Mango-cand e copt?

Mango-cand e copt? | Autor: Teodora D.

Link direct la acest mesaj

Am cumparat un mango pt. prima oara :), are coaja tare, verde inchis, dar nu stiu daca e copt sau nu. La o cautare pe google am gasit doar ca ccc coaja poate avea diverse culori, ca mango se consuma copt si intr-un singur loc scria ca e copt cand coaja e portocalie-rosiatica; dar daca are diverse culori,toate devin portocalii cand se coc?
Va rog sa ma lamuriti daca puteti. M-ar mai interesa si cat rezista in frigider fructul o data inceput. Multumesc!


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Am dat o cautare pe google (nu acum, ci mai demult, cand mi-am pus si eu aceeasi intrebare) si am aflat (de pe un site nemtesc) urmatoarele: fructul e copt, atunci cand are culoarea galbena, portocalie sau rosiatica....in nici un caz culoarea verde. Chiar se preciza, ca daca fructul are si o pata verde si una rosiatica, inseamna ca totusi nu este copt.

Un alt indiciu, ar fi ca trebuie sa fie relativ moale: la o usoara apasare, coaja trebuie sa "cedeze".

Si nu in cele din urma iti dai seama dupa miros. Daca e copt, miroase (a mango )de la un metru.


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

cand culoare este spre portocaliu, aramiu si este moale, ca o caisa coapta.


Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Sunt mai multe tipuri de mango. cel mai frecvent intalnit in europa si sua e cel verde care e copt cand e usor moale, ca si o piersica. Noi de obicei gasim mango verde necopt si il las pe frigider ( ca sa fie mai sus unde e mai cald) vreo 4 -5 zile si atunci devine numai bun de mancat( se face galben-verzui la culoare ) . Daca e tare , are gust ca si o piersica necoapta, cand de fapt trebuie sa fie zemos si dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

E un picut mai moale cand e copt! Coaja e de diferite culori! Nu te poti lua dupa coaja. Eu am mancat dar e un dulce destul de curios. Nu mi a placut!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Teodora, trebuie sa fie molicel la apasare. nu ff moale! nu conteaza culoarea cojii, sunt de diferite soiuri.
de tinut in frigider presupun ca il poti tine de pe o zi pe alta, invelit in folie. dar nu sunt sigura, Patrick mananca unul odata deci nu l-am pastrat niciodata asa.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Subiect de mare exceptie, nu glumesc nu fac misto. Si fin'ca tot mi s-a ridicat mingea la plasa (merci Teo, ca nici io nu stiam cum e mango can' e copt) va intreb ca taranu': nene, da' nuca de cocos cum arata cand e coapta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:



Si eu tot asa stiu ca trebuie sa fie galben portocaliu si sa fie molicel la pipait.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

HAHAHAHAHAHA

Sunteti mortale!!!!!

am ras cu lacrimi, MANGO se poate manca verde cu sare (are gustul caiselor crude) este un deliciu pentru femeile insarcinate in perioada noseelor!!

Mango poate avea culoarea verde -rosiatic sa sa fie putin moale inseamna ce este copt(acest mango este mango de "primavara" adica se coace din decembrie pana in marie.

Mango portocaliu-aramiu este mango de septembrie si se poate manca atunci cand este putin moale sau tare,mie imi place amnadoua!

Cat despre nuca de cocos daca a cazut singura din copac e mai mult decat coapta!!!!atentie la plajele din caraiibe acolo te poti trezi oricand cu un cocos copt pe cap!!!!
Deci cocosul trebuie sa fie mare cat un pepene si verde ,se scoate coaja verde si se sparge coca aia tare cu o sabie daca aveti intr-un anume punct al fructului!!!
Laptele de cocos este un super aliment,dar ma refer la parte alba din interior;
se freaca cu o lingura si o scoateti din coca ,o amestecati cu un litru de apa si o frecati cu mana;
dupa ce devine alb ca laptele strecurati-l ,se poate servi rece ,eu il folosesc la marinat carne de pui sau la facut sosuri curry!!

pofta buna


http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

APROPOS

SE MANANCA FARA COAJA CAND E COPT
SE POATE MANCA CU COAJA CAND E CRUD DAR TRE SA FIE fruct MANGO MIC!!!


http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Fetelor, multumesc! Mangoul meu e tot verde, dar moale, azi ii dau piticului putin sa nu faca vreo reactie alergica, restul maine. Eu am citit ca are gust de brad, ramane de vazut; ca miros de ex. nu are deloc.

quote:
Originally posted by bruxinha

Subiect de mare exceptie, nu glumesc nu fac misto. Si fin'ca tot mi s-a ridicat mingea la plasa (merci Teo, ca nici io nu stiam cum e mango can' e copt) va intreb ca taranu': nene, da' nuca de cocos cum arata cand e coapta??


Bruxi, m-am bucurat sa-ti citesc ieri doua postari, nu stiu unde ai stat ascunsa o vreme. Despre nuca de cocos stiu ca daca are culoare maro si peri e coapta. Pt. mine gustul ei a fost o mare dezamagire.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput