Esti insarcinata? Hai la Evenimentul Odiseea Sarcinii, pe 20 Mai 2018 in Bucuresti!
Informatie de calitate, Surprize, Cadouri. Locuri limitate! Vezi aici


Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Probleme legislative

instiintare scrisa la serviciu,ca esti insarcinata

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

nitulica
nitulica


 Romania
bucuresti
(BUCURESTI)

61 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite nitulica un Mesaj Privat

instiintare scrisa la serviciu,ca esti insarcinata

buna!va rog sa-mi spuneti si mie unde este specifiat faptul ca trebuie sa-ti anunti in scris la serviciu, sefii, de faptul ca esti insarcinata!
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
lori99ursu
lori99ursu


 Romania,
135 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite lori99ursu un Mesaj Privat
Stiam ca in legea privind protectia maternitatii, cea care prevede si concediul de risc maternal. Din pacate, nu mai stiu exact numarul legii.

Lori și un îngeraș:George-Octavian ( 14.februarie.2005 )


"Daca cineva nu-ti surade, fii tu generos si ofera-i surasul tau. Nimeni nu are nevoie mai mare de un suras decat cel care nu mai poate sa surada celorlalti." Dalai Lama
Mergi la inceput
arghirmonica
arghirmonica


 Romania, cluj-napocaCLUJ
1000 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite arghirmonica un Mesaj Privat
Nu este nevoie sa faci instiintare scrisa la locul de munca ..precum ca esti insarcinata.....numai daca conditiile in care lucrezi sunt daunatoare sarcinii.Asta pentru ca tu sa fii ferita de de aceste conditii
Eu una m-am dus la personalcu asa ceva si mi-au zis sa imi vad de treba ca daca stie sefu e ok..asa ca fapt divers.
Te pup Monica 33
Mergi la inceput

Happiness_4_us

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
 Romania
7083 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiHappiness_4_us Adauga semn de carte la raspuns Trimite Happiness_4_us un Mesaj Privat
Eu stiu sigur ca anul trecut s-a facut o reglementare care prevedea exact asta, ca, salariata sa instiinteze scris angajatorul in momentul in care afla ca este insarcinata, iar instiintarea trebuie insotita de dovada medicala.

Uite aici noul cod al muncii, nu am rabdare sa caut exact, dar sigur este precizat acest lucru.


Nana Motoc
Pana la nunta...
Mergi la inceput
teo0
teo0


 Romania, bucurestiBUCURESTI
33 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
trebuie facuta instiintarea!!!! (iti da medicul un fel de adeverinta), altfel, exista riscul sa fi concediata si bai bai indemnizatie!!!
Mergi la inceput
lori99ursu
lori99ursu


 Romania,
135 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite lori99ursu un Mesaj Privat
Mi-am amintit: Ordonanta 96/2003 privind protectia maternitatii.
Este bine sa anunti in scris angajatorul si, in plus, sa aduci un document medical prin care sa se dovedeasca sarcina, pentru ca altfel nu vei putea beneficia de prevederile ordonantei, iar angajatorul va fi exonerat de obligatiile inscrise in ordonanta mai sus amintita.

Lori și un îngeraș:George-Octavian ( 14.februarie.2005 )


"Daca cineva nu-ti surade, fii tu generos si ofera-i surasul tau. Nimeni nu are nevoie mai mare de un suras decat cel care nu mai poate sa surada celorlalti." Dalai Lama
Mergi la inceput
nitulica
nitulica


 Romania, bucurestiBUCURESTI
61 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite nitulica un Mesaj Privat
multumesc pentru raspunsuri! stiam ca este specificat expres in lege de faptul ca trebuie sa-ti instiintezi sefii de starea de graviditate dar nu mai stiam unde.

mama si alexia 1,6 ani
Mergi la inceput
Loreena
Loreena


 Romania, Bucuresti
547 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Loreena  Trimite mesaj yahoo luiLoreena Adauga semn de carte la raspuns Trimite Loreena un Mesaj Privat
L E G E
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului
nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca
„Art. 20. – (1) Salariatele prevazute la art. 2 lit. c) – e) nu pot
desfasura munca în conditii cu caracter insalubru sau greu de suportat.
(2) În cazul în care o salariata care desfasoara în mod curent
munca cu caracter insalubru sau greu de suportat se încadreaza în
prevederile art.2 lit.c)-e), angajatorul are obligatia ca, pe baza solicitarii
scrise a salariatei, sa o transfere la un alt loc de munca, cu mentinerea
salariului de baza brut lunar.
(3) Denumirea si enumerarea muncilor cu caracter insalubru sau
greu de suportat la care face referire alin. (1) sunt stabilite prin normele de
aplicare ale prezentei ordonante de urgenta.”

ORDONANTA DE URGENTA nr.96 din 20 octombrie 2003
privind protectia maternitatii la locurile de munca
art.2
c) salariata gravida este femeia care anunta în scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa îi ateste aceasta stare;
Art. 3. - (1) Salariatele prevazute la art. 2 lit. c)-e) au obligatia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa le ateste starea.

Art. 7. - (1) În termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat în scris de catre o salariata ca se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligatia sa înstiinteze medicul de medicina muncii, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza îsi desfasoara activitatea.

(2) De la data primirii înstiintarii medicul de medicina muncii si inspectoratul teritorial de munca vor verifica conditiile de munca ale salariatei la termenele si în conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
Art. 8. - Angajatorul are obligatia sa pastreze confidentialitatea asupra starii de graviditate a salariatei si nu va anunta alti angajati decat cu acordul scris al acesteia si doar în interesul bunei desfasurari a procesului de munca, cand starea de graviditate nu este vizibila.
Art. 9. - În cazul în care o salariata se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e) si desfasoara la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii si alaptarii, în sensul celor prevazute la art. 5 alin. (1), angajatorul este obligat sa îi modifice în mod corespunzator conditiile si/sau orarul de munca ori, daca nu este posibil, sa o repartizeze la alt loc de munca fara riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu mentinerea veniturilor salariale.
Art. 12. - (1) Pentru salariatele care se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c) si d) si îsi desfasoara activitatea numai în pozitia ortostatica sau în pozitia asezat, angajatorii au obligatia de a le modifica locul de munca respectiv, astfel încat sa li se asigure, la intervale regulate de timp, pauze si amenajari pentru repaus în pozitie sezanda sau, respectiv, pentru miscare.
(2) Medicul de medicina muncii stabileste intervalele de timp la care este necesara schimbarea pozitiei de lucru, perioadele de activitate, precum si durata perioadelor pentru repaus în pozitie sezanda sau, respectiv, pentru miscare.


Poze cu toata Familia
Mergi la inceput
cristina_du
cristina_du


 Romania, Bucuresti
30 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luicristina_du Adauga semn de carte la raspuns Trimite cristina_du un Mesaj Privat
buna mamaici,

referitor la instiintarea cum ca sunt insarcinata....eu intai mi-am anuntat seful ( verbal nu si in scris) dupa care am mers la dep. de resurse umane si am intrebat daca trebuie sa fac o instiintare in scris cum ca sunt insarcinata...la care tipa de acolo mi-a raspuns ca nu este nevoie ..faptul ca am mers la ea si i-am spus se considera instiintare...trebuie sa-i aduc actele atunci cand o sa vreau concediu medical...deci nu cred ca trebuie instiintare...sau poate depinde de la firma la firma..
pupici si sarcina usoara viitoarelor mamici!

Cris 20+

Criss
Mergi la inceput
gio
gio

Donator Teodora
 Romania, bucurestiBUCURESTI
2535 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite gio un Mesaj Privat
Instiintare scrisa se face ceva de genul:

Subsemnata.... identificata prin.... domiciliata in ..... angajata in cadrul.... in functia de.... prin prezenta va informez conform dispozitiilor legilor in vigoare privind informarea angajatorilor de catre angajati cu privire la asigurarile sociale si protectia muncii cu privire la perioada de sarcina prenatala si postnatala, ca sunt insarcinata in luna... urmand sa nasc in jurul datei de.... conform certificarii medicale de specialitate anexata in copi xerox la prezenta.
Cu multumiri,

Se anexeaza o adeverinta medicala de la medicul ginecolog sau de familie cum ca esti insarcinata si in cate sapt. Se fac 2 exemplare care primesc numar de inregistrare (musai!!! ca asta-i dovada ca i-ai anuntat), una se depune la Personal si alta ramane la tine.

In momentul in care ai anuntat la serviciu medicul de medicina muncii e obligat in termen de 10 zile cred sa te instiinteze in scris daca exista vreun risc la locul de munca. Ai dreptul la 16 ore/luna pt doctor si analize. Plus ca n-au voie sa te concedieze ...Iar in functie de starea ta poti sa ceri reducerea programului la 6 ore sau concediu de risc maternal...Mai sunt avantaje, dar una e sa ai ceva scris la mana si alta sa ii anunti verbal si sa te trezesti concediata sau ca te invoiesc o data pt dr si dupa aia iti dau papucii.

Plus ca nu mai faci teren/ture de noapte/ ore suplimentare ..n-ai voie sa stai doar in picioare etc etc...

Cam atat stiu, daca stie cineva mai multe sunt si eu interesata...I want a permanent vacation...
Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com