Oreion si sarcina - help!

Oreion si sarcina - help! | Autor: DanaR

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in patru luni si o saptamana. Baietelul meu de sase ani a facut oreion. Cum va evolua pentru el? Acum abia de s-a umflat un pic in spatele urechilor. Dar teama mea cea mare este si pentru mine. Ce risc de a ma infecta si eu exista,cum ma feresc, si mai ales ce i se poate intampla bebelusului din burtica?
I s-a mai intamplat cuiva in timpul sarcinii?
Va multumesc si va doresc sanatate tuturor.
DanaR

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

dana, daca ai facut oreioan cand erai mica, sau, ma rog, pana sa ramai gravi, nu e nici o problema...organismul tau a produs anticorpi care sa te protejeze...daca nu stii, fugi la un spital de boli infectioase sau direct la particular si cere sa-ti determine Ac IgM si IgG de virus urlian( agentul cauzal al oreionului)...daca ai IgG, e bine!

daca nu ai facut, oreionul e periculos in primul trim de sarcina..mai tarziu, dupa 3 luni, poate da greutate mica la nastere si, rar, afectarea fatuluu
trebuie oricum sa discuti si cu ginecologul tau....

pentru baietelul tau de 6 ani, mai mult ca sigur evolutia o sa fie buna, ca la orice copil...cel mai probabil o sa faca ceva febra, o sa se umfle "in spatele urechilor" si gatul nitel, o sa il doara :( mai ales la inghitit..cam asa o sa fie.
pupici, sanatate, si tine-ne la curent!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Iti multumesc pentru raspuns. Dar din pacate in orasul meu nu exista asemenea clinici specializate... Oras mic, pretentii putine.
O prima masura de pritectie am luat. Am trimis copilul la bunici sa vada de el, exact cum imi spunea si Mirabilis.
Dar totusi perioada de incubatie a virusului a fost dinainte cu o saptamana de a se manifesta.
Eu acum am 17 saptamani ma mai pot considera in perioada de risc? Eu sper sa nu se intample nimic... Dar tot imi e teama.
DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

pai tot nu mi-ai zis daca ai facut oreion sau nu...asta e cel mai important de stiut...

cu trimisul copilului la bunici, e cam tardiv..in perioada de incubatie si la inceputul manifestarilor clinice e contagios, deci daca ai luat virusul, degeaba e copilul la distanta

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Mama a avut parotidita(oreion) cind era gravida cu mine in luna a-5-a si din fericire nu ni s-a intimplat nimic!

Daca nu ai facut oreion pina acum,in trimestrul 2 al sarcinii nu mai este asa de periculos.

Am o prietena aici in Suedia care a facut varicela in saptamina a-14 a de sarcina,iar doctorul i-a recomandat avortul.Ea nu a fost de acord cu nici un chip,a dus sarcina la bun sfirsit si a nascut un baiat care sufera de astm bronsic dar nu cred ca asta are legatura cu varicela?

Nu e cazul sa te ingrijorezi prea tare fiindca ai intrat deja in trimestrul 2,insa ar fi bine sa discuti cu doctorul despre asta.

sanatate
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Nu am facut oreion cand eram copil. Tocmai de asta ingrijorarea mea.
Sa speram ca nu e prea tarziu. Stiam ca perioada de incubatie a virusului este de o saptamana inainte de a se manifesta. Sper sa nu aiba nici un fel de influenta asupra bebelusului. Multumesc de incurajari. Bebe e vioi acum de dimineata va saluta si el din burtica.
Doctorita mi-a spus sa nu mai intru in contact cu baietelul cel mare pana nu se face bine. Ma doare sufletul de el ca lui ii trece mai repede cu mama lui langa el, dar macar stiu ca e cu mama mea si ea are grija bine de el.
Sanatate tuturor.
DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

perioada de incubatie la oreion este de la 14 la 21 de zile. trebuie sa eviti contactul cu baietelul tau sa il pupi sau sa mananci si sa bei dupa el, adica contactul cu saliva lui. cel mai bine ar i sa iei legatura cu medicul ginecolog sa ii spui si sa supraveghezi ecografic sarcina in continuare. ca sa stai linistita fa ecografia morfologica de trim 2 de sarcina si vei vedea cum e dezv bebelusul tau.
mult noroc!

SI EU AM INTRAT IN LUNA 7 IN CONTACT CU O FETITA CU OREION DAR EU FACUSEM OREION MICA.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Problema este dragele mele ca noi locuim intr-un orasel mic de provincie si nu exista posibilitatea de a face analize performante despre care vorbiti voi si nici atat ecografii performante. Abia de exista cativa medici cu ecograf care nu sunt niste specialisti. Maternitatea nici nu are ecograf in spital existand un singur ecograf de care se ocupa un medic la care nu l-as trimite nici pe cel mai rau dusman al meu - cunoasteti specia?
Posibilitate sa merg intr-un oras mare la asemenea controale nu am.
Asa ca sper in bunul Dumnezeu care sa imi fereasca bebele de tot raul din lume.
Daca nu fac oreion exista posibilitatea ca fatul sa fie cumva afectat?
Daca sotul meu a facut oreion si intra in contact ( v-am spus ca am trimis copilul la bunici ) cu baietelul meu ar putea fi purtator de virus? Trebuie sa ma feresc si de sot?
E tare complicat!
Oricum baiatul meu a facut aseara febra 39.8 temperatura si are dureri de cap si nu prea mananca si mie mi se rupe sufletul ca nu sunt langa el.
Sanatate tuturor si numai bine.
DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Dana[red], sotul tau a facut oreion cand era mic?? Pentru barbati oreionul este tare periculos, cred ca stii.
Din cunostintele mele virusul se ia prin contact direct, nu prin intermediar, ca sa zic asa.

Cand eram insarcinata am scormonit pe net dupa ce efecte poate avea oreionul in sarcina - si am gasit pe babycenter.com niste lucruri linistitoare, nu mai stiu exact. Daca esti deja in trimestrul II nu e cazul sa iti mai faci absolut nici o problema.

[red]mariana, in ce priveste varicela - stiu ca este mai periculoasa decat oreionul, si poate prietena ta a fost norocoasa...

Multa sanatate va doresc!

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Mi-am amintit cum i se zice oreionului in engleza: mumps.
Da o cautare cu google dupa cuvintele
mumps pregnancy
si o sa vezi chiar la primul rezultat ce iti spuneam.
Natural mumps infection during pregnancy has not been associated with an increased risk of premature delivery or birth defects. However, mumps infections during the first trimester may increase the rate of miscarriages. Birth defects have rarely been reported among children of women who had mumps while they were pregnant, but mumps has not been proven to be the cause of the defects.
Numai bine,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Va multumesc. Nu pot spune ca m-am mai linistit.
Dimineata am vorbit la telefon cu baiatu meu care e la bunici, cum v-am spus, si plangea ca il doare dupa urechi, si capul. Si i-am spus de cateva ori sa fie curajos si puternic si ca mami il iubeste dar ma doare suletul ca nu sunt langa el
Sanatate tuturor si numai bine.
DanaR

Mergi la inceput