Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Cum se face rahatul?

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

devylla
devylla
mama gazelor migdalate

Donator desprecopii.comDonator Teodora
Membru din:06/03/2005

 Japan
Am fost odata-n capitala...

3535 Mesaje
7 Prieten(i)

Trimis la - 24/05/2006 :  10:00:41 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Visiteaza pagina lui devylla Adauga semn de carte la mesaj Trimite devylla un Mesaj Privat

Cum se face rahatul?

Acesta e intrebarea...stie cineva vreo reteta pt prepararea rahatului?

japonia prin ochii unui amator


sabina

      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

akella
same as it never was

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:16/02/2006
 Romania, bucurestiBUCURESTI
2070 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  10:10:00 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui akella  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui akella  Trimite mesaj yahoo luiakella Adauga semn de carte la raspuns Trimite akella un Mesaj Privat
Rahat turcesc

Ingrediente: 2 cani apa (500 ml.), 4 cani zahar (800 gr.), coaja si zeama de la 1 lamaie si 1 portocala, 8 pliculete de gelatina (55-60 gr.), 6 lg. rase amidon, 2 lg. rase faina alba, 10 lg. gem de fructe (diferite culori ca zmeura, portocale), 1 lingurita de vanilie, colorant

Se prepara o tava cu pereti de 2-3 cm. Se unge tava cu ulei dupa care se taie foaie de aluminiu care sa acopere tot fundul tavii, dupa care se unge si aceasta cu ulei.
Intr-o cratita se pune la fiert apa, zaharul, zeama si coaja de citrice, vanilia si se fierb cam 5 minute la foc mijlociu sau pina lichidul devine foarte siropos.
Se dizolva gelatina in putina apa calda cit sa fie umeda si foarte groasa, se adauga la sirop, mestecati pina se dizolva bine. Se dizolva si faina amestecata cu amidonul in apa rece atit cit sa devina ca o pasta groasa si curgatoare. Se adauga la sirop in timp ce mestecati.
Lasati sa dea in clocot 2-3 minute.
Se adauga gemul de fructe se lasa inca 1-2 minute pe foc dupa care se da de-oparte.
Adaugati colorantul dorit pina obtineti culoarea necesara.
Se strecoara siropul prin sita si se pune in tava preparata. Se da la frigider 48 de ore.
Se taie rahatul in bucati mici de 2x2 cm si se pudreaza din plin cu zahar pudra pe toate partile.
Se aseaza pe tavi cu zahar si se da neacoperit la loc racoros pt 3-4 zile. Se controleaza tot timpul pina simtiti la deget ca a prins crusta. Daca zaharul pudra se topeste pe ici pe colo se adauga.
Se pastreaza in cutii preferabil de carton, cu cit are mai mult aer cu atit mai bine.
Daca se intareste foarte mult se poate transfera in cutii de metal, pudrat din plin cu zahar amestecat cu 1 lingura de amidon.
Feriti-l de umiditate.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
devylla
devylla
mama gazelor migdalate

Donator desprecopii.comDonator Teodora
Membru din:06/03/2005
 Japan, Am fost odata-n capitala...
3535 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  10:14:57 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui devylla Adauga semn de carte la raspuns Trimite devylla un Mesaj Privat
akella merci frumos.suna excelent reteta...insa cu ce as putea inlocui amidonul...caci aici nu am auzit inca de el.

japonia prin ochii unui amator


sabina

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

akella
same as it never was

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:16/02/2006
 Romania, bucurestiBUCURESTI
2070 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  10:26:28 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui akella  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui akella  Trimite mesaj yahoo luiakella Adauga semn de carte la raspuns Trimite akella un Mesaj Privat
N-am idee cu ce-l poti inlocui. La mancaruri, stiu ca-l poti precipita din cartofi, dar nu stiu daca merge la dulciuri. Intreaba totusi prin supermarket-uri, poate gasesti. Ar trebui sa aiba si japonezii amidon alimentar. Daca nu, iti trimitem noi din Romania...
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  10:29:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
Sabina cum sa nu gasesti mama amidon? eu stiu ca se foloseste la 50% dintre sosurile orientale. maizena e alt nume, poate il gasesti asa. ia mai cauta putin prin rafturi.
Akella tu ai facut reteta asta? ti-a iesit bine?
unele cunostinte de-ale mele au incercat sa faca rahat (aflandu-se prin strainataturi) dar nu prea au reusit....a iesit ok si nu prea. pana urma au cautat magazine turcesti....si au gasit facut gata

Roxana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

akella
same as it never was

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:16/02/2006
 Romania, bucurestiBUCURESTI
2070 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  10:35:03 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui akella  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui akella  Trimite mesaj yahoo luiakella Adauga semn de carte la raspuns Trimite akella un Mesaj Privat
Roxana, o singura data am facut rahat in casa si mi-a iesit - norocul incepatorului! Pot sa-ti spun ca e foarte bun de mancat ca atare, dar se fleoscaie atunci cand vrei sa-l pui in cornulete, prajiturele etc.
Noi cel mai tare ne dam in vant dupa halva...
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
devylla
devylla
mama gazelor migdalate

Donator desprecopii.comDonator Teodora
Membru din:06/03/2005
 Japan, Am fost odata-n capitala...
3535 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  11:09:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui devylla Adauga semn de carte la raspuns Trimite devylla un Mesaj Privat
am sa caut mai bine...am gasit si cum se numeste...deabia astept sa vad daca-mi iese.tineti pumnii

japonia prin ochii unui amator


sabina

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  12:13:19 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
tinem, tinem! distractie placuta
akella, am inteles, multumesc de raspuns.

Roxana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
furni
furni
membru junior


Membru din:09/10/2003
 Romania, bucurestiBUCURESTI
557 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  12:33:27 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui furni Adauga semn de carte la raspuns Trimite furni un Mesaj Privat
Da' de'a gata nu gasesti ?

Mai bine ai ruga sa-ti trimita o cutie din Romania, decat sa-ti complici existenta.

Te pup.


http://community.webshots.com/user/furni001
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Daneza 13
Daneza 13
nou venit


Membru din:01/01/2005
 Canada, Montreal
92 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/05/2006 :  23:32:24 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiDaneza 13 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Daneza 13 un Mesaj Privat
Akela, reteta asta am gasit-o si eu, pe alt site (identica) , e reteta Mamei Celeste, care o are de la o prietena din Turcia....Si eu l-am facut si mi-a iesit super, dar din pacate nu merge folosit decat la retete ce nu necesita coacere, gen salam de biscuiti. Ar merge inlocuita gelatina, care se topeste la cald, cu glucoza (corn syrup)..Dar e de incercat,chestia asta.

o alta reteta, gasita tot acolo, pe care inca n-am probat-o...dar urmeaza:
Rahat Lookum
450 g amidon de grau (scrobeala); 3,750 kg zahar; 6,250 kg apa; 6-8 g ceara alba de albine (sau crema tartar); 2 batoane de vanilie
Amidonul se dizolva cu apa intr-un cazan mare cu fundul intins. Se pun apoi restul ingredientelor, se aseaza pe un foc potrivit si se amesteca cu o lopatica de lemn, lata cu gaura la mijloc, facuta anume pentru rahat (eu m-am dotat deja cu una). Se amesteca continuu, fierbandu-l pana face basici. Daca aruncam o basica ea ramane intacta, nu se sparge. Atunci este gata. Se toarna intr-o forma patrata unsa cu ulei.
Se poate colora, eventual cu coloranti, diverse culori.

Dana lui Tudor(25.09.2003) si Mara (28.06.2005)
http://community.webshots.com/user/daneza13
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com