Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

cascaval de casa

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 4

hanako2004
hanako2004
membru junior


Membru din:23/09/2004

 Japan
Nagoya

936 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 28/11/2005 :  05:57:17 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Visiteaza pagina lui hanako2004 Adauga semn de carte la mesaj Trimite hanako2004 un Mesaj Privat

cascaval de casa

fetelor stie careva cum se face CASCAVALUL DE CASA?daca este cineva sa stie va rog sa-mi dati si mie reteta.va multumesc mult

http://community.webshotos.com/user/emilyohashi100
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
andora
andora
nora de moldoveanca


Membru din:11/03/2005
 Romania, bucurestiBUCURESTI
2443 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 28/11/2005 :  15:55:29 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui andora  Trimite mesaj yahoo luiandora Adauga semn de carte la raspuns Trimite andora un Mesaj Privat
Buna! Inca nu am reteta insa soacra mea face des cascaval. Fac rost de reteta si promit ca revin! E cu branza de vaci, de oaie, margarina, lapte... e profitabil sa faci? La noi nu prea la oras, socrella sta la tara si de aceea face.... Bafta !

Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

Povestea Gogosicii

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mihaela amalia
mihaela amalia
membru matur


Membru din:18/04/2005
 Romania, acasa :)
2042 Mesaje
3 Prieten(i)
Trimis la: - 28/11/2005 :  19:17:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela amalia un Mesaj Privat
Eu fac asa cascavalul in casa
Imi trebuie 2l lapte, 1Kg si 300g branza scoapta, 3/4 pachet de margarina numai Unirea , un ou si putina sare
Prima etapa: pui la fiert laptele, dupa ce a dat un clocot dai ochiul mic si adaugi branza dupa ce ai sframat-o bine.Se lasa pe ochi pana se separa zerul,dupa care se pune la scurs. Se lasa cam de pe o zi pe alta ca sa se scurga bine.
A doua etapa: (a doua zi) se da prin razatoare branza scursa. Intr-un ceaun de tuci se topeste marga, se adauga sarea dupa gust, dupa care se adauga branza amestecand continuu. Dupa care se adauga si oul si daca se doreste putin bicarbonat(pt a se face gaurele prin cascaval, ca la desene animate).Se amesteca continuu (cam 10-15 min) pana se face ca branza topita.
Dupa care se pune intr-o forma si se da la rece.Iese super, mai bun decat la magazin
POFTA BUNA!

Mihaela si bb Amalia

POZICI CU NOI
O poveste minunata...


Editat de - mihaela amalia on 28/11/2005 19:23:49
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 29/11/2005 :  00:40:18 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
imi puteti spune si mie cum se face branza de vaci ?? si daca se poate face cu lapte degresat????

Michelle 7
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
hanako2004
hanako2004
membru junior


Membru din:23/09/2004
 Japan, Nagoya
936 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 29/11/2005 :  03:17:35 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui hanako2004 Adauga semn de carte la raspuns Trimite hanako2004 un Mesaj Privat
mihaela i-ti multumesc mult pt reteta azi chiar am sa o prepar
numai ca poroblema e ca nu am ciaunaici in japonia nu sunt cel putin nam vazut pe nicaieri...se poate face si in oala normala???????
o zi buna multumesc ff mult

http://community.webshotos.com/user/emilyohashi100
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 29/11/2005 :  04:46:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
Cascaval de casa dupa reteta Beatricei Kiseleff din "Arta Culinara" -

Se fierb doi litri de lapte in care se adauga doua kilograme de branza de vaci si se amesteca pana se ridica zerul la suprafata.
Se scurge bine intr-un tifon apoi se pune iar pe foc impreuna cu un pachet de margarina, doua oua batute si ceva sare.

Se fierbe pana se omogenizeaza, iar la final se adauga o lingurita de bicarbonat, apoi se rastoara cascavalul intr-un recipient uns cu unt sa se raceasca.

2. Cascaval de casa

1 kg branza vaca, 2-3 linguri branza oaie (optional), 1-1 1/2 l lapte, 1 pachet margarina/unt (250 g), 2 oua, 1 lg sare, 1 vf cutit bicarbonat.
Branza de vaci faramitata se "scapa" in lapte clocotit. Se va alege rapid branza de zar si imediat (daca o lasi pe foc se reamesteca) se pune la scurs (intr-un tifon dublu). Se lasa la scurs cam 12h (peste noapte).
Branza astfel obtinuta (este foarte tare) se da prin razatoarea mica. Impreuna cu branza de oaie, 2 oua batute, margarina taiata bucati, sare si bicarbonat sodiu se pun la foc potrivit si se amesteca incontinuu, pana cand amestecul devine o pasta cleioasa (rabdare sa devina cu adevarat cleios, nu luati de pe foc imediat ce par a se fi amestecat, chiar daca se prinde de cratita). Pasta se rastoarna intr-un castron (o forma oarecare) unsa cu unt sau cu ulei (se va desprinde mai usor). se lasa la racit, apoi se rastorna din forma.

3. CASCAVAL DE CASA

1 kg branza de vaci , 2 oua batute bine , 1 litru lapte fiert (fierbinte) , 1 lingurita amoniac , 1 pachet margarina (250 g) , 1 felie branza de oi sarata
Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa, amoniac, sare si ouale batute. Totul se pune peste margarina topita, se pun la foc si se amesteca continu sa nu se prinda.
Se toarna intro cratita in care s-a pus un celofan uns si se lasa la rece.



Michelle 7
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
michelle7
michelle7
membru senior

Donator pentru diana
Membru din:24/08/2005
 USA, Seattle
3264 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 30/11/2005 :  02:24:27 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle7 un Mesaj Privat
nu se fierbe??? adica daca lasi laptele doar asa la prins nu se face iaurt???

Michelle 7
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
nematics
nematics
blocatar din Obor

Donator desprecopii.com
Membru din:28/03/2004
 Borneo, Obor, bre, Obor
1946 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 30/11/2005 :  07:31:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite nematics un Mesaj Privat
Michelle,

laptele nu se fierbe; se pune la prins si se lasa pina se separa partea alba deasupra si zerul dedesubt. Se toarna cu grija in strecuratoarea acoperita cu tifon dublu, sa nu se reamestece zerul cu partea alba (tot se mai amesteca putin dar nu conteaza); se lasa citeva ore (de seara pina dimineata) si ce ramine in tifon e brinza de vaci; mai poti, dupa vreo doua ore, sa stringi marginile tifonului usurel, pina se face ca un saculet pe care-l poti atirna undeva asa ca sa se scurga mai bine. Eu asa am facut brinza de vaci ani la rind pentru baiatul meu. In plus, este recomandat in bucataria fara foc, fiindca se pastreaza enzimele, fermentii, vitaminele samd, care prin fierbere/incalzire ar putea sa mai dispara.

Eu am o intrebare: retetele de mai sus de cascaval nu pot fi cele care se folosesc pentru cascavalul pe car-l cumperi in magazin, caci acela nu are ou; de ce se pune ou la cel de casa?

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii"
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
denis
denis
membru incepator


Membru din:03/07/2003
 Romania, bucuresti
489 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 30/11/2005 :  09:09:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luidenis Adauga semn de carte la raspuns Trimite denis un Mesaj Privat
Fetelor, multumesc mult si eu pt retete...
Par super si cred ca se prepera destul de repede.....
Oricum, ies mai bune ca de cumparat si mult mai sanatoase.
Acum, nu stiu daca postez bine, dar ca sa nu mai deschid un nou subiect:

stiti sa-mi spuneti si mie cum sa fac iaurtul in casa si sa-mi iasa mai gros, mai ca cele de cumparat ...? Ca am facut eu si iese super la gust, dar nu prea legat...
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Dorsilia
membru de baza


Membru din:19/09/2003
 Romania, Timisoara
6777 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 30/11/2005 :  12:37:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luiDorsilia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Dorsilia un Mesaj Privat
Nu inteleg doo chestiuni:

1. termenul de branza scoapta, sau branza pt clatite....eu stiu doar de branza dulce de vaca, telemea de vaca/oaie, si cash...care din astea se folosesc la prepararea cascavalului ???

2. laptele poate fi de ala din magazin de 3,5 % grasime sau e musai sa fie de la "taran"?

sau degresat e posibil?

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mihaela amalia
mihaela amalia
membru matur


Membru din:18/04/2005
 Romania, acasa :)
2042 Mesaje
3 Prieten(i)
Trimis la: - 30/11/2005 :  17:43:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela amalia un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Dorsilia

termenul de branza scoapta, sau branza pt clatite....eu stiu doar de branza dulce de vaca, telemea de vaca/oaie, si cash...care din astea se folosesc la prepararea cascavalului ???




Branza scoapta=branza dulce de vaca



Mihaela si bb Amalia

POZICI CU NOI
O poveste minunata...


Editat de - mihaela amalia on 05/12/2005 08:37:58
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 4 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com