HIDROCEL

HIDROCEL | Autor: ana70mari2003

Link direct la acest mesaj

Stiu ca au mai fost discutii despre acest subiect...dar vreau sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu asemenea problema: in Braila medicii la care am fost imi spun ca baiatul meu de 7 ani are hidrocel.Am fost cu el in Bucuresti la Budimex si cei de-acolo mi-au zis ca n-are , sa las in pace baiatul...Problema mea e ca de cate ori(ma gandesc ca e normal, doar e un traumatism) cade si se loveste din greseala se umfla testicolul .Ce ma sfatuiti sa fac???

anamaria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana70mari2003 spune:

Chiar NIMENI????????????????

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darry spune:

Buna Anamaria! Nu am trecut prin situatia prin care treci tu dar din cate am aflat eu si am citit despre cazurile cu care te confrunti nu este o problema care sa te streseze foarte tare. Se spune ca daca nu exista suferinta a copilului ( ca stare generala) este nevoie doar de control periodic la medicul copilului. Multe cazuri se rezolva spontan (de la sine) iar amanarea interventiei in caz de hidrocel necomplicat nu prezinta pericol. Spui ca doar daca se loveste sau cade se umfla... e posibil sa nu fie ceva grav. Incearca sa mergi si alti medici sa afli mai multe pareri. Poate ai fi mai linistita sa afli pareri de la mai multi medici. Poate chiar nu este cazul sa iti faci griji. Multa sanatate. David si Darry

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Copilul meu avea patru luni jumate cand am fost in stare de urgenta trimisa la Timisoara(eu sunt din Deva), pentru acelasi motiv.Cand am ajuns doctorul (f. bun doctor), a reusi-t sa il retraga, dar ca sa nu ma mai puna pe drumuri, pentru ca la orice efort aparea iar, mi-a zis sa il operam. Am fost de acord(oricum nu aveam de ales), si uite ca azi e bine, nici operatia nu i se mai cunoaste asa de mult.
Sfatul meu e sa mergi la specialisti sa il vada pe copil, ca la doctori marunti am fost si eu pe aici si imi ziceau ca se va retrage cu timul, si copilul meu era sa moara din cauza asta...deci nu te lasa pe baza lor ca nu stiu,... mergi la un doctor dintr-un oras mare care sa ai incredere in el ca se pricepe.


Adinella

"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria74 spune:

Buna,
Si noi am patit asa ceva. La noi a fost diagnosticat devreme, la 2luni, 2 medici mi-au zis sa il las in pace ca se va retrage in timp, iar cel de-al 3lea ne-a zis sa-l operam ptr ca se va complica cu hernia.Ceea ce sa- si intamplat! si din pacate am fost obligati sa-l operam de urgenta.
Parerea mea este sa mai consulti si alti medici chirurgi/pediatru ! Nu este normal sa se umfle testicolul, si de asemeanea sa fii atenta sa nu se schimbe culoarea lui....

Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Eu l-am operat pe baietelul cel mare de 5 ani in februarie de hidrocel. Testiculul era fff umflat si daca nu il operam exista riscul de atrofie de testicul....adica pierdea un testicul la nici 5 ani. Nu neglija si mai consulta si alti medici....de principiu de chirurgie.

Sanatate maxima!

Denisa,copilul Alexandru si bb Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


as dori sa stiu daca au fost cazuri rezolvate fara interventie chirurgicala; fiul meu are de vreo saptamina un testicul imflamat si albastru, initial am crezut ca s-a lovit, el spune ca nu-l doare, am vazut ca nu se retrage si am planificat un consult pentru azi;
acum insa incep sa panichez la gindul unei interventii chirurgicale, si trec greu orele pina la intilnirea cu medicul....

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


uof, deja s-a dus pe pagina doi; nu s-a mai confruntat nimeni cu problema. fiul meu are 7 ani;

mersi

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Ana,nu ati mai avut asemenea probleme pana acum? daca era hidrocel cred ca ar fi trebuit sa apara ceva "semne" inca de mic; poate chiar s-a lovit (Lioton gel este f. bun pt. asemenea probleme-nu stiu care este "echivalentul" la voi...).
Daca este hidrocel, la 7 ani cred ca este prea mare sa mai astepti sa se resoarba!!!Absorbtie cred ca se poate vorbi la bblusi de cateva saptamani/luni, nicidecum la copii de ani.Eu zic sa mergi de urgenta la doctor.Cu atat mai mult ca are o culoare anormala!

Am mai raspuns la cateva subiecte legate de hidrocel, o sa mai raspund si acum cu ce stiu-in speranta sa va fie de folos (Anamari si tu ai mai avut 2 subiecte ).
Mie mi s-a spus asa: in ultimele saptamani de sarcina, la baieti testiculele coboara din abdomen in scrot, evident printr-un canal.Dupa efectuarea acestui proces acest canal trebuie sa se inchida.
Mi s-a mai spus ca rezolvarea nechirurgicala se face in cazul hidrocelului necomunicant-adica la cel la care canalul dintre testicule si abdomen s-a inchis, dar la care a ramas lichid in scrot. Treptat, lichidul este absorbit in mod natural (nechirurgical, fara medicamente).

La cel comunicant canalul dintre abdomen si scrot nu reuseste sa se inchida in viata intrauterina, si nu ar mai exista sanse sa se inchida nechirurgical in viata extrauterina; adica, trebuie sa se faca o mica operatie prin care doctorul inchida canalul,eventual sa elimine lichidul acumulat in scrot.

Hidrocelul comunicant nerezolvat la timp poate da complicatii f. mari-exista o "comunicatie libera" intre abdomen si scrot, "flux-reflux", intestinele pot fi impinse catre scrot,hernie ombilicala, testiculele spre abdomen-se pot atrofia si chiar necroza!! (asa mi-a spus un doctor de la G. Alex.).
Operatia este considerata una dintre cele mai simple op. chirurgicale, mai simpla decat una de apendice. Este de tip one-day, adica poti pleca acasa la scurt timp dupa interventie.
Este o "boala" cu efecte pe termen lung, poate chiar si la nivel psihic (ma gandesc ce ar simti un baiat/barbat cu testiculele atrofiate).

Anamaria, dupa cum spui, cei de la Budimex nu considera ca ar fi hidrocel. Cred ca sunt de incredere,nu? Daca cei de la Tulcea se inseala? Poate ar trebui sa mai mergi la o clinica, pt. o a treia opinie. Se poate face si o ecografie in zona respectiva, care spune cu certitudine ce este acolo!Nu cred ca este anormal ca la o cazatura sa se umfle!

La cel comunicant apar variatii mari si vizibile functie de momentul zilei (de la ora la ora),fara a suferi vreun traumatism!!

Repet, toate cele de mai sus le-am inteles din explicatiile doctorului.Puteti sa ma corectati sau cauta informatii avizate!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada spune:

Noi am avut problema asta in toamna dupa o raceala urata cu febra mare si tratata cu antibiotic, dar atentie nu se schimbase culoarea. A trecut cu Lioton si n-a mai aparut.

sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


multumesc pentru raspunsuri; medicul de clinica a confirmat diagnosticul: hidrocel, si a recomandat interventia chirurgicala cit de repede posibil; acum ramine sa reusesc in cel mai scurt termen sa obtin o programare pentru internare;
nu stiu cum sa-i explic, si cum va reactiona....



Ana


sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput