Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

In sfarsit reteta pt Croissant

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2

michelle7
michelle7
membru senior

Donator desprecopii.com
Membru din:24/08/2005

 USA
Seattle

3264 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 28/04/2006 :  21:35:19 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite michelle7 un Mesaj Privat

In sfarsit reteta pt Croissant

am gasit in sfarsit reteta pt croissant .am facut azi si au iesit f. f. bune.
Trebuie sa respectati reteta pas cu pas altfel nu iese

1 plic de drojdie uscata se pune in 1/4 pahar apa calduta+ 1 praf de sare + 1 lingura de zahar - se lasa 5 minute pana face bule

2 pahare de faina ( faina trebuie cernuta inainte de masurare si sa fie 2 pahare fix) + 1/2 pahar lapte caldut + 3 linguri de ulei + 1 lingura de zahar + 1 lingurita de sare + maiaua de drojdie.

se framanata pana devine omogen aluatul. aluatul iese f. moale asa ca framantarea se face prin trantire pe tabla . (trantiti aluatul tinand de un capat , ridicati, trantiti din nou etc)
se lasa la dospit minim 90 de minute pana isi dubleaza volumul.
dupa dospit se baga la frigider o ora

dupa o ora se ia 1/2 pachet de unt ( 125 grame , 1 stick de unt pt americance ) se framanta usor cu podul palmei (ca sa devina maleabil dar sa ramana rece).
se intinde aluatul intr-un cerc cu diametrul cam de 25 cm. se pune untul in mijloc si se aduna marginile in jurul untului ca sa se formeze un plic dreptunghiular plicul se intinde intr-o foaie cam de 30 cm lungime si 15 cm latime.
se impatureste in trei ( dreapta se pliaza peste stanga pe lungime) . se roteste 90 de grade se intinde din nou ( cat sa se vada untul prin aluat) si se impatureste inca o data in 3 ( ca sa se formeze din nou un dreptunghi ) si se baga la frigider 2 ore
dupa ce s-a racit se repeta pasii de mai sus ( cele 2 impaturiri) si se baga din nou in frigider 2 ore


se unge o tava cu unt . se intinde aluatul intr-o foaie cam de 30 cm lungime si 15 latime si se taie in doua. jumatate se baga la frigider(ca sa se pastreze rece pana lucrati cu cealalta jumatate)
din jumatatea ramasa se taie 3 dreptunghiuri pe care dupa aceea le intindem pe fiecare ca sa obtinem un patrat. patratul se taie in diagonala in 2 triunghiuri care se ruleaza de la partea mai lata spre varf ca sa se formeze croissantul . din cele 2 jumatati obtinem in total 12 croissante.
croissantele se lasa 30 de minute la dospit dupa care se baga in cuptor la 475 grade F ( 245 Celsius- adica foc iute). se lasa 10-12 minute. ( se pot unge cu un albus de ou amestecat cu o lingura de apa eu am uitat pasul asta)
din acelasi aluat se pot face crenvursti in foietaj


va pun si poze cu crossantele

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mary_allen1978/album?.dir=/1933re2


o mica observatie. croissantele voastre ar trebui sa iasa mult mai bine ca eu n-am avut rabdare sa fac triunghiuri isoscel. ale mele au fost mai ascutite si de aceea croissantele au iesit scurte.
iarasi mi se par cam pline de unt o sa incerc data viitoare cu 1/2 cantitate de unt. de asemenea cuptorul meu a cam ars pe fund croissantele in doar 10 minute asa ca data viitoare o sa incerc sa le fac la 450 F) reteta o am de pe un CD al Juliei Child .
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

Editat de - michelle7 on 28/04/2006 22:08:03
ninocikap
ninocikap
membru matur


Membru din:05/08/2004
 Romania, Ploiesti
2170 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 28/04/2006 :  21:42:52 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luininocikap Adauga semn de carte la raspuns Trimite ninocikap un Mesaj Privat
dar paharul cat are...? sau nu conteaza daca folosim acelasi pahar si la faina si la apa, si la lapte...?

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 28/04/2006 :  21:44:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by ninocikap

dar paharul cat are...? sau nu conteaza daca folosim acelasi pahar si la faina si la apa, si la lapte...?

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze



un pahar are 250 ml.



      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ninocikap
ninocikap
membru matur


Membru din:05/08/2004
 Romania, Ploiesti
2170 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 28/04/2006 :  21:47:36 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luininocikap Adauga semn de carte la raspuns Trimite ninocikap un Mesaj Privat
multumesc ..poate ma apuc de ele curand...

crezi ca se poate pune si ceva umplutura la ele...?

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 28/04/2006 :  21:55:23 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
pai se pot umple cu ciocolata, branza etc. dar cred ca trebuie sa ai mare grija la rulat. cred ca trebuie sa pui branza la margine si sa lipesti bine dupa primul rulat sa nu iasa umplutura. oricum sunt foarte bune si fara umplutura datorita untului. poti sa pui dulceata pe ele si sa le mananci cu cafea cu lapte pt un mic dejun francez



      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 29/04/2006 :  08:03:06 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
am mai facut o tura azi cu stafide. inainte de ultima impaturire am presarat pe aluat stafide rehidratate si am facut poze cu toti pasii.
PS cuptorul meu pare sa arda la 475 asa ca am copt la 460 dar data viitoare incerc 450 .




Editat de - michelle7 on 29/04/2006 08:06:03
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 29/04/2006 :  08:27:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Michelle, ce rabdare ai avut sa faci croissantele, jos palaria. Eu n-am curajul sa ma apuc de ele, desi am studiat destule retete, mai simple si mai complicate, prefer sa le cumpar, daca am pofta.

------------------
Numai bine,

Natalia
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 29/04/2006 :  09:20:46 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
doar asteptarea e problema. de muncit insa nu muncesti mai mult de 30 de minute in total



      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

katty
Carpe diem!

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator TeodoraDonator proiect ursici
Membru din:30/09/2002
 Romania, bucurestiBUCURESTI
3934 Mesaje
20 Prieten(i)
Trimis la: - 29/04/2006 :  16:16:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luikatty Adauga semn de carte la raspuns Trimite katty un Mesaj Privat
Wow, cum arata!
Salivezi numai cand le vezi!
Dar procesul tehnologic pare cam greu (sau gresesc?)! Trebuie sa ai rabdare multa ca sa le faci, dar cred ca merita efortul!
Michelle7, cam cat dureaza de cand te apuci si pana le vezi pe masa?


Catalina & Andrei (3ani si 8 luni)




"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."
(Einstein)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

aime
spring time

Donator desprecopii.com
Membru din:28/11/2003
 Romania
3745 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 29/04/2006 :  17:03:57 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui aime Adauga semn de carte la raspuns Trimite aime un Mesaj Privat
F apetisante!
Este ceea ce numim noi aluatul frantuzesc, cam asa cred...si cu unt ies delicioase (eu am reteta cu untura, ptr pateuri)...le fac si eu negresit.

aime
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 29/04/2006 :  19:45:16 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
pai timpii sunt asa
preparat aluatul 10-15 minute (inclusiv cu pregatirea ingredientelor)
dospit 90 de minute
racit aluatul 60 de minut
untul +primele 2 plieri 5 minute
racit 60 min-120 min
urmatoarele 2 plieri 5 minute
racit 60 -120 min
intins foaie si preparat croissante - 15 minute
dospit 30 minute in tava
copt 10 minute.

puteti prepara seara aluatul si sa faceti si plierile ( nu e obositor si ia putin timp) iar dimineata sa pregatiti croissantele + dospit + copt.


Oricum va asigur ca e o reteta extrem de usor de facut si nu se munceste mult la ea. singurul dezavantaj e asteptarea.


Editat de - michelle7 on 29/04/2006 19:48:16
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com