botez - mai multi copii deodata?

botez - mai multi copii deodata? | Autor: BiuMil

Link direct la acest mesaj

buna

am auzit ca se pot boteza mai multi copii deodata...si ca asa se face de obicei... voi ati facut la fel? trebuie discutat asta cu preotul?
ah..si trebuie facuta "rezervare" ca la nunta cu multa vreme inainte?

nu prea ma pricep ...

merci


Bianca si bb Milan
http://milan.webdesigner.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Vb. de botezul in biserica ortodoxa pt. ca la cea catolica nu stiu ce se poate face.
Da, se pot boteza mai multi copii in acelasi timp - am vazut la televizor acum cateva luni copii botezati de politicieni si alte personaje.
Daca se foloseste aceeasi apa la botez, chiar daca strumfii nu sunt botezati in acelasi timp ci unul dupa altul, se spune(in popor) ca acestia devin frati de cruce.
De obicei nu se face asa, fiecare copil se boteaza separat.
Nu am facut niciodata asa, am fost singuri in biserica si singurul copil botezat in acea apa.
Da, tb. sa vb. cu preotul cu cateva zile inainte(nu se fac programari ca la nunta), sa stabiliti o zi si ora convenabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

si eu vreau sa fim singuri...sa nu ma intelegi gresit.
doar ca am auzit ca se practica si voiam sa stiu daca si cum pot evita situatia asta.

merci

Bianca si bb Milan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by BiuMil

si eu vreau sa fim singuri...sa nu ma intelegi gresit.
Bianca si bb Milan


Dar e ft.simplu, spui preotului ca vreti sa fiti singurii de la acea ora si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu am participat pana acum cam la 10 botezari...(in trei localitati diferite) la 2 am fost nasa...
La toate s-au botezat mai multi copii...toti in aceeasi apa. In Bucuresti fiind este greu de crezut ca preotul va accepta sa boteze un singur copil... doar daca esti prietena cu el... oricum merita sa incerci...
Si ceva haios...Primul botez a fost al unei nepotele... eu nasa, nemaritata pe atunci, studenta... Desi biserica era foarte aproape, am intarziat la botez, asa ca am fost nevoiti sa asteptam sa se termine slujba, iar nepotica mea a fost botezata singura... Preotul in prima faza s-a enervat si a inceput sa tipe prin biserica ... apoi tare... "Cine sunt nasii?" Am iesit eu in fata tanara si spasita... aproape ca la bufnit rasul, s-a induiosat si nu ne-a mai certat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

cind am botezat-o pe alexa, au mai fost inca 2 baieti . la noi asa se practica, ca tot vine popa la biserica. cel putin au fost 2 cazane: unul pt baieti si altul pt fetite. si alexa fiind singura fetita, a fost avantajata.

ALEXA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Noi am avut botezul fetitei saptamana trecuta,pe 14,au fost 5 fetite botezate atunci,dar pe a mea a bagat-o prima in apa-ca a fost nasa mai rapida la dezbracat ,la biserica unde am facut noi botezul scria clar pe o hartie,un afis,ca nu se accepta sa se boteze un singur copil,si ca sa nu se insiste pentru nici un motiv.
Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

In Bucuresti nu am vazut inca Botez de unul singur, sunt prea multe cereri. Dar poti incerca sa vorbesti cu preotul. Am vazut botezuri de 15 odata, de 8 odata... Nu pot sa-ti descriu ce era acolo. Poate daca gasesti o biserica mai micutza sa ai ceva sanse, la cele mari...


"http://community.webshots.com/user/pentrununta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Da, se boteaza toti bb odata... nu este ca la nunta... fiecare cu slujba lui...

La botezul fetitei noastre n-a mai fost nici un alt bb.
S-a intamplat sa nu mai fie nici un alt copil... posibil si pentru ca era in postul Craciunului... si am auzit mamici care spunea ca nu se face botezul in post ... ceea ce e o prostie... botezul se face oricand... in orice zi... dar, daca or fi multe de-astea... normal ca in post sunt mult mai putini copii care tb botezati...
In afara de asta noi am mers la o biserica oarecare... n-am ales biserica ... ci preotul .... am mers la protul "nostru". Si pentru ca nu era o biserica "importanta" si asta a fost un motiv pt. care n-or fi fost si alti bb.



www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Noi la Matei, am avut "norocul" sa fie singur la botez, pur si simplu asa s-a intamplat (am facut in februarie si era post) iar la Mara, desi tot in post (in noiembrie) a mai fost botezata cu 2 baieti..unul de cam 1 an care a urlat tot timpul si unul de vreo 17 ani!!!! Amandoi mai de "culoare"... E, si biserica a avut 2 cristelnite, una pt Mara si una pentru ceilalti doi, fara ca noi sa cerem acest lucru. nici nu stiam daca mai sunt botezuri in ziua respectiva.

Ce e haios, ca eu, vedeam 2 lumanari cu albastru dar doar un singur copil si pana dupa botez eu nu m-am prins de ce sunt 2 lumanari, cand mi s-a explicat ca mai era unul "mare, imbracat in trening" care se boteza si el!!!!

Tare "colorat" botezul marei.
Avem si poze daca vreti sa vedeti!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

multumesc tuturor pentru raspunsuri.
pana la urma am gasit o biserica unde se boteaza copii cate unul, si un preot tare calm si bun. sper sa fie bine. este vorba de Biserica Sf Nicolae Tabacu de pe Calea Victoriei, langa Casino Victoria. biserica e frumoasa, iar preotul mi-a placut foarte mult. ah si este si incalzita...o raritate.
O faza simpatica...ne-a spus sa ducem ulei de copii de la farmacie cumparat, nu de masline sau altceva...sa fie special ca sa il folosim si dupa aia...

Bianca si bb Milan

Mergi la inceput