Febra 40.5 - e normal?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ciuf, David a facut 4 zile de febra (poate chiar 5) ca la carte (adica cu peste 39) cand a facut otita...
Eu tot asteptam sa treaca (ca nu avea alt simptom) si desi nu il durea urechea, in a 4-a zi dr ne-a dat diagnosticul de otita si tratament cu antibiotic (f puternic!!!)



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Sanzi, multumesc mult pentru raspuns. Se pare ca de azi (a cincea zi) nu mai are febra. Pana la urma cred ca a fost un virus, ceva. In rest nu a avut vreun simptom. Analizele toate ii iesisera bune.
Pediatra imi spusese ieri ca daca imi mai face febra si duminica, adica azi, refacem toate analizele.
Dar uite ca bunul Dzeu ne-a ajutat sa trecem si peste hopul asta.
Doresc sanatate la toti copiii.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Febra 39.8 - sa mergem la urgenta?
narcisa
Patrick 3 ani si 8 luni are de ieri seara febra peste 39, ii scade cu paracetamol sirop. I-am dat pina acum de vreo 4-5 ori. Acum doar ce s-a trezit avea 39,8; nu tuseste, nu-i curge nasul, doar febra de ieri dupa-amiaza; o fi luat iar ceva vreu virus de la gradi, dar ce poate fi? fara sa se vada vreun simptom, cu burta nu are probleme spune ca nu-l doare nimic. A mai patit ceva similar?
Ne-am duce la urgenta numai ca aici in Germania nu prea prescriu antibiotice la urgenta in spital si mi-e ca ne intoarcem la fel cu paracetamol. Au pe luna o anumita suma alocata pt. medicamente si cum in spital au mult de lucru, prescriu doar in cazuri extreme. Sa asteptam pina luni la pediatru, o fi rau?? cu febra de vineri?
Orice sfat e binevenit,
narcisa


Cristina_C

Narcisa, acum vreo luna si Robert a patit la fel, era tot weekend, a facut brusc febra 39- fara alte simptome- totul a inceput sambata seara si a tinut pana luni seara. Duminica la prima ora l-am dus la urgente, s-a nimerit sa fie chiar pediatrul lui de serviciu. L-a consulat si nu i-a gasit nimic, ne-a dat Nurofen sirop tot contra febrei si a zis sa revenim daca nu-i trece febra in trei zile sau ii apare vreo eruptie. N-a fost cazul, cum am spus, in doua zile i-a trecut doar cu paracetamol supozitoare si nurofen - nu-i mare lucru sa aiba si al tau asa ceva. Nu stiu de la ce-a fiost febra, s-a mai intamplat o data cand eram in Ro si l-a tinut numai o zi.
Cred c-ar fi bine sa-l vada totusi un doctor pe Patrick- ca sa fii si tu mai linistita.
Multa sanatate!

radu.
Eu zic sa mergi la doctor..chiar daca nu au antibiotice, macar ii scade febra...
Da-i ceva impotriva convulsiilor, si poti sa incerci cu impachetari ( gasesti pe site cum se face )
Sanatate multa !


roxana1974
cam asa se intampla la bilole copilariei, asa am patit si cu serban, 3 zile a avut febra si in a 4-a a avut eruptia de bubitze...am stat numai cu antitermicele dupa el...nu trebuie dat antibiotic, mai ales daca exista riscul unei asemenea boli...eu as merge la doctor...


narcisa
I-am dat acum o jumatate de ora paracetamol si i-a scazut la 37,8.
Eu nu sint genul care sa ma sperii repede si am inteles ca febra la copii nu e ca la adulti la 38 inca nu e grav, dar cind se trezise la aproape 40 deja ii sticleau o idee ochisorii, a baut doua pahare de suc de mere si acum se joaca. Daca ii scade febra de la paracetamol in continuare, mai asteptam.
La urgenta una dintre temeri e sa nu ia vreo enterocolita ca e in floare in perioada asta, te duci pt. una si dai de alta.
Cristina, daca zici ca si voi ati avut ceva similar, faza e ca eu pina acum fara tuse sau mucisori copiii n-au facut febra si de aceea am intrebat daca ati mai patit careva, multumesc.
radu., multumesc pt. raspuns.
Convulsii nu are, altfel nici n-as mai fi intrebat aici sau asteptat, el se comporta aproape normal.
Deocamdata m-am mai linistit un pic.
Roxana, bine de stiut, uite ca la bolile copilariei nu m-am gindit, n-am avut nici una pina acum.


diana11

Si noi am patit-o, 3 zile febra fara alt simptom si fiind suspecta de infectie urinara i-am dat augmentin, dupa care i-a aparut o eruptie ( cred ca de la augmentin). A fost suspecta de rubeola dar nu avea ganglionii mariti, dar gatul a fost f. rosu. Infectie nu a avut, in urma uroculturii. Dupa o saptamana de la febra a inceput sa tuseasca cu flegma.In final nu stiu ce a avut, stiu ca ne-am luptat cu tusea.Cam asta e patania noastra. Eu as merge la doctor fiind mai panicoasa din fire.

Camelia
Narcisa, la noi s-a intamplat sa faca Teodora doar febra, fara nimic altceva.Pediatra mi-a spus ca exista si astfel de virusi datorita carora se face doar febra si atat.Oricum, cel mai bine e ca Patrick sa fie vazut de un medic.Daca face si maine febra tot asa de mare, eu m-as duce la spital.
Eu am primit antibiotic aici la urgenta.E drept ca si aratam jalnic.Dar vreau sa spun ca daca e cazul, iti da si aici antibiotic fara probleme.
Sanatate multa!


Lauraa
Narcisa,exact asa a patit si Lara, dupa 3 zile a fost ca noua.. E febra de trei zile, cum vine asa trece... Incearca sa-i tii temperatura pe loc si nu te du la urgente, mergi maine la medicul de garda, la urgente oricum nu au ce sa-i faca. Apasa-l la urechi sa vezi daca-l doare vreuna. Sanatate la pui, toti se imbolnavesc tot in weekend,asa ceva...


AniaMaria

nu-i da un singur antitermic, da-i alternativ paracetamol si nurofen, eventual algocalmin.


Alina

Da,si noi am patit asa,febra 2-3 zile fara nici un simptom,cum a venit,asa a plecat!
Si am patit-o nu in weekend ci in seara de Craciun...


narcisa
Multumesc mult pt. raspunsuri.
Patrick a facut o data o usoara alergie la Nurofen si de atunci nu l-am mai incercat. Reactioneaza f.bine la paracetamul sirop si il bea fara probleme; cind s-a culcat la 20 avea 37 temperatura.
De durut nu-l doare nimic, el spune cind are ceva si cind a mai avut un inceput de infectie la o ureche spunea ca il doare sau rosu in git la fel, acum sustine ca nu-l doare nimic, cum ii scade febra e vioi cade obicei.
Daca nu-i trece miine, voi merge luni la prima ora la pediatru in conditiile in care febra ii scade cu paracetamol miine si nu apar alte complicatii.
Cind s-a trezit la prinz, chiar eram speriata, cum ardea si eram si singura cu piticii acasa.
De cind e la gradi tot am mai ajuns pe la urgenta si uneori am dat peste doctori stagiari tineri si fara experienta(ultima data tusea si avea febra 39, ne-a dat numai paracetamol si dupa 4 zile de febra in care eu am stat ca zapacita cu el fara sa merg la pediatru ca am zis ca e OK am ajuns pe antibiotic si a trebuit sa tina si regim de la diverse si sa-l tin acasa) de ne-am certat pe noi insine ca mai bine ramaneam acasa. Stai uneori cu orele pe holuri si te mai si debusoleaza ca nu e asa de rau.
Acum cu febra fara simptome e ceva nou si de aceea am crezut de cuviinta sa va intreb si pe voi aici pe forum si m-am lamurit; soacra mea si ea zicea ca poate sa treaca dupa 3 zile ca si cum n-a fost nimic.
Va multumesc, mi-au fost de mare ajutor, ca intotdeauna raspunsurile voastre.
narcisa


sirimie

Si Vladut a facut febra mare fara nimic altceva, si a fost serios - febra 40 de grade. Am mers de urgenta la doctor si i-a dat algocalmin sa scada febra, si antibiotic pentru ca avea rosu in git.

Eu zic asa: la febra mare eu as merge sa il vada un doctor. Si daca e un stagiar atunci cind se poate sa mergi si la doctorul lui sa verifice.

Multa sanatate!

mamica dulce
narcisa sper sa fie bine patrick acum si sa nu-i fi dat beleaua si lui vivien!Eu am patit-o cu marc de cateva ori si intotdeauna era rosu in gat.Eu banuiesc ca sunt si faze care nu dor dar si faze in care nu poti inghiti macar..din ce il observ pe marc ca eu una nu stiu ce inseamna boala asta.
Acum am ajuns sa ma bucur ca e rosu in gat si nu altceva mai grav/(complicat.Macar cu asta stiu cum o scoatem la capat.
Multa sanatate la copii!


kover

ce face puiutul? a-ti scapat de febra mare?si noi ne-am luptat cu febra acum 2-3 saptamini,si eu disperata am intrebat pe forum,pt.ca nu avea nici un alt simptom,dupa 2 zile cu antitermice,am scapat de febra dar nu stim ce a avut.una dintre mamici ne-a scris ca poate fi vorba de un virus pe care organismul lui a reusit sa-l "doboare".sa cresteti mari si sanatosi.Carola


narcisa
Ancutza, rosu in git nu e sigur, maninca normal si de citeva luni el spune cind il doare ceva.

Aseara i-am mai dat paracetamol pe la 12 noaptea, de dimi nu parea sa aibe febra.

Acum inainte de prinz iar avea peste 39, i-am dat paracetamol a mincat; sotul meu banuia sa nu fie oreion(mumps) ca i se parea lui ca are obrajorii mai umflati, dar cred ca sint numai rosii de la febra, dar se umfle ganglionii la git din cite stiu eu, eruptii nu are niciunde de nici un fel, nu acuza dureri nicunde.
Mergem la plimbare intr-o ora ca e vreme super afara, si miine de dimi la doctor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Febra foarte mare baietel 2 ani
enn
Baiatul meu are de azi-dimineata febra de peste 39 C. Am fost la medic, nu i-a gasit nimic, mi-a recomandat sa-i dau paracetamol si cīt mai mult de baut. M-am conformat, febra a crescut la 40,5, am dat telefon alarmata, mi-a recomandat Nurofen. I-am dat acum Nurofen si-l las sa doarma un pic. Ce altceva as putea face? Aici miine e sarbatoare, totul īnchis si sunt cam alarmata.

Nicoleta
Servus.
Sosete cu otet si apa (jumatate de pahar de otet, jumatate apa mai rece, inmoi sosetele si le storci putin), i le pui si astepti pana se incalzesc putin, repeti operatia daca poti.
Si multe lichide. Eventual, daca are copilul peste 1 an, jumatate de supozitor cu algocalmin. Si impachetari, daca nu scade. Dar trebuie sa scada. Trebuie sa fii cu mintea limpede si sa fii tare. Trece.
Nicoleta


enn
Multumesc, Nicoleta
Īi pregatesc imediat sosetutele, facīnd ceva sigur ma mai si calmez.


Flaflo

Pe linga ce a zis Nicoleta, da-i Mexalen 250 mg (supozitoare) ca sint mult mai bune ca Nurofenul (eu Nurofenul i-l dau doar la febra usoara). Insanatosire grabnica!

sanziana72
Impachetari cu cartofi cruzi pe piept, pe spate...
Ii tai felii cam de un deget, ii pui pe el si pui deasupra un stergar cu care ii legi. Ii schimbi cand s-au inegrit. La mine a mers.

mariussimiuc
Pediatra unei prietene i-a recomandat urmatorul leac,in caz ca nu scade febra cu celelalte mijloace,gen supozitoare,sosete cu otet sau impachetari:se ia o bucata de vata si se imbiba f f bine in alcool iodat (sa curga) si se sterge talpa piciorului foarte bine intinsa.Toata aceasta operatiune trebuie sa se petreaca cat mai rapid.De ce,n-as putea spune,dar functioneaza.


ralu
Advil-ul scade foarte bine febra. Probabil ca baietelul tau are ceva viral si de aceea i-a dat doar medicamente de scadere a febrei!!!
Te pup si insanatosire grabnica!!!

enn
Fetelor, multumesc mult de tot
I-am pus sosetutele si am impresia ca e ceva mai bine. Probabil si-a facut si Nurofenul efectul, m-am mai linistit si eu....
Cartofi avem acasa destui, alcool iodat mai putem cumpara azi, rog sotul sa īntrebe la farmacie si de Mexalen, ca la cabinet nu mai e nimeni.


alinutza00
enn, insanatosire grabnica beietelului!

la noi utimul episod de febra a fost prin februarie si ne a tinut 4 zile(tot cu febra 39, 40)
de vina au fost 2 maselute , david a facut febra la fiecare dintisor iesit....niciodata insa cand era racit

ocebine
Enn, sfatul meu este sa nu innebunesti copilul cu 100 de leacuri. Daca i-ai dat sirop de febra, mentine-te pe tratament...nu incepe cu sosete, cartofi si toate alea ca mai rau ii faci.

Da-i Tylenol sau Advil la 6 ore conform greutatii, tine-l imbracat usor (nu infofolit) in bumbac, mese usoare, lichide multe (sucuri, apa, ce permite) si urmareste-l. Febra nu este o boala, este un sipmtom. Stiu ca noi in general ne speriem de febra foarte tare dar are si ea rostul ei.

Cel mai mult conteaza starea de spirit a copilului. Daca este jucaus si nu pare afectat de febra, nu ai de ce sa-ti faci asa mari griji. Este probabil o raceala.



AC
Fetitza noastra a avut asa febra recent. Trei zile 40-41 in spital cu toate antitermicele si lichid prin cateter.
Era vesela imediat dupa Advil si devenea apatica la doua ore dupa cand primul efect trecea.
Daca febra este rezistenta si o zi la Nurofen/Advil bazate pe ibuprofena se merge la urgente si se testeaza sangele si urina. Nu apar semne clinice imediate in cazul pneomoniilor cu pneumoccoc sau infectiilor urinare. Orice infectie bacteriana duce la cresterea de globule albe!


enn
Copilul s-a trezit, febra i-a scazut la 38,4 , a mincat bine si acum se uita cu tati la poze din concediu (am revenit luni din insoritul sud al Frantei īn frigul si ploaia de-aici
E vesel, pare pe drumul cel bun. Īnainte de culcare īi mai dau Nurofen si sper ca mīine sa fie okay. Daca nu, urmam sfatul lui AC si ne pornim la urgenta.....Dintisorii īi are deja toti, ma tem īnsa de o infectie urinara, asa ceva n-a avut īnca, cum de altfel n-a avut nici febra atīt de mare niciodata.
Va multumesc foarte mult pt. ajutor si va doresc tuturor o seara cīt mai frumoasa alaturi de copii veseli si sanatosi.

narcisa
Enn, dar el nu spune ce-l doare, unde?? v-ar fi de ajutor, ai nostri la virsta lui cind ii intrebam spun sau arata.
Nu stiu ce-as mai putea scrie dupa raspunsurile antecedente.
Patrick la aproape 4 ani a facut recent o faza, febra tot asa mare cum descrii(scadea insa cu paracetamol sirop, depinde probabil la ce reactioneaza organismul) 4 zile zi si noapte, dupa a disparut fara alte urmari subit. Poate si de la schimbarea de vreme, vreo raceala??? De la clima franceza la asta umeda si imposibila uneori, mai ales cind ploua aproape fara intrerupere si e rece ca acum.
multa sanatate


nadine2004

Sa nu fie roseola. Si fetita mea a facut zilele astea. Se manisfesta prin febra ridicata 2-3 zile dupa care scade si apar pete mici rosii. La noi inca nu au trecut.
Precizez ca fetita a mancat bine si la chiar daca avea febra, era tare in forma.
Multa sanatate!

enn
Copilul s-a trezit azi-dimineata la 6 (ca de obicei), a mīncat si baut bine si cīnd i-am luat temperatura avea 37,5
Asa ca ne-am mai linistit.
Va multumesc pt. sfaturi si īncurajari si va doresc tuturor un we placut
E.
P.S. Narcisa, el spunea ca-l doare īn gurita, dar medicul l-a verificat si n-avea nimic, nici īn gurita, nici īn gīt.
Iar rujeola nu putea fi luat decīt marti sau miercuri de la cresa, iar acolo ne-ar fi informat daca mai erau si alte cazuri. Desi, sigur nu poti stii niciodata....


enn
Din pacate de ieri dupa-masa subiectul a revenit īn actualitate
Are febra īntre 39 si 40, īi dau Nurofen de 3 ori/zi, cīt tine efectul medicamentului e bine-merci, pe urma īncepe sa se īmpleticeasca, sa casca si hop, febra iar a crescut!
Doctorita de data asta īl suspecteaza de rujeola, sa vedem.... Ultima data pare sa fi avut febra atipica, c-a trecut la fel de repede cum a aparut. Acum īi mai curge si nasul, e drept ca deja de vreo 10 zile. Numai rubeola sa nu fie, cu mine ar fi rau de tot.

Cristina_C
Imi pare rau ca e puiul iar bolnavior.
Dar daca a facut la 1 an vaccinul MMR - rujeola, oreion si rubeola- nu cred ca mai face rubeola.
Si, oricum, la inceputul sarcinii presupun c-ai facut un test de anticorpi pentru rubeola. E am facut.
Varsat de vant- Windpocken- a avut? Sau a fost vaccinat? Robert a fact boala la 1 an si un pic si tot asa, a inceput cu febra mare.
In ianuarie si el a facut o febra "atipica", doar febra, nimic altceva si i-a trecut in 2-3 zile. In schimb, acum vreo doua saptamani a racit serios in gat, exudatul i-a iesit de doua ori negativ (nu streptococ), i-a luat si sange din degetel pentru analize si doctorul i-a dat pana la urma antibiotic - dar i-a trebuit o saptamana sa se hotarasca sa-i dea antibiotic, vazand ca nu-i trece si ca gatul arata din ce in ce mai rau.
La febra mare alterneaza nurofenul cu paracetamolul si da-i cat mai mult sa bea.
Multa sanatate!

lacri
multa sanatate puiutului tau!
mie pediatrul ,de fiacare data cand Fabian a facut febra mare,imi spunea sa-i dau supozitor de novocalmin si sa-i fac impachetari pana ce vad ca febra da inapoi.ei un prosot il uzi cu apa la teperatura camerei il storci bine (il stropesti si cu putin otet) si apoi ridici mainele copilasului si infasori copilul in prosop ,dar sa fie de sub brat pus prosopul.
lasi 10 min apoi scoti prosopul il lasi sa stea fara 10 min ,si dupa repeti operatiune (la fel de fiecare data cu pauza intre impachetari)
poti sa-i pui si in picioare sosetele cu apa si otet
la fiecare 4 ore ii dai cate un medicament de scazut febra -nurofen,panadol prin rotatie(o data unul apoi celalat).
nu lasa febra sa fie crescuta
eu asa am facut de fiecare data si da rezultate stiu ca-ti vine sa innebunesti cand vezi ca termometrul arata din ce in ce mai mult.
multa sanatate!

AdelaP
Nurofenul contine Paracetamol, asa incat la febra mare el se alterneaza cu Algocalminul (atentie la intoxicatia acuta cu paracetamol). Pe de alta parte Paracetamolul, indiferent de denumirea comerciala se poate administra in 4 prize ,dozate in functie de greutatea copilului. Sanatate tuturor.
Adela, mamaica eroina a lui Tudor


anabordea
Sa stii ca si Dianei ii trece febra cu supozitoare cu Novocalmin (algocalmin). Insa, o data nu ii scadea febra cu nimic si mi-am amintit ca am citit undeva si am bagat-o in baie cu apa la temperatura normala a corpului si lasata pina se raceste apa de tot. Asa am facut si deja, in timpul baii, cu toate ca era ca o carpa inainte, incepuse chiar sa se joace cu jucariile. Asta se intampla seara, iar in timpul noptii a mai facut cu puseu de temperatura, dar mult mai mica decat inainte si a trecut repede. Asa ca vezi si tu...Multa sanatate!!


CristinaT
enn, cum se mai simte puiul? Aveti vreun diagnostic?

Multa sanatate.

Cristina_C
esti sigura?
Eu am citit pe cutie si in prospect ca Nurfenul contine IBUPROFEN, nu paracetamol.

ralu
Si eu stiu ca Nurofenul are IBUPROFEN, este exact ca Advilul un antiinflamator!!!!! Si se alterneaza cu paracetamlul la 4 ore in caz ca temperatura urca dupa 4 ore de la administrarea unuia dintre ele!!!
Va pup si multa sanatate!


enn

Va multumesc mult de tot pentru sfaturi si īncurajari
Cristina, multumesc pt. īntrebari, da, copilul a facut vaccin si am facut si eu test, acum m-am calmat īn legatura cu rubeola.
Nurofen sirop īmpotriva febrei (Fiebersaft) junior contine Ibuprofen si-i dau conform prospectului de 3 ori/zi cīte 5 ml. Problemele apar noaptea, cīnd creste temperatura pīna peste 40 si eu nu īndraznesc sa-i mai dau a 4-a oara.
Sosetutele resp. īmpachetarile pe gamba cu apa cu otet (Wadenwickel) conform doctoritei nu folosesc decīt daca are copilul piciorusele fierbinti, iar la el mīinile si picioarele-s reci.
Momentan doarme, la culcare nu avea febra decīt 38 cu 3, asa ca nu i-am dat medicament.
Va doresc tuturor o zi īnsorita si promit sa va tin la curent,

sirimie
Pentru temperatura sub 39 de grade Celsius eu ii dadeam consecutiv Calpol (care are paracetamol) si Nurofen (care are iburofen) - la 4 ore distanta si pe urma mai rar. Au efect mai bun daca sint date consecutiv in felul asta. Pentru febra mare, peste 39, i-am pus supozitor Novocalmin seara si cind a avut 40 i-a dat doctorita o fiola de algocalmin.

E foarte important sa scada febra, iar febra poate sa creasca seara - chiar daca nu are febra mare peste zi. La febra mare exista pericol de convulsii. Si e foarte important sa bea cit mai multe lichide, scad febra si se evita deshidratarea.

enn
Simona, mie doctorita mi-a spus īntotdeauna sa nu-i dau nimic pīna cind temperatura nu depaseste 39,6 °C. Eu īi dau totusi cind depaseste 39, ca īncep sa ma nelinistesc tare.
Fara acordul doctoritei n-as īndrazni sa fac altfel, dar am s-o intreb de efectul combinat paracetamol+ibuprofen.
Īti multumesc mult!


sirimie
Enn, temperatura normala la un copil e 37 de grade. 39 de grade e febra mare, cum sa nu ii dai nimic pina la 39 de grade?? Din cite stiu eu la 39 cu 6 exista chiar pericol de convulsii.

Esti sigura? Eu zic sa mai intrebi un doctor... Eu as merge la un spital de urgente, la un pediatru de spital nu la medic de familie.

AdelaP
Ioi, fetelor. Acuma am vazut ce gresala mare am facut. Aveti dreptate Nurofenul este Ibuprofen, l-am confundat cu Panadolul. Mii de scuze . Sanatate tuturor.
Adela, mamica eroina a lui Tudor


bebelache
sunt deacord cu lacri .fai impachetari atatea madicamente i-ar putea dauna. si eu am fost cu bebe internata inainte de paste tot pt febra mare dar noua ne-a descoperit probleme digestive .vezi ca mai este o boala de copii care se numeste roseala infantis care seamana cu rujeloa .aceasta boala incepe cu 3-4 zile de febra peste 38 dupa care trece si la 2 zile dupa apar pe piele niste bubita care trec singure in 48 de ore.citeste mai mult pe net despre asta .in afara de febra ce simptome mai are .diaree,constipatie,apatie,lipsa pofta mancare?


jozsaerika

enn iti voi spune din experientza mea cu Norbert (2 ani si 5 luni)....Norbert la ultima febra s-a manifestat asa cum ai zis tu aproape....intr-o vineri seara 39.5 (cred a facut febra in 10 min)....si cu mainile si picioarele reci (ca si gheatza) si doar fruntea fierbinte si alte locuri :burtica, spatele, gambele, coapse ....fiind we. nu ne-am putut intalni cu md. si eu am insistat sa nu ii dea antibiotice doar dupa analize (ii mai dadusem antibiotice fara analize si nici nu stiam exact ce are - md. de fam mi-a prescris) ....si l-am tinut asa cu febra aproape o sapt. ...luni dimn. am facut exudat- negativ, marti- urina- inf.urinara E.Coli, miercuri mi-a iesit antibiograma, joi dimn. treb. sa mergem la md cu analizele dar mi-a facut convulsii febrile- care sunt groaznice....soacra-mea a chemat Salvarea l-au dus la contagioase...idiotul de la Salvare a zis ca are meningita ...dar eu stiam deja de inf. urinara...si am stat in spital 7 zile ....
nu stiu ce sa zic in cazul vostru dar daca febra e cu maini si picioare reci, se scutura dupa ce face kk sau pp si are niste mici umflaturi sub ochi...e inf. urinara...

oricum nu e de glumit cu febra mare si eu o luam mai lejer inainte dar dupa aceste convulsii noi tre' sa luam Fenobarbital daca trece de 39 febra si sunt super stresata... si acum in fiecare ora ma uit nu cumva a facut febra (ma uit cu mana -bineinteles)

fica
din pacate la febra mare sunt si riscuri de convulsii febrile.mie medicul mi-a zis ibuprofen alternativ cu paracetamol (conf greutatii)iar daca nu ii scade temperatura metamizol(novocalmin)supozitoare si dusuri cu apa usor mai rece.
dar trebuie sa-l vada si un doctor cat se poate de repede, sau macar vorbeste cu unul
sanatate multa si sa ne zici cum va mai este

enn
Fetelor, merci mult!
Copilul, cīnd īi scade febra, e okay, vioi, se joaca, manīnca, doar nasucul īi curge, dar asta de vreo 10 zile.
La medic am fost ieri, azi am dat tf., mi-a zis sa mai am rabdare pīna mīine. Motivul pt. care īmi recomanda sa nu-i dau nimic pīna la 39,6 tine de interpretarea febrei ca un mecanism de autoaparare al organismului. Dar daca diseara iar īi creste febra foarte mult, mergem la urgenta.
Dusuri reci mi-i greu sa-i fac singura, nu mi-i usor sa-l ridic si sa-l pun īn cada cu burta mea, mai ales ca nu vrea si da din mīini si din picioare.
Va las acum ca demoleaza asta mic totul.
si sanatate multa!

nicolle_w
Febra este un mecanism normal de aparare a organismului in infectii bacteriene sau virale.Valorile normale sunt cuprinse intre 34,7-37,3 grade C(AXILAR).Daca exista o infectie temperatura este instabila,poate urca si cobori foarte repede.
Dupa parerea mea baia in timpul unei febre ridicate nu e recomandata deoarece este stresanta ptr. copil iar eficacitatea ei e de scurta durata.
ATENTIE:IBUPROFENUL NU E RECOMANDAT INAINTE DE 6 LUNI SI IN GASTRO-ENTERITE SEVERE,INSUFICIENTA RENALA,VARICELA,ASTM
NU ADMINISTRATI NICIODATA ASPIRINA
Convulsiile sunt foarte panicante ptr. parinti dar de cele mai multe ori fara consecinte ptr. copii.Ele pot dura de la cateva secunde pana la 15 min.In timpul unei convulsii cel mai important e ca parintele sa ramana calm,sa intoarca capul copilului intr-o parte in caz ca acesta varsa,sa nu ii puna nimic in gurita,criza va trece de la sine dar consultati imediat pediatrul.
enn,sfatul meu e sa nu ii faci baita,lichide cat mai multe sa eviti deshidratarea iar sosetutele inmuiate in otet,desi pare empiric,dau rezultate bune.

enn
Bebelache. merci pt. sugestia cu roseola.
Am cautat pe net, iata rezultatul, īn caz ca mai e cineva interesat:
http://kidshealth.org/parent/infections/bacterial_viral/roseola.html
Īn rest, nimic nou pe frontul de vest. Temperatura e la 38°C si copilul se joaca linistit cu cubuletele, urmeaza cina, spalatul pe dinti si pe urma-i luam din nou temperatura.
Va multumesc tuturor ca v-ati facut timp pt. problemele noastre.


enn
Se pare ca suntem pe calea cea buna. De azi-dimineata febra a disparut. Am mai fost totusi la medic, l-a consultat si conform dīnsei are rosu-n gīt (angina), dar īn curs de vindecare. Mīine mai stam acasa, iar de luni copilul poate merge din nou la cresa. De bucurie i-am luat o noua lopatica rosie si dupa-masa vom iesi un pic īn parc.
Va doresc tuturor o zi cīt mai buna!


lacri

ma bucur foarte mult sa aud vesti bune Enn.
dar cu pana acum nu a vazut ca are rosu in gat?????????
eu ii iau si acum teperatura lui Fabian al meu din fundulet chiar daca are 3 ani si 9 luni acusi ,asa sunt eu mai sigura.
asa este e bine sa faca febra deoarece organismul arata ca lupta cu o infectie ceva dar nici sa-si faca febra de cap nu trebuie lasata.
eu stiu una si buna daca lui Fabian ii creste putin peste 38 febra deja iau masuri,am patit de mai multe ori cand in jumatate de ora de la 38 s-a dus la 40 si e mai greu s-o dai inapoi decat sa o iei de la inceput si sa-i opresti elanul.doctorul meu ii mai dadea cand facea febra mare sa ia si calciu nu mai stiu explicatia exact.
iar dupa cum ti-am mai scris daca depaseste 39 il bag si la inpachetari au dat rezultat de fiecare data.asa m-a invatat doctorul (fiind si un doctor pediatru f bun si cautat)iar eu am prins o f mare incredere in el ca de fiecare data mi l-a pus pe picioare in cel mai scurt timp.evita antibioticele atunci cand trebuie si spitalul ,de multe ori mi-a zis ca il facem sanatos acasa ca daca-l duc la spital il mai aduc si cu altele (stie el ce zice ca doar in spital lucreaza)si daca e o situatie mai rea ma pune sa-l sun din 2 in 2 ore sa-l instiintez ce si cum si uite multumesc lui Dumnezeu pana la varsta asta Fabian nu a cunoscut spitalul si nici injectiile .Doamne ajuta in continuare!
va doresc multa sanatate ,in special puiutului tau ,si sa auzim numai de bine
te pup


enn

Multumesc, Lacri!
Īncet-īncet prind si eu curaj si nu ma mai speriu de febra ca prima data....
Acum, slava Domnului, e bine. A zburdat azi pe-afara ca un iedut scos pt. prima oara la pasune
Va doresc tuturor o noapte linistita!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Febra 39 de la insolatie?
denis
Baietelul meu de 2 ani si 3 luni a facut ieri, din semin ca sa zic asa..febra de 39C. Dimineata s-a trezit si a zis ca vomita, dra n-a vomitat, mai tarziu a zis ca-l doare un pic capul... dar a fost vioi, apoi dupa ce am venit de afara...avea febra de 39C.
Sa fi fost de la soare? Insolatie...? pt ca cu o zi inainte a cam stat in soare ceva vreme si fara palarie....
Azi e bine merci, nu mai ere febra se joaca..parca n-ar fi avut nimic..
Ce o fi fost...???


roxanaz
da, este simptom de insolatie. nu il mai lasa in soare puternic si evita iesirea la ore "critice" (12-17). da-i sa bea multe lichide si supravegheaza-l.
sanatate!


Field_mouse
Daca a 2-a zi n-are nici o problema - sigur ca a fost o insolatie.


laura72
se poate sa fi fost o insolatie usoara sau febra de sete.oricum nu mult pe afara cu capul gol si muuuulte lichide.

ligia13

voma sau senzatia de voma este de asemenea un semn al insolatiei.


denis
Multumesc mult ca m-ati mai linistit...
Si eu am pus-o tot pe seama insolatiei...Desi frisoane (care sunt un alt simptom n-a avut..)
Azi e bine merci, vioi ca de obicei.
Categoric n-o sa-l mai scot deloc fara palariuta.. (mai ales ca a stat in soare intre 12 si 13 si ceva...)


elena_oona
fata mea nici cum nu suporta palaria sau nimic altceva in cap dar oricum excludem plimbarile intre orele 12-17.
Insanatosire grabnica puisorului!


denis
Dupa ce toata ziua a fosy vioi, la ora 17 cand s-a trezit..a facut iar febra 39C.
Fara tuse, stranut sau muci... Sper sa-i treaca totusi repede...nu-s deloc obisnuita cu el bolnavior...!

amarantina
Insolatia la bebei tine 3 zile in care perioadele de febra alterneaza cu cele in care nu au deloc temperatura, se joaca si se comporta normal. Noua pediatrul ne-a spus sa-i administram un supozitor cu novocalmin pe zi, sa-l tinem in camere racoroase, sa-i dam multe lichide si sa-i punem comprese nu foarte reci pe frunte.
De mancat mananca? Il doare in gat?


denis
Credeam ca daca-i de la insolatie nu tine mai mult de 24 ore...
In perioadele cand e ok, mananca fara probleme, nu-l doare in gat...
Cand nu se simte bine, zice ca-i e foame, vrea sa manance dar dupa prima inghititura vomita...
Acum e iar bine, dupa ce asta noapte i-am mai dat un supozitor cu novocalmin.....


amarantina
La noi a durat 3 zile pana si-a revenit, dar de vomitat nu a vomitat si nici n-a zis ca i-ar veni sa vomite. Eu zic sa-l duci totusi la doctor, poate are altceva mai grav si starea lui nu e de la insolatie.


annita72
Mai bine mergi la medic. Se poate sa fie si o viroza.


gio
Buna,

Si fetita mea de 3 ani de ieri are cam aceleasi simptome. Culmea e ca febra ii apare si ii dispare, chiar daca ii dau sau nu antitermice (ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum). Noi am facut duminica un drum de 4 ore cu masina chiar intre 12 si 17 si duminica seara ma durea capul infiorator. M-am tot gandit si eu la insolatie, mai ales ca alte simptome..n-are. Doar ca transpira f mult, nu mananca bine si aseara a varsat...In seara asta mergem la dr si aflu sigur ce are. Doar daca nu circula vreo viroza care sa se manifeste asa...AA, si s-a tot plans ca o doare burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Help! metode de scazut temperatura!
mirela alina
Fetelor spuneti-mi va rog cum scapati de temperatura.A fost diagnosticat cu faringita acuta si ne luptam cu temeperatura de ieri.
Aseara dupa o baie aproape rece, panadol, nurofen si novocalmin in fund avea tot 39.Nu sta cu sotelele cu apa si otet....nu stiu ce sa ii mai fac.
Voi cum procedati?
Va multumesc

parpalak
Antitermice si lichide la virusache. Daca-i infectie bacteriana ar trebui sa primeasca antibiotic. Temperatura in sine e semn ca organismul lupta cu boala, deci nu de temperatura trebuie scapat, ci de boala.


LUCIA MIRELA

Panadol alternativ cu Nurofen la 4 ore si Novocalminul se administreaza in acelasi timp cu unul dintre antitermice.
Impachetari de la brau in jos, sau pus in cada cu apa a carei temperatura e cu 2-3 grade mai scazuta decat cea a corpului sau in loc de sosete pus in ligheanul cu apa si otet sa stea cu piciorusele cat se poate.
Sanatate multa!

gabrielav
Nu este recomandat sa amesteci Nurofenul cu supozitoarele pt scaderea temperaturii. Eu ii dau micutului meu care are 2 ani o jumatate de fiola de agocalmin. Isi face efectual imediat


hermelina
Gabriela ii dai algocalminul pe gurita sau injectabil?

annablue
La doi ani e MULT !!!! o jumate de fiola....
Iar Novocalminul este Algocalmin sub forma de supozitor. NU SE DA CU NUROFEN SAU ALTCEVA !!!!!
Novocalmin este un ANTITERMIC ca si celelalte Nurofen, panadol, etc.
Aveti grija, ca nu trebuie date in exces si la mai putin de 4-5 ore !
Daca tot creste febra peste 38, hidratati copilul, chiar pus in baie, invelit in prosoape ude, etc daca nu vrea sa bea.
Ca de la lipsa de lichid creste mai mult febra.
Si dati alternativ Panadol (e mai bun pt stomac decat Nurofenul, cica) cu Novocalmin/Algocalmin, la interval de minim 4 ore !!!

LUCIA MIRELA
Fetelor ia lamuriti-ma si pe mine, ca mie pana acum 2 medici pediatri mi-au spus acelasi lucru, atunci cand febra depaseste 39, in afara de nurofenul alternativ cu panadolul la 4 ore, se va administra impreuna cu unul din acestea doua, si supozitorul cu novocalmin pentru a avea efect mai rapid de scadere a febrei si in plus mie mi s-a mai spus ca novocalminul se da, cel putin la varsta lui Liviu (4ani si 4 luni) doar de 2 ori in 24 ore.


abriana
Buna fetelor,
Panadolul - paracetamol, cu Nurofenul - Ibuprofen, se dau alternativ la 4 ore pt un efect cat mai bun, iar in momentul in care temperatura nu scade se asociaza supozitorul de algocalmin 1/2 sau 1 intreg in functie de varsta. Impachetarile sunt sfinte: in cerceaf ud, cu extremitatile libere, in runde de cate 20 min. Dupa a duoa runde ar trebui sa fie deja mai bine.
Va dorim sanatate maxima.


LUCIA MIRELA

Asta stiu si eu de la medicii la care merg, si cu toate astea, vad ca mai sus se spune ca nu se da novocalminul impreuna cu nurofenul. De ce?


silvana_salajan
La noi intotdeauna a dat rezultate fiola de algocalmin.
La doi ani o fiola impartita in 3 prize, pusa in ceai.


elyanne
Se alterneaza la intervale de 4 ore (sau mai repede) cu antiterminc (io ii dau nurofen) si cu supozitor Novocalmin... Nu odata...
Cand nu i-a scazut febra dupa Nurofen... i-am pus si la 2-3 ore Novocalminul (s-a intamplat o singura data... cand nu-i mai scadea febra de nici un fel).
Nu stiu de ce nu se dau odata (n-am avut curiozitatea sa intreb)... doar ca mi-a zis sa le alternez.
Daca febra e prea mare (39-40) impacheteaza-l intr-un prospop udat cu apa la temperatura camerei, pana mai scade temperatura.

annablue
Atunci doctorii aia sunt nebuni de legat...
Cum sa-i dai si una si alta ????
Cand febra depaseste 39 si i-ai dat orice antitermic, il hidratezi bine pe copil si intri cu el sub dus sau faci impaturiri in cearceaf ud, nu ii dai doza mai mare de medicament, ca il faci praf...
Si chestia cu bagat sub dus este necesara ca sa nu faca convulsii de la febra. Daca copilul e slabit, poate face aproape 40 si ii dai algocalmin/novocalmin (care sunt mai tari) dar indeplinesti si celelelale conditii care ajuta la scaderea febrei !!!!
Ca va spuneam ca daca copilul e deshidratat o sa faca mult mai usor febra si nici nu va scadea.
Eu nu as da doza dubla la un copil mic nici gand. Adi mi-a facut de mai multe ori 39,7 (el asa face cand face febra, nu se opreste mai jos) si de fiecare data l-am hidratat (si prin piele daca nu vroia sa bea) si am alternat antitermicele si atat.

LUCIA MIRELA
Ana, inca o intrebare, ca vad ca pomenesti de doza dubla sau depasirea dozelor, pai ori eu nu intleg ori sunt dusa cu pluta... Novocalmin=Nurofen?
ca asta reiese din ce spui tu, adica daca eu ii dau copilului doza de nurofen si febra e peste 39, si ii mai bag si un supozitor cu novocalmin, inseamna ca i-am dat doza marita de acelasi medicament?

Dorsilia
nu stiu daca-s dr nebuni. cert e ca sunt si nebuni de legat printre ei.

Noua pediatra ne-a dat de fiecare data la febra schema la 4 ore cu Nurofen, alternativ cu Paracetamol si daca chiar nu scade cate 1 Novocalmin in fund in intervalul acesta, dar nu mai mult de 2 in 24 de ore. In rest, prosoape umede in jurul bratelor, coapselor si gambelor, EXCLUS fruntea, pieptul, talpile si palmele pe unde se elimina caldura. In mod exceptional cate o jumatate sau o pastiluta de fenobarbital pt a asigura copilului un confort si a preveni convulsiile. Si, da, multe lichide (pe care saracul nu le prea poate bea la faringita).


Dorsilia
Nurofen=Ibuprofen, e antiinflamator in principiu
Novocalminul nu e acelasi lucru


annablue
Novocalmin este Algocalmin iar Nurofen este Ibuprofen. Nu sunt acelasi lucru, dar se folosesc in acelasi scop, scaderea temepraturii. Deci eu de aia am zis de doze duble...
Noua dr. Culcer ne-a dat o "schema" pe care am respectat-o de fiecare data, adica ce va povestisem mai sus, cu alternare la 4 ore.
Cand Adi avea maxim 38,7 ii dadeam Panadol/nurofen iar cand ajungea la 39,7 ii dadeam supozitor de Novocalmin. In rst, il impachetam in cearceaf ud cu apa la temp camerei (asa se "hidrata", ca uneri nu vroia sa bea lichid) si daca avea diaree ii dadeam 1/4 dintr-o fiola de Algocalmin (asta la 3 ani) in loc de supozitor.
A functionat de fiecare data.


LUCIA MIRELA
Pai da Ana, de aceeasi schema vorbesc si eu, adica se da panadol, dupa 4 ore se da nurofen, iar daca in timpul acestui tratament, temperatura creste peste 39.3-39.5, pe langa cele doua antitermice date alternativ la interval de 4 ore se adauga si un al 3-lea care este novocalminul si care se poate da pentru sporirea efectului, imediat dupa administrarea uneia dintre celelalte doze de antitermic (panadol sau nurofen).
Nu vad de unde reiese de aici ca ii dai dozaj gresit copilului si nu vad de ce nu trebuie administrat nurofenul in aceeasi perioada cu novocalminul.


Monica-Elena
Poti incerca impachetari in cearsaf ud cu apa si otet sau spirt sau palinca. Dar atentie la nasuc ca se si poate imbata . Da rezultate sigure. Bun mai este otetul de menta de la plafar sau de trandafir. Si in loc de fenobarbital desitim de bagat in fundulet, dar daca copilul cand s-a imbolnavit prima data nu a facut convulsii inseamna ca nu iti va mai face ptr ca nu e genul.

Faimoasa schema de care vorbiti o aplica din pacate toti pediatrii din municipal ca doar sunt invataceii dr Culcer si din pacate(eu am trait pe propria piele) nu prea isi mai dau seama cand trebuie sa bage antibiotic si poti ajunge in situatii nasoale cu copilul. Eu am patit asa ca......

annablue
Eu am zis ca se alterneaza cele doua si daca se da Novocalmin nu se mai da si altceva in acelasi timp (la aceeasi ora). Adica, tot doua medicamente se dau... nu si al treielea !!!!!
Adica ori 1. panadol si dupa 4 ore nurofen si iar panadol
ori 2. panadol si dupa 4 ore novocalmin si dupau iar panadol...
Acum e clar ?


LUCIA MIRELA
Acum am inteles, dar uite ca eu stiu alta varianta.
Dar cu siguranta cu prima ocazie o sa intreb medicul mai multe detalii despre aceste doua variante, sa ma lamureasca si pe mine de ce e asa si nu altfel.

clyo

aceeasi schema am primit-o si noi de la medic.
din cate imi amintesc acum, sper sa nu vorbesc prostii, Panadolul este paracetamol iar Novocalminul este Algocalmin.

in cazul nostru, cateva picaturi de Algocalmin (o picatura / kg) fac minuni in scaderea febrei.

mirela alina

Multumesc mult pt. raspunsuri, vine seara si chiar aveam nevoie...
Piticul azi nu a depasit 37.5, ceea ce ma face sa fiu mai optimista..
Dr. mi-a spus ca daca temperatura persista 48 -72 de ore sa incep sa ii dau antibiotic....sa vedem maine ce o mai fi.
Vad ca discutati de cantitati si scheme de administrare a antitermicelor.
Mie dr. Culcer mi-a spus ca in situatii critice(cum a fost la noi aseara) pot sa ii dau toate cele trei antitermice(nurofen, panadol, novocalmin) unul dupa celelalt si la diferenta de 10 min. daca nu observ nici o schimbare dupa administrarea unuia dintre ele.....sa nu ii las sub nici o forma temperatura sa o ia razna.
Din aceasta cauza am actionat asa si nu stiu de la care dar a scazut pana la urma.
multumesc si va tin la curent

Pepsi
eu ii dau paracetamol din 4 in 4 ore, si-l tin mai dezbracat, si scade repede, nici el nu sta cu sosete, sau il mai scot afara, si-i scade.a avut de citeva ori si 40C.

Andra M

Stiu ca aici subiectul este despre febra de la faringita...

Dar poate e bine sa aveti in vedere si urmatoarele:

Aveam 4-5 ani si am facut reactie la ampicilina ( am fost racita si mi s-a prescris acest antibiotic despre care nu se stia ca nu il suport) am facut febra peste 40, mama spune ca oscila in jur de 40.8-41.1. Medicul de la salvare, a recomandat doar impachetari cu prosop ud cu spirt, fara nici un medicament. Se pare ca febra a durat aprox.8 ore, timp in care eram inconstienta, dupa care a disparut inclusiv raceala. Nu am nici un fel de urmari de la acest incident.

laura72
paracetamol-denumiri comerciale Panadol,Eferalgan,Calpol,supozitoare.
nurofen=ibuprofen
algocalmin=novocalmin febra mare peste 39 timp indelungat se recomanda adm. a unui sup. cu paracetamol alternand la 4 ore cu nurofen,sosete inmuiate in apa cu otet si spirt,comprese la cap,lichide cat mai multe dar in cant mica si des,altfel elimina rapid prin urina si nu hidrateaza.in ceai e indicat un vf. cutit de sare pt a retine apa in organism.
algocalminul fiole se da cate o picatura pe kg corp sa bea.picatura e cea care curge scuturand fiola in lingurita.este f eficient scazand rapid si pe o perioada lunga.
nurofenul la temp.mai mare de 38,5 merge f greu are actiune prea lenta. supozitoarele au actiune mai rapida ca siropurile pt ca se absorb in sange mai repede .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leokris spune:

poti incerca si cartofi cruzi curatat taiat rondele si puse la talpa in sosetute la noi a dat rezultat.Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Febra mare care nu mai trece
florina
Copilul nostru Tudor in varsta de 4 ani are de 2 zile jumatate febra intre 39 si 40 de grade. Prima oara cand am sesizat avea 38,6 si era in dimineata de 27-09, seara a venit pediatrul pe la el si am inceput un tratament cu Augmentin ( 5ml/12 ore ), Nurofen (5ml/la 8 ore). In data de 28 a avut aproapte tot timpul temperatura intre 39 si 40, cu mici exceptii cand utilizand novocalmin si alternativ ( la 4 ore ) paracetamol supozitor mai scadea pana la 38, dar din pacate nu si sub 38. Seara de ieri dupa niste sosete cu otet si transpirat mai mult a scazut temperatura destul de bine, insa noaptea dupa ce a adormit la ora 1 deja avea din nou peste 39, iar in aceasta dimineata a avut 40,2 timp de 2-3 ore. L-am luat la o policlinica unde ni s-a spus ca trebuie sa schimbam antibioticul si ne-a fost prescris Fortum 500mg odata la 12 ore injectabil, urmand ca sa alternam la 4 ore paracetamol cu novocalmin supozitoare. Din pacate temperatura scade sub 39 pentru o ora, doua, dupa care revine iarasi timp de 3 ore.
Deocamdata nu a avut decat o doza de Fortum, a doua urmand sa o facem in aceasta seara, insa nu se simte nici o imbunatatire a starii termice. In schimb nu are altfel de simptome si nici nu pare vizibil deranjat de aceast temperatura, doar ca se simte ceva mai obosit.
Diagnosticul este de amigdalita ( si inca ceva despre limfa dar nu inteleg din reteta ) apropos.
Pe noi insa deja ne apuca disperarea pentru ca nu iese din intervalul 39-40 de grade si maine dimineata se implinesc 3 zile complete si nici nu stim ce am mai putea sa facem daca va persista.
S-a mai plans putin si de niste probleme la stomac, si ni s-a explicat ( si de pediatru si de un medic chirurg la Gr. Alexandrescu ) ca are ganglioni din jurul stomacului inflamati.
Acum noi nu suntem siguri de acest diagnostic de amigdalita, plus ca ultimul pediatru desi a pastrat denumirea diagnosticului initial a spus ca nu ii se pare gatul atat de rosu incat sa fie o astfel de reactie.
De mancat mananca relativ bine si consuma lichide destul de des.. face si pipi des ( odata pe ora ). Nu prea transpira.. decat atunci cand a stat cu sosete cu otet.

Va rog dati-mi idei si in primul rand spuneti-mi ce pot sa fac in caz ca persista si devine grav. Doctorul ne-a mai recomandat sa ii dam odata la 8 ore fenobarbital... pana acum tot am bagat medicamente in el, este recomandabil asa ceva?

silvia_d
Teodor,nu ai altceva de facut,decat STRICT sfatul medicului,pentru ca nu e de gluma cu febra asha mare;si bebelusul meu a facut febra mare,39.5,maxim,acum o luna,diagnosticul a fost faringo-amigdalita,l-am dus la gr.alexandrescu,unde i-a dat medoklav;s-a umplut de bube de tip rujeoliform,de-a tb.sa ne ducem apoi la Matei Bals,sa-i ia sange,sa vedem daca avea sau rubeola sau rujeola!Morala e ca a facut de la AB!ti-am spus asta sa urmaresti daca apare vreo bubita!
Ii dai f bine anti-termicele,eventual impaketari cu prosop de la gat in jos...cat despre otet,o sa te superi pe mine,dar efectul este NUL!
cred ca la asha temperatura mare,s-ar putea sa fie o boala virala;are si ganglionii din spatele urekii umflati,sau de la ceafa!?daca da,s-ar putea sa fie "boala sarutului",ca stiu ca ea se manifeste cu ganglioni!iti spun toate astea,pentru ca asha mi-a spus pediatra apropos de ganglioni inflamati,febra mare.etc.

Multa sanatate ii doresc puiului tau!
Aaa,am uitat ceva important:pana isi face efectul AB,dureaza o zi-doua,sa stii!
Daca vezi c-o tine tot asha,pe temperatura asta,ti-l recomand pe Dr.Stanciu de la Budimex,mi-a spus o prietena ca el este la etj.7,la spital!Sper sa nu mai fie nevoie de inca o vizita la spital,totusi!

Gabbriela
de ce nu il duci la urgenta, meidci stiu mai bine cum sa te ajute in asemnea caz... nu mi se pare normal sa stea cu acea febra si cu atatea medicamnete si sa nu cedeze...sanatate la copil

florina

Nu are ganglionii umflati... s-ar parea ca doar la stomac a simtit ceva doctora de la Grigore Alexandrescu.
Eu ma tot gandesc sa ma duc la spital, dar experienta cu spitalele este crunta, stau cu copilul cu probleme la camera de garda de innebunim, inconjurati fiind de altii copii cu alte probleme ( poate contagioase ).
Acum eu tin legatura cu pediatrul lui, telefonic. El spune ca sa continuam asa tratamentul si sa il tinem la curent cu ce se intampla. Astazi am chemat de dimineata salvarea ca ne-am cam speriat si nici dupa o ora nu a venit, pana la urma am sunat niste prieteni si ne-au dus la o policlinca pentru o a doua parere ( de unde am luat Fortumul ) ( fara ambulanta, am contramandat-o si oricum imi vorbeau urat astea de la dispecerat ).
Asa ca nu stiu ce sa fac cu spitalul ca deja o sa ne creada unii nebuni ca tot reverificam diagnosticele... si totusi sa avem o ultima solutie de escaladare a problemei ( o sa urmez sfatul cu Budimex daca nu se schimba ceva pana maine dimineata ).


angelapriboi
eu zic sa mergi laspital .Nu vreau sa te sperii dar cred ca s-ar putea sa aiba pneumonie.Asa a patit o prietena de a mea.
Mergi la spitalul din Tei este mai putin aglomerat.



florina
L-au asculat 3 doctori ( 1 ieri, 2 astazi ) si la plamani si la inima ( singura chestia i-a gasit tahicardie, dar au concluzionat ca e normal la temperatura si varsta asta ) si au spus ca nu are nimic la plamani. Acum noi mai stim din experienta unor prieteni ca la pneumonie in afara de febra mai erau si alte simptome de genul ca nu avea pofta de mancare..etc, el chiar mananca bine si bea lichide si doar de stomac se plange dar rar si in treacat. Ce altceva as mai putea urmari sa elimin ipoteza pneumoniei? Chiar acum la doua ore de un novocalmin si o ora de un nurofen (7ml) a ajuns la 37.8 si e cat se poate de bine dispus. Urmeaza intr-o ora sa facem antibioticul.
Ah, singura chestie care am uitat sa o mentionez este ca are buzele cam crapate si de o culoare maronie.. si la ochi are in zona de cearcane, pielea rosie, iritata.

Daca ne ducem la spital, ce teste am putea face sa ajungem la un diagnostic corect? ( avand in vedere simptomele deja descrise )

angelapriboi
oboseala este un alt semn.Daca el se joaca si mananca inseamna ca e ok.
S-ar putea sa fie un virus la burtica


LUCIA MIRELA
Legat de durerile de burtica, la doua dintre episoadele de amigdalita facute anul asta de Liviu (4ani si 4luni) ni s-a spus ca il doare burtica deoarece ganglionilor de la gat le corespund si niste ganglioni din burtica si de aceea il doare. I-am dat debridat sau biotics baby(care sunt bacterii lactice).
Cat despre febra asta mare care nu mai trece, sa nu fie de la altceva, Doamne fereste, mai grav. Poate gresesc, dar mai bine cereti sa i se faca mai multe teste analize (desi e cam dificil acum cu tratamentul cu antibiotic) sa nu fie altceva decat pare.

ligeea
Fa-i o urocultura si un sumar de urina . Si al meu -la 3 ani face la rosu in gat niste temperaturi de prajesti oul pe el. Parca ai descris simptomele lui fi-miu.
Eu am incercat-cu bune rezultate si cu ceai de salcie alba , contine chinina si i-a mai scazut din febra. Fa-i infuzie si da-i sa bea indulcit .
Mai incearca -e bun in amigdalite si tinctura de propolis cu miere 5 pic /zi dim . Pt. asta trebuie insa ceva timp sa reactioneze .

OrbuGabi
Si noi am avut asa probleme cu Alice,febra a tinut 3 zile(38-39) ,timp in care facea Fortum la 12 ore doar a 4-a zi de tratament a inceput sa scada febra .Iar dupa 5 zile de tratament cu Fortum a fost bine.incearca sa ii pui comprese cu otet indoit cu apa la piept(cand febra este mare mainele si picioarele sunt reci).Multa sanatate lui Tudor.

diana11
Mie mi-a spus doctorita ca nu trebuie acoperite extremitatile cu comprese in caz de febra, deoarece se poate produce vasoconstrictie, si daca ati observat mainile si picioarele sunt reci. Daca se fac impachetari se pune un prosop ud acoperit cu un prosop uscat, de sub brate si pana la genunchi timp de 10 min. si apoi se termometrizeaza si daca nu a scazut se repeta pana ajunge la 37.5.


llizzie
Noi am patit asa ceva la un an asta iarna cand trei zile aavut o febra mare fara alt simptom. Am ajuns bineinteles la spital unde a fost banuit de infectie urinara dar nu avea, in schimb la analize nu i-au iesit decat neutrofilele marite. I-a dat doctora ospamox si nimic. Pana la urma i-au iesit niste pete pe corp roz si am crezut ca sunt de la antibiotic. Ne-am dus in disperare la Stanciu si ne-a spus ca era roseola infantis- sau febra de trei zile. Dupa ce a aparut eruptia s-a linistit.
Incearca sa ii faci analize si sa ti le interpreteze un doctor bun.
Sanatate si tine-ne la curent.


sinzi_ana

David a avut febra mare (39-40) de la o infectie la ureche timp de 4-5 zile...
Ii dadeam Tylenol si ii scadea cateva ore, apoi urca la loc...

Dupa 2 zile de antibiotic (dr ne-a prescris niste cantitati enorme...14ml la 12 ore) i-a scazut...

Oricum pe noi dr ne-a "consolat" ca febra este un semn bun...corpul lupta cu infectia!!!


florina
Aseara dupa antibiotic si nurofen nu a mai avut peste 37.5 pana de dimineata la ora 10 cand I s-a facut din nou AB si a urcat la 39. A urmat din nou nurofen si a scazut sub 37.5, acum dupa ora 16 a urcat la 39.7! :( I-am dat un panadol si acum doarme. Tocmai ne linistisem ca e mai bine, dar degeaba, se instaleaza disperarea...
Aparent nurofenul are cel mai bun efect pt. scaderea temperaturii, dar faptul ca revine inseamna ca a ramas problema la fel...A inceput si sa sforaie rau de tot..Totusi pare sa fie legat de ORL, dar inca se mai plange de burtica aleator.
Alte idei, daca mai aveti..


LUCIA MIRELA
Incercat cu biotics baby pentru durerile de burtica, e recomandat in timpul tratamentelor cu antibiotic, pentru ca refac flora distrusa de acesta, si amelioreaza durerile de burtica.
Despre febra, chiar nu stiu ce sa mai zic, decat sa va urez sa scapati cu bine de probleme. Mergeti totusi si la alti medici.
Sanatate multa!

ligeea
Incearca sa-i faci o hemoleucograma , la spital se da rezultatul in cateva ore e neinvaziva ii ia sange din degetel si gata . daca e de natura virala macar te linistesti. Totusi cel mic al meu nu facea mai mult de 2-3 zile. febra mare asa indelungata cred ca ar trebui sa o investighezi mai cu atentie .

florina
Am reusit sa dau de pediatru. Si el spune ca nu are rost sa facem analize acum pentru ca ar iesi probabil neconcludente din cauza de tratament activ cu antibiotice. Iar la sange probabil ar iesi leucocite marite si viteza de curgere marita.
El spune ca trebuie sa asteptam macar 2 zile complete de tratament inainte de a concluziona daca antibioticul e bun sau nu si imi recomanda ca maine daca tot asa febra mare face sa suplimentam cu un al doilea antibiotic ( gentamicina cu rol complementar ).
Acum la 1 ora jumate de panadol, i-a scazut la 38.5, dar tot e mare fata de ieri. Pediatrul tot insista sa ii dam fenobarbital ( stiti ceva rau de medicamentul asta? ).
Nu imi dau seama care sunt riscurile faptului ca are temperatura intre 39 si 40 de grade pe termen asa de lung ( suntem in a-4-a zi, dar totusi a mai avut perioade si sub 38 ).
Apropos de flora stomacului, deja acum ii dam injectabil antibioticul, asta inseamna ca tot este afectata direct de AB?

LUCIA MIRELA

DAca antibioticul e injectabil, eu zic ca flora stomacala nu mai e afectata, insa am uitat sa spun ca in prospectul de la biotics baby scrie ca a re si rol de crestere a imunitatii.
Despre fenobarbital, cred ca se da pentru prevenirea convulsiilor, dar alte amanunte nu stiu.


alintaroma
Despre fenobarbital ti-a raspuns LUCIA MIRELA si asa stiu si eu este pentru prevenirea convulsiilor ce pot aparea ca urmare a febrei ridicate peste 40 gr C . Totusi iti dau un link sa citesti si tu despre medicament , dar care nu se da la farmacie fara prescriptie (asa era si acum citiva ani cind ni sa prescris si noua, noi nu l-am folosit)si medicul trebuia sa stie asta si sa-si imagineze ca nu poti avea asa ceva in casa in mod curent.
http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=3243
Si noi am avut o situatie asemanatoare cind puiul nostru avea putin peste un an si a facut febra aproape o saptamina si a schimbat antibioticele dupa placul doctorului (care o cam bijbiia) iar in plus plingea zi si noapte stateam numai cu ea in brate. In final cu toate antibioticele luate am decis de la mine putere sa-i fac urocultura si ce crezi , avea infectie urinara ....
Am sunat doctorul si i-am spus ca fata are infectie urinara , la care m-a intrebat de unde stiu ... i-am spus eu la care el , pai vreau si antibiograma (eu o facusem deja si pe asta), pai am vrut sa-i spun atunci asa medicina stiu si eu sa fac
Una peste alta dupa prima injectie de antibiotic prescris in cunostinta de cauza a disparut febra ca prin minune. Asa ca, parerea mea este sa faceti investigatii serioase ca o mai dau si doctorii de grinda citeodata .
Aveti grija de voi si sanatate piticului.

florina
Il chinuim groaznic cu injectia de Fortum... il apuca disperarea saracul si face aproape o criza de isterie cand constientizeaza. Asta-seara la spitalul gomoiu am ajuns sa ii faca injectia si doctorita de garda ne-a spus ca ar fi bine sa verificam sa nu aiba mononucleoza infectioasa ( ne-a dat o trimitere pt. un laborator de teste ). Aveti idee daca lucreaza vreun laborator duminica?.. Faza este ca pediatrul vroia sa ii dea de maine si gentamicina injectabila si ar fi culmea sa chinuim copilul daca nici nu stim cauza.


ligeea
Eu te-am tot pisat sa-i faci analizele ca doctorii astia il umplu de antibiotice fara nici o responsabilitate . dar nu inteleg de ce se chinuie cu injectia , nu se poate cu branula ?Aia nu doare si daca ii face serul incet -cca 10 min nu doare de loc.
Zau , incearca la PULS la salvare mi se pare ca fac si analize in regim de urgenta , vin acasa . Daca nu la Budimex sigur fac , e laboratorul spitalului dar poti sa soliciti tu analize si sa le platesti. Nu-i mai da antibiotice dupa urechea la orice purtator de halat ca daca nu stiu ce are ii dai degeaba
PS sectie buna de pediatrie e si la Fundeni


florina
Hmm.. credeam ca am raspuns deja, dar acum am vazut ca nu a aparut postul.
Anyway, am sunat la PULS mi-au dat un numar de telefon sa sun maine dimineata dupa 7.30 sa vad ce analize pot face. Din pacate la 30 de min. dupa injectie a facut din nou 39.5 si exact acelasi lucru a patit si dupa injectia de dimineata... ma gandesc ca o fi pentru ca s-a agitat foarte tare. Ramane sa il monitorizam si ma gandesc cu groaza la maine dimineata cand trebuie sa il chinuim din nou.


Dutzi
Florina, am vazut acum subiectul, sincer, n-am citit decat pe sarite, ca sunt in criza de timp, dar baietelul nostru de 2 ani, in urma a cateva zile de temp extrem de mare, a fost depistat ca avand mononucleoza infectioasa. E un virus(Epstein Bar), de multe ori boala se confunda cu amigdalita, si se poate depista numai in urma analizelor de sange.
Asa ca si eu zic ca trebuie facute analizele imediat si in nici un caz, in situatia in care nu stii inca despre ce e vorba, sa nu-i administrezi amoxacilina, ca antibiotic, pentru ca e contraindicata in cazul acestei boli.
Multa sanatate!


Dutzi
Florina, poate citesti si doua postari mai sus fata de ultima, ca vad ca mesajele nu apar in ordinea fireasca.
Sanatate!

ligeea

Nu e de la agitatie . Pur si simplu antibioticul nu reuseste sa faca fata bolii.
La centru Medical Unirea au doctor buni.Fa-i toate analizele -nu-s dureroase in sine , ii baga acul o data si apoi gata .
Zau ca nu e in ragula de4 zile febra , sub antibiotic puternic si nimic. gandeste-te ca la copii se da maxin 5 zile antibiotic si de obicei dupa primele 2 sunt ca florile la orice afectiune de intensitate medie .
sa dea Dumnezeu sa fiti OK dar fa-i niste investigatii, nu-l mai lasa pe Pitic cu febra asta e foarte obositoare la un copil


anomis_ina

Efectul unui antibiotic apare doar dupa doua zile de tratament.
Antibioticul se insoteste cu antitermice in astfel de cazuri intotdeauna.Fenobarbitalul nu face decat sa il ajute ca febra mare sa nu-i provoace convulsii -dar o data ce ii dai , va trebui sa-i dai cel putin cateva zile si nu asa oricum.
Algocalminul fiole face minuni la febra mare.Ai incercat?O picatura/kgcorp.
Nu ti-a recomandat nimeni diazepam desitin ? sunt supozitoare intrarectale si sunt mult mai eficiente decat fenobarbitalul.
Nu se administreaza decat in caz de febra peste 39,5.
Acest fortum este o cefalosporina din noua generatie care merge bine in combinatie cu gentamicina in infectii respiratorii .
Burtica s-ar putea sa-l doara de la medicamentele ingerate.
Scaunele cum sunt?Varsa?De mancat maninca?Trebuie fff bine hidratat in situatia in care este.Eventual niste saruri de rehidratare ar fi bune.
Astept raspuns .Poate ti-am fost de folos cumva.
Ina


silvia_d
da,florina,eu ti-am zis de la primul mesaj c-ar tb sa-l testati de "boala sarutului",sau mononucleoza infectioasa...raspunsul vine cam dupa o saptamana;acum,daca are mononucleoza,sunt contraindicate antibioticele....Sanatate multa,si sa ne tii la curent cu puiutzul!


florina
Am reusit sa dam in sfarsit de o asistenta inteligenta care i-a administrat antibioticul intravenos cu o branula si nu l-a durut deloc. In acest moment face febra de 39,7 la interval de 8 ore pana ii dam din nou nurofen. El bea destul de bine (zic eu) si mananca la fel binisor. Cand are sub 39 se comporta normal, chiar mai alearga cand nu suntem noi atentie. De la 39 in sus se simte mai obosit si sta in pat, dar nu linistit.
O sa il viziteze maine dimineata pediatrul si el tot insista cu gentamicina, a zis ca pana or iesi analize ( spune ca decidem maine daca ii facem si ce ii facem ) trebuie sa actionam cu antibiotice pentru ca febra este prea mare si sa nu riscam.
I-am mai dat vitamina C ( tablete Ascovit ), altfel nu are probleme cu stomacul vizibile, singura mare problema este ca nu se poate odihni pentru ca are secretii abundente nazale si ii da senzatii de sufocare si se trezeste speriat, dar poate respira pe gura.
Oricum antibioticul este injectat acum, iar oral ii dam debridat, nurofen si inca ceva cu erdosteina pentru secretiile din nas.
Ramane sa asteptam ziua de maine... eventual se interneaza Florina cu el si ramane sub supraveghere mai aproape.


florina
Scuze ca nu am mai revenit cu noutati.
Tudor este bine acum, in a sasea zi de la startul febrei nu a mai facut febra deloc, am trecut pe un antibiotic oral (Zinnat) ca si continuare la injectiile cu Fortum care l-am continuat 5 zile.
Am renuntat la antitermice/antiinflamatoare.. si a doua zi fara febra a eliminat o chestie vascoasa si insangerata pe gura ( interesant este ca pediatrul ne-a spus ca e posibil sa faca asta, deci totusi stia ceva ). Nu a iesit nimic ciudat la analize ( leucocite 6k, si mononucleoza negativa ), singura chestie s-ar parea ca are anemie, hemoglobina fiind sub minim.
Acum este in regula si bine si se intoarce la gradinita.

Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Febra 39.5 fara alte simptome
Noki_Lara
Fetelor dragi, sunt intr-o maaare dilema. Ieri a facut fetitza mea de 11 luni febra 39.5, fara alte chestii: nu tu curs nas, nu tu tuse, raguseala, altele asemenea. Am fost la doctor si a zis ca e gripa si ca va debuta curand. Nu e rosu in gat.
Tratament cu antitermice alternativ - Panadol si Nevralgin - ca nu suporta supozitoarele, asa ca-i dau sub forma de picaturi.

Problema mea e ca nu a inceput nici un alt semnal din cele de mai sus si nici nimik altceva - gen bubitze - ma gandeam ca poate e vreo boala a copilariei...
Mai suspectez ca ar fi INFECTIE URINARA. Oare e posibil? dar stiu ca febra persista mult timp la asta... si azi nu mi-a mai facut febra.

Ceva e ciudat totusi. Trebuie sa-i iasa si dintii de sus, e super-umflata gingia, dar ttusi nu cred ca facea asemenea febra de la dinti.

Voi ce ziceti? Ce poate fi?

Nicoleta
Poate o boala a copilariei? stefan a avut o reactie la Priorix dupa o luna... a debutat cu 39.5, apoi dupa 2 zile bubite, a durat 1 zi si jumatate...


Karina
Noki_Lara, de la dinti nu face 39.5
S-ar putea sa fie raceala, fara rosu in git.
Nu poti decit sa astepti. La noi abia dupa doua zile de la febra a inceput sa tuseasca. E drept ca era deja mai marisor...

aurelia1278
Desi se spune ca nu se face febra mare de la dinti, fetita mea a avut totusi peste 39 la iesirea primilor dinti, combinata cu diaree. Legatura cu dintii a fost clara, zic eu.
La fiecare set de dinti care a urmat a avut febra si usoara diaree, dar numai prima data simptomele au fost asa de agresive.

anda74
toate virozele lui fimiu au debutat cu febra mare peste 39,abia peste 2 zile au aparut celelalte simptome:tuse,curs de nas...


anda74

toate virozele lui fimiu au debutat cu febra mare peste 39,abia peste 2 zile au aparut celelalte simptome:tuse,curs de nas...


Tdi
Febra mare (pana la 40.2) 4-5 zile a facut si fetita mea, pe atunci avea 13.5 luni, i-a iesit roseola infantum, fara alte simptome. a 2-a oara luna trecuta a facut o saptamana de 40.5 reactie la vaccin+gat+posibila infectie urinara.
daca nu are alte simptome nu-i dati antibiotic pentru ca poate masca o eventuala boala a copilariei si da reactii negative. febra mare poate avea si de la viroza intestinala, 2-4 zile de febra dupa care apar varsaturi si diaree, nici in acest caz nu se da antibiotic, trebuie hidratare suficienta si fermenti lactici pentru refacerea florei intestinale.
important e sa excludeti o infectie urinara, se pot face teste de urina pe loc.
Sanatate!

arghirmonica
Temperatura ridicata mai mult timp ,2-3 zile poate indica o pneumonie dar la fel poate avea pneumonie si fara febra sau alte simptome.Noi asa am stat de 2 ori pe mana pediatrului si la radiografie s-a vazut ca e pneumonie.Monica ,Daniel 4,7 ani si

gabitzam
Temperatura de 39.5, fara simptome, a avut Andrei trei zile, pe la 10-11 luni, cand a facut rubeola. Sau o fi fost roseola, ca au aceleasi manifestari. Dupa 3 zile au aparut bubitele. Uita-te si la ceafa daca are ganglionii mariti. La Andrei i-am simtit incapand din spatele urechii catre ceafa, ca niste boabe de orez sa zic, se simteau imediat la mana. Asta a fost la o luna de la Priorix, se poate sa fi fost si o reactie intarziata. Oricum, a fost o forma sa zicem usoara.

ruxandra_sb

La noi 2 viroze intestinale au debutat cu temperatura mare, iar celelalte simptome (diaree, varsaturi) au aparut dupa 1,5 zile.

Pediatrul m-a atentionat ca acum sunt foarte multe enterocolite si viroze intestinale.

bebec07
Noi am avut 2 episoade de febra fara alte simptome, unul pe la 6 luni si unul pe la 9 luni(febra mare noaptea si ziua nimik)iar la 1 ani si o luna am descoperit infectia urinara care nu a lasat-o sa creasca in greutate.Eu sunt patita cu febra fara simptome.
Poti face totusi un sumar de urina ca sa fi sigura.


Noki_Lara

Fetelor dragi, multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Deci: ieri nu a mai facut febra, nici azi pna la ora asta, iar alte semne..IOC.
Am vorbit cu doctorul si mi-a zis ca pot inca sa apara, iar daca nu apare nimik pana maine, vineri, ii fac sumar de urina si o urocultura, sa nu cumva sa fie vreo infectie...

Dar: la infectia urinara nu trebuie sa o doara cand face pipi? Sau macar sa aiba o stare de dezconfort..ceva usturimi...ceva acoo?????

Ca ea e vesela, jucausa si e in maxima forma iarasi. Doar in ziua cu febra a fost bleaga. Dar de atuncea si-a super-revenit. Plus ca azi-noapte a dormit excelent, nu s-a trezit deloc-deloc.

Cat despre bubitze...ne asteptam si la asa ceva, ca noi nu am facut AR-ul si nici Priorixul. Deci nu sunt simptome post-veaccin - pentru cine intreba - dar pot fi simptome post-luat de la vreun copil bolnav. Desi am fost doar prin parc si stiu ca nu pea se iau asa...prin contact indirect - treci pe alee si pescuiesti boala. Macar trebuie o camera sau spatiu inkis si ceva contact direct. Dar cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Nu e normal deloc!
Am ajuns cu Maxi la garda aseara cu 40! Rosu in gat foarte avansat fara nici o tusa, nici o alta simptoma....doar febra crescuta brusc!
Peste noapte crescut din nou la 40.9....am crezut ca mor....avea frisoane....era...de nedescris!Nu doeresc nici unui copilas asa ceva......
A primit antibiotika orolex si nurofen de febra....acum e mai bine....a mai scazut si febra......
Sanatate multa, multa la bbici!Si la mamici!

Alina si Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Mergi la inceput