Greseala fatala a dr.BRICEAG!!!!!!!!!!!!!!

Greseala fatala a dr.BRICEAG!!!!!!!!!!!!!! | Autor: crissu

Link direct la acest mesaj

Buna ziua la burticoase,
M-am hotarat sa scriu acest mesaj in speranta ca poate macar una dintre voi sa nu mai treaca printr-o experienta asa de neplacuta, dureroasa si trista ca cea pe care uremeaza sa vi-o relatez. Este vorba despre buna mea prietena si fina mea totodata care este casatorita de un an si jumatate si care impreuna cu sotul ei isi doresc cu ardoare un bebelus.......cu siguranta ca multe dintre voi cunosc acest sentiment (mai ales cele care deja ii simtiti miscarile in burica).
Deci, a ramas insarcinata si ca totul sa decurga ca la carte a apelat si la un specialist, unul foarte cunoscut....este vorba de doctorul I. Briceag de la spitalul Cantacuzino. Si-a facut analizele si din rezultate a reiesit ca nu are absolut nici o problema de sanatate si ca va avea o sarcina normala. A mers la controlul ginecologic nu luna de luna ci din doua in doua sapatamani ca sa se asigure ca totul este in ordine cu ea si cu micutul pe care i-l purta. Facea asta pentru ca a mai pierdut o sarcina la doar o luna si nimeni nu a fost in stare sa-i dea un raspuns la cele intamplate.
Au trecut zilele, saptamanile si a ajuns cu sarcina la 4 luni cand s-a trezit intr-o dimineata sangerand. A mers urgent la spital unde doctorul Briceag a trimis-o la o ecografie. Rezultatul ecografiei a fost ca avea colul foarte scurt (1 cm) si ca erau foarte putine sanse pentru bebelus.........fapt ce nu fusese constatat de dr. Briceag deoarece dansul in 4 luni de zile, adica 6 controale la care a fost la el,nu a binevoit nici macar o singura data sa o urce pe masa si sa-i faca un control ginecologic. Insusi medicul care i-a citit ecografia a fost intrigat si a ridicat tonul la el cerandu-i socoteala: "Tu nu ai vazut bai Briceage ca fata asta nu are col"..................normal ca nu vazuze deoarece faptul ca este un medic cunoscut si ca stau pacientele la coada la usa lui l=a facut probabil sa trateze totul cu indiferenta si sa uite de meseria care o are de facut. Si sa nu credeti cumva ca nu a cotizat considerabil la buzunarul domnului doctor.
Dupa aceasta constatare trista a fost lasata intr-un pat cu un ciolofan sub ea, deoarece i se rupsese apa si sa nu murdareasca pe acolo, sa avorteze. Dupa 5 ore de chin, in care la inceput inca isi mai simtea bebelusul miscand, a avortat un bebelus de sex masculin ce cantarea 400 grame.
Aproape ca nu pot povesti mai departe deoarece imi imaginez ce a fost in momentele acelea in sufletul ei. Si ia ganditi-va si voi daca acest medic si-ar fi facut datoria ca la carte, cum este normal nu, si in cazul colului ei i-ar fi facut un cerclaj poate i-ar fi salvat si ei bebelusul...............dar oare ce mai este normal pe lumea asta?
Daca as putea l-as intreba, nu numai cu suparare ci chiar cu indignare: Vi se pare normal domnule doctor Briceag ca la 22 de ani fara probleme de sanatate si la cat a avansat medicina in ziua de azi sa piarda o sarcina doar din cauza indiferentei si a tratarii acestei probleme cu superficialitate???? Sau poate domnul doctor nu a auzit de CERCLAJ????????
Sper ca nu am speriat pe nimeni cu acest mesaj ci din contra sper ca pacientele dansului sa fie mai atente de aici inainte......daca se poate spune asa, la felul cum isi face dansul meseria.
Astept parerile si incurajarile voastre de care cu siguranta are nevoie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

O poveste absolut dramatica...
Eu i-as recomanda sa schimbe atat medicul cat si spitalul (mie una nu mi-a placut ...)
O sa gaseasca aici pe forum medici responsabili, care stiu sa isi faca treaba, fiindca ea numai medic nu a avut...
Nu de alta, dar - ok, nu-i facea control digital, dar colul scurt SE VEDE SI LA ECO!!!

Cred ca ori Briceag nu i-a facut (de mult) o eco, ori l-a cam durut in cot de ce vedea acolo...
Mie de ex. mi-a spus la eco de 14 s Iosup(care este doar ecografist) ca am colul scurt, si ca trebuie sa fiu atenta la capitolul efort, stat in picioare, contractii etc.

In fine, spune-i prietenei tale sa nu isi piarda increderea...Exista si medici competenti, si sigur va gasi unul.
Capul sus, si sa o vedem in curand la inscrisa pe site la "mamici"
PS: Cu cat isi gaseste un alt medic mai repede, cu atat mai bine, sa isi poata face analizele si sa se focalizeze pe ce va fi, nu pe ce a fost...
Eu in locul ei i-as face o plangere doctorului! Prea a fost nesimtit!!!!
Magg 20s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Da, in mod normal s-ar vedea la eco dar desi ia facut eco de fiecare data cand a mers la el nu a vazut nimic. Vorba ta numai eco nu e aia.
O sa mearga la alt medic normal, la medicul cu care am nascut si eu acum sase luni pe printesa mea si care a fost de nota 20 cu mine. Apropo eu eco tot la Iosup le-am facut si jos palaria un alt om care isi face treaba foarte bine.
Cat despre incredere ce sa zic.........e cu moralul la pamant si pe zi ce trece ii vine tot mai greu sa accepte ideea.......poate cu timpul o sa fie mai bine. Nasol este dupa parerea mea ca nu poate ramane imediat gravida cica i-ar fi zis sa faca o pauza de un an de zile. Eu sincer nu prea am incredere in afirmatia asta dar o sa ma interesez.
Mersi mult de raspuns si sarcina usoara in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Chestia cu pauza de un an e un mit...
dar o sa o lamureasca doctorul (nou) mai bine...
Imi imaginez cum se simte, si eu am avut o sarcina dificila pana acum, inclusiv cu hemoragii, norocul meu ca am schimbat (in timp util) doctorul...
Multe mamici au avut astfel de experiente dramatice...Dar important e sa depaseasca momentul, cand va fi cu un bb in brate experienta aceasta urata o va privi cu alti ochi!

Fa-i o programare cat mai repede la doctorul tau! Asa macar va avea o alta preocupare, caci , stii cum e, incep analizele, controalele etc.
Si daca poti, mergi cu ea la control, cred ca trebuie sa fie foarte speriata acum de medici...

Magg 20s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Crissu draga, daca a facut echo la aparatul de la spitalul Cantacuzino, sa ma ierte D-zeu... La aparatul ala mi s-a spus ca bebitul meu are translucenta nucala "cam mare" adica 2mm, numai dupa ce mi-a introdus sonda a zis ca de fapt are 1.3 mm... Iti dai seama ce aparat grozav, daca nu se poate efectua o masuratoare k lumea...
Si acum imi amintesc cum am bocit o ora in masina in fata spitalului, m-am zguduit rau de tot, pana m-am dus in aceeasi zi la dr. Iosup; la noua masuratoare a iesit 1.6 mm...
Abia seara, dupa ce am intrat aici pe forum am aflat ca de fapt masuratoarea era ok.
Iar maternitatea de acolo nu stiu cum e, dar am trecut pe la usa ei si 75% din cei de acolo erau tigani!
Eu n-as mai calca pe acolo niciodata.

Lily 19+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Pai la ecograful din spital a facut la care altul. Dr. Briceag ii facea ecografiile dar niciodata nu a sfatuit-o sa mearga la un specialist (ex Iosup).
Iar de spital nu mai zic nimic....si ai dreptate jumatate era plin cu tiganci cu burta la gura care fumau in curtea spitalului si injurau de mamam focului ca le mai vine un plod pe lume............asta-i viata ce sa-i faci!
Mersi de raspuns si iti doresc o sarcina usoara si un bebe sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Crissu, ma bag si eu in seama sa iti spun ca mi se rupe sufletul ca stiu exact prin ce a trecut femeia asta si cum trebuie sa se simta acum....eu am pierdut sarcina de 22 de saptamani tot dintr-o gafa medicala, la fel contractii si rupt apa pentru ca dr DINCA GABRIELA nu a auzit de cerclaj...si m-am chinuit 7 ore sa dau afara o fetita de 500gr pe care ne-o doream mai mult ca orice pe lumea asta...si pot sa-ti spun ca nu am fost om 1 an de zile pana am reusit sa raman din nou, acum am 15 saptamani, alt medic (de fapt un medic adevarat) si ma rog in fiecare zi sa fie bine
O sa ii fie greu, o sa aiba nevoie de voi langa ea si va trece si peste asta...


Cristina 15+

Mergi la inceput