Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Cum se face coliva?

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  


Ramonika
mama mītzelor


Membru din:08/10/2004

 Romania
8888 Mesaje
6 Prieten(i)

Trimis la - 20/02/2006 :  15:36:23 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite Ramonika un Mesaj Privat

Cum se face coliva?

intrebare simpla si la obiect: Cum se face coliva???
Doamne fereste, nu imi trebuie pentru vreo inmormantare, ci pur si simplu mi-e pofta de coliva.
poate cineva sa-mi dea reteta cat mai detaliata, ca nu prea le am cu retetele? si daca ar avea bombonele din alea colorate pe deasupra...
multam


Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

Darria
~


Membru din:12/04/2005
 Romania, iasiIASI
4026 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 20/02/2006 :  17:35:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Darria un Mesaj Privat
Ramonika: inteleg ca si eu mi-am facut coliva tot din pofta acum vreo 2-3 saptamani.

Graul il alegi inainte de a fi spalat(chiar daca e curat e bine sa faci aceasta operatiune ca sa nu ai surprize). Apoi il speli in mai multe ape pana ce ramane apa curata.
Il pui la fiert(1/4 grau si 3/4 apa) cu un pic de sare. La sfarsitul fierberii compozitia nu trebuie sa fie tare ca atunci cand incepi ajezatul pe un platou ci un pic mai moale(pe masura ce se raceste capata consistenta necesara - se intareste). Daca in timp ce fierbe face o spuma - arunci spuma. Apoi pui zaharul in cantitatea dorita, cat vrei de dulce sa fie(sau miere de albine).
Apoi, cand e aproape racit graul adaugi: esenta de rom sau vanilie(sau de ce altceva vrei), stafide(tinute o ora in rom), nuca prajita sau alune prajite - taiate bucatele mici sau date prin masina, bombonele de ciocolata sau de care vrei si cacao(daca vrei).
Se mai pun biscuiti dati prin masina dar eu nu pun ca nu imi place.
Lasi sa se raceasca si dupa aceea poti incepe sa asezi pe un platou. Deasupra poti sa pui: zahar vanilat, nuca data prin masina, bombonele de care vrei, nuca de cocos, etc....

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Carmen_Marieta
membru matur


Membru din:01/11/2005
 Romania, Bucuresti
2178 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 21/02/2006 :  05:18:13 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCarmen_Marieta Adauga semn de carte la raspuns Trimite Carmen_Marieta un Mesaj Privat
Nu-mi mai amintesc perfect reteta de coliva, dar stiu ca graul se spala mult (se spune ca trebuie sa fie 9 ape), pana iese apa limpede. Parca mama punea 3 l de apa la 1 kg de arpacas. Oricum, chiar daca pui apa mai putin, poti adauga cate putina apa CLOCOTITA pe parcurs, dar apoi mai trebuie lasat la fiert ca sa se lege. La inceput o poti lasa sa fiarba in voie, dar dupa o vreme tre sa stai langa ea si sa tot amesteci, asa ca o vezi cum se prezinta si o mai "ajustezi".(sa nu se limeasca !!!!!)
Se fierbe bine, bine. Adica pana graul ala "infloreste" si nu mai are zeama. Se pune zaharul, cam 300 g, dar o poti gusta si mai adaugi daca vrei mai dulce, numai sa tii cont ca mai vine si zaharul pudra de la suprafata. Apoi se acopera oala cu un servet umed si se lasa la racit. Cand e rece se pun: nuca macinata (sau doar sfaramata), arome (coaja rasa de portocala, vanilie, esenta de rom) si se framanta totul. Apoi se aranjeaza pe farfurie, se imbraca in zahar pudra si se orneaza cu cacao si bombonele.
Cam asta e .....in mare.

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Ramonika
mama mītzelor


Membru din:08/10/2004
 Romania
8888 Mesaje
6 Prieten(i)
Trimis la: - 21/02/2006 :  07:29:44 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Ramonika un Mesaj Privat
Darria, Carmen - multumesc frumos de reteta... un pic cam mult de lucru la ea, ce-i drept, dar am sa incerc in weekend probabil. va anunt ce mi-a iesit...


Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
simona dragusin
simona dragusin
membru junior


Membru din:12/02/2006
 Romania,
587 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 21/02/2006 :  08:52:43 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luisimona dragusin Adauga semn de carte la raspuns Trimite simona dragusin un Mesaj Privat
Coliva este gata fiarta,atunci cind lingura de lemn cu care ai amestecat sta dreapta in mijlocul vasuluisi nu cade intro parte.
Altfel risti sa se umezeasca f. tare cind pui zaharul pudra si sa aiba un aspect inestetic.
Si eu stiu ca se spala in 9 ape si se lasa la fiert in ultima.Daca iti place scortisoara pune-i .
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mali
mali
membru incepator


Membru din:07/08/2003
 Spain, madrid
139 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/02/2006 :  13:07:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite mali un Mesaj Privat
Un truc: fierbi coliva ca pe pilaf, adica la cuptor fara nici o grija ca se lipeste.

Poze Vladutz http://community.webshots.com/user/vladimir_2005
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
adriana
adriana
1+1= 3

Donator desprecopii.com
Membru din:24/09/2002
 USA, Nevada
2616 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 24/02/2006 :  14:04:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui adriana Adauga semn de carte la raspuns Trimite adriana un Mesaj Privat
Multumesc de reteta, fetele.
Eu sunt cam ingrozita ca o tante mi-a zis ca tre sa stau cu lingura-n mana, intepenita langa oala si sa mestec in continuu timp de 4 ore.. Haida de.. nici chiar asa... o bag la cuptor daca ma supara
Altceva mai tre sa stiu.. secrete din astea?
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Darria
~


Membru din:12/04/2005
 Romania, iasiIASI
4026 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/02/2006 :  17:39:58 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Darria un Mesaj Privat
Uau 4 ore fiert coliva? poate in cantitati industriale.
Pt. o jumatate kg grau a fost necesara fierbere la foc mic timp de maxim o ora. Nu tb. sa stai cu lingura in mana langa oala, cand e aproape gata tb. sa mai amesteci din cand in cand.
Nu e nici un secret, e ca si la pilaf, aproape.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com