmai ca intorc pe toate partile situatia, se si spune ca intelectualele sufera de hipogalactie. Din contra, medicii recomanda sa-ti repeti in gand si de o 100 de ori pe zi ca alaptezi.
ATENTIE!
La 3 saptamani, 6 sapt., 3 luni si 6 luni, copilul emite o cerere supradimensionata de lapte. Este posibil ca atunci sa nu mai faci fata necesitatilor micutului. Dar nu te ingrijora. Dupa cateva zile va revenii la ritmul sau obisnuit.
La un schimb de experienta in SUA dr. Culcer a aflat ca un bb a fost relactat de bunica pt. ca mama se imbolnavise si nu mai putea alapta. Bbele a fost pus la sanul bunicii si pe sanul acesteia a fost montat un dispozitiv care prinde de san un tub legat la biberon. Cand copilul sugea, practic ii curgea laptele din biberon. Dupa cateva zile de hranit nepotul astfel, gratie stimularii receptorilor aflati la nivelul pieptului, bunica sa trezit ca are lapte si asa bbele a fost alaptat de bunica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Fetelor, va multumesc mult! Se pare ca a venit lapticul! In a 6-a zi de la nastere, sanii sunt umflati acum si au laptic. BB inca nu se satura doar din supt, insa sora mea face eforturi sa-i scoata bibe, mai ales ca A VENIT LAPTICUL!



Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

si eu tot cu ceaiuri am rezolvat "seceta", ajunsesem la 3-4 litri de ceai de chimen si anason indulcit cu miere pe zi.
Iar sfatul legat de stress e cel mai important ca si pe mine ma afecta teribil orice enervare cat de mica.
Deci multe lichide si fruntea sus cu incredere.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput