Credeti ca exista ingeri?

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@capcaunul

"Cartile Macabeilor au fost redactate in secolul II inainte de Iisus.
Josephus s-a nascut dupa crucificarea lui Iisus!"

De ce sunteti “rau”? Am râs eu de cineva? Nu e bine sa va prapaditi de râs din cauza necunoasterii, chiar daca aceasta necunoastere e in legatura cu ceva atat de “nesemnificativ” precum istoria Bisericii.

Era vorba numai de

cartile IV si V ale Macabeilor, care se gasesc in Bibliile vechi,

nu de cartile I II si III care, dupa cum se vede din citirea acestora, au autori diferiti de Josephus - un urâtor de crestini.

Cartea a IV-a a Macabeilor, este numita in Bibliile ortodoxe romanesti foarte vechi "Cartea lui IOSIP" - :) va suna familiar? - si este atestata ca fiind scrisa de JOSEPHUS de catre istoricii Bisericii noastre Eusebiu de Cezareea si Jerome. Cartea a V-a a Macabeilor este scrisa tot de Josephus insa aceasta nu a mai fost inclusa in Apocrifa de mult.

Fiti mai "dragut", domnule capcaun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Cum eu nu stiu decat ca Josephus n-are nici in clin, nici in maneca cu canonul sau apocrifele biblice,
m-am uitat acum pe wiki sa caut ceva referinte care sa sustina afirmatia ta.
Am gasit doar atata:

despre cartea a IV-a: The book is ascribed to Josephus by Eusebius and Jerome,[1] and this opinion was accepted for many years, leading to its inclusion in many editions of Josephus' works. Scholars have however pointed to perceived differences of language and style. The book is generally dated between the first century BCE and the first century CE, due to its reliance on 2 Maccabees and use by some of early Christians. It has been suggested that it was written before the persecution of the Jews under Caligula, and before the fall of Jerusalem in 70 CE.

despre cartea a V-a: It is little more than a summary of the events in first and second book of the Maccabees and the relevant chapters in Flavius Josephus. Only chapter 12 is original but also "teems with errors of various kinds".

De unde inteleg ca un copist a preluat niste capitole de la Josephus din Razboiul Iudeilor, le-a amestecat cu adevaratele Carti ale Macabeilor, si cineva a dat manuscrisului numele de Cartea a V-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@capcaunul

Nu au intaietate pt. subiectul discutiei alte surse decat cele din Biserica. Asta trebuie sa aiba sens fara prea multe explicatii. In legatura cu Biserica Ortodoxa, wikipedia trebuie sa fie folosita numai cu scop de CONFIRMARE a adevarului si a minciunii aflate in corpul informational de pe acest site; oricum exista orthodoxwiki de pe care puteti afla mai multe lucruri adevarate.

despre cartea a IV-a: a fi presupus de catre cercetatori ca Biserica a gresit denumind aceasta carte a IV-a a Macabeilor, “Cartea lui Iosip”, e la fel cu a spune ca “Evanghelia dupa Ioan” nu ar fi dupa Ioan, si tot asa. La fel cum e cazul si cu cartea a V-a a Macabeilor, Biserica stie mai bine. A folosi excesiv opinii din afara Bisericii pentru descrierea elementelor care apartin Bisericii, este ca si cum, stiu si eu, ne-am apuca de exemplu sa scriem istoria Chinei, din punctul nostru romanesc de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
Nu au intaietate pt. subiectul discutiei alte surse decat cele din Biserica. Asta trebuie sa aiba sens fara prea multe explicatii.

OK. Crede si nu cerceta.
In fata acestor argumente eu ma retrag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@capcaunul

Cine a mai auzit despre un capcaun sa "isi ia catrafusele”? Daca va pasa atat de mult de Josephus, este datoria dvs. de a citi sursele bisericesti atestand autorul cartilor IV si V ale Macabeilor. Puteti incepe cu Eusebiu din Cezareea, "Istoria Bisericii".

“crede si nu cerceta”.

Daca nici noi n-am mai cercetat, atunci vom face sa "mearga fulgii" cercetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@gabidaniela

Despre Biserica Lui Dumnezeu

O sa va spun ca sa se stie clar si despre Sfanta Biserica si ca sa mai umplem, din golurile celor aflati in afara Ei, cu iubirea noastra; si neplictisindu-va cu cele multe carti, nu cred ca vreti a intelege altfel, decat daca va spun mai mult de prin Apocalipsa; celor care sunt “speriati” de aceasta carte si de Dumnezeu si au alergie la Sfintii Bisericii si considera - citez - “insane” a lua in calcul Apocalipsa si toate cartile si toate care apartin Bisericii Ortodoxe; spunem despre acesti oameni suferinzi de “teofobie”, ca ni se par a fi speriati de o “simpla” carte de logica sau ca vulpea care nu ajunge la logica spune despre concluzie ca e nefolositoare. Tragem concluzia deslusita ca, “crede si nu cerceta” este o functionalitate vadita pentru atei si pentru altii, iar nu pentru crestin-ortodocsi.

Si mai conteaza ca Dumnezeu e “nebarbierit”? De barba lui Dumnezeu va legati? Copilarosilor.

Ce este Biserica Lui Dumnezeu?

Un templu, o casa, sau Bisericile ortodoxe:

- pe pamant, din piatra, suflet si Duh,
- iar in "cer", de Dumnezeu cladite intr-o singura Biserica, sa spunem, o “vila de lux”.

Aceasta vila este “de lux”, deoarece ea are o calitate speciala, anume:

(pauza pentru oftat)

ea se regaseste in afara timpului si nu se schimba.

O sa ajungem, incetisor, incetisor si la ce zice aici:

“Si s-a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor (…) ca TIMP nu va mai fi,
Ci (…) atunci va fi savârsita taina lui Dumnezeu (…)”
Apocalipsa Sf. Ioan Teologul 10:6-7

Sa cercetam timpul. Cine cunoaste timpul? Fizica refuza a-l defini - desi il "baga" prin ecuatii; chiar daca avem credinta in Steven Hawking, tot nu "intelegem" ce este acela timp. Insa priviti:

Dumnezeu a creat eternitatea in 6 zile.

Iar timpul impreuna cu “spatiul” este ca un reziduu al eternitatii.

Spatiul este fixat de timp printr-un fel de "MAGNETISM" indescriptibil deocamdata din punct de vedere omenesc.

Intelegem ca timpul, impreuna cu spatiul, va fi retras ca si cum nu ar fi existat, pentru ca ni se spune ca “timp nu va mai fi”. Ce este timpul? O “lumina” care traverseaza eternitatea impartind spectrul perceptiei noastre in: trecut, prezent si viitor. CORECT este sa se spuna, din punctul de vedere al “stiintei” fizicii, despre energie si despre aceasta “lumina” care este timpul, asa:

Energia=timpul (E=t, unitatea de masura pentru energie in [SI] fiind secunda),

iar nu:

Energia=mcpatrat

sau vreo alta inventie convenabila neinspirata de adevar.

Poate ca am cercetat destul si ne-am lamurit foarte putin cu privire la timp, si cum este in legatura cu Biserica si cu faptul care afecteaza existenta umana cel mai mult, acela ca “timp nu va mai fi”; cu alte cuvinte, timpul se va lua, si impreuna cu el se va lua si moartea aferenta: ca si cum nici nu ar fi existat. Va inchipuiti ce inseamna asta? Ganditi-va la muzica de exemplu, ca ea are nevoie de secunde. Tot ce “facem” are nevoie de secunde. Ce inseamna ca se va “savârsi taina lui Dumnezeu”? Taina lui Dumnezeu nu este compatibila cu stiinta sau cunostinta pe care o poate suporta creierul uman in timp. Daca ar afla-o, ar incepe sa fuga fara speranta sa se gandeasca sa se opreasca vreodata, din cauza fricii dezvaluirii unei deplinatati coplesitoare, care acum este acoperita de aceasta taina a lui Dumnezeu. Insa a "intelege" “cum” este Biserica aflata in afara timpului, nu este in folosul mantuirii. Pe noi ar trebui sa ne intereseze mai mult in ce fel putem sa ajutam si noi a o construi, ce legatura are cu noi, oamenii, aceasta ”vila de lux” sau, dupa cum este ea denumita biblic, “cetate”. Ea arata cam asa:

“Iar zidul cetatii avea douasprezece pietre de TEMELIE si în ele douasprezece NUME, ale celor douasprezece APOSTOLI ai Mielului. (…) TEMELIILE zidului cetatii sunt impodobite cu tot felul de pietre scumpe: intâia piatra de temelie este de iaspis, a doua din safir, a treia din halcedon, a patra de smarald, A cincea de sardonix, a sasea de sardiu, a saptea de hrisolit, a opta de beril, a noua de topaz, a zecea de hrisopras, a unsprezecea de iachint, a douasprezecea de ametist.”

Apocalipsa Sf. Ioan Teologul 21:14-20

Iata cum pietrele pretioase care contin “numele” Sfintilor Apostoli, se afla in absenta timpului, la temelia Bisericii noastre mantuitoare. Zidurile Bisericii sunt pietrele care contin numele oamenilor mantuiti. Ce inseamna a avea numele in “pietrele pretioase” aflate in absenta timpului? Inseamna ca numele, si anumite lucruri importante in legatura cu posesorul sau aferent nu vor fi uitate niciodata, acestea vor fi protejate. Aceasta este Biserica: cea in care se asaza numele si pe cei mantuiti din timp, in “trupuri” noi (vezi despre pietre pretioase), dupa inlaturarea timpului si a mortii, trupuri care vor intâmpina “intregul” eternitatii necesare cunoasterii adevarate a lui Dumnezeu fara a suferi deteriorare. Voi cunoasteti vreun motiv anume pentru care sa doriti ca numele voastre sa fie uitate si sa nu traverseze eternitatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Cum eu nu stiu decat ca Josephus n-are nici in clin, nici in maneca cu canonul sau apocrifele biblice,
m-am uitat acum pe wiki sa caut ceva referinte care sa sustina afirmatia ta.



Capcaunule, wiki inseamna la tine sa cercetezi? Ce inseamna sa nu cercetezi atunci, sa nu te inspiri din wiki?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Mihai, te urmaresc cu interes sa sti, chiar daca nu sunt de acord cu tot ce zici. Numai vreau sa spun ca ai un libaj alambicat si cam arhaic, ceea ce mie imi ingreuneaza lectura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@gabidaniela

"de ce preoti, (...) obiecte de cult, (...) cruci si icoane?"

Icoane? Moare si va invia un Sfant! Iar Sfintele Icoane si Sfintele Moaste raman cu noi si Sfinte sunt, fiind despre Sfant, la fel cum si noi suntem despre Dumnezeu, ca icoane de pamant, zugravite cu chipul si asemanarea Sa. Cu buzele noastre sarutam Icoanele Sfintilor, caci asa stim noi oamenii a exprima iubire sincera, si stim ca iubirea se transmite numai intre persoane, nu intre persoane si materie (lemnul icoanei, etc), si in sinea noastra stim ca nu de la lemn asteptam raspuns tamaduitor.

Foarte multe elemente implicati in discutie, de aceea o sa va explic mai succint, despre suma lucrurilor pe care le mentionati.

Despre Biserica Lui Dumnezeu (continuare)

Bisericile ortodoxe sunt precum niste "statii" de "emisie-receptie". Ele sunt ca niste "aparate" proiectate pentru comunicarea cu Dumnezeu intru mantuire. La fel cum se intampla intr-un circuit electronic inteligent, fiecare componenta a "aparatului" (Cruce, Altar, Icoana, Impartasanie, Preot, Cuvant etc.), are rol vital in functionarea corecta a acestui ansamblu de "emisie-receptie". Multe imitatii ale acestui tip de aparat s-au construit, insa numai Bisericile Lui Dumnezeu, care functioneaza dupa parametrii stabiliti de proiectul initial, "transmit" si "receptioneaza" “semnal” la, si de la Dumnezeu, restul "aparatelor" sunt de fapt doar o imitatie a carcaselor "aparatelor" originale, sau in cel mai "bun" caz au asamblate inauntru niste elemente anapoda care "ajuta" la "receptionarea" de bruiaje si de “posturi” straine (de Dumnezeu).

Maine o sa ma duc la Sfânta Biserica (aflata in Texas), asa cum a zis Katya, la fel ca in fiecare duminica. Sa va rugati si pentru nevrednicul de mine.

Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
unitatea de masura pentru energie in [SI] fiind secunda

Pentru a-i face pe plac Gloriei, citez din wiki:
Energia se masoara in SI in Jouli J. < E > = 1 J = 1 kg x 1m2 x 1s-2

Mergi la inceput