Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

pandispan si chec

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2


lunna27
incerc sa fiu optimista!


Membru din:24/07/2005

 Romania
piatra-neamt
(NEAMT)

3418 Mesaje
3 Prieten(i)

Trimis la - 09/03/2006 :  10:19:28 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite lunna27 un Mesaj Privat

pandispan si chec

Ajutati-ma si pe mine cu o reteta de pandispan sau de chec.Am cautat pe aici dar nu am gasit...

luna
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

eveline
never give up!


Membru din:07/11/2003
 Romania, suceavaSUCEAVA
4158 Mesaje
8 Prieten(i)
Trimis la: - 09/03/2006 :  10:40:19 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite eveline un Mesaj Privat
Iata cum il fac eu...e usor, ieftin si iese super:
- 1 pachet de margarina (sau o cana de ulei) se freaca cu 2 cani zahar;
- se pun pe rand 4 oua frecandu-se in continuare;
- se adauga 1 lingura praf de copt (bicarbonat);
- se adauga 1 cana lapte;
- arome (vanilie, coaja portocala, lamaie....ce vrei tu, ce-ti place);
- se pun 4 cani faina.
Se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa si tapetata, de chec (cozonac). Eu pastrez vreo 2 linguri de compozitie in care pun o lingurita doua de cacao si torn peste cea din tava care este alba....iese checul, astfel, cu model (maro in galben).
O tin la cuptor cam o ora la foc potrivit....oricum, o mai incer cu scobitoarea din cand in cand (incepand de pe la 40 minute)....depinde de cuptorul fiecaruia.
Cand e gata pudrez cu zahar pudra si.....POFTA BUNA!

Ana si Bianca-iubita

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Carmen_Marieta
membru matur


Membru din:01/11/2005
 Romania, Bucuresti
2178 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 09/03/2006 :  11:24:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCarmen_Marieta Adauga semn de carte la raspuns Trimite Carmen_Marieta un Mesaj Privat
uite si de la mine o reteta :
Pandispan cu apa
4 oua/6linguri apa/205gzahar/250g faina/esente/si cine vrea fructe/stafide/nuci
se separa galbenusurile intr-un vas adanc.se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,se adauga zaharul si se continua operatia,pana cand zaharul nu se mai simte in compozitie,iar amestecul devine alb.albusurile se bat spuma si se pun peste amestec,apoi se adauga faina ,proaspat cernuta.se omogenizeaza amestecul,se pune un praf de sare si un plic de zahar vanilat [orice esenta].se toarna compozitia intr-o tava tapetat cu unt si faina.se tine la cuptor 30 min la foc potrivit.se pot folosi si fructe,nuci stafide....etc.fructele se dau prin zahar sau faina cand se pun peste compozitie

pofta buna

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran mariussimiuc
as vrea sa fiu,dar nu-s

Donator desprecopii.com
Membru din:03/11/2004
 Romania, iasiIASI
15892 Mesaje
21 Prieten(i)
Trimis la: - 09/03/2006 :  12:31:54 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mariussimiuc  Trimite mesaj yahoo luimariussimiuc Adauga semn de carte la raspuns Trimite mariussimiuc un Mesaj Privat
Pandispan cu suc de portocale
Aromat si cu gust puternic de portocale, nu mai necesita insiropare



3/4 pahar suc de portocale
1/3 pahar ulei
1,5 pahar zahar
6-7 oua
3 lingurite praf de copt
2 pahare faina

Se amesteca uleiul, sucul, galbenusurile si 1 pahar de zahar. Se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Se bat separat albusurile cu o jumate de pah. de zahar. Se amesteca cu grija cele 2 compozitii.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace la foc moderat (circa 180 grade C). In timpul coacerii sa nu fie zgomote puternice la bucatarie (trintit de usi, bocanituri, etc.), ca se poate lasa pandispanul.

Aceasta este reteta de la Natalia pe care o gasesti si aici

Eu mai fac si asa:
6 oua
6 linguri de zahar pudra
6 linguri de apa minerala
6 linguri de ulei
6 linguri de faina
Bat albusurile spuma tare cu zaharul apoi adaug pe rand celelalte ingrediente.Acest aluat l-am facut si cu mere si cu branza si simplu.E foarte usor si rapid de facut.




Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Happiness_4_us
Mamica stelelor A&M !

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:04/03/2006
 Romania
7083 Mesaje
78 Prieten(i)
Trimis la: - 09/03/2006 :  16:18:08 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiHappiness_4_us Adauga semn de carte la raspuns Trimite Happiness_4_us un Mesaj Privat


Uite si reteta pe care o folosesc eu:
8 oua
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana faina
2 pliculete zahar vanilat Dr Oetker
5 linguri de apa calduta
5 linguri ulei

Se separa albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat cu mixerul spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Separat intr-un castronel se amesteca galbenusurile, uleiul, apa calduta si zaharul vanilat. Dupa ce se omogeniseaza se toarna peste bezea si se mixeaza in continuare adaugandu-se faina.
Se unge o tava cu Rama Yogurta se toarna compozitia si se da la cuptorul incalzit in prealabil.
Se coace la 140 grade circa 45 minute.
Pofta buna!



Nana Motoc
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
yh
yh
nou venit


Membru din:15/02/2006
 Romania, braila
45 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 20/03/2006 :  21:36:00 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj AOL luiyh    Trimite mesaj ICQ luiyh  Trimite mesaj yahoo luiyh Adauga semn de carte la raspuns
reteta mea pentru chec:
8 oua
2 cani de zahar
2 cani de faina,
1 cana de ulei,
1plic praf de copt stins in otet, bors,lamaie,
esente, cacao
bati bine ouale cu zaharul la robot sau mixer,adaugi uleiul , praful de copt ,esenta ,si faina pe care o amesteci cu telul de sus in jos asta e important cum amesteci faina .Opresti putina compozitie care o amesteci cu cacao si le pui in 2 forme la bagi in cuptorul incins cam 40-50 minute depinde de aragaz .pofta buna
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
DanielaLaura
DanielaLaura
membru incepator


Membru din:25/12/2005
 Romania,
107 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 21/03/2006 :  18:51:20 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Pandispan:4-5 oua, o cana cu zahar tos, o cana cu faina, unt (margarina) pentru uns tava
-se separa galbenusurile de albusuri
-se bat spuma albusurile cu mixerul dupa care se toarna usor in ploaie zaharul putin cate putin si se bate in continuare
-galbenusurile se adauga in albusurile cu zahar deja batute bine dar se amesteca cu lingura de lemn incet intr-un singur sens
-apoi se adauga faina ploaie putin cate putin amestecand tot cu lingura de lemn
-se poate folosi esenta de vanilie sau orice alta esenta preferi
-se toarna compozitia intr-o tava pentru pandispan care a fost mai intai unsa cu unt (se poate tapeta tava unsa cu hartie de copt sau cerata)
-se pune la cuptor la foc potrivit
Aceasta reteta o folosesc si pentru a face blat de tort.
Spor la treaba!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

osna
mamica fluturasului Matei


Membru din:11/01/2003
 Germany, resita/paderborn
3223 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 21/03/2006 :  18:56:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite osna un Mesaj Privat
am facut ieri dupa amiaza aceasta prajitura,de fapt este mai mult un chec dar este foarte fin si mi-a placut mult de tot.

3oua
125g unt
150g zahar
200g faina+1/2 dintr-un plicluet de praf de copt
3linguri lapte(eu am pus suc din compot)
1compot pere,dar merge cu orice fructe

am pus la robot ouale intregi,untul cubulete,zaharul,faina,praful de copt si zeama de compot,le-am amestecat 2min la viteza mare.am turnat amestecul in forma de tort,unsa si pudrata cu faina si am pus desupra jumatatile de pere bine scurse de zeama.si am copt vreo 35 min.

rece am pudrat cu putin zahar vanilat.

15




      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Happiness_4_us
Mamica stelelor A&M !

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:04/03/2006
 Romania
7083 Mesaje
78 Prieten(i)
Trimis la: - 21/03/2006 :  19:09:28 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiHappiness_4_us Adauga semn de carte la raspuns Trimite Happiness_4_us un Mesaj Privat


Vai, pandispanul cu suc de portocale a iesit demential.
Beton reteta.

Nana Motoc
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Alyssa
Alyssa
Pasarea Pheonix

Donator desprecopii.com
Membru din:24/10/2003
 Canada,
1320 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 26/03/2006 :  01:58:43 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alyssa un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by NanaMotoc



Vai, pandispanul cu suc de portocale a iesit demential.
Beton reteta.

Nana Motoc



Beton armat!!!

Am facut-o si eu si a iesit super! Multumesc!

Alice
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 26/03/2006 :  09:51:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Nana, Alice, ma bucur tare mult ca v-a placut reteta, e pandispanul meu preferat

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com