Despre croitorie - sfaturi si idei

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chris spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

chris, stii de cand caut asa ceva? Sunt ani (vorba poetului)!
Nu stii ce bucurie mi-ai facut, chiar sambata am cautat patura de genul asta, vazusem eu un model intr-o revista din USA, iti multumesc din suflet pentru inspiratia de a scrie exact despre asta.




Ce bine, ma bucur mult ca ti-am fost de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

@Craciunitza - din burda este sacoul, dar nu din revista pe luna asta ci din nr.10/2005, 109 pag. 38 (numai ca eu il fac din raiat negru). Ai dreptate, din revista pe luna asta cam greu de lucrat ceva...

@Chris - foarte interesant, as vrea sa fac si eu unul! numai rabdare sa am sa prind toate bucatelele alea de material! Multumim mult pentru site si cine face rugam poze si detalii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Ce minunatii am vazut pe site nici nu stiam ca se cheama quilt-uri macar.
Dar cine are rabdare? eu nu ...asa ca va tin pumnii voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

quote:
Originally posted by Natta

Multumesc mult am gasit.

Se ocupa cineva cu impletitul la masina? Sau trebuie sa caut in alta parte?
Imi da cineva un sfat?



Ce fel de masina de tricotat ai? Eu nu am dar am studiat cate ceva despre masinile industriale...Detaliaza cam ce te intereseaza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natta spune:

Salut,
multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tika2005 spune:

Buna tuturor,

ce bine ca in sfirsit am dat de voi.
Poate ma ajuta si pe mine cineva. Mi sa oferit o masina de cusut, c-am veche de marka SINGER 2114/2118, dar fara carticica, si cum sunt fara experienta ma c-am tem sa misc multe in ea. Poate ma ajuta cineva cum gasesc o carticica sau de la alta marka asemanatoare.
Va rog mult si multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

quote:
Originally posted by aaaaa

Fetelor, ma ajuta si pe mine cineva cu cateva informaatii?
vreau sa-mi fac cate ceva din burda si ma confrunt cu cativa termeni care nu-i inteleg. De exemplu: ce este banda de intaritura, banda formatoare ( e acea panza termocolanta care se foloseste la betelie sau sunt cu totul altceva? Dar Intaritura G 785 e o cusatura sau un material?mai am inca o nelamurire la unele, scrie ca " se prelucreaza numai materialele bi-elastice din jerseu" exista un proceedeu de prelucrare a materialului inainte de croire? Si inca ceva am mai gasit Intaritura soluweb e o panza? poate ma ajuta cineva . Merci !



Abia acum am avut timp sa rasfoiesc revistele si iata ce am gasit:
Banda de intaritura - este o banda de 12mm latime, croita din intaritura pusa pe bie. Stabilitatea benzii este asigurata de o cusatura in punct de lant, executata la 4mm de una din muchii. Folosirea ei este solutia ideala pentru a prelucra rascroieli rotunjite sau pentru a stabiliza marginile unor piese croite pe bie. Banda este foarte moale si stabilizeaza tesatura pe care se aplica, fara sa o faca rigida. Banda de intaritura se gaseste ca metraj, in culorile alb sau grafit la mercerii.

Intaritura G785 - este o tesatura moale, usoara si bi-elastica. Se utilizeaza pentru intarirea gulerelor si a dublurilor, dar si a partilor din fata ale jachetelor si paltoanelor din stofe usoare. Partile din intaritura se croiesc in aceeasi directie a firului ca si partile materialului si cu rezerve pentru cusaturi. Intaritura se calca pe dosul materialului. Intaritura se calca uscata: mai intai se fixeaza in diverse locuri, la temperatura scazuta (1 punct), pentru a nu se strange. Apoi calcatorulse trece peste intaritura circa 8 secunde (temperatura de calcare 1-2 puncte). Dupa calcat, partile se lasa sa se raceasca circa 20-30 de minute.

Intaritura Soluweb - este adecvata pentru aplicatii decorative, din dantela, din panglici, etc. - pentru a le fixa provizoriu, pana la cusut. Se croieste ceva mai mica decat aplicatia decorativa de fixat, se pune intre aceasta si materialul pe care se face fixarea si se calca sub carpa. Dupa ce aplicatia decorativa este efectiv cusuta pe suport, intaritura Soluweb se indeparteaza simplu prin spalare. Exista si intaritura Soluweb pulverizabila, care se indeparteaza tot prin spalare. Acest tip de intaritura Soluweb se poate dovedi necesara si la coaserea tivurilor si butonierelor, pe materiale dificile (lunecoase sau foarte fine). Intaritura Soluweb este disponibila in mercerii, de obicei ca metraj de 38 cm latime.

Intaritura Soluvlies - este o intaritura solubila in apa rece si este suport de kmaterial pentru toate metodele de brodare. Materialele fine sau tip plasa pot fi brodate daca sunt puse intre doua bucati de intaritura solubila. Dupa operatia de brodare se spala intaritura, nu se rupe. Ea se dizolva in apa rece fara a lasa urme. Atentie la calcat: temperatura cea mai joasa si fara aburi. Intaritura solubila in apa se gaseste in mercerii, la metru, 90 cm latime.

" se prelucreaza numai materialele bi-elastice din jerseu" -
adica numai din materiale bi-elastice iti faci lucrul respectiv.
Jerseul se coase cu ace de cusut speciale montate la masina. Ele au varful rotunjit, astfel ca nu rup ochiurile fine ale jerseului. La insailat, se vor folosi ace de cusut foarte subtiri si ata fina.

Sper ca ti-am putut fi de ajutor. Pupici si spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

quote:
Originally posted by diana_roxana

Nu sunt experta in ale cusutului, doar le potrivesc si unele mai si ies cum imi doresc dar nu am reusit sa imi dau seama cum trebuie croiti pantaloni ca sa nu se increteasca in partea din fata sus si ce sa fac pentru ca de fiecare data unul dintre cracii pantalonului are tendinta de a se rasuci (si imi ajunge cusatura laterala in fata, pe picior).



Pantalonul trebuie croit pe fir drept (adica daca tragi de material sa nu se intinda), si mai trebuie stiut ca se coase cu spatele pe transportator: adica fata pantalonului sa fie in sus si spatel;e jos: o data ii tragi de sus (betelie) in jos (tiv) si cracul celalalt de la tiv la betelie (asta pe dos bineinteles).
Nu stiu cat de inteleasa m-am facut, oricum nu ezitati sa intrebati!
:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Midasnu, spui de gulerul unui sacou de raiat, dar captuseala ii pui sacoului?

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Io-s suparata, mi s-a stricat mashina, rupe atza continuu:(( shi taman aveam o gramada de facut, shi nu numa pentru mine...

Io shi plozii turbulentzi


In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput