Clubul cititoarelor (4)

Clubul cititoarelor (4) | Autor: Teodora D.

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55180&whichpage=1" target="_blank">Partea a II-a
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62075&whichpage=1" target="_blank">Partea a III-a
Cititoarelor, va invit la povesti despre lecturi!


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Ultima postare de la partea a treia e semnata Ralucami:

quote:
Originally posted by ralucami

Salut!

Am vazut ca v-a placut tare de tot "Ca apa pentru ciocolata" si azi am reusit sa o termin si eu. Merita intr-adevar citita, pe mine cel putin m-a prins asa de tare ca nu am lasat-o jos pana nu am terminat-o. "La fel de iute ca dorinta" e scrisa in acelasi stil?

Intreba cineva ce am mai citit: saptamana asta am terminat "Clubul norocoaselor" de Amy Tan si saptamana trecuta Sophie Kinsella- "Cumparaturi la New-York"-sau ceva de genul . Daca pe prima o recomand si eu la randul meu , pe cea de-a doua ( a Sophiei Kinsella) nu. Am inteles ca a fost best seller , ca a fost super bine cotata, dar pe mine sincer nu m-a prins deloc deloc, ba chiar la un moment dat incepuse sa ma enerveze. Actiunea e trasa de par in multe locuri si e scrisa intr-un stil super lejer care mai mult m-a obosit decat m-a relaxat.

Acum m-am apucat de "O istorie scandaloasa a imparatilor romani " de Antony Blond. Stiu ca o mai citea cineva dar am vazut ca nu a mai scris nici o impresie de final.

Lectura placuta tuturor si sa stiti ca , desi de multe ori nu scriu va citesc cu mare placere si majoritatea cartilor le cumpar in urma recomandarilor voastre.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!


Ralucami, eu am scris despre cartea lui Anthony Blond, o am pe raft si asteapta sa fie citita. Poate imi spui tu cum ti s-a parut.
Eu mai am cateva pagini din "Amintiri din pribegie" a lui Neagu Djuvara si, in paralel, sunt la jumatatea cartii "Vremea minunilor" a lui Catalin Dorian Florescu, roman stabilit in Elvetia, care povesteste intr-un stil f. placut, plin de umor, despre Romania copilariei sale(este nascut in 1967), despre incercarile de evadare din ea, aducandu-i si un emotionant elogiu tatalui sau; cartea a luat o multime de premii in Elvetia si mi-a fost recomandata de o prietena de pe DC, careia ii transmit o daca citeste cumva aici.




Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

nu stiu daca se potriveste exact aici...dar astazi cautand pe net versuri de Nichita Stanescu(pentru o frumoasa bruneta cu sange de grecoaica de pe DC) am dat peste linkul asta care mi-a umplut sufletul de bucurie: http://www.romanianvoice.com/poezii/index.html

are poezii minunate de Alecsandri, Minulescu, de o multime...nu radetzi dar dintr-odata m-a apucat un entuziasm de a citi...imi dau perfect seama ca nu seamana cu cartile minunate vechi, cu pagini ingalbenite, multe luate din colectia "biblioteca pentru toti"...pe care le citeam in pat, sau la masa...era parfumul acela al timpurilor devoratoare de cultura, cum altceva nu aveam...citeam la masa si mama ne certa sa nu putem mancare pe ele, sora mea ma certa ca puneam cartea despartita cu fata in jos, in loc sa folosesc un semn de carte care de multe ori era o rigla sau un calendar din acela micutz...ce pacat ca asa e greu de redat frumusetea aceea a zilelor de primavara mustind de viata sau zile de vara lenese, cand fiind in vacanta la tzara citeam orice carte apucam din biblioteca tatalui meu din casa bunicilor, inclusiv carti ciudate de calatorii (tin minte unele despre Polinezia sau Amazon)sau carti de apicultura si agricultura, aste erau alea bunicului, dar totusi noi ne uitam la poze, pentru noi totul era asa de interesaaaaaaant la varsta aceea

pentru mine si poate pentru alte fete, care nu ne-am putut cara toate cartile aici, e de nepretuit sa citesc, carti romanesti, mai ales cele care faceau parte din bibliografie si Doamne cum le mai uram la vremea cand ele erau obligatorii si cum le savurez acum



t-rex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si eu citesc acum "Clubul norocoaselor" la sugestia voastra si vreau sa va multumesc pentru idee.
De altfel mi-am facut o lista cu cartile pe care voi le-ati considerat interesante.
Pupici


Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciciep spune:

Salutare!
La sugestia voastra am inceput sa citesc Haruki Murakami - "Padurea norvegiana"!! Sunt cam pe la jumatate, o citesc pe calculator si sunt EXTAZIATA!!! Mi-e greu sa ma opresc si sa mai fac si altceva (de exemplu, sa muncesc )...
Multumesc mult celor care au recomandat-o

Miresica de 1 al lui Cuptor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

fetelor, cer scuze daca s-a mai postat acest articol, recunosc umil ca-n ultimul timp am neglijat subiectele cu bulina verde ( Teodoro) dar promit ca recuperez.

Consumabilele literaturii sau lecturile de care ne e rusine :

http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?id=1244

Dosar realizat de Elena Vladareanu



Nu-mi este deloc rusine de lecturile mele „rusinoase“ - Liviu Antonesei
Ascunzatoarea Contesei de Montespan - Nora Iuga
Gata! - Robert Balan
Lecturi rusinoase - Radu Pavel Gheo
Luffa, „specificul national“ si „inmormoloceala“ - Simona Popescu




fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Lena, tare frumos ai mai scris!
Adusco, si tie si sper sa te mai vedem pe aici. Nu stiam de articolul respectiv, dar m-a amuzat si mi-a dat o tema de gandire- cu care dintre lecturile mele imi e rusine? Am ajuns la concluzia ca nu imi e rusine cu nici una si sunt de acord in acest sens cu un pasaj din link-ul de mai sus:
"Cartile rusinoase, din punctul meu de vedere, sint cele care ne pot transforma in niste fiinte monstruoase (exista si o monstruozitate culturala): carti prost citite, carti care n-au nici o legatura cu noi si pe care le citim din ignobil snobism, carti citite ca sa fii in rindul lumii, cartile care tin de-o moda, cartile turmei, carti care-ti fura personalitatea, care te transforma in slujitor, carti care te supun, care nu te elibereaza, carti care fac din tine o maimuta sau un papagal, cartile care umfla falsa constiinta, carti care te pierd. Sint carti de autori cunoscuti, carti, pentru unii, importante, carti „curriculare“.
Iar fraza urmatoare mi s-a parut amuzanta:"Cunosc atitia oameni care nu se rusineaza ca nu citesc, incit nu mi-a trecut prin cap ca ar fi cazul sa-mi fie rusine fiindca citesc ceva anume. Indiferent ce... sau aproape."
Cat despre lecturile "de relaxare", cu care cu totii mai "pacatuim", iarasi mi-a placut urmatorul fragment:Cred ca fiecare dintre noi si-a citit norma de carti proaste sau de consum, care nu-s neaparat proaste. Ca pe unele le mai ascundem, sau nici macar nu le ascundem, in biblioteca, ca sa le mai recitim... asta tine de o nostalgie a lecturilor unui anumit moment. Sau, in alte cazuri, de nevoia de lectura lejera, fara obligatii. De prea multe ori oamenii de cultura se simt siliti sa citeasca pentru ca sa „invete“ ceva sau sa „descopere“ altceva. Cind obosesti, parca iti vine sa-ti mai si odihnesti ochii pe niste foi ce nu te obliga la nimic, dintr-o carte la care poti renunta oricind si de la care nu astepti nici o revelatie. E un fel de terapie a glandei lecturale, o baie odihnitoare a creierului intr-o lectura lipsita de surprize. Desi intre timp a aparut televizorul...
Articolul de mai sus mi-a dat si ideea sa va intreb daca ati citit ceva de John Le Carre si cum vi s-a parut?
Si pt. ca ruleaza la cinema un film cu Reese Whiterspoon, realizat dupa un roman al lui www.edituratrei.ro/product.php/Te_voi_revedea._Continuarea_romanului_%84%26%23350%3Bi_dac%26%23259%3B_e_adev%26%23259%3Brat%85%26quot%3B/1961/" target="_blank">Marc www.edituratrei.ro/product.php/%CEn_alt%26%23259%3B_via%26%23355%3B%26%23259%3B/1953/" target="_blank">Levy, am avut ocazia sa tot citesc in ultima vreme despre acest scriitor, la modul laudativ; l-a citit cineva?


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Adusco ce articol frumos!!!! suuper, multumesc!
Teodora, de ce film spui tu? ca eu nu stiu decat de "vanity fair" dupa Thackeray....cred ca am ramas de tot in urma la capitolul asta!
in alta ordine de idei, aseara am terminat "dupa cutremur" a luil Murakami, o recomand cu caldura. de ce? pentru modul superb de a descrie realismul relatiei dintre doua persoane (fie ei sotie si sot, mama si fiu, barbat si femeie intalnita in aeroport, intamplator....), a legaturii subtile si ciudate cu realitatea....care niciodata nu e prezentata in mod clar, cid oar sugerata....nota 120!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Roxana, e vorba de filmul www.imdb.com/title/tt0425123/" target="_blank">acesta, cred ca la noi titlul e " Si daca e adevarat". Astept cu nerabdare sa apara pe dvd ca sa-l vad si eu.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

Roxana, e vorba de filmul www.imdb.com/title/tt0425123/" target="_blank">acesta, cred ca la noi titlul e " Si daca e adevarat". Astept cu nerabdare sa apara pe dvd ca sa-l vad si eu.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.



suna ff interesant!!! chiar e de vazut!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Dragi cititoare,

Astazi am fost la Muzeul de Istorie( pe Calea Victoriei) unde este un targ de carte. Sunt cam toate editurile si au carti reduse cu 15%-20%, diverse carti cadou, etc. Eu am primit cadou "mAi iute ca dorinta" pentru ca am cumparat doua carti de la HUMANITAS. Targul tine pana duminica.

Succes la cumparaturi.

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput