Cum ati dat examen auto!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Eu stiam ca sala nu se poate aranja, doar traseul, ca acolo poate fi subiectiv politistul.
Eu am luat de fiecare data sala (de 3 ori). Am invatat si legea f. bine, dar conteaza sa faci si chestionare multe. Sunt logice, pe cand legea o inveti pe dinafara. Am facut toate chestionarele din cartea portocalie de vreo 3 ori. E suficient. Si toate intrebarile de la examen se regaseau in carte.
Ca sa te incurajez, pot sa spun ca cine pica sala e bun la traseu. Si pana la urma nu conduci dupa carte. Poti sa mai incurci un semn, dar sa nu stii sa te uiti in oglida din dreapta, ca mine , e mult mai grav.

La traseu, prima oara am fost prima si am intrat in cea mai urata intersectie, unde nu se vede ce vine din dreapta (la Gloria) si mi-a pus frana politistul.
A doua oara am nimerit peste un politist oribil. Numai cand am auzit tonul cu care vorbea cu fetele dinainte, am inlemnit. Si m-am pierdut de tot.
A treia oara am fost ultima, mai mai sa nu-mi ajunga instructorul cu masina. Venise politistul primul. Atunci am simtit ca o sa iau. Am avut emotii, dar am reusit.

Iti doresc succes!



Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu am luat permisul pe bune in 2000...am avut ceva incidente in timpul scolii la traseu(ma punea sa merg pe prima banda si intr-o dimineata avand conducere de la 7 eram cam adormita si am intrat cu roata intr-un canal fara capac,,,nu l-am vazut si instructorul statea in dreapta si citea ziarul)...de atunci conduc zilnic fara nici o problema la inceput e mai greu

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SDream spune:

Eu nu stiu ca s-ar putea aranja sala. Oricum, cred ca merita sa mai incerci sa-i iei pe bune. Stiu oameni care au incercat de 7-8 ori fara sa plateasca si pana la urma au luat permisul.

Eu am dat prima data pe la sfarsitul unui august si am nimerit cu politista blonda, nu stiu daca mai e si acum. Inaintea mea era un pusti handicapat pe bune, cu niste sticle de sifon la ochi, care, dupa ce a oprit motorul de 4 (patru) ori la plecarea de pe loc, era sa calce un pieton si apoi s-a oprit intr-un bolovan imens din mijlocul drumului. Toti din masina erau siguri ca va pica, dar politista i-a dat permisul, pe motiv ca i s-a facut mila de el. Apoi am aflat ca parintii lui erau oameni important, cu multi bani...

Dupa asemenea aranjament pe fata, n-am mai avut nici o emotie cand am urcat la volan. E drept ca, vazand ca am facut 26 puncte la sala, blonda s-a strambat ceva gen "te crezi desteapta". Am pornit, am dus-o cu a 4-a si cu 48-49 km/h pentru ca instructorul imi spusese ca politistul vrea sa vada ca stiu sa folosesc toate treptele de viteza, am mers inapoi, am parcat lateral la fix, apoi am ajuns intr-o panta, pe la Parcul Carol. Fiind destul de aglomerat, am franat si am mers mai incet pana s-a terminat panta.

La sfarsit asteptam cuminte sa aud ca am luat permisul, dar blonda a fost de alta parere, din motivele pe care le voi cita in continuare:
1. "era sa depasiti viteza maxima admisa"
2. "stiu cum fac tinerii, ca daca luati permisul acum va duceti la mare si faceti accident"
3. "cum sa puneti frana in panta???"

Va dati seama ca am fost siderata: cum adica sa nu pun frana in panta, sa intru in cel din fata??? Si pe pod la Baneasa unde este semafor in panta, ce fac daca e rosu, nu franez?

M-am mai dus o data pe la sfarsitul lui noiembrie, era un polei ca patinam cu cizmele. Am luat 26 la sala si deja mi-era ciuda, ca ma gandeam ca se simte lezat "organul". Am nimerit tot pe la Parcul Carol, cu un politist gras care m-a dus pe stradute, am mers doar cu a 2-a ca mai repede nici nu se putea, aveam servo la Dacie din cauza poleiului, am mers inapoi, am parcat lateral si am luat permisul.

Acum sunt foarte multumita ca l-am luat pe polei, fiindca nu mi-e teama sa circul iarna, chiar daca masina seamana mai mult cu sanie. Ca idee, circul de mai mult de 4 ani si fac zilnic cate 300 km numai in Bucuresti si intr-adevar, cel mai mult am invatat dupa ce am luat permisul.

Eu cred ca data viitoare vei lua permisul fara probleme. Daca nu e foarte urgent sa il ai, nu vad rostul de a da niste bani aiurea, se poate lua si fara. Multa bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Eu am luat permisul in 1999. Invatasem toata legislatia, facusem toate grilele posibile, iar la sala mi-a picat cel mai usor test. Am iesit de-acolo prima cred Am facut 26 puncte
Cel mai frica mi-a fost la traseu. De emotie, dupa ce s-a urcat politistul in masina, am oprit motorul.Am condus vreo 200 metri, si am avut de facut o parcare simpla si...am primit permisul . Pacat ca de atunci nu am avut ce sa conduc.
Bafta multa Natali.Se poate si fara aranjamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

natali, ce ai mai facut cu examenul?

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica1107 spune:

Eu imi amintesc un sfat pe care l-am primit de a instructorul meu cind am dat examenul cum ca la sala nu prea sunt intrebari cu doua sau mai multe raspunsuri, de obicei au un singur raspuns corect, ceea ce in cazul meu a fost valabil. Ma gindesc la ce ti s-a intimplat si cred ca s-ar putea sa fi mers gresit cu raspunsurile: ai sarit o intrebare si ai scris raspunsurile decalat in continuare.
Un alt sfat pe care l-am primit de la instructor a fost sa invat f bine legislatia si atunci chestionarele imi vor parea f usoare. L-am ascultat si chiar cred ca a fost cel mai usor examen pe care l-am sustinut.
Bafta si ne vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angeldust spune:

eu am carnetul din 2001. examenul la sala mi s-a parut super simplu, am incercat sa o iau logic (inainte de examen cu o saptamana am facut de cateva ori grilele care se gaseau in librarii si le-am prins ideea...). iar la oras; politistul a incercat sa-mi distraga atentia, m-a intrebat de servici, studii si alte cele. in timpul asta, eu ii raspundeam, dar nici o clipa nu m-am uitat la el, doar in fata sau in oglinzi. cred ca a fost multumit ca sunt o fiinta responsabila, am facut o parcare, o depasire si vreo 3 schimbari de directie, am terminat f f repede. trebuie sa ai incredere in tine!! de mare ajutor tb sa fie si instructorul, eu am avut o bomboana care ma lauda de fiecare data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianai spune:

Am picat prima oara dar la traseu. Se fac aranjamente dar numai la traseu. La sala nu prea. Eu am luat maxim si la primul si la al2-lea. Dar traseul ala ma dovedit prima oara.

WARNING: I have an attitude and I know how to use it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Vin si eu cu peripetia mea legata de permis. Cred ca am batut orice record .. am dat pentru permis de 6 ori ,pikam de fiecare data la sala .. de ce? pentru ca nu ma invredniceam sa invatz, tratam totul in mare gluma , eram sigura ca ma descurc pe traseu , eram fericita ca nu aveam probleme in trafic si ca imi placea sa conduc asa ca ma culcam pe o ureche .. frunzaream cartea de legislatie faceam 2-3 chetioanre pe net (unde by the way exista multe greseli)si pikam mereu cu brio, da' de fiecare data ma amuzam teribil pe seama mea si o luam de la capat .. pana nu am pus burta pe carte la modul cel mai serios nu am luat sala , a 7-a oara, cu 25 de puncte.
Dupa ce am luat sala ,in aceeazi zi m'a lasat balta instrucorul ..adika mi'a cerut 200 de euro , spaga pentru politist la traseu. Foarte urat din partea lui , mi'a spus ca daca o sa vada politistu' ca am pikat de 6 ori sigur ma pika la traseu..
Am zis nu multumesc si am cautat alt instructor, am luat cateva ore si peste o saptamana am dat traseul pe care l'am luat cu brio, dupa ce l'am pocnit de cateva ori in genunchi pe politist (era o dacie veche , eu am doua grisine pe post de maini si in marcharier nu puteam baga decat cu ambele maiini ).
Misto a fost ca eu am o problema de .. nush cum sa zic confund dreapta cu stanga si invers .. asa ca daca el spunea prima strada la stanga eu repetam papagaliceste : la stanga ? el da la stanga .. sau acum facem la dreapta .. eu : la dreapta??? el da la dreapta ..pana la un moment dat cand exasperat m'a intrebat : dumneavoastra nu auziti bine?
In rest a fost bine, intoarcere in 3 miscari , parcare laterala (reusita din a 2'a incercare,prima data urcai masina pe trotuar )si mers pe stradutze inguste cu masini parcate pe ambele parti de trebuia sa merg mereu pe "centru".
Ideea e ca pana nu am pus mana serios pe carte nu am luat sala..deci nu faceti ca mine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Instructorul meu nu a binevoit sa vina atunci cand am dat eu traseul -cica avea de rezolvat nu stiu ce problema - asa ca desi facusem scoala pe dacia nova la vremea aia, am dat traseul folosind un tico (al unui alt instructor) care m-a enervat la culme. Dar din fericire am luat, eram ingrozita ca va mai trebui sa dau o data. Dar pe urma m-am distrat copios ca a trecut politistul la volan si nu si-a fixat scaunul cum trebuia asa ca atunci cand a pornit a intrat cu capul in parbriz si i-au cazut toate hartiile din dreapta. hihihiiiiiii

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.

Mergi la inceput