Medicamente retrase de pe piata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tess_sweetie spune:

Roxana,iti multumesc ca mi-ai luat o piatra de pe inima in legatura cu Oropivalone.In orasul meu, acest medicament nu se mai gaseste in farmacii iar dragele de farmaciste spun ca a fost retras deoarece "se pare ca este cancerigen".Eu una am luat destul de mult(dar nu multe zile la rand) si sa stii ca i-am simtit din plin beneficiile isr acum o cam sfeclisem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tess_sweetie spune:

as mai avea o intrebare:nu stii cumva de ce nu se mai gaseste medicamentul Hidroxizin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Hidroxizin-ul nu mai este produs de ceva vreme pentru ca era o molecula veche si cam fara mari beneficii. a fost inlocuit de molecule mai active si mai noi.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tess_sweetie spune:

sa stii ca nu era chiar rau:tranchilizant usor, putea fi folosit si la copii,antialergic, antiemetic,antiaritmic dar avea un mare defect:era prea ieftin.Pornindu-se de la el s-au sintetizat, e adevarat, 2 medicamente noi:cetirizina(Alerid) si levocetirizina(Xyzal)ambele antialergice si lipsite de efectul tranchilizant al Hidroxizinului.Multa lume il lua ca tranchilizant si scapa de neajunsurile benzodiazepinelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monali spune:

De ce nu se mai fabrica Medroxiprogesteron? E ok daca l-am inlocuit cu Utrogestan, pe care il iau conform prospectului, dar deoarece nu e mentionata durata tratamentului, il iau la fel ca si Medroxiprogesteron 10 zile pe luna ca sa imi porneasca menstruatia?
La farmacie mi s-a spus ca e cam acelasi lucru Medroxiprogesteron pastile cu Utrogestan capsule orale/vaginale. Nu vreau sa merg la inca un ginecolog din motive intemeiate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca puteti.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Voi stiti cumva de ce nu se mai fabrica vitamina D3 fiole? Nu se mai gaseste in farmacii din vara trecuta. Era folosit la copiii mici in loc de vigantol, doar ca era injectata o fiola pe luna.

Acum se gaseste vitamina D2 fiole, dar este mai uleioasa, si doare mai tare, bb-ii pot face noduli. Cealalta nu era asa uleioasa, deci nu creea asemenea probleme.


Andreea lui Andreiut Puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

si in Irlanda s-a retras Aulinul de pe piata.nu stiu daca e ceva temporar sau permanent,deocamdata nu se mai poate prescrie sau cumpara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

pe mine m-ar ineresa cofeina fiole... dar cred ca de 2 ani nu se mai fabrica?
de ce?
se mai gaseste totusi pe undeva?

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)


iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, avem doua probleme noi:
Nimesulida in Irlanda - suspendata autorizatia de punere pe piata pentru toate produsele ce contin nimesulida datorita aparitiei a 6 cazuri grave de afectare hepatica. deocamdata in Romania nu este identificat nici un astfel de caz. cazul va fi discutat in urmatoare sedinta CHMP.
Rosiglitazona - Avandia, Avandamet, Avaglim - se pare ca exista o crestere usoara a riscului de aparitie a infarctului miocardic si/sau deces la anumiti pacienti (studiu efectuat pe 15.500 indivizi). totusi, se subliniaza faptul ca de la autorizare, in 2000, a fost contraindicata rosiglitazona la pacienti cu istoric de infarct miocardic. deci se poate considera faptul ca prin prescriptia acestui medicament persoanelor cu probleme cardiace nu a fost respectat in totalitate prospectul. se readuce aminte medicilor interdictia de prescriere a rosiglitazonei (singura sau in combinatii) in cazul pacientilor sus amintiti.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

In data de 15.06 2007 ANM a discutat in cadul consiliului stiintific problemele ce pot aparea in cazul folosirii metamizolului (algocalmin, novocalmin, novalmin, neuralgin) si dupa examinare atenta a remis urmatorul comunicat de presa:

"Comunicat de presa al Consiliului Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului
In cadrul sedintei din 15.06.2007, Consiliul Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului a discutat problema metamizolului, în urma materialelor aparute recent în presa care incrimineaza medicamentele care contin aceasta substanta ca ar produce efecte adverse disproportionate în raport cu beneficiile terapeutice.
In urma analizarii datelor din literatura stiintifica din ultimii 50 de ani, inclusiv a datelor recente care contrazic cifrele ridicate ale incidentei agranulocitozei consecutive consumului de metamizol, Consiliul Stiintific a ajuns la concluzia ca datele privind siguranta utilizarii medicamentelor care contin aceasta substanta sunt asiguratoare. În plus, la Agentia Nationala a Medicamentului nu s-a raportat nici un caz de agranulocitoza în Romania, desi media actuala a raportarilor de reactii adverse este de aproximativ 500 pe an.
Totusi, pentru a preveni eventualele riscuri de utilizare, Consiliul Stiintific solicita fiecarui detinator de autorizatie de punere pe piata pentru medicamentele care contin metamizol, elaborarea si depunerea spre aprobare a unui plan de management al riscului. Acesta va include si studii prospective si retrospective, pe baza datelor de la centrele de hematologie, care sa identifice incidenta acestui efect advers în Romania.
Reamintim pacientilor ca fiolele care contin metamizol se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala. De asemenea, în cazul utilizarii comprimatelor, revenim cu recomandarea studierii cu atentie a prospectului, în special a sectiunilor referitoare la reactii adverse, atentionari si contraindicatii. Pacientii sunt sfatuiti ca în cazul în care suspecteaza o reactie adversa la acest medicament sau la oricare altul sa se adreseze medicului sau farmacistului. Profesionistii în domeniul medical sunt încurajati sa raporteze orice reactie adversa pe formularul de raportare (“Fisa pentru raportarea spontana a reactiilor adverse la medicamente”) care se gaseste în meniul „Formulare” de pe pagina principala a site-ului ANM (www.anm.ro)."

Roxana



Mergi la inceput