Totul despre RACEALA...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


cornelia_laura
Eduard are 1 an si 10 luni si de joi e racit. Adica l-am luat de la cresa cu muci si febra. Pediatra ne-a recomandat(3-4 zile) Eurespal sirop pt fluidificarea secretiilor, Nurofen/Calpol pt febra, Ophtamesone N pic pt nas si Olynth seara la culcare. Si a luat fara probleme tratamentul, de vineri seara nu a mai facut febra. Au ramas insa mucii(dar stie si sufla nasul). Toate bune pana sambata pe la pranz de cand refuza sa inghita siropul(oricare) fie daca incerc sa i-l dau cu lingurita sau cu siringa. Pur si simplu incepe sa urle si nu deschide gurita. Am incercat sa-i pun sirop in ceai/apa/suc de fructe. Cred ca le simte gustul si nu le bea. Azi dimineata a inceput sa si tuseasca cu toate ca febra nu are. Am in casa Stodal sirop dar imi e imposibil sa-i dau. Cu greu reusim sa-i punem picaturi in nas. Si in afara de ceai de tei nu stiu cum sa-l ajut.
POate aveti vreo metoda in astfel de situatii???
Exista vreun medicament pt raceala care sa nu aiba gust si sa pot sa-l pacalesc punandu-l in ceai??? Sau vreun ceai pt tuse???
Sunt derutata mai ales ca pana acum nu a facut niciodata asa. Si toata iarna a luat fara probleme sirop cu echinaceea de exemplu.
Multumesc anticipat pentru orice sfat.


viermisor
Si eu am aceeasi problema cu micuta, de cand s-a nascut. Nu am reusit prin nici o metoda sa o pacalesc sa ia siropuri. Si le varsa caca reuseam printr-o minune sa-i dau 2-3 ml
Cand e racita ii bag supozitoare cu paracetamol 3-4 si daca nu-i trece febra si raceala(am patit de doua ori) am trecut la injectii. E traumatizant pentru amandoua, cele 5 zile mi s-au parut o luna, dar nu am avut de ales


cornelia_laura
Iti multumesc frumos de raspuns . Chiar ma gandeam sa iau supozitoare cu paracetamol si sa-i pun daca incepe iar sa faca febra. Sper din suflet insa sa nu ajungem la injectii.


viermisor
Cornelia, eu ii pun supozitor nu numai in caz de febra, ci la primele simptome de raceala: nasuc care curge, stranut des..etc. Apoi pana ii trece 3-4 zile. Daca febra persista dupa supozitor, chem medicul la noi si atunci urmeaza injectiile.
Multa sanatate, Sper sa ii treaca cat mai curand.


andreeacc
Buna, Cornelia!

Si baiatul meu e racit.A primit si el tratament cu Eurespal pe care l-a vomat (l-am gustat si eu , e f amar), apoi l-am inlocuit cu Sinupret care-i tot ptr fluidificare secretiilor (sunt niste picaturi care nu schimba f mult gustul ceaiului).Tot la recomandarea dr-ului i-am facut in fiecare zi cate 2 cani de ceai de tuse cu tei, soc si cimbrisor plus o lingurira de miere.Daca nu gasesti fiecare "componenta " in parte, au in farmacii un ceai ptr raceala si gripa care se numeste Hapciu si care contine pe langa cele trei si muguri de brad..Pentru tuse, daca "rupe" deja, e f bun si siropul Prospan (nici nu-i rau la gust, merge f bine in ceai).
Pentru scaderea febrei poti folosi supozitoarele, noi am folosit Eferalgan si in caz de urgenta Novocalmin (dar numai cand ne-a dat ok-ul dr-ul).
Ai grija si nu te lasa intimidata de refuzul lui!


geniest
Eu am ajuns la alta solutie, tot disperata ca ia siropele o zi, doua si dupa-aia pauza, le scuipa, asa ca cer de fiecare data varianta pastiluta a siropelului respectiv. Iau de la plafar orice pastilute incapsulate, vars continutul capsulelor, iar in capsula respectiva pun pastiluta, oricat de amara ar fi ea. Copilul o inghite asa fara probleme cu apa multa. Am avut noroc ca de la 1 an inghite fara probleme orice pastiluta, chiar e fericit cand are de inghitit.


cornelia_laura
Inca o data multumesc. Nici nu ma asteptam sa ni sa raspunda asa repede.
Din pacate inca nu am incercat sa-i dau nimic "pastila".
geniest, tu cum ai facut la inceput? Pur si simplu i-ai pus pastiluta in gura?? Invata-ma si pe mine!
andreeacc, multumesc de idei. De exemplu stiam de ceaiul Hapciu, l-am vazut in Cora de multe ori. Dar uite ca zilele astea nu m-am gandit la el


geniest
Cornelia, pai cum sa fac.....Am inceput cu Giardinofug pastilute pentru ca m-a disperat giardia, nu mai stiam ce sa-i dau nici alopat, nici naturist.
Am inceput prin a i le pune in prima lingurita de mancare pe care o imbuca. Fiindu-i foame eram sigura ca nu o sa o mestece prea mult, asa ca o inghitea cam cum o primea.

Mai tarziu un pic (s-a intamplat sa tina mancarea in gurita si sa se dizolve pastila.....sa vezi scandal...) i le dadeam in manuta si el le punea pe limba, dupa care veneam cu biberonul cu apa sau ceai.....Nu stiu ce sa-ti spun, eu una nu mi-am pus problema ca ar putea sa o inghita pe trahee, ca am zis ca fiziologic este sa se duca pe gat in jos, numai in situatii exceptionale cand sta in pozitie aiurea , sau inspira anormal atunci s-ar putea sa greseasca drumul.

Tin minte ca ultima oara, prin ian. a.c. a trebuit sa ia ciprofloxacina care are un gust oribil. Dr. a vrut sa-mi dea injectii ca spunea ca n-are cum sa le inghita. M-am tocmit cu ea si a mers pe varianta mea cu capsula. N-am avut nici-o problema. Singura pb. a fost ca nu trebuia sa-i prescrie antibiotic, dar asta-i alta poveste...

Mult succes !!!!



ligeea
Eu ii ascundeam gustul de medicament in mancaruri f. dulci pe care nu le prea vede in mod normal. Cel mic e topit dupa danonino dar eu nu-i prea cumpar. Daca era nevoie sa-i dau ceva ii dadeam cu danonino . Alta mancarica sub care poti sa maschezi gustul amar e frisca . Noaptea ii dadeam medicatia putin ceai -50 ml f. aromat -de tei , cu cimbrisor , menta indulcit cu miere .


Gabrielama
La noi (2 ani si o luna) functioneaza asa:

- dupa refuzul total de a inghiti din seringa sau lingurita, am pus siropul in capacel (capacelul sticlei de medicamente) si am invitat-o sa bea singura; minune, simtinud-se probabil importanta, il bea singura de fiecare data;

- exista un paracetamol pentru copii de la GSK (cred ca Panadol Baby se numeste) cu gust de portocale; se poate amesteca cu suc de fructe proaspete, facut in casa, si nu se simte gustul;

- in nas ii pun picaturi/apa de mare cand doarme; tipa 1 minut si adoarme la loc;

- pentru tuse i-am dat Amroxol sau Sinupret, care nu schimba gustul ceaiului sau apei, si il ingite fara sa stie; Eurepsal sau alte cele n-a fost chip sa o conving sa bea.

Succes si sanatate!


paxela
baietelul meu este racit de 2 luni , perioada in care a fost tratat cam asa initial nurofen paracetamol, sirop tuse picaturi de nas, efect .. 0 dupa 1 saptamana in care se agrava in loc sa treaca l-a bagat pe augumentin, alt sirop alte picaturi, ... efect 0.. ba mai mult face si otita,,, deci alt antibiotic( zinat) dupa 6 zile de zinat febra 40... tusea persista muci inca verzi , rezultat ... alt antibiotic...( gentamicina injectabil) si alt sirop alte picaturi, dupa toata tevatura muci transparenti dar ca la robinet tuse expectoranta inca , ii fac analizele, toate bune si frumoase pana la vsh si restul care indica infectie ( exista inca o infectie acolo) exudatele si cel nazal si cel faringian si uroocultura si coproocultura ok
drept urmare primim alt antibiotic ( din alta sfrea de actiune dar dat dupa ureche iar caci antibiograma nu e)
oare ce sa fac? sa il dau sa nu il dau sa il chinui iar la sange sa ii repet analizele, ce ma sfatuiti sa fac?

nu stiu cat de clara am fost dar sunt de-a dreptul disperata


flavia2904
La fel de disperata am fost si eu cu baietelul de 6 ani,de cite ori mergeam la pediatra ii dadea antibiotic.Simbata am terminat inca o cura de antibiotic pentru tuse productiva si rosu in git,dar tuseste inca.Ieri am mers la un dr. pediatru homeopat,pt.ca si fetita de 7 luni a facut o faringo-laringita,si le-a prescris tratament homeopat.A spus ca administrarea multa de antibiotice scade imunitatea organismului.Sfatul meu este sa te duci si la un homeopat.


anca tanasica
mah, dar refa.i exudatul cu antibiograma....nu.i mai da antibiotice dupa urechea pediatrei!!!...eventual la alt lab.dc primul ti.a zis ca exudatul e ok...


carmona
ANTIBIOGRAMA - daca suspectezi in continuare infectie (in afara de VSH marit mai face febra?.
sau...

schimba medicul

sanatate!!!


IEPU
Paxela,

gandeste-te ca e foarte probabil sa se fi rezolvat daca ai fi putut scoate mucii in faza initiala. Nu ar mai fi stagnat acolo "colectia" de virusi/bacterii.

Eu la asta ma gandesc de cand un banal zgomot de muci si atat s-a transformat intr-o otita cu 40C pentru care ii dau augmentin.

Doctorita specialista in ORL mi-a pus in brate prospectul de la aspiratorul bebelusului dar e 400.000 si inca nu m-am obisnuit cu pretul.

Dar merita sa te gandesti...



paxela
multmim de sfaturi
unde ii pot face anibiograma fara trimitere , merg la laborator si cer asa pur si simplu antibiograma?
iepu muci ii scoatem cu minunea de aspirator de 400000 si tot curg si tot verzi si tot multi am incercat iclusiv sa nu ii mai scot ca am crezut ca ar putea influenta marirea secretiei
carmona febra nu face


GD
Si noi suntem in aceeasi situatie de 2 luni. Muci,tuse,...panadol, nurofen, toate siropurile de tuse posibile, analize (exudat nazal si faringian negative,urocultura,coprocultura-negative, insa VSH mare, leucocite multe), antibiotic (UNASYN SI ZINAT)si... in continuare cu muci galbeni. Chiar ieri am fost la Institutul Cantacuzino si i-am repetat exudatele, mi-am facut programare la alt orl-ist, fusesem initial la unul de la Grigore Alexandrescu, acum mergem la Budimex.
Nici eu nu mai stiu ce sa fac. Astept rezultatele analizelor si vom vedea.
Sanatate multa


Lore1980
Buna fetelor!

Sa stiti ca va inteleg perfect pentru ca si eu sunt patita. Baietelul meu de 1 an si 8 luni cred ca a luat vreo 5-6 antibiotice diferite in 3 luni, siropuri de tuse, picaturi... A tot avut rosu in gat, ii trecea 3-4 zile dupa care incepea din nou... Ultima data a avut si tuse urata si nas infundat, a luat augmentin, rinathiol si ventolin(aproximativ, nu mai stiu exact)... Si i-a trecut, dar nici nu l-am scos afara vreo 10 zile... A fost si timpul asta foarte inselator, cu vant, rece... Acum dupa ce i-a trecut complet ne-a dat doctorul ribomunyl, pentru cresterea imunitatii, calciu Visol...
Nu stiam ce sa mai fac, eram disperata, credeam ca nu-i mai trece in veci... Si antibioticele astea multe m-au ingrozit, dar mi-era si mai frica de o forma mai grava daca nu i le dadeam... Nu stiu, acum asteptam sa vedem, nu mai e nici vremea atat de schimbatoare...
Am vrut doar sa va impartasesc si experienta mea, poate va ajuta un pic...
si am uitat sa va zic, i-am cumparat la sfatul fetelor de pe forum Marimer, un spray pe baza de apa de mare, care tare mult l-a ajutat... poate fi folosit tot timpul in loc de ser fiziologic pentru curatarea nasului... e mai scumput, 240.000, dar dupa mine, a meritat... si in plus e mare, are 100 ml deci poate fi folosit a la long...
multa sanatate puiutilor vostri


Sabina
el mai merge la cresa?

si nu puteti schimba aerul? sa-l tii undeva la munte vreo 3 sapt...ma gandesc ca asta ar fi cea mai buna solutie.
Noual a adoua pneumonie Culcer nu ne-a mai dat antibiotic,Ca sa nu- o zapaceasca de tot.Si a trecut.
Poate un antialergic sa ajute?
Offfff


carmona
Cateva date despre VSH (nu este singurul indicator al infectiei, daca ii dai antibiotice puternice si starea nu se schimba, poate alta e cauza):

Viteza de sedimentare a hematiilor sau a eritrocitelor (VSH)
Este o analiza simpla care se bazeaza pe proprietatea globulelor rosii de a sedimenta, de a se depune intr-un tub de sticla dupa ce sangele recoltat din vena a fost amestecat cu o substanta anticoagulanta. Daca un tub subtire, inalt de 200 mm, se umple cu sange si se mentine in pozitie verticala timp de o ora si apoi doua ore, se observa cum deasupra se separa plasma. Valoarea VSH se socoteste dupa numarul de mm de plasma separata intr-o ora si in doua ore.
Valori normale ale vitezei de sedimentare a hematiilor:
- la barbati= 3-10 mm, la o ora; 5-15 mm la 2 ore;
- la femei= 6-13 mm la o ora; 1-20 mm la 2 ore;
- la copii mici= 7-11 mm la o ora.
Cu cat creste inaltimea plasmei separate si cu cat scade inaltimea stratului inferior compus din globule rosii, cu atat valoarea VSH este mai crescuta, mai mare. Cresterea vsh se intalneste in numeroase boli. Din aceasta cauza, o crestere a VSH nu este specifica si nu poate pune un diagnostic de boala ci arata medicului ca undeva in organism exista o infectie acuta sau cronica, o boala cronica neinfectioasa sau o dereglare a functiei normale a unor organe interne (ficat, rinichi, plamani, etc.). VSH este o analiza de orientare si numai medicul se pricepe sa caute dintre sutele de cauze pe cea care a produs cresterea peste normal a valorii vsh. Cresterea VSH peste 40-50 mm la ora constituie un semnal de alarma, chiar in lipsa altor simptome de boala. In acest caz, repetarea analizei dupa doua saptamani este absolut necesara. Dupa cum valorarea VSH scade, se mentine sau creste, medicul isi poate da seama si de evolutia bolii. Dar vsh poate creste si in unele conditii fiziologice, asa cum s-a constatat la femei in perioada menstruala sau dupa luna a patra de sarcina, ori la persoanele mai in varsta. Exista si persoane care toata viata au VSH moderat crescuta (20/40 mm) fara sa aiba vreo boala - constitutional. Totusi cresteri foarte mari ale VSH se intalnesc in aproape toate infectiile acute microbiene si virale, in tuberculoza, reumatism in anemie, in unele boli parazitare, in boli hepatice, ale rinichilor, in boli tumorale, etc.

Mai cere si sfatul altui medic (stiu ca e mai putin comod, dar daca starea copilului te deranjeaza, merita)



paxela
nu doar vhs e marit ci si leucocitele( 18700) fata de un maxim de 10000 si crp e pozitiv normal el fiind negativ si ar mai fi inca cateva valori dar care nu mi le amintesc acum

azi am vazut alti 2 doctori o alta pediatra care a zis fara antib si care ne-a trimis la un orl-ist batut in cap care il trimite pe fimiu cu bilet sa se uite ca a avut otita si sa nu aba polipi ii povestesc tot iar tot ceea ce pote ea sa faca a fost sa se uite in gura lui si sa tipe la mine ca nu stiu sa ii curat nasul ca muci nu se aspira ci se fac spalaturi cu ser fiziologic tras intr-o seringa de 10 ml si bagat tot in fiecare nara odata noroc ca i-am explicat pediatrei ce a zis( exact asa sa exprimat ea) si asta mi-a zis sa il tin in fund si nu culcat sa am grija sa nu se inece ca poate sa ii faca rau pulmonar prea mult lichid deodata in nas si care s-a crucit cand as auzit ca s-a uitat doar in gura....
asa ca .... incercam alt tratament pt nas si tuse fara antibiotic( desi sprayul de nas care i-la dat cred ca are in compozitie)
iar ca antialergic a primit peritol


carmona
Draga Alexa, imi pare rau de ce ti se intampla. Am dat date despre vsh pt ca din mesaj aveam impresia ca doar vsh-ul a fost mare (si in primul mesaj spuneai ca secretia este transparenta, febra n-are....)

Mi s-a intamplat si mie cu fetita tot pe la un an si 2 luni, era sezonul gripei la scoala si a contactat-o de la o fetita care la care am fost in vizita (desi am ferit-o, dar...). Tot ce mai tin minte e ca din copilul energic care era s-a transformat intr-un copil apatic, facea febra tot timpul, nu-i dadeam de cap cu nici un tratament. Si atunci i-am facut bagajele si am dus-o intr-o zona de munte la parintii mei care nu i-au mai dat nici un medicament, initial i-au dat doar sucuri de fructe si de spanac (pt. ca nu manca nimic). Si-a revenit mai greu, cam in trei luni era iarasi fetita pe care o stiam eu, mai grasuta si zglobie chiar.

asa ca, fiecare caz e particular, pt. noi parintii e foarte grav, pt. medici nu chiar (pt. ca sunt si cazuri mult mai grave care le atrag atentia), daca a scapat de otita si nu mai face febra cred ca e pe drumul cel bun.

si raman la sfatul initial: scapa de medicul care te-a bombardat cu atatea antibiotice (cu toate ca vad ca asta-i trend-ul sa dai antibiotice puternice din prima sa fii sigur de rezultat si dupa aia...)

hai fruntea sus, ca treci si de asta, multa sanatate



Klaus29
de doua zile andrei merge la gradi.... azi de dimineata mi-a spus ca il doare gatul si fuguta la doctor... l-a controlat si are rosu in gat iar dupa ce i-am spus ca merge la gradinita a zis ca o sa ne vedem saptamanal ... i-a dat nurofen (4ml) si picaturi de pus in nas... la ora 9 am ajuns la gradi unde asistenta medicala mi-a spus daca nu face febra nu ii da nurofenul.... desi eu il dadusem la ora 9 la recomnadarea medicului....
chiar nu stiu ce sa fac in aceasta situatie... nu imi place sa ii dau medicamente... dar imi e tare frica sa nu se agraveze raceala daca nu il ascult pe medic...offf
voi ce ma sfatuiti????
astept cu nerabdare raspunsurile voastre.... daca stie cineva ceva naturist... sa nu il mai indop cu atatea medicamnete
am uitat ... febra nu a facut pana acum...


printze
Draga mea, in general Nurofenul, Marcofenul sunt si antiinflamatoare, deci sunt "bune la toate". Si noua medicul ni le-a recomandat de la raceli pana la furuncule si alte cele, cu care ne-am mai procopsit. Rau nu cred ca-i face.
Eu insa, am folosit la recomandarea fetelor de pe forum, oscillococcinum, care in perioade de boala se da la 6 ore. De obicei dupa 2 doze, toate simptomele dispareau. E un medicament homeopat destul de eficient.
Sanatate multa.


inaioana
Da, si eu recomand calduros Oscilococcinum. Da-i initial doua-trei flacoane pe zi, urmatoarele doua zile doar dimineatza si seara si apoi inca doua-trei zile cate un flacon pe zi. Poate e bine ca in urmatoarele 6 saptamani sa ii dai cate un flaconas pe saptamana ca sa preveniti racelile. De asemenea poti sa ii dai Homeogene 9 (este un medicament homeopat impotriva problemelor cu gatul) sau Stodal (tot homeopat) daca cumva tuseste. Tot pentur gat foarte bun este Tantum Verde spray. Ii dai doua-trei puf-uri odata, este si antitinflamator si antibacterian si anestezic usor.
Multa sanatate!


KSorana
daca simptomele dispar dupa 2 doze inseamna ca medicamentul e f puternic sau doza e prea mare.Gresesc?


asi
Sorana insemna ca infectia e superficiala si cedeaza usor.Nu e neaparat sa dureze o saptamana.

Oscillococcinum se poate da si preventiv?


inaioana
Da, un tub pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


viermisor
Fetita mea a racit azi, are toate simptomele: stranut, tuse, nasuc infundat, secretie apoasa , dar nu are febra.
Am mai avut probleme cu ea, dar cu febra mare si totdeauna mi-a prescris antibiotice. Acum nu stiu ce sa-i dau, numai nurofen, supozitoare cu paracetamol, vitamina C?
Va rog imi spuneti cum ii tratati pe micuti cand nu fac febra, imi e tare frica s-o duc la medic sa nu se agraveze.


angy11
Supozitor de paracetamol ii dai doar daca face febra.
In rest Nurofen si vitamina C e foarte bine,daca secretiile din nas sunt incolore si apoase,ii poti defunda nasucul cu Olynth,nu stiu dac-am scris bine,n-am landemana.
Daca sunt galben-verzui,atunci iti trebuie picaturi pivalone cu neomicina.
La tuse daca e seaca,uscata,ii dai antitusiv,sa-i calmeze tusea,de exemplu paxeladine,daca tusea e productiva,cu secretii atunci ii poti da mucosolvan,sau carbocisteina +ceva care sa-i fluidizeze secretiile,eu le dau miofilin.
Dar cand e vorba de secretii chem medicul intotdeauna,sa-i asculte si sa-mi hotarasca el,daca e mucolitic sau carbocisteina.
Antibioticele care mi le scrie sunt pe baza de claritomicina.

Asta e tratamentul care il aplic eu,dar desigur pot fi si alte pareri,alti medici,la noi asta e eficient.


pisi-si-boscu
Si eu am avut tendinta sa evit administrarea de antibiotic la copil, o perioada, pana cand, dupa ce am "convenit" eu cu mine ca simptomele copilului meu nu sunt grave la un episod de raceala gen ce povesteste Viermisor, refuzand sa ii dau la timp antibiotic a "erupt" intr-o chestie destul de gravutza, cu febra mare, otita , chestii nasoale care m-au convins: antibioticul are rolul sau !
Flora intestinala se poate distruge si de la alte chestii, sensibilitate sau ciupercutze sau alte prostii pot aparea si din alte motive, dar a nu ajuta un pic corpul cu antibiotic ( atunci cand e cazul ) cred ca poate face mult mai rau...


sirimie
Trebuie neaparat sa mergi la medic, sa dea un diagnostic corect si un tratament corect, altfel se poate agrava serios. Nu e bine sa ii dai medicamente dupa ureche, ci numai la indicatia unui doctor!

Ii dai paracetamol daca are febra, iai tu zici ca nu are febra atunci nu trebuie sa ii dai. E bine sa ii dai vitamina C si un ceai pentru tuse, (ceai de flori de tei de exemplu). Pentru orice alte medicamente trebuie sa mergi la doctor.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!


Lore1980
draga Viermisor,
eu i-am dat preventiv sirop cu paracetamol tot timpul cand mi s-a parut ceva suspect... dar la noi febra face noaptea, asa ca de fiecare data am preferat sa merg cu el la Grigore Alexandrescu, la urgente copii, atunci noaptea...
poate sunt un pic paranoica, dar n-am rabdare sa stau pana dimineata sa ma intreb ce este, adica n-as mai putea dormi de neliniste... de 2 ori am ajuns acolo si de fiecare data i-a descoperit rosu in gat pentru care i-a dat antibiotic...
hai ca m-am lungit cu raspunsul, ce vreau sa spun este ca eu la primul semn de raceala, dar cu febra, merg cu el la doctor tocmai pentru a nu lasa sa se agraveze si pentru a vedea exact ce este...
si am uitat, cand are febra mare, ii bag intai un supozitor cu algocalmin, novocalmin si apoi mergem la doctor(pentru ca o data nu i-am bagat si i-a facut acolo injectie cu algocalmin de i-am plans de mila)...
daca are numai nasul un pic infundat si atat ii pun picaturi Vibrocil, cate una in fiecare nara... la noi a dat rezultate bune...


marcelahur
Fetița mea de 6 lun juma face des rosu în gît și de fiecare dată merg cu ea la pediatru.
Pînă acum i s-a recomandat ospamox, nurofen tantum verde spray și fluimucil.
Și acum este bolnăvioară, nu are febră iar medicul mi-a recomandat să-i dau 4 zile nurofen și fluimucil, iar dacă nu se tratează trebuie să-i administrez sumetrolim.
Aș vrea să știu poate un remediu mai naturist pentru roșu în gît și să nu-i mai administrey atîtea antibiotice?


viermisor
Multumesc pentru raspunsuri, acuma doarme. I-am pus o lingurita de Nurofen in ceai. Si a mea facea febra noaptea si dimineata cand chemam medicul ii prescria antibiotice, nu i-au aparut primele simptome dimineata pana acum. Tot sper ca-i trece, dar mi-e groaza ca sper degeaba.
Nu ia o picatura de medicament pe gura, m-am si mirat ca a baut ceaiul. Si cu injectiile ajung sa terorizez copila, sunt disperata numai cand ma gandesc ca iar ajung acolo.
Sanatate la bebeii vostri.


angy11
mie imi prescrie de la prima consultatie,dar cu specificatia ca il voi adminitra doar daca se impune,am explicat mai inainte,muci galbeni,febra mare repetata...
Dar de scris il scrie,ca sa-l am in casa,in caz de nevoie,mai ales cum e acum cu farmaciile,cu retele gratuite...

E nasol ca nu inghite,mai insista,ca daca se obisnuieste nu mai treaba dup-aceea.


Lore1980
si al meu baietel la fel, nu prea mai vrea sa ia medicamente... abia a luat antibiotice 3 zile, noroc ca erau doar de 2 ori pe zi...
dar ultimele i le-am dat cu chiu cu vai, ne-am inchinat la el de ne-am zapacit... asa ca eu ii rog pe doctori sa ne dea medicamente bune la gust, daca se poate... si daca exista... pentru ca nici in lapte sau ceai nu le accepta, simte gustul imediat...


anca tanasica
pai noua la raceli ne da dr.isoprinosine, care este antiviral...

antibioticul nu face nimic la virusi, ci doar la bacterii...


abriana
Buna Anca
de la ce varsta va prescrie medicul isoprinosine?


anca tanasica
pai cred ca luam de la 8 luni...

dar te sfatuiesc sa intrebi medicul...


Denisa_35
Sfatul medicului e sfant....noi ca mame putem sa le dam tratamentul de prima intentie, in caz de febra, nas infundat...etc. dar cel care hotaraste ce tratament va urma copilul este pediatrul!
Cat despre antibiotice, acestea au rolul lor si timpul lor!

Sanatate maxima!


nicoled
Denisa sunt de acord cu faptul ca trebuie sa alculatam de doctori,dar a mea cel putin mi-a dat antibiotic pentru fetita in 2 ani cat nu am luat eu toata viata.
Va recomand ULEIUL RELAX de la HEMEL pe baze naturale(extracte de plante,uleiuri eterice),contine foarte mult salvie si eucalipt si face minuni la orice varsta.
Dupa simptomele pe ca re are copilul tau(mai ales ca nu face febra),iti garantez ca in 2 zile isi va reveni.ii faci o baie mai fierbinte si apoi un masaj cu acel ulei,insista pe piept si pe gat.
Foarte important este a-l folosesti pe pielea umeda si foarte putin ulei pentru ca este foarte concentrat.


viermisor
Nicoled,
de unde pot procura uleiul? Gasesc in farmacii sau il pot cumpara de pe net?
As fi in culmea fericirii sa se amelioreze macar. Tuseste acum, desi ii dau Ambroxol, mi-a si varsat din cauza sectetiei ingrosate.
I-am dat numai Nurofen (cu chiu cu vai) si Ambroxol, sper ca nu-mi face febra la noapte.


nicoled
Viermisor,produsele se vand in sistem MLM,se produc in Jagonina si au rezultate foarte bune.Cel mai bun exemplu este cel pe care l-am avut asta-noapte cu fiica-mea care mi-a facut febra pe la ora 3.Nu m-am ingrijorat deloc,problema ei este gatul care frigea foarte tare,am luat uleiul relax si i-am facut un masaj,am insistat in zona gatului i a pieptului si i-am pus si sosete cu otet pentru febra.Acum se simte foarte bine,iar eu sunt multumita,pt daca mergeam la doctor stii foarte bine ca-mi dadea antibiotic.
Recomandarea mea este sa te inscrii in sistem pentru a le cumpara cu 33,33% mai ieftin asa cum am facut si eu,nu ai nici un fel de obligatie pe luna,nici un fel de target,pur si simplu eti consumator cu 33,33% reducere.Au produse foarte bune,pentru toata suprafata corpului cat si produse cosmetice decorative.Insist pentru aceste produse pentru ca sunt 100% NATURALE.
iti stau la dispozitie cu orice fel de informatie.


luisa24
Lore1980[de 2 ori am ajuns acolo si de fiecare data i-a descoperit rosu in gat pentru care i-a dat antibiotic]
Buna.Aceeasi problema avem si noi.Doar ca nu mergem la spital ci la medicul pediatru.E a treia oara cand ia ampicilina suspensie si o data a fost internata in spital si i s-a administrat injectabil in doar 10 saptamani de cand a venit pe lume.De simptome ce sa zic?Febra nu face,e foarte agitata, nu doarme si uneori vomita.Cred ca au si antibioticele rolul lor dar daca se administreaza asa des nu-si pierd imunitatea?


anda141
Eu antibiotic nu ii dau decat daca face febra mare, chiar daca zice medicul. Ultima data Albert a avut un pic de rosu in gat, febra pana 38.5, cam asa. Mergem la medic si ne da antibiotic, Augmentin. Nu i l-am dat si uite ca in 2 zile nu a mai avut copilul nimic si fara antibiotic. I-am dat multa vitamina C, picaturi in nas seara, tinctura de propolis si Nurofen pentru febra. Asta merge daca rosul in gat nu e prea grav. Dar evit cat pot sa ii dau antibiotic.
Nicoled, o sa incerc si uleiul recomnadat de tine,daca zici ca e bun.


Lore1980
luisa, nu stiu ce sa-ti spun... e adevarat ca pot deveni imuni la antibiotice... ma gandesc eu ca nu sunt atat de bune antibioticele luate des, dar nici nu pot ramane cu infectia in corp... pentru ca eu cred ca tratate superficial, racelile dispar pe moment, dar revin... Radu a racit de vreo 4 ori pana acum, la 1 an si 7 luni... nu foarte rau, adica n-a luat injectii si n-am fost internati la spital, am mers doar la urgente cu el noaptea... si ne-a prescris tot alte antibiotice, abia la a 4-a raceala i-a repetat ce i-a dat prima oara... a luat ceclor, apoi ospamox, apoi ampicilina si acum din nou ceclor... nu ma pricep, dar cred ca substanta activa din ele este alta, poate tocmai pentru a nu se obisnui corpul cu ele...
repet, este doar parerea mea, neavizata, pentru ca nu ma pricep...
n-ai incercat sa-i dai ceva pentru cresterea imunitatii? poate oscillococcinum care este parca homeopat sau altceva? vitamine, nu stiu, poti intreba doctorul...
te pup si multa sanatate fetitei tale


Lauraa
La simptomele pe care le are fetita ta, pediatrul nostru prescrie picaturi pentru nas (apa sarata de fapt) si multe lichide,supa de gaina,liniste..Asta daca ajung la el pentru atata lucru... Nu vad pentru ce ii dai Paracetamol !??! Stii ca e periculos pt. copii si se da doar in caz de febra peste 38,5? Antibiotic se prescrie cand copilul are de la bronsita in sus ,nu la orice guturai... Antibioticele sunt cu doua fetze..cu cat ajuta pe atata strica pe alta parte..grija mare!


viermisor
Mie medicul de familie (un 'nene' batran care a fost pe vremea 'impuscatului' directorul serviciului de urgenta copii - eu zic ca ar trebui sa se priceapa) mi-a spus ca nurofenul si paracetamolul au acelasi efect si se pot inlocuiunul pe altul. Mi-a recomandat chiar sa-i pun supozitoare pentru ca nu dau inapetenta. M-am bucurat ca eu una nu am gasit o metoda sa o determin sa ia siropuri.
Tocmai am terminat de citit prospectele si nu scrie pe paracetamol ca nu ar fi bun la copii, scrie ca dauneaza doar in doze mari si pe termen indelungat. Pe Nurofen in schimb scrie sa nu se dea mai mult de 3 zile.
Oricum si medicii astia 'cate Marii, atatea palarii'


Lauraa
La noi pe prospect scrie ca se da doar in caz de nevoie si sub stricta supraveghere doctoriceasca. Si chiar daca ar fi complet inofensiv, de ce sa-i dai daca ea nu are febra?Serios intreb...
Si eu stiam asa, sunt racita, iau un paracetamol, o aspirina,un ceai, ma bag in par si ma fac bine.. Iaca paracetamolul asta nu ma ajuta in nici un fel, daca nu am febra si dureri... De aspirina nu mai zic ca nu mai iau de ani de zile...


anemona
Sigur ca sunt situatii cand fara antibiotic nu se poate, dar fetita mea are un an si noua luni si nu a luat inca niciodata antibiotic. A fost racita si ea de 4 ori pana acum, dar de fiecare data m-am abtinut sa-i dau. I-am dat cate putin nurofen, ambroxol, sf in nas si in rest am lasat-o in pace. Sigur ca am urmarit-o cateva zile, cel putin prima data cand a fost racita am fost stresata sa nu cumva sa se complice lucrurile, dar e important sa ii vedem evolutia si sa avem putina rabdare daca starea copilului nu e grava si daca febra scade cu antitermice (nurofen, paracetamol etc). La noi a trecut de fiecare data totul ca prin farmec dupa o saptamana.
Trebuie doar urmarit cu atentie si, daca totul e stabil si din zi in zi mai bine, atunci curaj si lasati antibioticele. Eu cred ca e bine sa invete si organismul sa lupte cu aceste situatii. Si orice raceala in care nu apelam la antibiotic este o lupta castigata, zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:




Ii scoatem afara cand sunt raciti?
Teodora D.
Baietelul meu are aproape 2 ani si de doua zile e racit; nu stiu, poate e viroza, ca am auzit ca e epidemie de viroza respiratorie, desi habar nu am de unde ar fi putut lua. Oricum, febra nu are, doar ca nasul e infundat,tuseste usor, nu are pofta de mancare, iar azi noapte a vomat cam tot ce a mancat ieri.
Sotul meu nu e de acord sa il scot la plimbare in aceste conditii; as zice si eu ca el, doar ca afara e soare, e cald si nu imi surade ideea sa-l inchid pe copil in casa o saptamana sau chiar doua (ultima data a fost bolnav doua sapt. si a mai tusit inca doua).
Voi cum procedati in astfel de situatii?
S-a agravat vreodata boala din cauza plimbarii? Oare soarele si aerul (cat de cat) curat nu au darul de a face bine?


sanziana72
Daca nu are febra, eu o scot putin la aer, bine imbracata, daca e frumos.

Si are viroza de vreo 3 zile si duminica tot am scos-o dupa 2 zile de stat in caas, ca isi lua caciulita si se ducea la usa incercand sa o deschida. Pot sa zic ca i-a priit plimbarea. A doua zi ii revenise pofta de mancare


Tanaion
Eu cand am intrebat pediatru mi-a spus ca daca nu face febra, nu e foarte frig afara si nu bate vantul, pot sa-l scot. Asa ca l-am scos, am stat in locuri mai retrase, ca sa nu intre in contact cu alti copii sa nu cumva sa dea si altora, in caz ca era viroza


ioana_tzuchi
La fel mi-a zis si mie pediatrul, pot sa-l scot daca nu are febra si daca nu bate vantul f. tare.
Multa, multa sanatate!


lena
Teo sora mea are un baietel care vesnic e racit, desi in rest e tare vioi si neastamparat, face des viroze luate de pe la gradi, dar tot il scoate afara, daca are o "mina" buna sa zic asa...altfel saracutzul ar sta numai in casa.

Daca e ok cu temperatura de ce nu??


mamagiuliei
Da, iesim, daca nu are febra. Dar mergem la plimbare, nu in parc langa ceilalti copii .


anda141
Fetelor, va apreciez aveti grija ca atunci cand ii scoateti afara, aveti grija sa nu vina in contact cu alti copii. Daca toate mamicile ar face asta, poate nu s-ar mai imbolnavi asa des copiii


Pdelia
Eu spun ca daca e bolnav mai bine sa stea in casa .Un copil care are nasul infundat respira pe gura ... Iar daca a vomat si tuseste urmeaza si febra .Nu e viroza , virozele debuteaza cu febra mare brusc , mai degraba o raceala sau altceva ..
Cand un copil e bolnav are imunitatea scazuta si chiar daca nu transmite boala altcuiva se poate imbolnavi el foarte usor ...mai ales acum , primavara cand vantul duce tot felul de…


Roxana80art
Si eu am fetita racita de cateva zile dar n-am scos-o in primele zile cand a facut febra,doar dupa aceea.
Si de asemenea am grija sa nu bata vantul pentru a nu agrava si mai mult raceala......eu asa procedez,si am observat ca majoritatea mamicilor la fel fac cu puiuztii lor.
Va dorim muuuuulta sanatate!!!!!


claudiasabou
Si eu am scos-o afara pe fetita mea cand a fost racita ,dar la o plimbare scurta.Pediatrul nostru ne recomanda sa o scotem zilnic afara ,chiar si atunci cand are un pic de febra.Multa sanatate .


mariussimiuc
O plimbare in aer liber sigur ii va face bine,ii va reveni pofta de mancare si va respira mai bine.Mai ales ca acum este cald nu vad de ce l-ai tine in casa!


Flaflo
Daca nu are febra e bine sa-l scoti afara, se mai desfunda sinusurile si ii creste apetitul.


Dorsilia
e bine sa ia aer daca nu bate vantul si e caldut. Numai sa nu alerge sau sa stea pe langa alti copii ca pot sa se complice treburile, si asa e cu imunitatea scazuta. Si nici pt ceilalti nu e ok. Pe mine ma enerveaza la culme mamicile care aduc in parculet copii bolnavi care tusesc de le sar capacele cu gura larg deschisa si fara sa si-o acopere oricat ar fi de mari (de aia mici nu mai zic ca doar nu se asteapta nimeni la maniere de la ei), taman peste toti ceilalti sanatosi.


mariana tache
Si eu imi scot piticii la plimbare in conditiile descrise de tine. Numai daca intervine febra ii tin in casa; fara febra sunt liberi la iesit. Asa mi-a zis pediatrul, asa procedez; si zic ca e f bine asa.


Gandacel
Copilul meu inca nu a racit, insa am o idee despre ce as face daca s-ar intampla asta. Ce-mi dicteaza instinctul! In sensul ca mi-as pune o intrebare: daca eu m-as simti asa cum se simte el, ce as vrea sa fac? Sa ies sau sa stau in casa? Aerul curat ii face foarte bine, ajuta insanatosirea. Asa ca, daca boala te moleseste de simti ca nu poti tine ochii deschisi, ca nu suporti lumina, ca simti ca obosesti daca vorbeste cineva cu tine... ca toate te solicita prea mult, stai in casa, cu geamurile larg deschise! Daca insa doar tragi de nas sau ai alte simptome, fara febra mare si fara moleseala (fara dorinta puternica de a "boli", cum se spune), atunci poti sa iesi si la plimbare. Plimbarea ii solicita pe copii la fel cum ne-ar solicita pe noi alte lucruri mai complicate, gen a face cumparaturi sau a lucra, pentru ca ei sunt foarte atenti la tot ce e in jur. Deci, fii atenta la ce semne iti da copilul, cam cat poate suporta si in functie de asta iesi la plimbare sau doar aeriseste-i camera bine de tot.
Insanatosire grabnica!


Nicoleta
Servus.
Stefan merge la gradi (are 3 ani si 2 luni) si are acea tuse de gradi care nu dispare definitiv, revine dupa 2-3 saptamani dupa ce ti se pare ca a disparut. Vineri chiar tusea tare... Dar pentru ca sambata era cald, el nu a facut febra de mult timp (septembrie), l-am scos afara, imbracat adecvat. Si a stat copilul meu pe banca, la soare, duminica la fel, si? Acum tuseste mult mai rar, nasul nu ii mai curge. Este adevarat ca ia si sirop de tuse (Bronchicum) si ca e destul de rezistent la boli...
Insa ideea este ca aerul si soarele pot face minuni in raceli banale. Acum e important sa faci ce stii ca-i face bine copilului. Eu asta am crezut ca ii face bine si i-a facut.
Multa sanatate.
Nicoleta
PS Cu febra eu nu l-as scoate.


Teodora D.
L-am scos aseara o ora, dupa ce s-a trezit, era in stare buna, vioi. Am noroc ca azi nu a facut febra, ca ar fi zis sotul ca e vina mea.
Va multumesc pt. raspunsuri si urari!


Lore1980
draga Teodora, de fiecare data cand a fost racit baietelul meu, doctorul mi-a recomandat sa nu-l scot afara 2-3 zile, cat de cald ar fi si sa nu-i fac baita decat de la gat in jos...
asta a fost recomandarea lui, eu asa am facut...


sinzi_ana
Eu il scot afara si cu febra...
Singurul lucru, sa eviti copilasii si sa nu faca efort..adica de preferat sa iesi cu caruciorul...
Afara ii se desfunda nascucul, doarme, si ii scade febra!!!


kiwwy
Si noua ne-a spus medicul sa nu il scoatem afara pe copil cat timp e racit(are febra).Si asta tine de obicei 3 zile.
daca nu are febra il scot,cu caruciorul la plimbare,dar treptat,azi 20 minute,maine 40 si apoi mai mult.


gabrielav
Daca are febra il scot un pic in balcon la aer. In rest.... afara.....nimic nu e mai bun ca o plimbare in aer curat. De preferat e sa te plimbi cu el departe de ceilalti copii si in locuri cu cat mai multa verdeata. (nu prin magazine, nu pe artere aglomerate, in spatele blocului sau prin piete).


claudia_a
Nasturica noastra cand este racita (fara febra) beneficiaza de plimbare zilnic. Doctoritza ne-a recomandat scosul afara (fara contact cu alti copii) si inclusiv baitza - cica aburii de la baie ii desfunda caile respiratorii si mucozitatile ies pe nasuc sau o iau la vale in burtica! ASa ca noi iesim si la plimbare si facem si baitza cu aburi multi in baie si apa multa in cada si ne balacim destul de mult ... si ne trece raceala repejor!


mamaleone
Anghelusu meu de 3,9 ani, o tine numai in raceli de prin decembrie dupa ce i-a trecut varsatul de vant. Stiu ca le scade imunitatea foarte tare dupa varicela, dar totusi mi se pare cam lunga perioada. Deci cam de 3 luni e mucos intr-una. A facut si otita in perioada asta, acum 2 sapt cica a avut numai niste vezicule in gat(nici macar rosu). Si doctorul nostru o cam tine langa cu veziculele. poate el are dreptate saracu, da mi-e sa nu fie si alceva.
m-am hotarat sa nu-l mai duc vreo doua sapt la gradinita ca poate le si aduna de pe acolo.
I-am facut si exudat si nu i-a iesit nimic.

va rugam pe cale care v-ati confruntat cu situatii similare sa ne spuneti si noua. poate asa o fi pana se imunizeaza, nu stiu, dar el de felul lui nu e era bolnavicios, de-aia ma pune pe ganduri.


sirimie
Am un nepotel care a racit asa des. A facut un tratament homeopat de imunizare si i-au redus programul la gradinita in perioada cu multe raceli. Poate e cazul sa ceri parerea unui alt doctor daca zici ca nu esti multumita de cel pe care il ai.

Multa sanatate!


ixxi
fata mea in toamna, cam pe la 9 luni, a tot tinut/o intr/o raceala cam o luna si jumatate si am inceput sa/i day imunobaby. de atunci nu a mai avut nimic si a tot venit in contact cu ceva oameni raciti!!!


mariussimiuc
Noi am luat IRS19 si n-am mai racit!


laureta
Laura repeta exudatul.Lui Inisa i a iesit perfect exudatul si eu eram internata cu ea in spital cu gatul franjuri si febra peste 40.
Si am mai auzit ca poate exista nenea microbu in nas deci si acolo trebuie facuta analiza.

In rest trebuie imunizare ,Imonobaby este foarte bun,vitamina C ,Imunogrip junior,propolis si mai sunt.

Multa sanatate



sinziana72
Si Marina dupa intarcare a fost racita continuu vreo 2 luni dupa care am inceput sa ii dau Imonubaby. De atunci i-a trecut si nici nu a mai fost racita si doar a venit in contact cu copii. Eu zic ca merita.


danilamonica
Vara trecuta si toata toaman mi-a racit si am ajuns la antibiotice in branula de nu mai puteam nici noi nici baiatul asa ca din decembrie pana in februarie i-am facut un tratament homeopat de crestere a imunitatii si s-a rezolvat..eu sunt racit cobza el nu!!!
Si acum 2 ani am facut la fel deci treceti pe tratamente homeopate ca merita Daca e sa calculezi si costurile fata de un tratament cu antibiotice unde numai un flacon d'ala e vreo 300 000lei aici dai cca 300 000 lei pe consult +150.000 lei medicamente si te tin 3 luni.


boo lina
eu as zice sa vezi cum sta si cu polipii...


clau2toma
Copilul meu a fost racit aproape de la inceputul toamnei si pana la inceputul lui Ianuarie .I-am dat Bronhovaxom si nu mi-a mai racit dar facandu-i analizele + exudatul faringian +un test luat din nas [care nu stiu cum se numeste ] ,toate analizele i-au iesit bune +exudatul dar cand a venit rezultatul testului de la nas i-au gasit stafilococul pneumoniae .Sfatul meu este sa te duci si sa-i faci absolut toate analizele ,ca sa stai tu linistita


Indra
Cauta un medic bun, fa toate analizele si nu in ultimul rind mai luati o pauza de gradinita.

Noi am trecut prin astea de cum a inceput gradinita, otita+pneumonie, rosu in git, din nou otita cu internare 11 zile in spital, conjunctivita, iar de vre-o 2 ori rosu in git....uite asa am tinut-o din septembrie... I-am dat Imunobaby, si de o saptamina am inceput schema cu Ribomunyl, asta dupa ce am refecut analizele si am vazut ca totul e 0k.


Pepsi
puiul meu merge la gradinita de la 1 an jumate, si de prin octombrie-noiembrie 2005 o tine tot intr-o boala, raceala, gripa, nu mai stiam ce sa fac, pediatrul a spus ca e normal sa faca pina pe la 8 pe sezon, a avut o pauza de o luna si a inceput din nou, si cu el si eu, sint bolnava de 1 luna. bebe meu s-a vindecat mai repede, cind va avea 2 ani am sa-i dau echinaceea ptr intarirea imunitatii, si sper ca la anul sa fie mai usor la gradinita. si al meu a facut varicela cind avea 1 an si dupa aia nu a racit deloc, asa ca nu cred ca sint legate. in afara de asta am citi ca cei care fac des raceli li se intareste sistemul imunitar si e bine ca nu fac cancer.....acuma e drept ca ptr moment ma dispera racelile astea repetate, dar sper doar sa treaza sezonul si sa vina vara si aici...
sanatate si curaj


Rony
Buna ,
Fetita mea DE 1 an si 3 luni, este racita putin , mucisorI si mai ii ies si dintisorii! eu i-am dat nurofen, 5ml dimineata , 5 ml seara cam de o saptamana! astazi am aflat ca ar trebui sa-i dau maxim treI zile ca pateste ceva pe la stomacel!

Voi ce stiti!? si ce sa-i dau pentru mucisori si pentru dinti! nu vorbesc de vibrocin si marimer, deja le folosesc! nu are febra!


TOMALAVINIA
Ai dreptate!! cam trei-patru zile Nurofen, nu mai mult. Incearca cu novocalmin supozitor o zi da una nu . In nici un caz nu abuza de ele. Daca nu are febra eu nu i/as da nurofen, ci doar vit C daca mucisorii sunt incolori. Pentru dinti am incercat sa/i aplic Calgel. II mai dadeam sa rontzaie Bakes rolls sau piine prajita si se mai calma!!!


daniella4
Nu-i mai da Nurofen. In afara de vitamina C poti sa-i pui supozitoare cu paracetamol.


alexa si mami
noi folosim nurofen timp de 3 zile de trei ori pe zi. e lege pt noi. dupa care raceala cedeaza singura, treptat. pt dinti mai masam cu calgel. aaah, alexa are 1,5 ani.
sanatate!


Rony
da cred ca am exagerat cu nurofenul! nu i-am dat aseara s-a culcat si dupa o ora mi-a facut temperatura! ardea tare asa ca am trezit-o i-am dat nurofen, asta aveam in casa si i-am frecat mainile si piciorusele cu otet cu apa! de dimineata era mai bine, toata ziua vioaie, asta seara 38,5 in fundulet! i-am facu ceai de soc cu lapte si cereale ca sa-l bea si i-am dat ! fara nurofen ! o sa vad cum evolueaza ! si de astazi am inceput sa-i dau oscillococcinum! sa vedem ce se intampla! oricum are mucisori garla! ii sterg din 5 in 5 min! si nu sunt incolori! nu am vazut rosu in gat! dar nu a stat mai mult de 3 secunde!


Roxana80art
Si eu i-am dat fetitei mele Nurofen tot 3 zile cate 5 ml de 3 ori pe/zi cand era racita tare si avea febra si de o data sau de maxim 2 ori/zi pt dintisori,mai mult nu,iar daca febra persista ii punea paracetamol supozitoare.
Multa sanatate!


DanielaLaura
Pentru durerea de dinti am folosit si noi Calgel, dar fara succes.Acum pediatra ne-a recomandat Tantum verde solutie .Se bandijoneaza locul respectiv de 3-4 ori pe zi cu aceasta solutie care a dat rezultate bune la fetita noastra.
Legat de nurofen:cred ca poti folosi supozitor paracetamol in caz de febra, iar daca nu scade un supozitor novocalmin (pentru febra mare).
In rest ceiut de menta cu putina lamaie!


lori99ursu
Am aflat un tratament ff eficace contra racelii, care poate fi administrat si preventiv. Nu este din experienta mea, ci a unei alte mamici care a tras-o si ea cu racelile repetate la bb. Este recomandat de un medic pediatru si stiu ca da rezultate. Vreau sa-l incerc si eu.

ghimbir-radacina, jumatate de lingurita, data pe razatoarea mica
miere de albine de salcam, 1 lingurita
zeama de lamaie, 3 lingurite
polen, jumatate de lingurita
tinctura de propolis, 10 picaturi

Se prepara si se pastreaza la frigider. Se dau 2 lingurite pe zi.
Atentie la polen! Sunt copii cu alergie la polen. In cazul acesta, se prepara fara polen.


lori99ursu
Salut, mamici!
Baietelul meu de 1 an si 1 luna mi-a racit din febr pana acum de 3 ori. Prima data rosu in gat cu 39 temp. Dr mi-a prescris amoxicilina suspensie.Am fost de acord cu antibioticul din cauza febrei. L-am tratat. La 2 saptamani, iar rosu in gat dar cu temp 38, cel mult 38,2. Iar mi-a prescris antibiotic Keflex , i-am dat.A treia oara,iar un pic de rosu in gat, tot temp 38, iar am fost la dr si iar mi-a prescris antibiotic dar nu i-am mai dat. Am zis: gata cu antibioticele!! Oricum i-a cedat febra si i-a trecut. Cred ca schimb medicul, ce parere aveti? Dar m-au speriat f tare racelile astea repetate. Nu a racit cat a fost mic-mic, cum a racit in iarna asta!!! Doar papa zilnic fructe. Ce-i drept,nu i-am facut cure de vit. C cum am vazut si la alte mamici de pe-aici.
De cateva zile, iar!!!!! De data asta nasucul. Nu curge, are mucisori uscati, dar noaptea fornaie un pic, dar poate respira.Am apelat la Sterimar cu apa de mare si i l-am curatat atat cat am reusit, ca nu sta nici in ruptul capului.Cand vede pompa tipa si se rasuceste pe toate partile.De aseara a inceput sa tuseasca un pic, mai mult in somn, adica la orizontala. Sa fie din cauza ca nu-i curat bine nasucul?? Ce ma sfatuiti sa fac? Maine e duminica si nu gasesc dr decat la urgente. E grav? Nu face febra deloc. Oricum sunt hotarata sa-i fac un tratament cu imunostimulatoare, ca am ajuns sa-mi fie frica sa-l mai scot afara
I-am dat azi ceai de ceapa, iar tusea din seaca a devenit usor productiva, dar nu reuseste sa rupa nimic, il irita mai ales in somn.Iar nasucul nu mai are mucisori uscati, mai moi si albiciosi.
Help!!!!!!!! Mi-e frica. Sunt speriata. Ce sa fac?


mariussimiuc
Eu am folosit dupa 2 raceli consecutive si destul de urate,IRS 19 si n-am mai avut nici o problema.


ML
Lori nu stiu daca este vorba de aceeasi boala, dar noteaza pe calendar data la care se imbolnaveste. Daca are probleme din nou cam la 28 de zile poate fi PFAPA si asta nu se trateaza cu antibiotic ci cu Zantac (Ranitidina). Sanatate


Rony
si fetita mea de un an si 3 luni e racita de o saptamana! ii curge nasul , tuseste sec , dar nu a facut temperatura pana aseara! am dus-o linistita la culcare si peste o ora cand m-am dus la ea ardea!!! m am ingrozit! i-am dat nurofen si i-am facut frectie la piciore cu otet si apa! este si rf greu sa-i iau ytemperatura ca nu mai sta sa-i bag termometrul in fundulet!
toata saptaman i-am dat nurofen si putin sirop contra tusei!
Avem un prieten de 1 an si 8 luni care are si el de 2 saptamani tuse , febra si mucisori!

este din cauza variatiei de temperatura! cred!! vreo viroza!! si pe mine ma doare in gat de 1 saptamana si nu-mi trece ! am avut si temperatura!


lori99ursu
Multumesc pentru raspunsuri!
Parca m-am mai linistit ca nu imi face febra, dar sunt din ce in ce mai hotarata sa-i fac un tratament cu Ribomunyl dau IRS 19, chiar daca dr nu e de acord. Dar tb sa fie perfect sanatos? Sau pot sa-i fac acum?
Pupici dulci!


Mihaela-Adina
ML si fetita mea a facut in ultimul timp cam la 3 saptamani rosu in gat si febra in jur de 38-39 de grade si suntem la al cincelea antibiotic incepand din ianuarie.La ultima raceala doctorul i-a dat injectii: Gentamicina.
Ce boala este PFAPA, este ceva grav, te rog sa ne mai spui cate ceva despre ea ? La noi nu am auzit de ea dar poate sa se numeasca altfel,poate au auzit si medicii de ea, sa le sugeram despre ce e vorba ca la dat antibiotice sunt primii.


ML
Mihaela nu e o boala grava dar nu e prea cunoscuta si se poate confunda cu alte boli/raceli. Noi nu am stiut ce are fetita de "raceste" asa de des, fara a intra practic in contact cu alti copii, fratiorul ei mai mic niciodata nu "lua" de la ea, mereu iesea rosie in gat si ii trecea de la sine (doar cu Tylenol, fara antibiotic), in 3-5 zile. A facut asta timp de 2 ani parca si pana la urma doctorul ne-a spus sa urmarim daca "raceste" regulat si sa notam datele. Apoi au urmat analize de sange si tratament cu Zantac (in jur de 6 luni a luat) pt. ridicarea imunitatii. Acum de 1 1/2 ani nu a mai facut. Daca te intereseaza detalii treci pe Google "PFAPA" (un fel de faringita/stomatita aftoasa/ganglioni inflamati)


adameasca
Din cate stiu eu un copil trebuie sa fie perfect sanatos cand se incepe imunizarea, pentru un efect maxim. Ati incercat un exudat faringian si nazal inainte de antibiotice? Ca poate o avea copilu vreun stafilococ in gat si de aia asa febra si raceli.

Vorbesc din experienta. Fi-miu a avut un stafilococ in gat 1 an de zile si pateam ca si voi. In perioada de iarna a racit si de cate 3 ori intr-o luna. Si bietul de el a inghiti la antibiotice mai multe ca mine in 8 de ani.... Ultima utra de antibiotice a fost vara trecuta, la mare. nu stiu prin ce minune a scapat de stafilococul ala din gat si adio roshu in gat si febra. In toamna i-am inceput imunizarea cu Ribomunyl. Si nu a mai racit deloc toata iarna.


Mihaela-Adina
Multumesc foarte mult pentru raspuns ML.Am ramas socata cand am citit pentru ca exact aceleasi simptome are fetita mea.Si stomatita,si febra,si rosu in gat, si ganglioni inflamati, de toate avem si totul a inceput in ianuarie.Suntem acum la al treilea episod.Din pacate, in romana nu am gasit nimic pe net ci doar in engleza iar eu nu prea ma descurc in aceasta limba.Am cautat pe net, in schimb despre ZANTAC ( ranitidina) si uite ce am gasit:

Indicații: Tratamentul ulcerului gastric și duodenal, inclusiv ulcerele consecutive unui tratament medicamentos cu antiinflamatoare nesteroidiene, după întreruperea administrării acestora. Esofagita de reflux. Sindromul Zollinger-Ellison. Prevenirea recăderilor la pacienții cu ulcer recidivant. Prevenirea hemoragiilor în cazul unui ulcer provocat de stres la pacienții cu risc. Prevenirea hemoragiilor recidivante la bolnavii prezentând deja episoade hemoragice datorate unui ulcer sau unei eroziuni esofagiene, gastrice sau duodenale.

Sa fie vorba despre acelasi medicament sau acesta ar fi bun si la aceasta afectiune? Te rog daca stii tu mai multe despre boala si medicamente, tratament, cand ai mai mult timp sa-mi scrii, eventual un mesaj privat, desi cred ca ar interesa si alte fete din forum.
In vederea imunizarii am inceput sa-i dau fetitei IRS 19 la doua zile dupa incetarea antibioticului si la o saptamana jumatate dupa incetarea febrei.Credeti ca i l-am dat prea repede? Sper sa aiba ceva efecte.
Alte metode de lupta cu aceasta boala mai stiti? Adina


lori99ursu
Nu i-am facut exudat, tocmai de aia ziceam ca prea usor imi prescrie dr antibiotic, iar eu ca o fata ascultatoare si fricoasa pun botul (cum s-ar spune) si parca m-au luat pe nepregatite racelile astea, iar eu in loc sa ma adun , mai tare intru in panica. oricum maine merg la doctor sa vad ce mai facem si poate discut mai multe.
In legatura cu imunizarea, la ce interval o repetati? Ca am auzit ca se face o cura primavara si una toamna.
Multe salutari si pupici!


Mihaela-Adina
ML mai doream sa te mai intreb ceva dar m-am luat cu scrisul si am uitat:
1.Ce analize de sange trebuie facute sau ce valori anume ale analizelor indica aceasta afectiune?
2.Ce medicament de baza are TYLENOL si ce indicatii are?Oare se gaseste si la noi medicamentul?
Cum a zis si Lori ne e si frica s-o mai scoatem afara sau s-o ducem la Gradi


mariussimiuc
quote:
Originally posted by lori99ursu

Nu i-am facut exudat, tocmai de aia ziceam ca prea usor imi prescrie dr antibiotic, iar eu ca o fata ascultatoare si fricoasa pun botul (cum s-ar spune) si parca m-au luat pe nepregatite racelile astea, iar eu in loc sa ma adun , mai tare intru in panica. oricum maine merg la doctor sa vad ce mai facem si poate discut mai multe.
In legatura cu imunizarea, la ce interval o repetati? Ca am auzit ca se face o cura primavara si una toamna.
Multe salutari si pupici!

lori99ursu



Da asa este,se face cate o cura de 14 zile,primavara si toamna.


Roxana80art
Lori te salut!
Te inteleg perfect pentru ca si eu am patit acelasi lucru cu fetita mea cam de cand au inceput sa-i apara dintisorii....parca era un facut la interval de 3 saptamani cand ii mai aprea cate un dinte ea racea ,cateodata cu febra ,cateodata nu dar in permanenta avea rosu-n gat si nasul infundat ......nu mai stiam incotro s-o iau si la ce medic sa ma mai duc ,si ma saturasem si de atatea medicamente care parca erau cam apa de ploaie....
Dar in fine ultima raceala am incheiat-o cu antibiotice iar dupa asta i-am dat niste vitamine Pikovit ,i-am facut o cura de o luna de zile iar dupa vreo 3 sapt dupa ce a implinit un an am inceput sa-i bag miere in ceai....
Acum nu pot sa-ti spun sigur de la ce i-a crescut imunitatea mai bine ,cert e ca ultima raceala a avut-o la 1 an si 2 luni si atunci am vitaminizat-o(la recomandarea medicului),iar acum are 1 an si 7 luni si n-am mai avut nici o problema de genul asta....Multumesc lui Dumnezeu!!!!!
Poti incerca,daca bb are o imunitate mai scazuta si daca nu papa prea bine, sa-l pui pe picioare cu niste vitamine(este si perioada asta de primavara si nu i-ar strica deloc mai ales acum...)si cu un pic de miere in ceiuc,dar cel mai bine este sa intrebi si un medic de treaba asta....eu doar ti-am spus cum am procedat si se pare ca l-a mine a avut un efect favorabil....
Va dorim muuuuulta multa sanatate...!!!!


lori99ursu
Roxana, multumesc mult pt intelegere si sfaturi. Maine ma duc la dr si vad ce mai aflu. Va spun si voua.
M-am luat cu scrisul si am uitat sa-ti spun, Roxana, ca ii dau de o saptamana Cavit.
Apropos, am aflat acum un tratament naturist fff bun, experimentat de o prietene de-a mea, de la un medic f bun din Iasi, pe care as vrea sa-l incerc si eu. Dr a spus ca nu are reactii adverse, decat poate alergie la polen, dar merita incercat. Deschid acum subiect nou.


crig72
Lori cel mai bine mergi si la alt doctor.nici eu nu sunt pro antibiotice mai ales ca fetita mea nici nu are voie sa ia.Iar pentru 38 cred ca un antitermic era suficient.Unor dr le e mai usor sa dea antibiotic decat sa te trimita la un exudat.Alta data ar fi bine sa soliciti tu asa ceva.
Mihaela tylenol contine ca substanta activa acetaminophen.este antitermic si are mai multe indicatii.este intr-adevar foarte bun dar din pacate la noi nu se gaseste.Eu folosesc de ceva timp pentru mariuca si-i merge foarte bine cu el.
sanatate!


sinzi_ana
Si eu stiu ca Ranitidina este un tratament pt gastrita si ulcer stomacal...
Si eu am luat mult timp...dar aveam alte simptome...dureri de stomac, arsuri, varsaturi...
Cred ca nu e acelasi lucru nu?


ML
Adina iti scriu aici ca nu gasesc PM la tine si te rog Lori sa ma scuzi.
Da, a folosit Zantac (care am inteles ca este = cu Ranitidina). Doctorul ne-a explicat ca refluxul provocat de sucul gastric ii irita faringele, ca urmare Zantacul ii va opri ciclul febrei si ridica imunitatea. Si a avut dreptate.
Cryg multumesc pt. info despre Tylenol. Corect!
Ma intrebi despe analize. Sa stii ca nu le mai stiu exact si nici nu mi-am notat. Dar de fiecare data cand ajungeam cu ea acolo, cum spun si fetele, ii lua exudat faringian. La ea, invariabil iesea infectie care nu necesita antibiotic (virala parca - poate cunoasteti voi mai multe cum e cu viralele si bacterialele, dar atunci eram capiata ca facea in fiecare luna si din cauza oboselii mai avea si spaime nocturne..., o dureau toate incheieturile, nu dormea, aaa... si vomita aproape de fiecare data la inceputul episodului...).
Asa ca dupa ce doctorul ne-a spus sa notam intervalele la care apare (pt. a verifica daca febra este periodica) ne-a dat sa-i facem analiza de urina si mai multe de sange ca sa excluda alte boli cu manifestari similare. Nu imi mai aduc aminte decat ca una dintre cele mai importante pt. el a fost IgD parca. Sunt mai multe Ig uri si imi pare rau dar nu mai tin minte exact.
Cunosc o fata tot de pe forum (din Germania) care a fost la doctor cu baietelul dupa ce a tiparit informatiile referitoare la boala si acesta i-a spus ca nu stia nimic despre PFAPA dar crede ca cel mic o are. Ei i-a recomandat sa-i scoata amigdalele (aici medicii pediatri sunt (destul de) impotriva eliminarii amigdalelor).
Ma gandesc ca ai putea proceda la fel daca crezi ca asta este si poate doctorul te va lumina. Dar nu-i da tu copilului Ranitidina!
Spune-mi, tu cumva ai avut probleme cu amidgalele, temperatura mare, puroi in gat, afte in copilarie? Eu m-am operat pe la 10 ani si ma gandeam, oare sa fie ereditar? Dar cred ca spun deja prostii. Sanatate tuturor fetelor!


Mihaela-Adina
Cryg iti multumesc si eu pentru informatia despre Tylenol. Nu am mai folosit pana acum dar am sa intreb doctorita de familie despre el, daca l-as putea da in caz de febra.
ML multumesc foarte mult ca ai fost atat de prompta si amabila sa-mi raspunzi.Scuza-ma,te rog,e-mail-ul meu este " adina_agache @yahoo.com" , nu mi-am dat seama ca nu l-am dat pe Forum.
Referitor la ce m-ai intrebat despre antecedente eu sunt alergica la praf de casa ( acarieni ) dar la mine , din contra nu exista febra ci doar simptome care sugereaza raceala.Ca manifestari de alergie deocamdata i-a aparut urticaria si pentru aceasta i-am facut fetitei analizele si la primul exudat faringian in noiembrie( si analizele de sange le-am facut atunci)i-a iesit "Stafilococ auriu hemolitic" ( asa scria pe analiza luata din spital).Culmea este ca exact in noaptea din acea zi in care i-am luat exudatul mi-a facut febra si doctorita din spital i-a dat "Klacid".Dupa acest episod n-am mai avut probleme pana in ianuarie cand a reaparut febra.De cate ori i-am mai facut exudat nu i-a mai iesit nimic, cu o exceptie : am dus analiza si am precizat sa ne faca analiza pentru candida , sa vada daca are asa ceva in gat si atunci a iesit pozitiva la "candida" si altceva nu a mai iesit dar nu stiu daca a fost cu adevarat real acel rezultat.
Ea nu mi-a vomitat desi ultima oara cand a facut febra mare : 39, i-a venit sa vomite dar dupa ce i-a scazut febra si-a revenit. In ianuarie nu i-a iesit infectie bacteriana ( i-a luat analizele la urgenta ) dar acum , in martie a iesit infectie grava bacteriana ( avea leucocitele in numar foarte mare).
Peste o saptamana am sa-i refac analizele si daca am ceva noutati am sa incerc sa te mai sacai, daca nu te superi.Sunt convinsa ca nici doctorii nostrii nu stiu prea multe dar ma sa incerc sa ma interesez si la doctorita de familie daca stie de boala.In nici un caz nu as vrea sa-i scot amigdalele desi, din ce am citit ( un articol in limba franceza) se pare ca solutia care rezolva cel mai bine aceasta boala ar fi "operatia chirurgicala".
Acum astept sa vad daca dupa un tratament asa puternic va face din nou boala asta si intre timp am inceput sa-i dau la greu "Vitamina C" cu catina si apoi vreau sa-i dau echinacea.Adina


ML
Adina acum dupa ce citesc mai multe parca nu prea seamana dar daca poti tipari, doctorita e draguta si vrea sa te asculte intreab-o. Da, imi poti scrie (PM) si iti raspund daca stiu. Nu ma sacai. Oricum, nu cred ca e o idee rea sa-ti notezi datele, apoi mai vezi. Sanatate tuturor.
Adaug aici (in engleza) comentariul unui parinte despre PFAPA si Zantac (asta e ce am gasit la repezeala):


Hi all,
I am amazed at the amount of info that I am finding on PFAPA when you know what to look for. My son is 7 months old and has been suffering from periodic fevers for 3 months now. He has been diagnosed with PFAPA after 2 hospital stays and a battery of tests. Every 14 days he gets 104-105 degree fevers with achy joints and headaches and some vomiting. This lasts for 4 days and then, 'poof' it's gone. We have just been prescribed Zantac (Cimetidine). We were offered the Prednisone but were concerned about the steroids in such a young child. One wierd precursor to the fevers is constipation. 2 days prior to each episode my little guy gets very constipated. Has anybody else seen this? I haven't read about this with any other instances. My wife and I feel much less alone knowing that there are others dealing with this as well.

(Sursa: http://www.pia.org.uk/forum/read.php?f=1&i=651&t=651

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

Buna Aissa,
am patit si eu cu Bianca mea exact ce povestesti tu. Si te inteleg perfect. Timp de 2-3 luni am fost pe la "n" doctori si am incercat tot atatea tratamente pentru tusea de noaptea-dimineata la trezire-f. rar in timpul zilei (cand productiva, cand seaca), instalata dupa o receala.
Era iarna, deci nu intra in discutie alergia la puf, desi nu pot spune ca nu mi-a trecut prin cap variantele: igrasie, puf din perna sau mai stiu eu ce alti factori alergenici pot exista si iarna. Eu deja ma gandeam ca are astm (are si dermatita atopica)!
Fetita mea are polipi, care la orice raceala isi maresc volumul. Perioada de regresie a lor, care la noi poate fi si 3 luni, e insotita totdeauna de simptomele unei raceli incomplet tratate. Eu nu o mai chinui cu picaturi de tuse si siropuri, pentru ca, cel putin la noi, nu au nici un efect. Cu timpul se retrag si va tusi tot mai rar, dar si cand e sanatoasa complet tuseste cateodata cand se trezeste din somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


Raceala puternica ... please
belnicol

Lui Matei ii curge nasul puternic, respira numai pe gura, stranuta des de-i sar mucusorii si a inceput iar sa tuseasca. Luni primesc rezultatul la un exudat dar nu mai stiu ce sa-i dau pina atunci, ca tare-i chinuit mititelul. Deocamdata nu a facut temperatura si sper nici sa nu faca. Voi ce mai dati puiutilor in afara de vit C, pikovit, grapefruit ...? Please...


mcm
Curata nasul cu ser fiziologic si pompita, pune in nari vibrocil si ser fiziologic, iar pentru tuse da-i ceai de ceapa dar nu simplu ci cu miere si lamaie atat cat sa-i mascheze gustul. Eu ii faceam mult ceai de ceapa si ii puneam un plic de fluimucil pentru mucozitati. Karvol noaptea pe o batista lanaga pat sau intr-un vas cu apa fierbinte, vase cu apa pe calorifer sau vas cu apa fierbinte in camera (poti sa pui si sare in el) pana ies aburii. Nu exagera cu citricele sau cu vit. C, sa nu faca kk acid si sa se irite la funduletz.


monicasolga
Buna
Nu stiu cati anisori are Matei dar eu am patit-o cu fetita mea de 7luni care prezenta tot simtomele baietelului tau si am tinut- asa cu pompita , ser , ambroxol, nurofen,Karvol,fluimucil ,ceai de cimbrisor ,tei, o saptamana chiar mai mult in speranta ca ii trece ,nu am fost nici la dr pt ca stiam ca ii da antibiotic, ca de obicei asa dau pt a nu se agrava raceala, pana la urma a inceput sa haraie in piept si nu scapa pana nu tusea si iara revenea , in final tot la augumentim am ajuns ,avem4 zile date , si pot sa spun ca tot nu ia trecut in totalitate dar oricum e mai bine,mai avem probleme cu mucisorii care tot mai curg(in situatii cand nasucul era infundat si nu ceda la ser ,humex sau nazomer ,am folosit olynt care este super stiu ca nu se da la copii asa mici dar unii dr il recomanda de pe la 7-8 luni ,cu prudenta,insa).Sa va faceti sanatosi.


miag
Curata-i bine nasucul si da-i eventual niste nurofen pe post de antiinflamator.


aurastanciu
si noi avem probleme cu mucisorii de cateva zile, dar astazi parca a fost mai bine. eu am renuntat la nurofen si le dau panadol cate 1 lingurita cam la 8 ore. le curat nasurile cu ser fiziologic amestecat cu cateva picaturi de zeama de lamaie, cu pompita si betisoare de urechi. in plus , cand dorm pun in camera o cana cu apa fiarta amestecat cu cateva picaturi de esenta de eucalipt, sau seara pun pe un prosop umed pe calorifer.
sanatate



clau2toma
Buna si eu m-am confruntat cu o problema de genul asta cu baietelul si nu m-am dus cu el la dr pt ca mie mi se parea ca este o simpla raceala si l-a tinut cam o luna asa cu nasul infundat ,iar apoi a inceput sa haraie in piept ,iar eu am zis ca in sfarsit raceala este pe treacat ,dar cand m-am dus la medic mi-a spus ca facuse o bronhopneumonie si ca ii trece pe langa Augmentin ,cu aerosoli .Iam cumparat aparatul de aerosoli si cu asta i-a trecut dar dupa 2 saptamani am ajuns din nou la Grigore Alexandrescu si mi-a spus ca iar a facut bronhopneumonie si iar i-am bagat aerosolii si iar i-a trecut Dupa o luna a facut pneumonie si tot cu aerosoli i-a trecut .Mi-au spus medicii ca din cauza unei raceli netratate necorespunzator si la timp a facut toate astea .Deci nu sta cu copilul !D-ul la medic cat mai urgent .!


inex
Eu procedez asa cu baietelul meu:ii aspir mucisorii de cel putin 2 ori pe zi cu pompita atasabila la aspirator si inca de la primele simptome ii dau Oscilococcinum cate o doza la 6 ore,in total 3 doze,asa cum scrie pe prospect.In nasuc ii mai pun si picaturi cu apa de mare.


nas infundat,tuse prelungita!!!
Chaton

Nu stiu ce sa mai fac! sunt intr-un cerc vicios:a avut nasul infundat de vreo saptamana,respira pe gura din cauza asta,tuseste,rezultat:bronsita.Medicatie:ospamox,eurespal,ambroxol,pivalone.Nu a avut febra,asa ca nu i=am dat nurofen.Treaba e ca dupa o saptamana de tratament nu a trecut nici tusea,nici nasucul infundat,in conditiile in care nu l-am mai dus la cresa si a stat doar in casa!o sun pe dr lui,zice ca sa ii mai dau in continuare astea,in afara de antibiotic.oricum nu ii mai dadeam antibiotic atat!nu ma gandesc decat ca prostiile astea de nas gen:pivalone,pompita,sterimarul,pastila de karvol pe perna..sa nu ii fie creat deja dependenta..si sa nu raspunda decat pe moment la ele:(((((((((((((ce sa fac? vreau sa va zic ca e prima data cand am problema asta cu el,nu a fost in aproape 2 ani nici mucos,nici nu a prea tusit.Are un an si 10luni.Ceva tratamente naturiste clare?dupa ce se face bine,tun,bagam vaccin antigripal,dar sa se faca odata!

sa fie de al faptul ca nu ne-a bagat caldura inca? il imbrac grosutz in casa,avem radiaotor..nu stiu ce sa zic.Cu ce trece la ai vostri?m-am saturat sa il vad fornait,poate uinde nici nu sutn obisnuita cu el asa,sa se chinuie sa adorama din cauza asta..

sa merg la plafar?daca nu sunt nici astea grozave?oricum,sunt qacum intr-o pasa asa de nasoala ca imi vine sa arucn in aer toate farmaciile...


bebe_beberica
Daca tusea este productiva incearca cu sirop din muguri de pin.


aurelia1278
Verifica umiditatea din camera, radiatorul (ca si caloriferele normale, de altfel) usuca aerul.
Pivalonele este antiseptic, nu cred ca da dependenta dar usuca nasul si nu-l desfunda eficient.
Sterimarul esta apa de mare, nu? Nu are cum sa dea dependenta.
Noi mai folosim Vibrocyl la nasucul infundat, dar cu grija, o data sau de doua ori pe zi (inainte de culcare) si doar 3-4 zile, pentru ca asta chiar da dependenta. Dar desfunda nasucul si are efect destul de lung.
Pentru tuse i-am dat cu rezultate bune Prospan, este un siropel din plante.
In rest, am indopat-o cu portocale si grapefruit.


Tia
Spray Marimer cu apa de mare, este eficient pentru desfundarea nasucului


carlamihaela
Si fetita mea care are 2ani si 8 luni tuseste si ii curge nasul de 1 saptamana. Mare tratament nu i-a dar pediatra pentru ca nu a facut febra si nu are nici rosu in gat. A luat eurespal dar sunt hotarata sa-i cumpar niste humex azi. Nu mananca nimic, iar daca mananca si o apuca tusea vomita instant.
Dupa ce trece sunt hotarata sa-i fac antigripal. Nu stiu daca il pot face si in conditiile in care ea tuseste.
Tocmai am operat-o de polipi si chiar nu ma asteptam la o viroza(asa ne-a zis pediatra ca are)asa de curand.


Tanaion
Eu cred ca tuseste din cauza mucozitatilor din nasuc care se aduna in gat. Copilasii nu stiu sa expectoreze. Cel mai bine e sa incerci sa-i cureti foarte bine nasucul. Pulverizeaa-i spray Humex sau Marimer care contin apa de mare dupa care, daca stie sa sufle, pune-l pe el sa sufle cat mai puternic, daca nu incearca tu sa cureti cat mai bine cu pompita pentru nasuc.


nastasie
aceeasi problema o am si eu.de azi dimineata ma chinui sa-l culc si nu vrea din cauza ca nu poate respira.de o saptamana ma chinui si eu.de-abia ieri ne-a dat si nou antibiotic.el a facut si infectie in gat de la muci care prinsesera deja altra culoare.eu nu-i mai pun nici un fel de picaturi de nas ca mai rau ii inmoaie si nici nu-i inghite nici nu-i scoate.si eu sunt la capatul rabdarii ca nu stiu ce sa-i mai fac.cu pompita n-am nici o sansa.nici eu nu l-am avut deloc bolnav pana acum si uite ca nu mai scapam de pacatosii astia de muci.si al meu tuseste si se mai si ineaca cu mucozitatile din gat.


adrianangi
Tocmai am depasit cu bine un episod asemanator. Pentru tuse, i-am dat sirop de patlagina si sirop de muguri de pin (de patru ori pe zi, cite o lingurita, doua - dintr-un sirop, doua - din celalalt). Pentru mucozitati - curatat cu spray cu apa de mare, apoi cite o picatura de Vibrocil in fiecare nara, de 4 ori pe zi (atentie, mucisorii din nas alimenteaza tusea).
Si in fiecare zi (adica de vreo 4...) cite o jumatate de capsula de Oscilococcinum. La noi a avut efect.

PS. Intreaba medicul pediatru inainte de a-i da vreun medicament, ca sa-ti dea "unda verde". Tratamentul de mai sus ne-a fost recomandat de medicul pediatru care, inainte de a-i prescrie ceva, se uita cu atentie pe "dosarul" lui...


adi_dalma
Eu i am cumparat aparat pt aerosoli.. asta rezolva multe probleme.
Aerosolii ii poti face in concentratia indicata de medic dar eu recomand din tot sufletul pt ca as am scapat noi de o tuse care tinea de luni de zile.

http://www.buymed.ro/list.php?categoryID=57


silvia_c
bune fetelor!
ioana cu aceleasi probleme. numai ca aici nu se da antibiotic asa usor, i s-a dat numai un sirop Aerolin (salbutamol) si ni s-a recomandat sa luam un umidificator (ca se usca aerul teribil de la calorifer). de tusit tusea ca se infunda de la mucisiorii din nasuc. si se infunda groaznic, mai ales cand incerca sa suga..cat de tare m-am speriat!!! cu siropul deci am rezolvat-o, de ieri insa curge nasul ca o fantana arteziana. medicul a recomandat otrivin pediatric si ii e mai bine, in sensul ca nu se mai ineaca asa tare cu mucii. s-a mai desfundat nasul, si sunt sigura ca dupa a doua doza va fi mai bine.
am fost bolnavi toti din casa, eu sunt deja pe amoxicilina, dar sper ca la ea se va rezolva mai usor ca la noi.


rodicaosoian
noua ne-a recomandat o femeie in varsta sai dau ceai de ceapa,acum la Robert ia trecut ,nu mai tuseste decat noaptea.Nu cred ca este rau sa incerci,macar doua trei linguri pe zi.
va doresc sa va faceti bine


pufymic
Pentru tuse e foarte bun ceaiul de ceapa(dar si tare gretos....beax!) iar pentru muci uitati-va aici: www.orrszivoporszivo.hu
Este vorba de un fel de furtunas(au si pagina in engleza si filmulet) cu ceva dispozitive de supape , care se ataseaza la aspirator(aspiratorul normal) si cu el il aspiri pe bebe de muculeti.
E foarte fain!


Chaton
Gata ,nu mai avem as asa infundat,ne mai revenim.De tuse am luat de la plafar sirop de muguri de brad si propolis si pastile cu echinaceea si propolis.Sa vedem ce iese.


vioviju
Fetelor care imni spuneti si mie cum se face ceaiul de ceapa?? Imi e rusine sa recunosc dar nu stiu, desi o banuiala am....


rodicaosoian
vioviju,tai o ceapa marunt(ca pentru o tocanita )si o fierbi untru-un ibric cu apa ,pune putina apa mai multa si laso sa fiarba pana scade bine apa,cand este gata acopera ibricul si lasa-l asa vreo 10 min.
nu tea stepta sa bea mult,daca bea 3 linguri pe zi cred ca este suficient
spor la treaba
sa imi spui cum a mers,caci baiatul meu iarsi a inceput cu tusa,cred ca o sai fac si eu


Natasa
Ioana, de unde ai luat dispozitivul ala de curatat nasucul si cit a costat? Multumesc


adrianangi
quote:
Originally posted by vioviju

Fetelor care imni spuneti si mie cum se face ceaiul de ceapa?? Imi e rusine sa recunosc dar nu stiu, desi o banuiala am....
Merci.



Eu am o alta reteta:
O ceapa mijlocie, cu tot cu coaja, dar f. bine spalata si cu mustatile taiate, se pune intr-o juma de litru de apa care fierbe. Se lasa sa fiarba 10 minute, cu capac pus la oala respectiva.
Se indulceste cu miere.


marica
Pt tuse va pot recomanda si ridichea neagra.

Se taie in doua si se face o adincitura in mijloc.

In adancitura se pune o lingurita de zahar .

Lichidul pe care il lasa se da copilului(o lingurita)


floarea_soarelui
Ceaiul de ceapa se face cu ceapa intreaga cu hainutele aramii pe ea si mustatile rase. Se pune intr-un litru de apa si se lasa sa fiarba pana scade la jumatate apa.Este super gretos...dar piticii cred ca au o alta scara de valori, pentru ca Ioana mea il bea si mai cere iar mie numai mirosul imi muta stomacul din loc. Am iesit si noi dupa aproape doua saptamani dintr-un episod de tuse super rebela, fara febra, fara nasuc curgator ori infundat. I-au zis bronsita. I-am dat siropel de patlagina, ceai ce muguri de pin combinat cu frunze de cimbru si salvie, ceai de ceapa, vitamina C. Ne-a chinuit tusea rau tare...seaca mai intai..apoi sparta..saracuta. Am incercat si eurespal dar nimic...asa ca am tinut-o tot pe tratamentul de mai sus...plus doza saptamanala de oscilococcinum. Acum ea e ok...eu in schimb nu va mai zic cum is:)))...Dar, pana la urma ei sunt mai rezistenti decat noi...cel putin asta am constatat eu pana in prezent (si specific eu am luat toate cele de la ea...ea niciodata de la mine).
Numai bine va dorim si multa. multa sanatate


Chaton
oof,sunt suparata!am fost cu el azi la medic si a zis ca s-a agravat bronsita;mi-a recomandat inca o data antibiotic:cecoflor;eurespal,nurofen.A zis ca daca nu ii trece intr-o saptamana trecem pe injectii !!
aseara a facut brusc 39,2 si de aia azi eram acolo la ea la cabinet prima!mai are si sirop de muguri de brad si propolis,ceai de ceapa,ceaiuri calde,wick vapor..la cresa nu merge deocamdata;asa este vioi ca de obicei,mananca bine,cu somnul e mai agitat.

Sa speram ca nu va mai tusi si nu vom ajunge la injectii!

am facut ceaiul de ceapa,dar se pare ca ii trece o zi,doua,apoi iar il ia,saracutul,il bea!


neliana
Sirop de patlagina dar nediluat cate 5 ml de 4-5 ori pe zi pentru gatut,pivalone care nu da dependenta, ai grija la aerul din casa si plus de asta nu cuibarii copilul in casa scoate-l ziua afara chiar daca este frig.Si mai lasa-ti naiba antibioticele ca nu sunt bune distrug stomacelul copilului.
Noi avem o doctora de familie care mai intai ne da de la plafar si daca nu au efect mai luam si din cand in cand si de la farmaci.


bebe03
si fetita mea e la fel de ceva timp, cu nas infundat si mai nou tuseste in reprize destul de dese, uneori tusea e seaca alteori e ragusita am fost la medic si ne-a dat si noua antibiotic CECLODYNE, am ezitat sa-i dau in prima faza ca am zis a o pot trata naturist dar nu trece, cred ca-i un virus puternic tare, i-am facut aseara si ceai de ceapa, il bea daca ii pun multa miere sa fie dulce, i-am pus in nas nazomer= apa de mare,i-am dat vit. C, si mult suc natural de portocala si grefa cu miere, nu face febra de loc dar tusea o deranjeaza cel mai mult,pt tuse ii dau de o saptamina sirop de patlagina,
raluca are 4,5 ani si e pentru prima data cind tuseste, a mai fost racita dar nu a tusit,
de dimineata ii dau antibioticul, in speranta ca o va ajuta, desi nu sunt sigura dar mi-e frica de alte complicatii, copilul meu a luat in 4 ani de cc 4 ori antibiotic, nu a avut niciodata raceli foarte grave
multa sanatate va doresc.


lizeta
Fetita mea a avut acelesi probleme. Nas infundat, mucisori ff grosi care nu puteau iesi in batista sau in pompita, o perioada cu febra si antibiotic, dar mucisorii nu vroiau sa ne lase in pace, asa ca duminica am fost la Budimex la ORL, la doctorita Gavrila, si dupa ce m-a trimis si la un consult la interne (am avut noroc sa fie de garda dr. Oraseanu) ca sa fie sigura ca tusea nu e de natura pulmonara, (Ana nu a facut febra decat acum 2 saptamini cand i s-a prescris antibioticul)mi-a prescris tratament specific cu 2 tipuri de picaturi, cu Sinupret, Bronchicum (care este un sirop pe baza de tincturi) si 10 sedinte cu aerosoli, care i-au facut ff bine, deja dupa a 2 sedinta s-a vazut rezultatele f. bune.
Luni este din nou de garda dr Gavrila si merg din nou sa o vada.
Sper acum sa fi scapat de tot. La Budimex la ORL ff bun e si dr. Gheorghe, iar de la interne iti mai recomand pe dr Denis Stanescu la care eu merg frecvent si la Medicover, dar acolo are lista pe 2-3 ale lunii deja plina pt toata luna.


ciocolata cu piper
Eu zic caci cu bronsita nu-i de joaca.Poate degenera in asm bronsic daca nu este tratata cum trebuie.Trebuia dat de la inceput un antibiotic puternic,Ospamoxul este apa de ploaie la bronsita.
La fetita mea de 4,5 ani ii trecea de la Fromilid(antibiotic),Rhinatiol pentru tuse si Nurofen pentru febra.
Daca incepe sa vomite da-i injectabil,nu are rost sa astepti,astfel risti sa ajungi la spital.Asa am patit eu in vara.
De la o tuse de noapte banala,netratata cum trebuie de medicul de familie,tot asa cu Ospamox,am ajuns la spital cu aprindere de plamani.De atunci nu mai merg la doctorul de familie,m-am mutat la o doctorita care apartine de spital si este extraordinara.
Eu zic sa insisti sa consulte bine copilul la plamani.Sa nu faca complicatii.Daca trebuie da-i injectabil.Cred ca este destul de grav.Consulta si alti medici.
Da-i Luivac pentru imunitate.Se poate da si cand copilul este bolnav.Sunt niste pastilute mici si se inghit usor.
Multa sanatate!!!


Chaton
Iar intru sa va mai zic ce si cum: inca mai tuseste,dar nu cu ritmul si intensitatea de acum 3 zile,probabil cecoflorul asta e mai puternic decat ospamoxul.Nas infundat nu prea mai are,doarme bine noaptea,ii mai veneam de hac cu karvol,dar vad ca merge si fara el de 2 nopti.Medicamentele mi le aduce singur,manca-l-ar mama de pui,le ia pe toate,si siropul de catina la fel,si propolisul,ca avem pe noptiear si naturiste si medicale:)luni ne prezentam sa il mai ausculte o data,sa vada cum se aud plamanasii,poate o fi bine,mie,ca necunoscator,nu mi se pare ca se aude cum se auzea,dar nu ma iau dupa "auzitu" meu,nu e gluma. Eu ma bucur de nas,ca nu mai e cum era,ca nu respira bine,muci nu are ziua nici noaptea,mananca ffff bine,se joaca,e normal,sper din tot sufletul sa fie ok luni plamanii.

Si dr lui zice de imunizare,ori ribomunil,ori luivac,vedem,credeti-ma ca as cumpara toate imunostimulatoarele si echinaceea,propolis,ribo etc,sa i le dau pe toate odata:))))pe de alta parte cir=tesc la alte subiecte pe aici ca nici nu trebuie invatat lenes sistemul lui imunitar...da nici sa cad in extrema ailalta sa cada copilu la pat,ca am lasat organismu sa lupte vezi doamne:((nu stii cum sa o dai,numa mama sa nu fii!!!

va multumesc de raspunsuri,va mai zic ce facem intre timp

Numai sanatate va zic,de asta e nevoie!pup!


Ship
Salutare tuturor!
Intr-adevar acel aparat despre care se vorbeste in site-ul www.orrszivoporszivo.hu , de care aminteste Ioana, este singurul si cel mai eficient dispozitiv cu care se poate aspira nasul copilului.Vorbesc din proprie experienta, il folosesc si eu de cand avea fiul meu 3 saptamani(va face 3 ani in decembrie).Am scapat de multe neplaceri cauzate de secretiile acumulate in nas(mai ales de mucii grosi)ele fiind si sursa altor complicatii: otite,sinuzite ....de care nu scapi decat cu antibiotice.Cu un pic de apa de mare si cu acel dispozitiv de aspirare a mucozitatilor am scapat de indispozitii,fornaieli, nopti nedormite, si lipsa poftei de mancare care se datoreaza de fapt mucilor inghititi de copil dandu-i senzatia de satietate. Eu l-am primit din Ungaria dar l-am vazut chiar saptamana trecuta la farmacia 2Na de la Unirea.Nu va fie teama sa-l folositi (se adapteaza la aspirator) e spre binele micutului vostru


ereso
Buna fetelor !
Revin si in aceasta pagina si va spun ca pentru aspirarea mucilor exista (mai nou) si in Romania un dispozitiv care se ataseaza la spirator si care are efecte extraordinare. Pentru mai multe detalii intrati pe site-ul www.overland.com.ro sau mergeti in pagina http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59753&whichpage=4
Sanatate multa tuturor !!!


Chaton
fetelor,multumesc pt situl cu aspiraretzul:)),problema noastra insa nu sunt mucisorii,nu ii are si nici infundat nu mai e,doarme cu gura inchisa,respira normal,slva domnului!desi nu ar fi rau sa il am in casa,ma gandesc serios sa il iau si eu. Tocmai am venit de la dr lui,inca tuseste si eram speriata si nervoasa sa nu ii mai dea al treilea antibiotic. L-a ascultat la plamanasi,e pe vindecate,a fost o bronsita care a trecut greu,de la inceputul lui octombrie ne uptam cu ea:((((((((((a zis clar sa nu il duc la cresa pana nu il fac bine de tot si nu il imunizez. I-a dat rhinatiol si ketof(seara,la nani,ca face oricum somnel),atat,nimic antibiotic. Ii dam in continuare cu sirop de catina si macese,vit c,portocale,mere..mancam si ne jucam. Ce mai fac puii vostri? ce facem,nene,cu racelile astea?nu am avut copilul bolnavicios si nu vreau sa devina,cum sa fac s fie mai bine? vad ca tosusi cu toate naturistele astea,trece greu,e ceva puternic ma gandesc.

Am venit de la medsana acum cu el,am facut si radiografie pulmonara:((puiul are traheobronsita care nu trece de o luna jumate,imi vine sa ma urc pe pereti. Am trecut pe augmentin de azi,5 zile,paracetamol supozitoare si mucosolvan..Nu ma gandesc peste o sapt ce fac daca nu trece,deja sunt intr-o pasa proasta de tot:((((((((((((((((((((((((((

de cresa nici nu mai e vorba..


Claudia_28
Imi pare rau sa citesc ca puiutii vostri sunt bolnavi. Din pacate nici eu nu ma pot lauda ca fetita mea este foarte bine. O perioada a avut nasucul infundat (fara tuse sau altceva), i-am dat sirop de echinaceea si propolis si picaturi in nas (nazomer). I-a trecut dar dupa o saptamana a inceput cu tuse productiva (cum se spune). Am fost la pediatru care a pus diagnosticul de bronsita si ne-a dat ampicilina suspensie la 6 ore, salbutamol(2,5 ml de doua ori pe zi), picaturi de bromhexin si peritol. Mi-a mai dat si niste pastile prednison, dar pe care fetita le-a vomat si nu i le-am mai dat. Am inceput tratamentul aseara, si cred ca este prea devreme sa vad ceva efecte. Ce ziceti de acest tratament? Vroiam sa va intreb de dispozitivul de curatare a nasului. Tare as vrea sa-l comand, dar fetita mea este absolut ingrozita de zgomotul aspiratorului. Se poate folosi si altfel? Multumesc de raspunsuri si doresc insanatosire grabnica copilasilor bolnavi.


pfekete
Imi para rau sa citesc ca inca mai are bronsita! ...
si fetita mea a avut acum vreo luna, dar nu tusea mult; in schimb ii "hiriia " pieptul cind respira; dupa tratament cu 2 tipuri de antibiotic (prima data amoxicilina -care n-a avut efect, apoi altul care nu-mi aduc aminte numele, mai tare) i-a incetat tusea, dar nu hiriiala; am mers cu ea la doc. si ne-a dat sa-i facem inhalatii cu aerosoli (care au scopul de a dilata bronhiile); i-a trecut si hiriala dupa o saptamina; am mai citit pe forum ca inhalatiile fac bine, asa ca le recomand si pt. baietelul tau.
Insanatosire grabnica!


floarea_soarelui
Bag seama ca bronsita-i la loc de cinste in toamna asta, din pacate. Si noi ne chinuim cu tuse de aproape o luna...Fara febra...numai tuse...la inceput a parut ca raspunde bine la tratament fara antibiotic..eurespal am luat si noi (apa de ploaie)...apoi oscilococcinum ia oricum o doza pe saptamana...apoi ambroxol...incepusem cu siropelul de patlagina...bauram amandoua doua sticulte...nimic...Acum nu mai e asa chinuitoare tusea, mai mult cand seara, nu mai e seaca, se rupe...dar ea e mica si nu scuipa mucozitatile. Eu insa da. Si am constatat ca deja si-au schimbat culoarea...deci s-a dus cu virusul...Asa ca am luat-o frumusel de manuta si ne-am dus la medic, daca tot o tragem amandoua cu tusea cam de la aceeasi data> in concluzie ne-a dat antibiotil si stodal si ne-a zis sa luam pana dispar simptomele pentru anul asta este o bronsita care daca o tratazi pe scurt (si nu au disparut de tot simptomele) atunci nu scapi de ea. Asa ca antibiotic sa fie. Nici eu nu ma impac cu ideea de antibiotic, nu a luat decat o data dar nici cu bronsita nu vreau sa ma joc ca are sanse mari sa se transforme in astm bronsic daca o lasi de capul ei. Cat despre ceaiul de ceapa, e super scarbos dar fii-mea e capabila sa bea numai ceai de asta...are ea o afinitate catre ...ceapa:D
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.


Ship
Am tras-o si noi cu Vladut cu o bronsita aproape doua luni, tot asa cu muci si cu tuse, pana am ajuns la Budimex la Dr. Rizescu de la sectia ORL. Dupa ce am urmat tratamentul prescris de dansa am scapat in sfarsit de tusea care ne-a chinuit asa de mult.
Acum imi este frica sa-l mai duc la gradinita ca sa nu o luam iar de la capat !


fdoina
La APIMEDICA in Bucuresti, au tot felul de produse apicole pentru uz local . Eu, pentru o tuse uscata de care nu scapam deloc de vreun an, si pentru care mi s-au pus diagnostice din cele mai urate(astm, amigdalita, mi-a sugerat chiar un ORL-ist sa fac o tomografie copilului) si mi s-au recomandat n tratamente, am fost cu baietelul acum 5 ani la APIMEDICA, un ORL-ist batran ne-a vazut si ne-a diagnosticat cu faringita cronica , si ne-a recomandat propofaringit . De atunci nu am mai avut probleme cu tusea, dar nici nu ne lipseste propofaringitul din casa. Si in general dupa o viroza care se lasa la sfarsit cu tuse , il folosim...


mcm
Doina ce e propofaringitul asta? E sirop? Si ce anume contine? Se gaseste numai la APIMEDICA?


ereso
Din cate stiu eu propofaringit este sub forma de pastile. Eu am rugat pe cineva sa mearga la institutul apicol (este pe bd. Ficusului in zona Baneasa) si mi-a zis ca nu are. Mi-au recomandat proposept, care contine propolis si vitamina C. Nu pot sa va spun rezultate pentru ca a trebuit sa astept analizele de la alergologie (nu i-am dat pana nu am verificat sa nu fie alergic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


Raceala - ii pot opri evolutia?
Soleil

Buna dimineata!

Azi-noapte Tiana s-a trezit de cateva ori spunand ca o doare gatul. Azi-dimineata, la fel. Altceva nu are, cel putin deocamdata. I-am pus termometrul de dimineata, sub limba ca altfel nu mai reusesc sa i-l pun si arata 37.1. Nu era lesinata, da' era cam morcovita...
I-am dat 2 pufuri de spray cu propolis si miere in gat (Aboca parca se cheama). I-am dat si o lingurita de paracetamol. A baut juma' de biberon de lapte pe care l-a vomitat in urmatoarele 5 minute. Probabil ca s-a dus si paracetamolul odata cu laptele...

Dup-aia si-a baut si restul de lapte si parea ok. A zis ca-i e foame si ca vrea mancare. Cand am plecat de acasa am lasat-o la masa, nu mai stiu acuma daca o mai fi vomat iar...

Saptamana viitoare trebuie sa plecam la mare si chiar numai de o raceala nu avem nevoie. Avem vreo sansa sa o "intoarcem" (raceala) si sa nu-si faca de cap?
Ma gandesc ca noua, ca adulti ni se mai intampla sa "stopam" evolutia unei raceli cu o aspirina sau paracetamol, un dus cald si un somn bun. Da' la astia mici ce putem face?
Multumim!


papadie
37.1 nu e febra si nici macar temperatura de raceala. Dupa somn copiii au in mod regulat temperatura mai mare gen 37.3-37.5.


Soleil
Stiu ca 37.1 nu e temperatura de raceala. Si sper sa nu faca febra, desi la ea orice rosu in gat o duce la 38.5-39 .
Acuma nici nu pot sa bag mana in foc ca am reusit sa ii iau temp. asa cum trebuie ca nu voia deloc sa stea. Numai spectrul variantei cu termometrul in fundulet a facut-o sa stea cat de cat calma .

Paracetamol nu i-am dat pentru febra, ci pentru ca s-a tot plans ca o doare gatul. Si pentru ca speram sa functioneze ca la mine: un paracetamol de la primele simptome si scap pana a doua zi


irinai
Incearca cu Oscilococcinum si Vitamina C.
Si/Sau Imunogrip or ceva similar.
Altceva nu prea ai ce face. Esti la capitolul de limitat daunele , caci este probabil deja racita daca o doare gatul.
Pentru gat poti incerca Tantum Verde sparay, este f. bun.
Sanatate multa.


romana_74
Da, si noi stopam raceala cu Oscillococcinum, e super, atat pentru copii cat si pentru noi! Incearca, e homeopat !
Multa sanatate si distractie placuta la mare


sirimie
Si eu spun Oscilococcinum si vitamina C.


Soleil
Am sunat acasa, febra n-a facut, nici nu a mai vomitat si in plus zice ca nici n-o mai doare gatul. Da' mi-e ca a pacalit-o pe bona ca sa nu-i mai dea cu puful in gat . Dar cred ca e cam molesita putintel ca deja dormea cand am sunat. I-am zis femeii s-o lase sa doarma si 4 ore daca are chef, poate isi reface puterile.
Voi cum ati dat Oscilococcinum? Tiana are 2.3 ani. Tre' sa alerg dupa pediatra pentru reteta sau ceva?
Multumesc!


annita72
Subscriu si eu la Oscilococcinum si vit.C.
Se da fara reteta la farmacie, si eu i-l dau lui Tudor (2,7ani)dizolvat in putin ceai, 30ml, sau i-l pun direct sub limbuta asa cum scrie in prospect. E dulce, bun la gust, are aspect de zahar. Si ii dau cate o doza timp de trei zile.
A, si inca ceva. La rosu in gat eu ii dau Nurofen, este antiinflamator, 5ml de 3 ori pe zi.
Multa sanatate!


geniest
Oscilococcinum-ul se da o doza la 6 ore ca sa stopezi ceva in derulare , vreo 2-3 zile dupa care se continua cu 1 doza pe zi, cateva zile. Vazi ca scrie si-n prospect.

Ii mai poti da Paragrippe, este tot homeopat de la Boiron, concomitent cu Oscilo.

Mult succes !!!


Soleil
Cred ca am sa incep in seara asta cu Oscilococcinum si vitamina C, picaturi probabil ca fiolele nu-i plac.

Geniest, dar ca sa ii dau la 6 ore inseamna ca trebe s-o trezesc noaptea din somn? Nu mi-e neaparat ca o trezesc (desi mi-e mila de numa'-numa'), da' nici nu vrea sa inghita nimic noaptea...


lori99ursu
Si la noi functioneaza cu succes oscillococinum (o doza pe zi timp de 3 zile) si vit. C (o fiola de 5 ml pe zi timp de 10 zile). In plus, medicul nostru homeopat ne-a recomandat Homeogene pt problemele cu gatul (rosu in gat, raguseala, etc).
Sanatate multa!

De cate ori aceeasi raceala pana capata imunitate?
vilma

Nu ma mai cuprinde disperarea, deja suntem la...probabil a 4 a sau a 5 a viroza in acelasi sezon, si spun suntem nu neaparat pentru ca sunt una cu cupilu', cat pentru ca o fac si eu "cot la cot" sau mai bine zis gat la gat.
E vorba de Tudor, care face un soi de bronsita, e afectat si laringele, si esofagul, tuseste, nas infundat cu mucusei aposi si ochi lacrimosi. Fara febra.
In fine, e destul de chinuitoare mai ales tusea. Problema e ca a mai facut asta si in sezonul trecut de vreo 3 ori, iar sezonul asta.....

Asa ca intreb si eu, dom'le, da' viroza asta nu da nici un fel de imunitate? Caci le face si la interval de 2 saptamani!

PS: tratamentul e homeopat si este eficient. L-am tratat si clasic, in toamna.



Kittie
asta suna ca "de cate ori fac vaccinu ca sa nu mai prind boala" . Ori virusu respectiv capata mutatii (ceea ce nu prea crez) ori tratamentul nu-si atinge scopul si mugurasii bolii raman tot acolo pentru a=si razbate drum din nou in doo saptamani...


anca tanasica
pt.linistea ta fa un exudat sa vezi dc nu cumva are un auriu p.acolo...de care se scapa cu antibiotic si atat!...ma gandesc la asta ca asa se manifesta frate.miu demult...

...ca ma gandesc ca orice copil face viroze...dar de ex.la pitix virozele se manifesta cu muci si putina febra (nu mereu febra!)...trece in 2 zile cu isoprinosine...dar dc se complica si tuseste...atunci noua dr.pediatra ne da antibiotic...


Cristina_C
Eu nu stiu ce sa mai cred! Cum o fi mai bine, care doctor are dreptate si merge "la sigur"?

Acum o saptamana a inceput cu tuse si muci- fara febra. Mers la doctor, primit sirop de tuse. Tusea nu trece, nasul- la fel si in week-end a facut febra 39, m-am uitat la amigdale: mari si inflamate. La doctor nu i-a iesit nimic la exudat si am primit doar un alt sirop de tuse, cica mai eficient si, bineinteles, nurofen sirop contra febrei. Acum febra e sub control, n-a avut toata noaptea si n-are nici acum, in gat e la fel, de tusit mai tuseste.

Dar nu i-a dat antibiotic! Asta inseamna c-o sa-i treaca gatul si tusea asa, nu? A mai fost cineva in situatia asta?

In Romania in vacante a avut de doua ori aceeasi chestie, fara tuse insa si doi doctori diferiti i-au dat din prima antibiotic - fara exudat!
Acum doua luni, in Germania, iar a facut amigdalita si, desi exudatul a iesit negativ - de 2 ori, la distanta de cateva zile, pana la urma doctorul (alt doctor) a ajuns tot la antibiotic


anca tanasica
nu stiu ce sa va zic...la noi e clar...dc tuseste si vomita (de la tuse) trebe antibiotic...dc nu ajunge sa tuseasca...trece cu antivirale, nurofen si pic.in nas...


Cristina_C
Nu vomita de la tuse - noaptea nu-l trezeste tusea, tuseste (nu uscat) cel mai mult dimineata. O sa continui cu siropul asta nou si, daca mai face febra, merg iar la doctor. Acum n-arev febra (ieri pe vremea asta ii crescuse deja).

Vilma, multa sanatate tie si lui Tudor!

La noi au trecut doua luni de la ultima raceala.


aissa
Am deschis si eu un subiect zilele trecute in care ma plangeam de o raceala tampita.
Maine sunt 2 saptamani de la debut, nas infundat dar uscat, tuse seaca rara, cand si cand, fara febra. Am mers la dr de familie ne-a dat antialergic si sirop de tuse. Dupa 3 zile in care nu se schimba nimic ne scoate siropul de tuse. Dupa alte 2 zile m-am dus la alta dr la spital care mi-a schimbat antialergicul si picaturile de nas. Tot nu e caz de antibiotic. Ieri noapte, deci la 2 saptamani de cand e cu nasul uscat incep mucii sa curga....si curg nenica de ne inunda. Sun azi dr si tot nu dam antibiotic, "strangem din dinti" e exprimarea exacta. Culmea, acum m-a luat si pe mine o stare nasoala de raceala turbata de nu stiu ce sa zic o fi alta raceala asta? Sau e aceeasi in alt stadiu? A, si de azi-noapte iar imi tuseste, tot sec, asa ca acum trec iar la sirop de tuse. Mai am putin si o iau razna ca nu pot sa cred ca in atat timp nu trebuie sa fie deja spre bine macar putin.


anca tanasica
la tuse seaca nu se da antibiotic...d'aia ziceam io ca atunci cand vomita ii da antibiotic...ca se ineaca cu secretii si de aia vomita...dar in acelasi timp tusea seaca trece nu mai repede de 2 sapt...asa ca rabdare...da' tot as intreba medicul despre acc sau fluimucil...stiu ca d'asta ne dadea noua dr.la tuse seaca...


Briantis
quote:
Initial creeata de vilma

Nu ma mai cuprinde disperarea, deja suntem la...probabil a 4 a sau a 5 a viroza in acelasi sezon, si spun suntem nu neaparat pentru ca sunt una cu cupilu', cat pentru ca o fac si eu "cot la cot" sau mai bine zis gat la gat.
E vorba de Tudor, care face un soi de bronsita, e afectat si laringele, si esofagul, tuseste, nas infundat cu mucusei aposi si ochi lacrimosi. Fara febra.
In fine, e destul de chinuitoare mai ales tusea. Problema e ca a mai facut asta si in sezonul trecut de vreo 3 ori, iar sezonul asta.....

Asa ca intreb si eu, dom'le, da' viroza asta nu da nici un fel de imunitate? Caci le face si la interval de 2 saptamani!

PS: tratamentul e homeopat si este eficient. L-am tratat si clasic, in toamna.




Asa am patit noi asta toamna ,trei viroze si dupa aia o amigdalita .Ma apucase nebunia deja.I-am dat Immunobaby pana am terminat sticluta si nu mi-a mai racit pana acum.Probabil ca trebuia sa-i mai repet cura in primavara pt ca acu iar avem 2 viroze una dupa alta .Astept sa-i treaca si-i dau din nou Immunobaby.


Cristina_C
Dar n-are tuse seaca! Si dr. l-a auzit cum tuseste, l-a ascultat si cu stetoscopul


anca tanasica
cristina...chiar nu stiu ce sa.ti spun...si nu ma erijez in medic...

...la noi racelile sunt clare...muci, febra, poate tuse uscata...si luam isoprinosine, pic.in nas, nurofen si eventual, dc e si tuse acc (fluimucilul e acelasi lucru...dar din considerente pe care le stie doar picea, ea nu reactioneaza decat la acc!)...si ne trece in 2 zile, maxim 3...

...dc vomita de la tuse (sau nu neaparat, poate si de la muci uneori!)...e necesar antibioticul...asa reactioneaza ea si dr.pediatra mi.a spus ca e logica reactia...dc e doar virusel atunci trece de la sine (in fine, noi luam isoprinosine care e antiviral!)...dc se complica ne arata ea vomitand...deci atunci nu e numai virusel...e o bacteriuta...si necesita antibiotic...multa vreme picea nu facea febra...imi aduc aminte ca la 4 luni a facut bronsita in toata regula...ascultata de pediatra...dar ea nu facea febra deloc!...prima oara a facut febra cam la 2 ani...pediatra mi.a spus ca nu facea febra din cauza ca era alaptata...

...eu una, dupe ce m.am sfatuit cu pediatra, am decis sa incep bronchovaxomul din toamna...cam 3-4 ani...ca ma gandesc ca din toamna va merge probabil si la gradi si asta ajuta....


edit: trebe sa te gandesti ca tusea este reactia naturala a organismului care incearca sa elimine ceva ce se afla pe caile respiratorii...d'aia ma gandeam ca acc ajuta...ca practic acc.ul fluidizeaza chestia care e pe caile respiratorii ajutand organismul sa o elimine mai usor...repet: dc e doar virusel, organismul e capabil sa.l elimine singur prin febra, tuse...dc e bacteriuta, organismul nostru nu o poate elimina...deci necesita antibiotic...problema e ca mai intotdeauna...cand organismul e slabit din cauza luptei cu viruselul...se planteaza o bacteriuta...care normal n.ar trebui sa se planteze...decat dc o ia de undeva (d.aia sunt io pro izolare copil bolnav...nu ca da si la altii...dar dc intra in contact cu un purtator de, spre ex.stafilococ auriu...e clar ca se dezvolta complicatii...)


tinatache
vilma, de unde stii ca e aceeasi? Si eu as fi fericita sa fi fost raciti la intervald e 2 sapt., dar eu nu i-am vazut iarna asta mai mult de 1 sapt (cu generozitate!) sanatosi. Au avut si febra, Andra a primit de 2 antib., Patrick nici o data, desi e mai mic si as fi zis ca e mai sensibil. Unul e la cresa si 1 la gradi, isi impart mucii frateste . Am avut de toate: tuse, nas si ochi curgand (la patrick intot. simptomele au fost mai evidente si mai nasoale dar el a iesit fara antib. din ele). la noi la cabinetul pediatrului deja ma stiu asistentele dupa nume, adica stiu ca am 2 copii si cum ii chema si ma intreaba: care e bolva acuma si cat de repede tb sa ajungeti aici? Notpi nedormite, tuse, tuse si iar tuse. iti spun astea nu ca sa ma plang ca uite si la mine e naspa, ci ca sa-ti spun ca in sfarsit sutn sanatosi, am fost la aer curat ieri si la plaja si zic sar'mana ca a venit vara si am scapat! pana iarna viitoare
asta e cu cupiii... again and again, pana ... se marita/insoara , nici eu nu stiu pana cand...


anca tanasica
si iar va povestesc de frate.miu...carele acuma da la facultate...e mare!

ani la rand a fost purtator de stafil.auriu...de extrem de multe ori nu.i iesea la exudat...pana cand am prins o "pila" la sanepid in pl.si cand ne lucrau probele cu simt de raspundere iesea stafil.auriu de fiecare data...si avea program de antibiotice non.stop iarna...cel mai nasol era cand imi presta si mie...si faceam cate o amigdalita pultacee atat de nasoala ca evenisem experta in a sparge puroiul cu betigase de urechi imbibate in albastru de metilen...singurica...in oglinda...

...pana cand o dr.desteapta i.a spus mamei de bronchovaxom...si mama i.a dat lu' frate.miu...si dupa prima cura a scapat de stafil.auriu...a facut 4 sau 5 ani cure toamna si primavara...dar nu a mai avut pb.niciodata...


vilma
quote:
Originally posted by Kittie

asta suna ca "de cate ori fac vaccinu ca sa nu mai prind boala" . Ori virusu respectiv capata mutatii (ceea ce nu prea crez) ori tratamentul nu-si atinge scopul si mugurasii bolii raman tot acolo pentru a=si razbate drum din nou in doo saptamani...



Scuze, n-am inteles treaba cu vaccinul si cu ala care bea alcool. Si nici cum mugurasii bolii raman acolo. Tratamentul este eficient, toate simptomele dispar cam in 4 zile, apoi dupa vreo 7-10 zile, incepe runda a doua sau a "N" a. Aceleasi simptome. Ma gandeam ca a facut esofagita asta de cel putin 10 ori daca calculez si iarna trecuta. Ma gandeam ca ar trebui sa fi capatat imunitate, cam asa a fost logica mea, dar se pare ca e gresita.

Anca Tanasica, nu m-a trimis sa fac exudat, de altfel la Tudor doctorita spune mereu ca are gat de viroza. Iar la Anca vede intotdeauna puncte albe, care ar semnifica puroi (amigdalita pultacee).

Cristina, Tudor are tuse umeda, cu afectare a laringelui, in crize, cu senzatie de voma, dar vomita doar atunci cand secretiile sunt abundente, dimineata la trezire.

Briantis, eu nu prea mai vreau sa apelez la produse de intarire a imunitatii, mai ales ca Tudor are doar 2,5 ani, si este un copil fara afectiuni deosebite. Adica teoretic organismul lui are tot ce-i trebuie ca sa lupte cu racelile. Si zic nu mai vreau pentru ca la Anca am facut niste astfel de tratamente la indicatia unui doctor, pe la 3 ani, ca apoi sa aflu de la alt doctor ca pana la varsta de 4 ani copiii nu au imunitate, abia dupa aceea incep sa si-o construiasca. Desi inca ma intreb de ce trebuie sa faca aceeasi raceala de o suta de ori... virusii astia nu stiu ca mai avem si noi, parintii, nevoie de odihna?

Aissa, imi pare rau sa-ti spun ca si Ancai i s-a dat tratament de genul asta, dar pe termen lung a fost fara efect. Atentie daca copilul merge in colectivitate, s-ar putea sa fie un factor favorizant, cel putin asa a fost la noi.


Cristina_C
Anca... eu ma bucur ca nu mai face febra, ca bea destul si totusi mananca ceva avand in vedere ca inca il doare cand inghite. Inca mai tuseste, dar a luat sirop doar de o zi. Sper sa nu-i revina febra si sa se faca bine de tot pana lunea viitoare cand incepe gradinita - acum mai are o saptamana de vacanta.
Pana la urma cand se da antibiotic la amigdalita si/sau tuse?
Depinde de rezultatul exudatului?
De ce mai depinde?


vilma
quote:
Originally posted by tinatache

vilma, de unde stii ca e aceeasi?



Doctorita zice, ca pune mereu acelasi diagnostic. So, zic ca e acelasi tip de virus/microb de fiecare data. Febra au avut foarte rar, si niciodata-la acest tip de raceala- mai sus de 38 cu 3..max. 5


tinatache
quote:
Originally posted by vilma
Doctorita zice, ca pune mereu acelasi diagnostic. So, zic ca e acelasi tip de virus/microb de fiecare data. Febra au avut foarte rar, si niciodata-la acest tip de raceala- mai sus de 38 cu 3..max. 5


si ea de unde stie ca e acelasi virus?? ca asta este ff greu de depistat. E de fiecare data viroza, asta da, dar nu cred ca e acelasi virus, ca sunt 1 milion de feluri... sper sa nu faca de tot atatea ori viroza (si la ai mei ma refer)


narcisa
Si la noi tot cam la fel Patrick 4 ani si Vivien 2 ani si 4 luni, mai nou o ia si ea cot la cot cu noi, tot ce aduce Patrick de la gradi. La noi e pauza 1-2 saptamani si o luam de la capat cu tuse muci si tot tacimul. Si noi ne imbonavim de cele mai multe ori de la ei. In iarna asta am fost racita cit pt. toate viata pina acum !
Noua chiar azi ne-a zis pediatra cind se insanatosesc sa le fac testul pt. alergii, sa nu aibe vreuna, si de aceea sa o ia iar de la capat. O sa-l facem dar eu nu cred ca au ceva, n-au avut niciodata si nici noi alergii nu prea avem! Aduce totul de la gradi, de cum a inceput in toamna, a inceput tot circul!
multa sanatate lui Tudor


anca tanasica
quote:
Originally posted by Cristina_C

Pana la urma cand se da antibiotic la amigdalita si/sau tuse?
Depinde de rezultatul exudatului?
De ce mai depinde?


in mare o viroza cedeaza in max.7 zile fara un tratament special...eventual antitermice, antitusive...dc nu cedeaza in 7 zile si se complica (adicatalea coboara in jos spre plamani) se poate presupune ca.i infectie cu bacterie...dar acest diagnostic il poate pune doar dr...


vilma, si mie mi.a zis dr.la fel...ca pana dupa 4 ani sist.imunitar nu e cladit...si ca trebe sa faca 10-20 de raceli pe an ca sa se cladeasca...da' pe mine cifra asta ma omoara...

...dar am stabilit cu ea sa ia bronchovaxom...in special pentru ca io am otita bilaterala cu auriu...care prin vointa clara a lui Dumnezeu nu a trecut si la ea...dar cum io probabil ca voi scapa greu de auriu...la ea e necesara o imunizare suplimentara...si acest auriu e asa de criminal...oricum io bat acu' moneda pe al pentru ca am descoperit ca e atat de prezent in vietile noastre...si pe la lab.de analize exista atatia incompetenti...si atatia purtatori sanatosi...


narcisa
Cristina, eu am vazut ca se da antibiotic daca febra e mare(39-40) si nu cedeaza dupa 3-4 zile, la amigdalita, se umfla dor si nu mai pot sa inghita si cedeaza doar cu antibiotic, cred . La tuse numai daca da in pneumonie. La tuse ajuta mult si inhalatiile! La noi au avut efect.

ana maria
Unii doctori spun ca piticii racesc de 5-7 ori pe an pana la 3 ani. cica asa isi fac imunitatea.


Kittie
scuze, nu a fost , poate, cea mai clara esprimare cu putinta... Mie mi s-a intamplat (ca sa ma rezum doar la experienta) sa ma tratez pentru un anumit virus si sa nu l omor de tot, din cand in cand se reactiveaza, e o porcarie in gat :(. Iar racelile celor mici (vezi otita de pilda) sunt de cele mai multe ori tratate superficial (adica in medie, nu particular) si asa ajung multi adulti cu probleme de la diverse otite netratate complet sau corespunzator atunci cand erau pusti. Scuze inca o data de nelamurire.


vilma
quote:
Originally posted by tinatache
si ea de unde stie ca e acelasi virus?? ca asta este ff greu de depistat. E de fiecare data viroza, asta da, dar nu cred ca e acelasi virus, ca sunt 1 milion de feluri... sper sa nu faca de tot atatea ori viroza (si la ai mei ma refer)


Mai, tu vrei sa ma incurci... Dar e adevarat, posibil sa fie mutantii care ne fac viata amara. Dar vorba Narcisei, noi, astia mari si adulti, de ce le mai facem de o mie de ori? N-am avut o raceala de la 20 de ani pana anul trecut, cand am inceput sa ma chinui si eu cu astea. Desi intr-un fel e bine ca le fac si eu, ca stiu ce sa-i zic la doctorita. Simptomele mele sunt in mare aceleasi. Asta iarna am facut un fel de gripa, a fost ingrozitor.

Insa mi-a zis cineva, cadru medical, ca de fapt nu mai exista cazuri adevarate de gripa, ca ce facem noi sunt viroze "floare la ureche" (asta cica daca am reusit sa ne sculam din pat inseamna ca nu e gripa!)

Acum, ca sa revin la topic, de ce nu ne mai inbolnavim dupa varsta de 10 ani (in medie), sau tot mai putin dupa varsta de 7-8 ani? Ce, in anii de dupa, virusii nu sufera in continuare mutatii?

La faza cu exudatul, sunt de acord cu Anca Tanasica. Il fac degeaba, nu iese niciodata nimic. Cel putin la Anca i-am facut acum, in toamna, la un laborator al unei prietene. Dar inainte, rezultatele au fost ba stafilococ patogen, sensibil la biseptol (ma rog, alta era denumirea, dar mi-a tradus si mie cineva), ba o mie si una de stafilococi si streptococi, atunci a fost analiza compromisa de ceva, nu mai stiu, ca mi-a zis sa i-o repet. Si tot asa.... Am mai auzit si eu ca la Sanepid e singurul loc unde s-ar putea sa iasa rezultatul veridic


anca tanasica
quote:
Originally posted by vilma

La faza cu exudatul, sunt de acord cu Anca Tanasica. Il fac degeaba, nu iese niciodata nimic. Cel putin la Anca i-am facut acum, in toamna, la un laborator al unei prietene. Dar inainte, rezultatele au fost ba stafilococ patogen, sensibil la biseptol (ma rog, alta era denumirea, dar mi-a tradus si mie cineva), ba o mie si una de stafilococi si streptococi, atunci a fost analiza compromisa de ceva, nu mai stiu, ca mi-a zis sa i-o repet. Si tot asa.... Am mai auzit si eu ca la Sanepid e singurul loc unde s-ar putea sa iasa rezultatul veridic.



zii merci...

mie la prima secretie otica mi.a iesit pioceanic in urechea dreapta...si auriu in stanga...am refacut analizele in alta parte si m.am mai si dus cu scandal la primul lab...bineinteles ca era doar auriu...dar am murit de grija cu pioceanicul ...de.mi venea sa nu mai iau copilul in brate disperata ca.i dau si ei...

..auriul asta e ceva (de n.ar mai fi!) care traieste pe pielea noastra...pe piele e nepatogen...dar cand ajunge pe mucoase devine patogen...

...si ma gandesc ca vreau sa duc pitixul la gradi in toamna...ma ia groaza...


Kittie
nu ese, bre, la exudat!sar'na! (si oricum urasc exudatuuuuuuu)


vilma
La noi in GL faceam misto la un moment dat de laboratoarele astea de analize: daca vrei sa-ti iasa giardia si alti paraziti intestinali, fa coproparazitologic la Laboratorul X, daca vrei sa nu-ti iasa---ca-ti trebuie la gradi, de ex.--- fa-l la Lab. Y. Despre aia de la Lab. X spuneam ca au lamela murdara, toti bebeii care faceau respectiva analiza acolo ieseau cu acelasi rezultat: infectati.
Bine, nu e chiar acelasi lucru, un exudat nu se poate face chiar oriunde. Si noi uram exudatul!


madalinad
din cate stiu io (poate nu stiu bine ca nu sunt medic) la raceala nu se capata imunitate... oricate am face. plus ca doar infectia microbiana se trateaza cu medicament, cea virala nu. si, ca o mica consolare (???) bag seama ca toti copiii au bolit la nesfarsit in primavara asta, si chiar si noi adultii pe langa copii... eu incerc sa vad partea buna a vietii, sper ca isi creste macar un picut imunitatea (si noi tocmai am scapat de a treia rino-laringo-traheita din primavara asta! sper ca si ultima...)


LORELAI ANCA MORARIU
Ma scuzati ca ma bag si eu pe fir... N-am prunc bolnav (Doame multumesc!) dar am citit ca exista (pe continentul Nord American doar) peste 200 de tipuri de virusi care dau "raceala" obisnuita... care bineînteles se poate complica :-( Asa ca chiar daca diagnosticul este acelasi virusul poate fii diferit...
In alta ordine de idei: încercati tratamente oferite de medicina homeopata - stiu ca sunt de lunga durata (trec aprox 6 luni de zile ca sa se vada rezultatele) dar nu au efecte negative în timp precum antibioticele...
Pt stimularea imunitatii - la copii de peste 1-1,5ani puteti încerca sa le dati câte o lingurita de miere (nepasteurizata) dimineata (chiar si în lapte). Iar pt cei mai marisori de peste aprox 2,5-3ani puteti încerca zilnic câte un suc de morcov cu portocale (facut în casa) în care dizolvati câte o lingurita mica (masura este de 2,5ml - lingurita de cafea) de polen de albine.
A mea boboaca are doar 23 de luni - dar de vreo 6 luni îi dau zilnic polen cu nectar de fruncte facut în casa (daca nu am portocale si morcov atunci folosesc capsuni sau caise sau nectarine sau prune - le fac crema prin blender si subtiez cu un pic de apa plata ca sa fie usor de baut). Sa bat în lemn ca pâna acum nu a avut decât o enterocolita virotica si câtiva muscisori din noiembrie si pâna acum.
Multa sanatate!


anca tanasica
quote:
Originally posted by madalinad

din cate stiu io (poate nu stiu bine ca nu sunt medic) la raceala nu se capata imunitate... oricate am face. plus ca doar infectia microbiana se trateaza cu medicament, cea virala nu. si, ca o mica consolare (???) bag seama ca toti copiii au bolit la nesfarsit in primavara asta, si chiar si noi adultii pe langa copii... eu incerc sa vad partea buna a vietii, sper ca isi creste macar un picut imunitatea (si noi tocmai am scapat de a treia rino-laringo-traheita din primavara asta! sper ca si ultima...)



pai ce.i aia raceala mah????

adica raceala ca i.a fost frig??? curent??? asta nu exista...

raceala ca a luat un virusel sau bacterie??? pai la asta capata imunitate...adica organismul citeste codul genetic al virusului si creeaza anticorpi...so...data viitoare anticorpii.s pregatiti...

...acu' si la bacterii se cam intampla la fel...bacteriile...generic numite, adica streptococii si stafilococii si alte alea...

...ca d.aia vreau io sa.i dau bronchovaxom...extract liofilizat din s.auriu...si altele...ca sa.si creeze anticorpii fara sa faca boala adica...

vorbeam sapt.trecuta cu o dr.care a trait mult in germania...acolo imi spunea ca la a treia infectie respiratorie in max.un an se baga copilul pe bronchovaxom...minim 3 ani...

da' las ca vom creste si noi...si vin alte pb...baietii....discoteca...



prospectul bronchovaxom:

Acțiune terapeutică: Imunobioterapia polivalentă a sistemului respirator.

Compoziție: Broncho-Vaxom adulți conține 7 mg dintr-un lizat bacterian liofilizat din Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae și ozanae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes și viridans, Neisseria catarrhalis. Broncho-Vaxom copii conține 3,5 mg din același lizat liofilizat.

Proprietăți: Broncho-Vaxom stimulează mecanismele de apărare naturală a organismului și mărește rezistența față de infecțiile căilor respiratorii. Aceste efecte au fost demonstrate prin teste de protecție activă de stimulare a macrofagelor și prin creșterea numărului limfocitelor T circulante și al imunoglobulinelor secretate de mucoasele căilor respiratorii.

Indicații: Terapie adjuvantă în toate stările infecțioase ale sistemului respirator și din sfera ORL. Prevenirea recidivelor și a cronicizării lor. Broncho-Vaxom este în special recomandat ca adjuvant în cazurile: bronșite acute și cronice; angină, amigdalite, faringite și laringite; rinite, sinuzite și otite; infecții rezistente la antibioterapia curentă; complicațiile bacteriene ale infecțiilor virale ale sistemului respirator mai cu seamă la copii și persoanele în vârstă.

Toleranță: Toleranța este excelentă; nu au fost semnalat contraindicații și nici reacții alergice.

Posologie: Pentru tratamentul stărilor acute: 1 capsulă zilnic luată pe nemâncate (cel puțin 10 zile) până la apariția simptomelor. În cazurile care necesită un tratament cu antibiotice, asocierea cu Broncho-Vaxom se recomandă chiar de la începutul tratamentului. Pentru tratamentul de consolidare: 1 capsulă pe zi timp de 10 zile consecutive lunar timp de trei luni. Atenție: Pentru copii indicațiile și posologia sunt identice ca mai sus, capsulele conținând jumătate din doza adultului, respectiv 3,5 mg substanță activă. Pentru a ușura administrarea medicamentului la copiii mici, conținutul capsulelor poate fi introdus în lichide ca sucuri de fructe, lapte, ceai etc.


Diana21
Vad ca Bronchovaxom este cam acelasi lucru cu Ribomunyl. Noi tocmai am inceput schema de trat. acum doua saptamani.
Parerea mea este urmatoarea. Nu ar trebui dat antibiotic decat in urma analizelor, dupa ce s-a facut si antibiograma. Fetita mea a vut o infectie cu Klebsiella la trei luni si pe antibiograma scria clar ce antibiotic isi face efectul. Din toata lista doar patru erau bune pentru Kl. La fel am facut si mai tarziu cand a avut o infectie cu E. Coli. Stiu copii care iau antibiotice lunar tocmai pentru ca nu se fac analize complete. Eu nu astept sa imi dea dr. trimitere sau sa zica ea ceva. Pur si simplul, cand e racita sau are altceva, o intreb ce analize sa-i fac si le platesc. Febra se face si la infectiile cu virusi si la cele cu bacterii.

Vilma, ce spui tu ca are copilul, are si a mea destul de des. Dr. ne-a spus ca unii copii fac bronsite des pentru ca sunt alergici la ceva. Mai ales ca spui ca are ochii aposi si secretii nazale fluide. Multe alergii se manifesta asa, de ex. febra fanului, rinita alergica de contact, etc.


anca tanasica
la faza cu analizele sunt partial de acord...uneori nu e timp sa astepti un exudat 7 zile...nemaipunand la socoteala ca deseori laboratorul greseste...asa ca trebe sa te bazezi si pe intuitia medicului...care de ex.stie ca in perioada aceea exista o epidemie de nu stiu ce...si da trat.in consecinta...

la a doua ca bronsitele dese de fapt sunt semn de alergie...sunt perfect de acord...io cu bronsita asmatiforma alergica (praf) faceam bronsite f.des...dupe ce am tratat alergia n.am mai facut bronsite deloc (da am inceput cu pultacee de la auriul lu' frate.miu...)...dar trebe sa tii cont ca in mai mult de jumatate din cazuri aceste bronsite asmatiforme alergice se dezvolta din cauza tratarii incorecte sau insuficiente a unei banale raceli...


vilma
Diana, Anca a facut tratament antialergic in 2004, cam 6 luni din cate imi amintesc! Si nu a fost eficient pe termen lung.


anca tanasica
nu trat antialergic vilma...ci trat.de desensibilizare...la mie chestia asta a functionat...am povestit pe forum mai demult...dar nu pot decreta ca e o regula...ca dupa ce am scapat de bronsitele facute non stop pe fond alergic...am inceput cu amigdalite pultacee cu auriu luat de la frate.miu... ...si degeaba luam antibiotic ca mi.l dadea frate.miu la loc...pana nu s.a sterilizat frate.miu de auriu n.am scapat nici io...asa ca.i tare complicata treaba asta cu racelile...da'v.am mai spus...enjoy ac perioada...dupe aia incep baietii, discotecile...


vilma
Spune-i cum vrei Anca, tratament antialergic, de desensibilizare, sau nustiucum. I s-a administrat Ketof-sirop. La asta te referi, nu?


anca tanasica
pai nu.i acelasi lucru...ketof e antialergic...adica ajuta organismul sa treaca peste un episod alergic...

trat de desensiblizare e altceva...acesta e de lunga durata si se face cu neste vaccinuri...ajutand organismul ca niciodata cand intra in contact cu alergenul sa nu mai dezvolte alergie...adica lucreaza pe receptori ajuntandu.i sa nu mai fie receptivi la alergen...

...ca sa intelegi care e mecanismul...ketoful trateaza consecintele alergiei...pe cand vaccinul antialergic merge pe cauze, desensibilizeaza organismul pe acel alergen...

...exemplul clar a fost al meu...eram non stop cu antihistaminice in buzunar, aceste ma ajutau sa respir in momentul in care se declansa alergia...din mom.in care am facut vaccinurile de desensibilizare, organismul meu intra in contact cu alergenul...dar nu mai reactiona alergic...eu am avut alergie la praf de casa...deci no way de inlaturat alergenul...


diana21
Vilma, da, Ketof ii dau si eu destul de des, sau Peritol. Are efect doar cat timp il ia, apoi iar isi face de cap alergia asta. Astea sunt antihistaminice, reduc productia de histamina din corp, productie care creste ori de cate ori copilul intra in contact cu alergenul respectiv. Adica, si Ketof si Peritol si oricare altul, reduc simptomele, nu vindeca.
E posibil sa fie mai sensibila la ceva din casa, praf, umezeala, mucegaiuri (poate ai plante), fum de tigara, pene...Eu una nu cred ca sunt raceli astea, tuse (productiva de cele mai multe ori, mucisori lichizi, ochi umezi, uneori stranuturi). Astea sunt simpome tipice de alergie respirartorie.
Problema la a mea e ca e prea mica pt. testele de alergie, am vrut sa i le fac luna trecuta si nu se poate. Riscul de soc anafilactic e prea mare...si asteptam pana pe la patru ani pentru asta. I-am facut doar analizele imunologice, IgE, IgG si IgM (parca, sper sa nu gresesc), dar sunt irelevante...

Anca, noi facem anlizele la Medlife si sunt gata de pe o zi pe alta. Iar daca ai nevoie urgent de rezultat, la Medicover se fac in cateva ore. Daca vrei, se poate. Nu cred ca se gresesc analizele asa des cum se spune, oricum e mai sigur decat sa mergi dupa ureche.


vilma
Mi-am mai adus aminte ca a facut si aerosoli anul trecut, la Slanic Moldova.
Anca, nu stiu ce sa-ti raspund, nu-mi mai amintesc daca a fost propusa si varianta cu depistarea unei alergii. Testul pentru depistarea agentului care provoaca alergia l-am facut si eu, dupa parerea mea acest test este relevant doar in anumite situatii, cand e clar ca avem de-a face cu alergie. Vreau sa spun ca atunci cand am facut testul, mi-a iesit ca eram alergica la peste, polen, praf, nustiucemedicamente...etc, o gama larga. Tratamentul era foarte scuimp si nu mi l-am permis atunci, si niciodata apoi. Dar alergia mi-a disparut in timp, asa pur si simplu, pentru ca, banu9iesc ca era de conjuctura (luasem antibiotice foarte puternice cu o luna inainte de declansare).


anca tanasica
diana21, aici te contrazic...exudatul poate fi gata de pe o zi pe alta (desi e recomandabil sa "cresca" bacteriile 48 sau 72 de ore...ca sa vada clar viteza de replicare!)...dar antibiograma necesita minim 5 zile...e logic si normal pentru ca presupune culturi de bacterii 48 sau 72 de ore (depinzand de bacterie, de ex,pt.auriu trebe 72 de ore) si apoi pe respectivele culturi se pufaie antibioticul si se asteapta reactia iar 48 sau 72 de ore...

vilma iti pot povesti experienta mea...aveam cred 14 ani cand vecina.mea (medic) exasperata de faptul ca io la 2 sapt.necesitam antibiotic pentru bronsite, care de multe ori s.au complicat in pneumonii...m.a trimis la teste alergice...pe vremea aia exista un medic bun alergolog in PL...acum am inteles ca.i senil saracu...in fine, la alergii mi.a iesit alergie la praf (de casa/acarieni...deci no way sa.i evit) grefata pe asm bronsic...dr.alergolog mi.a dat o schema de trat cu 2 vaccinuri (alergim A si B) complicata cumva, adica nu stiu cate la 1 zi, apoi la 2 , la 4, la saptamana, la 2 saptamani, la luna...toata treaba a durat un an si ceva...dar eu de cand am inceput vaccinurile n.am mai facut bronsita...ti.am spus ca dupe asta am inceput cu amigdalita pultacee pe care o faceam de la auriul lu frate.miu...cand a inceput frate.miu bronchovaxomul am scapat si el de auriu (purtator sanatos in gat) si io de amigdalita pultacee...

azi am fost la dr.pediatra si i.am spus io ca.s totusi ingrijorata ca alex e la a treia repriza de antibiotic pt caile respiratorii (ca a mai luat o data pentru infectie urinara) si mi.a zis ca.s nebuna...ca e putin si alex a dovedit clar ca e rezistenta...dar totusi am stabilit cu ea sa.i dau 3 luni cate 10 zile urovaxom (asta e pata mea! ca i.au iesit iar f.rare leucocite,n urina...si desi pediatra mi.a zis ca.i normal! io am insistat si pana la urma a zis sa.i facem totusi o serie de 3 luni de urovaxom...) si din sept incep bronchovaxomul...de care ma tin min.3 ani...



Cristina_C
La cabinetul unde mergem noi (are si laborator) exudatul este gata in 10 minute si ti-l face pe loc!
Voi vorbiti de zile... atunci ce fel de exudat se face aici de-i gata asa de repede?!


Diana21
Draga Anca, eu iti spun la cat timp merg dupa rezultate. Azi le fac, iar maine, cel tarziu poimaine, ma cheama dupa ele. Cine stie...iar la mare, i-am facut fetitei trei sau patru coproparazitologice pentru ca avea enterocolita si am stat internata si tot asa, dupa doua zile am avut rezultatul. E adevarat ca cele facute in spital au durat o saptamana, dar cele facute la laboratoare private, nu. Pupici!


anca tanasica
discutia asta e oricum of topic...dar tocmai ce m.am contrazis cu dr.de la lab.privat (e cotat ca fiind cel mai bun in Pl.)...adica nu ca m.am contrazis, dar am avut o discutie mai indelungata despre analize si pb.ca.s gata greu i.am pus.o direct ei...si ea mi.a spus ceea ce v.am scris mai sus...pentru cine nu stie ma confrunt cu o otita recidivanta si.s la a doua serie de antibiotic...si ma enerveaza ca bacteriutele cresc la loc in sapt.de pauza de antibiotic...ca secretiie ies in 6 zile...iar ieri fusei la dr.de fam.si i.am zis si ei ca nu.i normal sa iasa analizele asa greu...si mi.a spus aceeasi teorie...repet...pentru antibiograma unde e necesar sa se cresca pe diverse medii de cultura bacteriuta si apoi sa i se serveasca antibioticele...probabil ca o secretie simpla care sa ateste ca nu.i nimic...o iesi mai repede...dar si acolo trebe sa se insamanteze si sa se astepte sa creasca...asta la secretii/exudate...ca nu.i relevanta dc pui lama direct la microscop...

...a nu se confunda cu copro care e pus pe lama si bagat la microscop (desi acum lab.mai rasarite baga nu stiu ce substanta care coloreaza conlocatarii!)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

quote:
Initial creeata de aissa

Nu sunt eu aia care sa deschid subiecte aici, de regula citesc doar...dar acum sunt chiar pe ganduri.
Azi e saptamana de cand fata mea este...sa zicem... racita. Singurele simptome sunt: pare infundata, asa se aude, aerul ii intra pe nas suierand. Si tuseste sec.

Cristina si Ale (30.09.2004)


Asa am patit si eu si cand am fost la medicul de fam cam dupa o luna jumate mi-a zis ca am traheobronsita acuta si mi-a dat si antibiotic ,pe care bineanteles ca l-am luat si nu mi-a facut nimic .Dupa inca trei saptamani m-am hotarat sa ma duc la ORL ,cu toate ca eram convinsa ca este vreo forma de alergie si nu-mi faceam prea multe griji .La ORL nu mi-a gasit absolut nimic ,iar cand vroia sa-mi zica si medicul ca este o forma de alergie ,mi-a zis sa mai deschid o data gura sa se uite si la corzile vocale sa nu fie iritate si bineanteles ca mi-a gasit laringita .Dansa mi-a dat niste pastile sa le iau de 2 ori pe zi si un sprey Bioparox .Dea bia acum dupa vreo 9 zile am inceput sa ma simt mai bine si sa nu mai tusesc si sa nu mai am nasul infundat ca am fost disperatya cu asta .Oricum tratamentul asta se tine maxim 10 zile ,dupa care cred ca o sa-i mai fac o vizita .
Ce am vrut eu sa-ti zic este sa consulti un orl-ist ,ca dupa parerea mea fata ta are tot o laringita si dr-ii nu s-au uitat unde trebuie .
Aoleu ce m-am mai intins !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Raceala
maddy77
Buna seara,
am un bebe de 3 luni si am cam racit..ma doare gatul cam tare,am tot luat lamaie,miere si ceai si mai nimic,ce as mai putea sa iau avand in vedere ca alaptez.Paracetamol e contraindicat??Mi-e frica sa nu se imbolnaveasca si bebe..
Multumesc

alinam

mie medicul mi-a zis ca paracetamolul este unul dintre putinele medikamente pe care pot sa-l iau

Alina si bb Vlad (25.09.2005)


Ship

In afara de ceaiuri, asa cum ai spus si tu mananca foarte multa lamaie (vitamina C), pulverizeaza cat mai des Tantum Verde in gat, si foarte important este sa pastrezi cat mai bine o igiena cat mai stricta a ta:
- spala-te cat de des pe maini (mai ales daca stranuti)
- nu respira direct catre copil
s.a.m.d.
Oricum, copii la varsta aceasta racesc destul de greu ... sper !!!
Succes !!!

alexa si mami
eu am racit imediat dupa venirea de la maternitate.a fost horror. dr meu mi-a dat paracetamol si mult, mult ceai cu lamiie. mai bine intreaba-l pe dr.
cind alaptam, purtam masti din acelea de dr. le luam de la farmacie.
sanatate multa la mami si la bb!


DanielaLaura
Si eu am racit cand fetiata mea avea 3 luni si tot asa cu dureri in gat.
Am luat amoxicilina 500mg la 6 ore, ceaiuri de menta, cimbrisor, lamaie, miere de albine, sodou-lapte fierbinte+ou+sirop de brad (preparat in casa) si mi-a trecut.Amoxicilina este un antibiotic prescris de medici si pe perioada alaptarii.In legatura cu paracetamolul, eu am luat daleron cu vitamina C pe care l-am preparat cu ceai fierbinte.Nu are ce sa-i dauneze bebelusului.Pe noi asa ne-a sfatuit medicul.Am preferat sa ma vindec cat mai repede decat sa o prelungesc tot din frica sa nu-i transmit fetitei raceala prin lapte.
Sanatate maxima!


baicualina

Scumpa,
poate ca iti foloseste si Caldo-plasturele termic,mentine caldura peste 12 ore!
cel mai indicat loc de aplicat este pe spate intre omoplati(cam pe unde se incheie sutienul,un pic mai sus!)
nu stiu daca ai auzit de produs dar poti gasi detalii despre asta la http://www.romway.ro/ro/warmer.html
eu il folosesc in zilele "alea" sa fiu "intreaga" ca altfel am dureri groaznice de cand ma stiu....

si le mai pun la bb pe paturica le lipesc.

Alina

maddy77
Mersi mult fetelor de raspunsuri.
Daniela,oul se pune cu tot cu albus?
A inceput bebe sa tuseasca..sper sa nu fie grav.

Kittycat

Poti lua paracetamol, vitamina C, fara probleme. Oricum, nu verau sa te dezamagesc, dar cu toate masurile de siguranta pe care mi le-am luat (masca la gura, spalat pe maini etc), de fiecare data cand am racit eu a racit si bebe (si asta probabil mai ales din cauza perioadei de incubatie cand n-aveam evident nici un fel de simptom de raceala, asa ca i-am putut pasa viruseii). Prima data a racit fix la 3 luni.


mariussimiuc
Medicul meu de familie imi recomandase atunci cand am racit o doza soc de vitamina C injectabil.Dar cum eu fug de injectii ca de nu stiu ce am preferat pastilutele de vit C si paracetamol plus ceai foarte mult sau sodou facut numai din galbenus frecat cu miere de albine peste care se toarna laptele fierbinte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Rosu in gat si nas infundat
camelia72
Baietelul meu are 1,6 ani si de azi dimineata are febra 38,5,ii scade cand ii dau nurofen apoi revine si are nasucul infundat.Am sunat dr. si ne-a zis ca daca febra persista sa vin sa-mi dea reteta cu antibiotic!Eu nu i-as mai da antibiotic,ce altceva sa-i dau pt. rosu in gat si nasuc infundat,este si cam marait si prost dispus din aceasta cauza!


impreuna
Cami mie chiar mi-au recomandat niste medici de pa spitalul de pediatrie ca atunci cand copiii sunt raciti si au febra, sa nu le dam Nurofen ci Eferalgan (si inca un nume, incepe cu G dar nu-mi amintesc) si sa alternam cu cate un supozitor de algocalmin daca febra persista.
Pentru nas infundat, picaturi la greu, noi folosim Vibrocil.
La Sara, daca are doar gatul rosu si nu are febra, o dau in gat cu albastru de metil, fara sa-i dau alte medicamente.
Eu zic sa nu-i dai antibiotice daca e doar racit, dar faci cum crezi.
si sanatate.

camelia72
Flavia,multumesc mult,cum ii dai cu albastru de metil in gat,sta Sara sa-i dai?Mi-e teama sa nu vomite!Oricum,il mai las fara antibiotic,sper sa nu se agraveze...Ii pun in nas nazomer si trag cu pompita,atat cat ma lasa!
I-am luat de la o farmacie Julphamox,antibiotic,sa-l am pt. orice eventualitate,contine amoxicilina...!A mai folosit cineva acest tip de antibiotic pt. copii asa micuti?


impreuna
Cami, eu am obisnuit-o de mica cu albastru (la sfatul pediatrei), senzatia de voma cred ca o are dar ii trece repede. Ii inmoi in albastru un de la betisorul de ureche si o dau repede in gat cand deschide gurita. Nu-i bag batul foarte tare in gat pentru ca si daca ii ajunge pe limba undeva in spate, tot in gat merge cand inghite. Cred ca suna sadic, dar la noi e de preferat sa fac asta de 2 ori pe zi si in 2, 3 zile sa scapam decat sa ne umflam de medicamente. Dupa "operatie" nu se mananca sau bea nimic cam jumatate de ora.


gangurici_licurici
Incearca sa gasesti un homeopat, la Matei a avut efect de fiecare data remediul homeopat. Iar daca starea baietelului tau e de natura virala, degeaba ii dai antibiotice. Problema e ca nu poti sa stii daca e virala sau bacteriana fara un exudat, iar rezultatul la exudat il primesti in cateva zile (desi unele lab. iti spun a 2-a zi in cazul in care exudatul e negativ).
sanatate.


Mirela72
La noi functioneaza bine sprayul Hexoral, i-l administrez dupa mancare si nu-i mai dau apoi nimic de rontait sau de baut pt. cel putin o ora. Si mai am un spray cu propolis, special pt. gat, si asta e foarte bun.
Multi medici prescriu antibiotice in cazuri ca al puiului tau pt. ca se poate foarte usor infecta bacterian un gat rosu chiar daca initial este doar o infectie virala. Ca si tine, o data nici eu n-am considerat oportun antibioticul in cazul unei angine herpetice (de origine virala), am tratat-o cu Nurofen si Panadol, picaturi de nas si vitamina C dar starea fetitei mele s-a agravat si am ajuns in final sa-i dau antibiotic. Asa ca mi-am jurat sa nu mai fac dupa cum cred eu ci dupa cum spune doctorita fetitei pt. ca am incredere in ea, doar e specialist pediatru.
Tu faci cum crezi, eu doar ti-am povestit patania mea.

camelia72
Multumesc mult pt. sfaturi,din nefericire,tot la antibiotic am ajuns!
Aseara i-am dat cu albastru de metil in gat,i-am scazut febra cu supozitor cu algocalmin...dar peste noapte a facut din nou febra,i-am pus otet la picioruse,supozitor...nimic,ardea ca focul!I-am dat Julphamox de dimineata iar acum incerc sa-l culc,e obosit caci nu am dormit niciunul!
Am sa iau si eu spray cu propolis,sa-l avem in casa,stiu ca propolisul e f. bun,nu stiam ca exista si spray pt.gat!


ingridnen
Camelia, atentie la propolis, ca toate produsele apicole poate produce alergii... mai ales la copilasi asa de mici.
Eu ce sa zic, nu am scapat niciodata de rosu in gat fara antibiotic, mai nou Cristi face brusc peste 39 febra (desi starea sa generala este buna...)si diagnosticul a fost mereu "angina acuta eritematoasa", puroi in gat etc.... Am folosit Ospamox, Ceclor, Unasyn... M-ar interesa si pe mine tare mult un tratament homeopat, fetelor daca aveti un medic bun, dati-mi PM !
Sanatate


Candy
Oare spray-ul Tantum verde se poate da la copii? La adlti stiu ca e f. eficient, pe mine cand ma doare gatul numai cu Tantum imi trece, e drept insa ca eu luam bombonele.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ce sa ii dau?
adinell
Andrei are sapte luni. A racit, desi nu imi dau seama de la ce! I se infunda nasucul nu poate sa mai respire, din juma in juma de ora trebe sa ii fac cu pompita aceea montata la aspirator... Dupa aceea o jumatate de ora respira bine... Ce medicamente sa ii dau?
Multumesc!


mamagiuliei

La noi asa se manifesta rinita alergica ... primavara, din cauza polenului. Ii dau ser fiziologic, vibrocil si aspir nasul de cate ori e nevoie. Diagnosticul l-a pus pediatra, apoi medicul alergoloc.
Sanatate muuulta va dorim !

philip

eu nu i-as da medicamente de capul meu, mergi la medic sa te asiguri ca e raceala sau alergie. apoi, pune-i ceva sub saltea ca sa doarma cu capul ridicat, asta il ajuta sa respire mai usor si neaparat un umidificator in camera. si pupi are acceasi problema acum si la noi asa s-a rezolvat!sanatate

parpalak

La noi sint la moda picaturile saline si dupa ce-am bombanit o vreme impotriva cui le-a inventat am bagat de seama ca-s bune :) Si-acu-mi pun si mie.. :) Tine cont ca de la atita aspirat se usuca mucoasa nazala. Dar vorba fetelor, consulta si-un medic, ca d-aia a facut saracu un car de ani scoala.. :)


Tino

mergi la medic.
ai putea sa incerci "Oscillococcinum" care este medicament homeopat pana sa ajungi la medic. nu are efecte adverse.

Tino
ah, am uitat poti sa ii pui in nasuc "nazomer" simplu nu forte care este apa de mare pt. desfundarea si drenarea mucozitatilor.

paprpalak, mi-a placut faza : "ca d-aia a facut saracu un car de ani scoala.. :)


teodraghici
Pune-i ser fiyiologic in nasuc...pt medicamente mergi sa-l vada un medic si atentie mare la febra...asta tre combatuta
Teo


fica
intreaba un medic!
poti sa-i dai un pic de claritine si picaturi cu apa de mare sau ser fiziologic.
DAR INTREABA MEDCUL!!!!!


adinell
Fetelor am fost la medic si diagnosticul a fost Faringita acuta. Medicamentele care mi-au fost prescrise sunt: ospamox, ascovit(vitamina C), ser fiziologic incalzit si pus in nasuc si nurofen pentru febra.
Ii tot dau la Andrei si tot nu s-a insanatosit! Acum nu ii mai curge nasucul, secretia din nas s-a ingrosat, s-a inverzit(la noi se zice ca s-a copt), si chiar ca trebuie sa folosesc pompita ca nu mai poate respira. Credeti ca e inspre bine?
Ps: Pireu de fructe mananca dar mancare nu mai vrea deloc!!! Papa cereale si laptic.



adinell
Apropo: ce stiti de faringita acuta, e grava, ce repercursiuni poate avea?
Multumesc

Ortansa
faringita acuta este denumirea medicala a racelii.Dureaza cam 5-7 zile ca sa se vindece,asa ca mai ai putina rabdare(au trecut 3 zile sau mai mult de cand e copilasul tau bolnav?)Daca mucisorii verzui persista mai mult de o saptamana,du-te cu copilul la medic sa nu fie vreo infectie(desi ma indoiesc din moment ce-i dai antibiotic).Continua sa-i dai tratamentul inceput asa cum ti-a prescris medicul.Pune-l sa respire aburii dintr-un lighean cu apa calda sau da drumul la robinetul cu apa calda si tine-l deasupra aburilor cateva minute.Ai grija sa nu se opareasca.Stiu ca exista si niste picaturi de ulei volatil care pot fi puse pe pernuta copilului,care ajuta la desfundarea nasucului-dar nu mai stiu cum se numesc.


adinell
multumesc din suflet, Ortansa, m-am mai linistit un pic, Andrei are 4 zile de cand e bolnav, acuma poate sa bea lapticul fara sa ii dau pauze sa respire pe gurita, insa pana acuma nu putea... lua 2-3 guri de lapte si se opreasa respire... Sper sa fie bine ca eu cand am copilul bolnav sunt terminata!!!

parpalak
Vezi ca primul subiect de pe pagina e "Sfaturi utile pentru copii" - si vezi ca-i plin de leacuri de raceli.
Ca nu maninca e de inteles, ca faringita e aia cind racesti si esti ragusit . Poti sa incerci sa-l mai pacalesti cu pireul de fructe amestecat/intercalat cu restul de mincare. Si sa stii ca numai primele 5 raceli sint mai grele, dupa aia te obisnuiesti cu ideea..

sirimie
Foarte bune sfaturile astea.
Poti incerca sa faci abur in baie si sa il duci sa respire acolo, sa se desfunde nasul, desi e mai putin eficient.

Karvol se cheama fiolele de uleiuri volatile.

Trebuie sa ii dai si vitamina C cit mai multa.

adinell
Nu stiu fetelor ca acuma a inceput sa si tuseasca!!! Deci, maine ma duc cu el la doctor, din nou, azi nu am avut timp deloc... Multumesc pentru sfaturi...

kim222
Vezi sa nu fie cumva vorba de crup....Cum sint vocea si tusea?


adinell
Ce e acela crup?
Am fost la doctor cu el si cica e bine,... dar eu vad clar ca Andrei nu e bine deloc!!! Pe deasupra mai vroia sa ii faca si vaccinul,...
Acum i se rupe tusea, nasul e la fel de infundat si plin de muci, nu imi dau seama de unde sunt atatia, m-au disperat! Abia mai respira!


parpalak
Mai, mucii in sine nu-s ceva periculos - au rol sa "duca la vale" rezultatele "razboiului". Mai da-i niste picaturi saline (apa de mare) ca sa-i ajuti sa se "rostogoleasca" mai bine. Faptul ca tuseste poate sa fie si ca se ineaca cu muci care curg pe partea ailalta. Caz in care o sa vezi si-n scaun ceva care-aduce cu mucii. Vezi ca daca exagerezi cu pompita sau aspiratorul mai rau se irita si inflameaza muzoasa nazala. Cum stati cu febra? Sper sa te mai calmeze un pic daca-ti zic ca pe-aici in afara de picaturi saline nu li se recomanda nimic la bebei si doar daca au febra mai mult de 5 zile te baga doctorul in seama. Sau febra foarte mare. Aia e, n-ai ce face, bebeii racesc.. :)
Medicul tau voia sa-i faca vaccin peste raceala? aaaa... poti sa mergi la alt medic?

adinell
Draga parpalak, eu nu as vrea sa insist deloc cu pompita insa nu am incotro!!! Nu poate respira daca nu ii scot mucii aia pacatosi. Inainte sa adoarma ii fac cu pompita si daca ai stii ce iasa... ma ingrozesc de unde poate sa fie asa de multi... Si inainte sa manance trebuie sa ii mai fac cu aceasta pompita ca nu poate trage lapticul, se ineaca cand sta cu gurita inchisa... Imi dau seama ca o folosesc cam des insa crede-ma te rog ca nu am alta posibilitate. Sau, oare exisita alta posibilitate sa ii scot mucii in afara de pompita asta minune???
Acuma doctorita mi-a dat FLUIMUCIL, cica sa duca mucii din nas si din gat...
Cat priveste faptul ca maine l-ar fi vaccinat, sa stii ca e adevarat! Ea l-a vazut bine pe Andrei, nicidecum bolnav... Poate asa o fi, nu stiu ce sa mai cred ca m-am cam dat peste cap.... Oricum, nu merg la nici un vaccin cu Andrei atata timp cat el nu isi revine....


lacri
eu iti recomand pt nasuc Sterimar ,este in jur de 100000 lei (apa de mare).
eu ,desi baiatul meu are 3 ani si 8 luni, niciodata nu-i dau medicamente de capul meu .si acum merg la medic de fiecare data cand vad ca incepe sa sfornaie ,daca are febra sau altele.
eu iti dau un sfat :du-te si vezi si parerea altui medic.eu am renuntat la medicul de familie de cand era Fabian bebelus ,merg numai la vaccin .
mi-am gasit un medic pediatru f bun in care am f mare incredere si mi l-a pus pe printisor de fiecare data f repede pe picioare.
desi costa dar nu ezit niciodata asa pot sta si eu linistita.
cauta un medic pediatru bun si vei vedea ca vei fi mult mai linistita atunci cand vei mai avea probleme cu puiutul.
multa sanatate


noeminora79
eu am avut probleme cu nasucul de cand sa nascut.mi sa spus sa ii pun se fiziologic in nasuc de mai multe ori pe zi,dar nu prea obtineam rezultate bune,pana cand mi sa spus de karvol.si intradevar,dupa cateva zile fetita si-a revenit.la mine a functionat bine,cu toate ca se mai intampla sa aiba nasucul infundat dar mai rar.
eu sant foarte multumita de ele.sa pui cateva picaturi pe o batistuta si sa i-o pui in patut,nu foarte aproape de caput.
multa bafta


adinell
Multumesc tuturor fetelor pentru raspunsuri, azi Andrei a fost mai binisor, si sper sa fie din ce in ce mai bine...
Sa va rasplateasca Dumnezeu pentru ca prin raspunsurile voastre mi-ati dovedit ca ati fost alaturi de mine!!!

TOMALAVINIA
Draga Adinell, si noi am trecut prin asa ceva anul trecut in vara. Fetita mea a facut o faringita acuta iar apoi o laringita. Era tare ragusita si dupa tratament timp de o saptamina era mai bine dar dr a insistat sa/i facem vaccinul de 6 luni.i/a facut vaciinul si dupa 3 zile a inceput febra. Nu scadea cu nimic asa ca ne/am internat la spital pentru investigatii. Si culmea fetita avea bronhopneumonie. I/au pus branula si i/au administrat antibioticul dearece intramuscular nu avea voie nimic sa ia. Asa ca am tras cu ea o saptamina pina s/a vindecat putin. Ne/am schimbat si pediatrul acum fetita e bine si nu am avut cu ea probleme peste iarna. Te felicit ca nu i/ai facut vaccinul, fiindca i se putea agrava boala!!!Multa sanatate!!


miria_cristina
In general, nu se dau medicamente dupa bunul plac al celor care vor sa te ajute. Eu pot doar sa-ti spun ce i-am dau pentru aceleasi simptome si i-au facut bine.

vit. C fiole 1/zi
Vibrocil pic.
Panadol 7ml 3/zi
Ketof 5ml 1/seara

Apa de mare sau Nazomerul, desi multa lume il recomanda, usuca rau nasul si iti da senzatia ca este bine, dar de fapt irita mucoasa si rinita revine, uneori mai in forta decat la inceput. Deobicei, Nazomerul se asociaza cu picaturi uleioase ca sa nu se intample ce am explicar mai sus, dar nu toti doctorii stiu sau respecta aceasta regula.

Si ii speli nasul cu ser la greu.

adinell
Acuma Andrei si-a mai revenit, nu mai are nasul ff infundat si plin de muci, numai un pic. E vesel si se joaca ca la inceput...
Problema e ca desi am gatat medicamentele demult, totusi el refuza mancarea, de orice fel... Am incercat sa ii dau in somn(si i-am tinut biberonul ca si cum ar fi suzeta), si am reusit sa il pacalim(eu si sotul). Insa parca nu pot continua sa il hranesc numai cand doarme, caci nu mi se pare normal...
Nu stiu ce mai are de data asta... Se trezeste din somn plangand... Sa fie oare dintii??? El are sapte luni si ceva, dar am dat cu mana pe gingia lui si nu e nimic diferit fata de cum era la inceput...

parpalak

Sigur ca pot fi dintii, noi am avut bale de la doua luni la 11, cind ne-au dat primii dinti. Si tot asa, nu simteam nimic pe gingie, dar parte de nopti scincite si urlate am tot avut..
Apropos de picaturi sarate, la noi se recomanda pentru hidratare, nu pentru uscare.. Posibil sa fie alta concentratie de sare.. (?)
Ce mai face puiul, papa acuma?

Mergi la inceput