Buna, fetelor Am si eu o nelamurire in legatura cu perioada de inchidere a fontanelei. Alessia mea are 10 luni, iar ieri, cand am fost la pediatra pt controlul de rutina, mi s-a spus ca are inca fontanela deschisa. In rest, fetitza e in toate "normele" As vrea sa stiu parerea voastra despre varsta cand ar trebui sa se inchida fontanela. Precizez si faptul ca mi s-a spus ca, oricum, nu e nici o problema, insa faptul ca mi-a subliniat ca "mda..fontanela e inca deschisa..." m-a pus putin pe ganduri. Astept opiniile voastre.
680 Mesaje 0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/01/2006 : 14:34:41
Buna! Nu stiu daca exista vreo problema ca nu i s-a inchis inca fontanela la 10 luni, dar ceea ce stiu este ca ar trebui sa se inchida in jurul varstei de 4-5 luni, dar nu mai devreme de 4 luni! Apropos, Vigantol ii dai? Sa nu aiba carenta de vit D3. Roxi, mama de Darius gangurici
31 Mesaje 0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/01/2006 : 14:40:37
Da, ii dau Vigantol (bine, aici i se zice altfel , "Adisterolo"), insa e acelasi lucru. La intrebarea mea daca sa ii maresc doza de vit.D, pediatra mea zis sa n-o fac, insa nu mi-a dat explicatiile pe care acum le caut la voi. Parca am fost beata ieri, de n-am intrebat-o pe pediatra mai multe chestii.
A mea are un an si 3 luni si nca nu i s-a inchis fontanela. Ieri am fost la pediatru si a vazut-o ... nu s-a exprimat in nici un fel, ca e bine sau rau... Eu stiam ca ar trebui sa se inchida pe la un an jumate. Si nici nu i-a marit doza de vitamina D. Eu zic sa stai linistita.
roxi23 eu pe-asta n-o stiam... sa se inchida fontanela pe la 4-5 luni... Poate exista exceptii, dar n-am auzit nici o mamica al carui bb are fontanela inchisa atat de devreme.
1217 Mesaje 0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/01/2006 : 15:18:04
"Fontanela anterioara se inchide de obicei intre 6 si 24 de luni" (citat aproximativ din "Mama si copilul"). La 10 luni chiar n-are nimic daca e inca deschisa, primei mele fetite i s-a inchis pe la 2 ani si pediatra nu a avut nimic de obiectat. Daca nu sta pe loc (adica evolueaza in timp), daca nu exista alte semne de rahitism, eu stiu ca nu e nici o problema daca se inchide mai tarziu. La copiii nascuti cu fontanela mare e normal sa dureze mai mult pana se inchide.
Fetelor nu va faceti probleme.Fontanela se poate inchide pana la 18 luni.Daca se inchide mai repede ,la 2-4 luni sunt probleme precum si daca dupa varsta de 18 luni nu e inchisa.
680 Mesaje 0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/01/2006 : 15:24:50
Elyanne bebelul meu are 3 luni si de abia am inceput sa ii dau o picatura de Vigantol, pentru ca are fontanela anterioara ft. mica. Daca i se inchidea pana in 4 luni, era vorba de microcefalie,de aceea dr. mi-a spus ca trebuie sa i se inchida dupa aceasta varsta...
680 Mesaje 0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/01/2006 : 15:25:52
Elyanne bebelul meu are 3 luni si de abia am inceput sa ii dau o picatura de Vigantol, pentru ca are fontanela anterioara ft. mica. Daca i se inchidea pana in 4 luni, era vorba de microcefalie,de aceea dr. mi-a spus ca trebuie sa i se inchida dupa aceasta varsta...
Si eu stiam ca pe la 1 an si jumatate se inchide fontanela. Piticutzei mele i s-a inchis pe la 1 an si 4 luni. Am fost regulat la control cu ea si totul a fost considerat normal, nu i s-a prescris mai mult calciu sau Vitamina D.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta. Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an