Cum e operatia de deviatie de sept ?

Cum e operatia de deviatie de sept ? | Autor: dely99

Link direct la acest mesaj

Ma inscriu si eu printre cei cu nasul vesnic infundat, dependenti de Bixtonim. Astazi am ajuns in sfarsit la ORL si dupa control doctorul mi-a spus ca am o mare deviatie de sept si numai cu operatie scap. Mi-e frica de mor numai cand aud cuvantul operatie. As dori sa aflu de la cineva care stie sau care s-a operat ce presupune aceasta operatie, daca e dureroasa, daca se face sub anestezie, daca ma interneaza in spital si alte lucruri de astea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns energy spune:

da, te interneaza, se face anestezie, normal (septul ala e un os care trebuie spart sau pilit)
ce sa-ti zic acuma? ca e usoara? ca e grea?
ca n-o sa te doara dupa?


recomandarea mea e sa vezi mai multi medici ORL ce zic, mai multe pareri nu strica inainte sa te arunci intr-o decizie, iar dependenta de bixtonim nu are legatura cu deviatia de sept
deviatie de sept au 90% din oameni.............


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daniela1974 spune:

Am facut aceasta operatie acum 12ani,cu anestezie locala, as minti sa spun ca nu doare,dar faptul ca dupa respiri bine, nu cred ca mai conteaza un pic de durere. Practic se sparge bucatica de os care obstrueaza( cu o daltita si un ciocanel). Operatia in sine nu dureaza mai mult de 30 min.(cu toate ca mie mi s-a parut ca a durat o vesnicie).Mai urit e dupa operatie, ca trebuie sa suporti niste mese puse in nas, cel putin pina a doua zi pt. oprirea singerarii. Eu iti recomand operatia, beneficiile la vezi abia a doua zi cind poti sa respiri normal.
Succes si multa sanatate.
Daniela.
P.S. Am stat in spital aprox.5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Sunt perfect de acord cu ce ti-a scris Energy. Multi doctori se arunca la "operatie" chiar daca nu e cazul. eu insa voi fi mai sincera: operatia e super nasoala! si nu numai operatia dar si recuperarea de dupa! dar dupa cum observi ...am supravietuit. Eu nu am facut operatie de deviatie de sept, desi am deviatie de sept, ci de "ridicare de piramida nazala" ; am avut piramida nazala fracturata si a trebut sa ma operez. Pt. ca operatia a fost insuportabila pentru mine, nu am rezolvat si deviatia de sept cu acea ocazie desi se putea...dar nu mai rezistam eu. Asa ca mi-am pus piramida nazala la loc si am ramas cu deviatia de sept pe care nu am nici cea mai mica intentie sa o repar!

Acum sa trecem la partea a 2-a: tu ai nasul infundat nu de la deviatia de sept ci de la dependenta de bixtonim, fetito! du-te la un medic bun alergolog si iti va confirma lucrul asta!
Eu am fost dependenta de bixtonim 14 ani si nu puteam respira fara picaturi. Nu era de la deviatia de sept ci de la "daunele" pe care le facuse bixtonimul la mucoasa mea nazala! De 4 ani am renuntat la bixtonim. Sa nu crezi ca a fost simplu. Am urmat un tratament de dezintoxicare dat de un alergolog bun de aici din Bucuresti. Facusem o suprainfectie la nivelul mucoasei nazale din cauza bixtonimului datorita careia faeam des amigdalite si bronsite. E periculos bixtonimul si datorita hidrocortizonului pe care il contine! De fapt acest ingredient da dependenta; hidrocortizonul in timp iti va distruge inima. Deci... lasa operatia si scapa mai intai de dependenta de bixtonim, cu tratament dat de un medic bun alergolog!


Bafta multa!


Stii ce misto e sa nu mai cumperi bixtonim???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Mai bine consulta mai multi doctori.
Am facut aceasta operatie , acum 10 ani si tot mai folosesc picaturi in special iarna ,la o simpla raceala nasul e ff infundat...nu pot sa spun ca sunt multumita.Mi-a fost greu si in timpul operatiei si dupa,operatie facuta de un medic superspecialist,nu contest acest lucru.
A fost o operatie cu anestezie locala si ulterior visam si noaptea cum i-mi spargea osul , daca ar fii sa o mai fac o data, crede-ma ca nu m-as mai duce.
Dupa operatie 24 ore respiri pe gura, nasul fiind acoperit complet si apoi trebuie sa ai mare grija sa nu racesti,sa nu te lovesti la nas...
Sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:

Aoleu! Si eu care credeam ca intr-o zi scap si plec acasa!
Am mai suportat interventii pe maxilar (chisturi apicale-la dinti), am o super-sinuzita (probabil au legatura)+ atatea altele...chiar e insuportabila operatia? Pentru ca eu eram hotarata sa scap de vesnicele secretii care mai ajungeau uneori pe gat...mai agravez si bronsita astmatiforma in felul asta! Toata vara mie imi curge nasul!
Si da! Picaturile nu-s bune>la 6 ani aveam mucoasa super distrusa de la efedrina! Mi se recomandase un unguent pe baza de camfor, dar nu mai am reteta, din pacate!
Si cam cat costa o rinocorectie? Ca tot m-as risca, dupa ce intreb cativa specialisti...Spuneti-mi si mie daca stiti preturile, va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

depinde de la persoana la persoana.
Operatia nu este insuportabila, ci recuperarea. TRebuie sa stai cu mesele ale in nas citeva zile, ceea ce este chiar destul de greu, dar trece.
Mie din cauza deviatiei imi curgea singe din nas zilnic, si de mai multe ori pe zi, era chiar foarte nasol, ca ma pomeneam oriunde cu singele curgind. de atunci nu mi-a mai curs decit cind am fost insarcinata de citeva ori.
Aveam vreo 20 de ani cind am facut si m-am refacut repde,nu te umfli, nu te invinetesti, nu te doare. Cel putin la mine asa a fost, in spital am stat vreo 2 zile, cred.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

In cazul meu nu numai ca nu s-a rezolvat dependenta de Bixtonim, dar s-a acutizat.
Bine, intr-un final am scapat, cam dupa 9 ani de dependenta, dar, eu nu o vad ca o solutie.
Intr-adevar, operatia e neplacuta, iar refacerea nu e usoara.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:


Fetelor, revin cu intrebarea: cam cat costa rinocorectia? N-as face-o intr-un spital-am oroare de microbii de acolo, as merge la un cabinet particular (s-ar putea sa am si o idee unde) -dar vreau sa stiu de dinainte cat m-ar putea costa...in principiu...
Ca daca merg la dr. pe care il cunosc (cel care mi-a operat chisturile la dinti, e super tipul), mi-e rusine sa-i spun pe urma ca nu mai pot s-o fac, din lipsa de bani!

Help!


Sa auzim de bine si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Prietenul meu s-a operat azi de deviatie de sept - adica acum 3 ore - de durut, nu doare in timpul operatiei, dar fiindca e preferabil sa se faca cu anestezie locala si nu generala, e groaznic sa vezi cum cineva, fie si medicul in care ai toata increderea, iti ciopleste in creieri cu daltita si ciocanelul... Cand l-au adus in rezerva nu-i ardea de nimic - si nici nu ma mir. Are acum nasul astupat complet cu niste bandaje pe interior, care nu se scot 24-36 de ore, asa ca trebuie sa respire pe gura - e adevarat ca tot cam pe gura respira el si inainte, ca de asta i-a recomandat doctorita operatia (genul de doctorita super ok, spirt, si care nu se grabeste sa taie daca problema este "pastilibila") dar, oricum, imi dau seama ca fix placut nu este. Cat am stat cu el dupa si chiar acum, cand am ajuns acasa, ma gandeam ca trebuie sa fie oribil cu chestiile alea in nas si experienta in sine nu e deloc o placere - cand l-au adus tremura tot, parte de la anestezie, parte de la trauma. As fi vrut sa pot sa preiau macar o parte din starea aia oribila si sa o suport eu... de aratat, arata ok, nu s-a invinetit si nici nu s-a umflat inca, probabil ca "deliciul" asta il va avea maine, la o zi dupa operatie. Nu are voie sa bea sau sa manance nimic dulce deocamdata, si de mancat, oricum, numai chestii usor de inghitit si care sa nu necesite prea mult mestecat. Sper ca maine sa se simta mai bine si de abia astept sa treaca tot chinul, mai ales ca nici nu se vaita de felul lui si nu pot decat sa banuiesc ca il doare sau ca se simte oribil... tineti-ne pumnii, fetelor :) joi il externeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doru-stefan spune:

Am facut aceasta operatie acum 3 sapt. la Iasi la spitalul de recuperare cu prof. dr. Dan Martu caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale . Am fost sub anestezie totala toata operatia si pot spune ca nu am simtit nimic.Acum ma simpt bine, pot spune ca nu am respirat niciodata asa cum respir acum si trebuie sa-i multumesc pentru asta si domnisoarei dr. Costinceanu Sorina care m-a indrumat catre clinica de recuperare din Iasi.Recomand cu toata recunostinta acesti doctori si le multumesc inca o data pentru munca deosebita ce o fac.

Mergi la inceput