Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

cum faceti maioneza cu blenderul?

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 3

hristina
hristina

Donator Teodora

 Romania
campulung
(ARGES)

1628 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite hristina un Mesaj Privat

cum faceti maioneza cu blenderul?

Eu de teama sa nu mi se taie maioneza, o pun numai pe mama sa faca. Totusi, daca ziceti ca la blender nu se taie, care sunt ingredientele si cantitatile pe care le folosititi?
Ajutati o nepriceputa!

Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
      (0 aproba) (0 dezaproba) |

membru veteran bubu05


 Romania, Bucuresti, sector 4
10340 Mesaje
Trimis la: - 09/01/2006 :  18:38:22 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui bubu05 Adauga semn de carte la raspuns Trimite bubu05 un Mesaj Privat
Eu fac maioneza cu mixerul si nu s-a taiat pana acum! Pun 2 galbenusuri fierte, unul crud, o lingura de mustar, ulei, zeama de lamaie. Am incercat si in blender, dar...ori erau prea putine ingrediente...ori nu stiu...si m-am lasat pagubasa.

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Mergi la inceput

crista-s


 Italy,
2371 Mesaje
Trimis la: - 09/01/2006 :  19:03:40 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat
Eu o fac ori in blender ori in paharul de plastic al mixerului vertical ( ala ca un batz care are o elice mica si taietoare )depinde cum imi vine "pe chelie " ...
Pun 1 ou intreg ( albus si galbenus ) crud, sare, zeama de lamiie, putin mustar - depinde la ce folosesc maioneza, si apoi ulei destul de mult cam jumatate din cantitatea pe care o folosesti ca sa faci maioneza. Dai drumul la buton si o sa vezi cum creste ... apoi mai pun si restul de ulei .. mereu cantitate mare nu cu "firicelul" cum se face in mod traditional... si iar mixez ... Iese o maioneza foarte lejera ( poate de la albus ) insa nu atit de galbena ca cea cu care esti obisnuita ( doar cu galbenusuri).

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Mergi la inceput
jone
jone


 Romania, aiurea
1313 Mesaje
Trimis la: - 09/01/2006 :  19:34:02 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite jone un Mesaj Privat
eu fac cum am vazut intr-o noapte la spanioli la tv:
1 catel de usturoi un ou intreg putin mustar si putin ulei vreo 2-3 linguri
dau drumul la blender la viteza mica apoi cresc viteza si ncep sa torn firicel de ulei pana ce cred eu ca e suficient... iese maioneza din aia mai tare.
amestec maioneza cu branza proaspata, sau cu conserva de ton si grefa, sau pur si simplu o pap pe paine

jo si alexandra

Mergi la inceput
dana210773
dana210773


 Denmark, Bramming
114 Mesaje
Trimis la: - 09/01/2006 :  19:48:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luidana210773 Adauga semn de carte la raspuns Trimite dana210773 un Mesaj Privat
Cu minipimerul, mixerul vertical, pui un ou crud intreg, otet sau zeama de lamiie, sare , piper si uleiul in doua transe....Iese maioneza de maioneza ! Si nici nu mi s-a intimplat sa se taie vreodata !

dana
Mergi la inceput

anamaria

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
 Romania, pitestiARGES
2895 Mesaje
Trimis la: - 10/01/2006 :  08:56:14 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite anamaria un Mesaj Privat
si eu tot cu mixerul vertical - minipinner - o fac!
ingredientele: 1 ou intreg, sare de lamaie un varf de linguritza, sare, piper, cca 200 ml ulei, eventual mustar. TOATE ODATA! pui mixerul vertical si pe masura ce se intareste maioneza il ridici, pana incorporeaza tot uleiul. de cand ii pun sare de lamaie iese super, intotdeauna tare, ca inainte mi se intampla sa cam curga!
a, si sa fii atenta, e bine ca oul si uleiul sa fie la temperatura camerei, daca sunt prea reci ar putea sa nu iasa ok!

_________________________________
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

va doresc un 2006 MINUNAT!

Editat de - anamaria on 10/01/2006 09:09:42
Mergi la inceput
bijuarda
bijuarda


 Romania, suceava
160 Mesaje
Trimis la: - 10/01/2006 :  09:01:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite bijuarda un Mesaj Privat
Eu pun un ou intreg si cam 250 ml ulei dar turnat cate putin,mustar,sare si zeama de lamiie.Nu s-a taiat niciodata si este buna si mai dietetica asa cu oul intreg.

ange
Mergi la inceput
mira_m
mira_m


 Papua New Guinea, La noi in sat sunt dansuri....
1548 Mesaje
Trimis la: - 10/01/2006 :  09:04:47 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimira_m Adauga semn de carte la raspuns Trimite mira_m un Mesaj Privat
E prima oara cand aud de maioneza cu ou intreg, eu faceam din cea clasica.
Dar daca spuneti voi ca iese, voi incerca si eu!



Don't talk unless you can improve the silence!
Mergi la inceput

ellinia

Donator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Sange
 Romania, piatra-neamtNEAMT
4534 Mesaje
Trimis la: - 10/01/2006 :  11:03:57 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiellinia Adauga semn de carte la raspuns Trimite ellinia un Mesaj Privat
Nici eu n-am facut vreodata maioneza la blender, si nici ou intreg n-am pus. O fac la mixer dar cred ca am sa incerc varianta cu oul intreg. Am mancat in wk la nasii nostri maioneza facuta numai din oua fierte si era foarte usoara, am sa incerc si asa.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
Mergi la inceput
Deanny
Deanny


 Romania, Bucuresti
519 Mesaje
Trimis la: - 13/01/2006 :  11:04:02 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Deanny un Mesaj Privat
Fetelor, am facut si eu aseara maioneza dintr-un ou crud in blender. Am mai pus putina zeama de lamaie, o jumatate de lingurita de mustar, putina sare si vreo 200 ml ulei. A iesi foarte buna si cel mai important, tare, nu mi-as fi inchipuit...Incercasem odata dintr-un galbenus fiert si altul crud in blender si nu-mi reushise!
Multumesc, dragutzelor, de pont!



Deanny
Mergi la inceput
athennaa
athennaa


 Romania, ploiesti
18 Mesaje
Trimis la: - 13/01/2006 :  20:48:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiathennaa Adauga semn de carte la raspuns
eu pun un ou intreg, putina zeama de lamaie la mixer vertical si apoi pun uleiul putin cate putin, am vazut la o emisiune la nemti, si iese super, nu prea pun mustar ca nu-mi prea place , daca este pentru salata beoufe pun ,dar in rest nu
Mergi la inceput
Pag. din 3 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com